Η Κοπέλα μου με Χώρισε και δεν ξέρω τι να κάνω - Men's Bible

Η Κοπέλα μου με Χώρισε και δεν ξέρω τι να κάνω

Η κοπέλα μου με χώρισε και δεν ξέρω τι να κάνω

Η κοπέλα σου σού ζήτησε να χωρίσετε. Νιώθεις τα λόγια της σαν σφαίρες που διαπερνούν την καρδιά σου. Αισθάνεσαι μπερδεμένος, συγχυσμένος, προδομένος και δεν ξέρεις τι να κάνεις.

Και είναι λογικό. Ο χωρισμός, όπως και αν τον δεις, όσο και αν κανείς σου χρυσώσει το χάπι, πονάει.

Όμως σημασία έχουν οι πράξεις σου. Το πως αντιδράς όταν είσαι ακόμη ματωμένος και μελανιασμένος από το χτύπημα, είναι που σε καθορίζει. Μπορείς να επιλέξεις να γίνεις αδύναμος, να ξαπλώνεις στο κρεβάτι με βουρκωμένα μάτια λέγοντας “με χώρισε” και περιμένοντας τα πυρά του έντονου συναισθήματος. Ή μπορείς να επιλέξεις να αντιμετωπίσεις τον χωρισμό με γενναιότητα,θάρρος και αυτοσεβασμό.

Τύλιξε λοιπόν μια γάζα γύρω από την φρέσκια αυτή πληγή, αποδέξου πως θα πονέσεις ότι και να γίνει και προχώρα με το κεφάλι ψηλά. Όρμα μπροστά. Πες “με χώρισε” και νιώσε τον πόνο όπως ένας δρομέας νιώθει το κάψιμο στον τελευταίο γύρο.

Νιώσε τον!

Αποδέξου τον!

Ναι, η απώλεια είναι πραγματική. Ναι, ο συναισθηματικός πόνος είναι έντονος. Όμως υπάρχει για να τον κατακτήσεις εσύ και όχι το αντίστροφο. Μην υποχωρείς μπροστά του. Ξέρω ότι είναι δύσκολο όμως οι δυσκολίες είναι που πλάθουν τον χαρακτήρα μας. Στα δύσκολα γινόμαστε δυνατοί. Κάθε φορά που σκέφτεσαι “με χώρισε, τέλος” ο πόνος σε δοκιμάζει.

Ανάλαβε την ευθύνη των σκέψεων, των συναισθημάτων σου και των πράξεων σου. Η αποστολή σου είναι να προχωράς, να εξελίσσεσαι, να θριαμβεύεις χωρίς εκείνη. Η αποστολή σου είναι να είσαι ανεξάρτητος.

Ο τρόπος με τον οποίο θα χειριστείς αυτή τη συναισθηματική ουλή θα καθορίσει αν ο χωρισμός αυτός θα γίνει η αιτία να εξελιχθείς ή θα σου αφήσει ανοιχτές πληγές.

Αυτό που σώζει κάθε άνδρα χτυπημένο από την τύχη και τη μοίρα είναι να κάνει ένα μικρό βήμα εμπρός. Έπειτα να κάνει άλλο ένα. Και ξανά άλλο ένα. Είναι πάντα το ίδιο μικρό βήμα προς τα εμπρός που οφείλει στον εαυτό του να κάνει πολλές φορές, όσες φορές και αν πέσει.

#1 Αποδέξου το

Το πρώτο βήμα είναι και το πιο δύσκολο. “Με χώρισε;”. Ναι σε χώρισε.

Τέλος φίλε μου. Έχει φύγει.

Ακόμη και αν κάποια στιγμή επιστρέψει, θα ήθελες μια κοπέλα η οποία σε απέρριψε; Κάποια που δεν ήθελε να είναι σύντροφος σου; Όσο και αν μας αρέσει κάποια, είναι θέμα αυτοσεβασμού.

Και αν η κοπέλα έφυγε επειδή οι δικές σου ανασφάλειες μαράζωσαν τη σχέση, τότε χρειάζεται να κλείσεις τις τρύπες αυτές. Όχι όμως για εκείνη, άλλα για εσένα.

Μην βυθίζεσαι στην θλίψη της απώλειας. Μην αφήνεις το “με χώρισε” να σε τρώει από μέσα.

Να είσαι ευγνώμων για τις καλές και όμορφες στιγμές που μοιραστήκατε. Χρησιμοποίησε τες ως κίνητρο για να βρεις την επόμενη σου σύντροφο η οποία θα εμπλουτίσει τη ζωή σου.

