Έχεις ζωή και έξω από τη σχέση σου; - Men's Bible

Έχεις ζωή και έξω από τη σχέση σου;

Έχεις ζωή και έξω από τη σχέση σου;

Είναι πραγματικά πολύ ωραίο που η κοπέλα σου είναι και ο καλύτερος σου φίλος. Αυτό είναι και ένα από τα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζει μια δυνατή και ανθεκτική σχέση.

Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αυτή πρέπει να είναι και ο μόνος σου φίλος. Γιατί αν είναι, τότε μακροχρόνια κάνεις κακό στη σχέση σου. Και αυτό είναι ένα θέμα που αντιμετωπίζουν πολλά ζευγάρια.

Θα το έχεις διαπιστώσει και από γνωστούς σου ή ακόμα και από ταινίες: ο άντρας που μπαίνει σε μια σχέση και εξαφανίζεται από προσώπου γης. Μάλιστα σε τραβηγμένες περιπτώσεις, που βλέπουμε στις κομεντί, «παρακαλάει» τη σύντροφό του να του «επιτρέψει» να δει τους φίλους του.

Όμως δεν χρειάζεται να είναι έτσι τα πράγματα. Στην πραγματικότητα τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια είναι αυτά που έχουν ζωντανή και ενεργή κοινωνική ζωή και εκτός της σχέσης τους. Είναι μάλιστα σημαντικό για την καλή σου ψυχολογική κατάσταση (αλλά και της συντρόφου σου) να έχεις ζωή και έξω από το ζευγάρι και να διατηρείς τις κοινωνικές και φιλικές σχέσεις σου.

Ίσως είναι δύσκολο για ορισμένα ζευγάρια να βρίσκουν χρόνο να βλέπουν τους φίλους τους χωριστά. Μερικοί μάλιστα το βλέπουν και ως μια μικρή προδοσία του περιορισμένου ελεύθερου χρόνου. Είναι όμως απαραίτητο.

Κοίτα, όταν είσαι σε σχέση, είναι φυσικό να δίνεις προτεραιότητα στο να περνάς χρόνο με τη σύντροφό σου σε σχέση με τους φίλους σου. Αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν πρέπει να εξασφαλίζεις χρόνο και για αυτούς.

Στο κάτω- κάτω, όσο πολύ κι αν αγαπάμε την κοπέλα μας, δεν μπορεί να είναι αυτή τα πάντα για εμάς, ούτε εμείς για αυτήν. Στην πραγματικότητα, όταν είναι η μοναδική πηγή συναισθηματικής στήριξης μας, μπορεί να κάνει και τους δύο μας να νιώθουμε παγιδευμένοι και πιεσμένοι. 

Όταν όμως έχεις ζωή δραστήρια και ενεργή κοινωνικά και εκτός σχέσης, διευρύνεις τις παραστάσεις που παίρνεις. Σαν αποτέλεσμα, έτσι δε βάζουμε τόσο μεγάλο μερίδιο της ευθύνης για την καλή μας ψυχική υγεία στη σύντροφό μας και βρίσκουμε και προσωπικό χρόνο να ανασάνουμε.

Γιατί είναι άδικο και για αυτήν να κρεμόμαστε από την ίδια για την ικανοποίηση κάθε μας ανάγκης. Και το ίδιο ισχύει φυσικά και από μεριάς της.

Μια βραδιά λοιπόν αφιερωμένη στους φίλους σου, μια προγραμματισμένη έξοδος ή και κάποιες απλές συνηθισμένες συγκεντρώσεις σε σπίτια απλά για να βρεθείτε και να τα πείτε, μπορούν να κάνουν τη διαφορά ανάμεσα στο να νιώθεις παγιδευμένος σε μια πιεστική σχέση ή χαρούμενος σε μια υγιή σχέση.

Χτίζοντας Φιλία με άλλους Άνδρες

Και κάτι ακόμη

Το άλλο πρόβλημα που δημιουργείται όταν δεν έχεις ζωή δραστήρια κοινωνικά είναι ότι αρχίζεις να «αφήνεσαι» στην καθημερινότητα και στη ρουτίνα. Γιατί δεν προλαβαίνει να σου λείψει ο άλλος.

Όσο απίστευτη και να είναι η σύντροφός μας, και απίθανη η σχέση μας, οι άνθρωποι έχουμε την ικανότητα να συνηθίζουμε τα πάντα.

Και κάπως έτσι ξεκινάει το να σερνόμαστε κάθε βράδυ μαζί στον καναπέ να δούμε άλλο έναν κύκλο από σειρές και βαλτώνουμε και νιώθουμε ότι δεν έχουμε ενέργεια και αφηνόμαστε.

Έτσι αυτό που ξεκίνησε με ενθουσιασμό ως πολλά υποσχόμενο καταλήγει σε μια μίζερη και παγιωμένη κατάσταση. Και τελικά είμαστε απλά μαζί, χωρίς να είμαστε «μαζί», ούτε ακριβώς σύντροφοι, ούτε φίλοι.

Μη με παρεξηγήσεις: Δεν εννοώ ότι πρέπει να είμαστε υποχρεωτικά πάντα στα καλύτερά μας, ή πρέπει να προσποιούμαστε, ή ότι δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε. Αλλά τα ζευγάρια που διαρκούν είναι αυτά που περιμένουν περισσότερα από τους συντρόφους τους αλλά και από τον εαυτό τους.

Είναι τα ζευγάρια που συνεχίζουν να μένουν ενεργά, δεν κλείνονται στους εαυτούς τους, αλλά ενδιαφέρονται να ζήσουν νέες εμπειρίες και να μοιραστούν πράγματα.

Οπότε ναι, δες τους φίλους σου, και όχι πάντα με την παρουσία της κοπέλας σου. Δεν είναι ότι θα πείτε τα φοβερά μυστικά και γι’ αυτό δεν πρέπει να είναι μπροστά, αλλά είναι καλό να μπορείς να χαλαρώσεις και να νιώσεις ότι είσαι με τη δική σου παρέα.

Είναι καλό να σου «λείψει» και να της «λείψεις» και λίγο, ώστε όταν ξαναβρεθείτε να είστε πιο φρέσκοι και κεφάτοι.

Και όχι, δεν χρειάζονται, ενοχές. Δεν είναι κάποιου είδους προδοσία το να ζητάς χρόνο για τον εαυτό σου και τους φίλους σου. Είναι κάτι απολύτως αναγκαίο για να κρατήσει η σχέση σας καιρό και να μπορείς να φέρνεις νέα πράγματα σε αυτήν.

Για να μάθεις να διαχειρίζεσαι με επιτυχία τη σχέση σου, δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!