Η αξία σου ως άνδρας και ως άνθρωπος δεν εξαρτάται από την επιβεβαίωση της πρώην συντρόφου σου. Και αν το καλοσκεφτείς συχνά οι άνδρες που χωρίζουν και αναπολούν τις πρώην τους, δεν αναπολούν εκείνες. Αναπολούν τα συναισθήματα και τις στιγμές που μοιράστηκαν μαζί τους. Αναπολούν το να βρίσκονται σε σχέση με μια κοπέλα που βρίσκουν ελκυστική, έξυπνη, χαρωπή και που τους βρίσκει ελκυστικούς.

Όμως αν η κοπέλα σου σού ζήτησε να χωρίσετε τότε η εικόνα της κοπέλας σου που έχεις στο μυαλό σου, είναι μια εικόνα από το παρελθόν και όχι από το παρόν.

Δεν είναι αυτή που θυμάσαι πια. Και η ειρωνεία στους χωρισμούς είναι πως αν καταλήξετε αργότερα ξανά μαζί, αυτό θα γίνει γιατί θα της έχεις αποδείξει πως δεν την έχεις ανάγκη. Πως μπορείς να θριαμβεύσεις και μόνος σου, χωρίς εκείνη.

#2 Μην κατηγορείς τον εαυτό σου

Εύκολα μπαίνεις στον πειρασμό να αναρωτηθείς τι πήγε στραβά και που. Να πάθεις εμμονή και να ρωτάς τον εαυτό σου “Γιατί με χώρισε;”, “Αν δεν είχα κάνει το Χ ή αν της είχα πει το Ψ, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα; Θα ήμασταν μαζί τώρα;”

Για να στο πω ξερά, δεν έχει σημασία. Ότι έγινε, έγινε και δεν αλλάζει. Ανήκει πλέον στο παρελθόν.

Δεν μας καθορίζει το παρελθόν μας αλλά το ποιοι επιλέγουμε να είμαστε σήμερα, γιατί μονάχα τις πράξεις μας στο παρόν μπορούμε να ελέγξουμε.

Η ενοχή για το παρελθόν και η ανησυχία για το μέλλον είναι και τα δύο περιοριστικά συναισθήματα. Σε πάνε πίσω και υπονομεύουν την ικανότητα να ζήσεις το σήμερα με μια ήρεμη αυτοπεποίθηση.

Κάθε φορά λοιπόν που σε επισκέπτονται σκέψεις αυτολύπησης, κάθε φορά που λες στον εαυτό σου “Με χώρισε γιατί δεν της άξιζα”, φώναξε δυνατά “Στοπ”. Αν μη τη άλλο, στο ταξίδι της ζωής σου ο χωρισμός αυτός δεν είναι παρά ένα μικρό γεγονός, ακόμη και τώρα δε το βλέπεις έτσι.Η κοπέλα μου με χώρισε και δεν ξέρω τι να κάνω

#3 Φέρσου αντρίκια και ελκυστικά

Μπορεί να θέλει να μείνετε φίλοι. Μπορεί να σε μισεί θανάσιμα. Μπορεί να σου στέλνει μπερδεμένα σημάδια. Μπορεί να σε καλεί και να σου στέλνει μηνύματα όλη την ώρα. Μπορεί να εξαφανιστεί και να μην σε ξαναδεί. Μπορεί να παριστάνει την αδιάφορη αλλά να σε καλέσει να σου ευχηθεί για τα γενέθλια σου. Μπορεί να νιώθει κι εκείνη μπερδεμένη και πληγωμένη και να κάνει όλα τα παραπάνω μαζί.

Ότι και αν κάνει κανένα από τα παραπάνω δε πρέπει να σε επηρεάσει.

Η υπεραντίδραση είναι ο μεγαλύτερος σου εχθρός. Το πιο μοιραίο λάθος που μπορείς να κάνεις.

Ο μέσος άνδρας σκέφτεται “Με χώρισε και πρέπει να την εκδικηθώ” ή “Με χώρισε και πρέπει να την κερδίσω πίσω”. Έτσι πράττει με βάση τον θυμό ή το άγχος που νιώθει. Δύο συναισθήματα που λειτουργούν σαν μια χαλασμένη πυξίδα και τον οδηγούν σε λάθος μονοπάτια.

Μην προσπαθήσεις να καταλάβεις το γιατί είπε το Χ ή έκανε το Ψ. Υπάρχουν πάρα πολλοί πιθανοί παράγοντες από πίσω για να μπορείς να καταλάβεις ποιο ήταν το κίνητρο πίσω από μια συγκεκριμένη κίνηση τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Η υπερανάλυση σου τρώει πολύτιμο χρόνο που δε θα πάρεις ποτέ πίσω.

Αυτό που θες να κάνεις είναι να παραμείνεις ψύχραιμος και να επικεντρωθείς σε όσα μπορείς να ελέγξεις. Μην πασχίσεις να την βρεις για να μιλήσεις μαζί της, μην προσπαθήσεις να την αποφύγεις και να το παίξεις ψυχρός μπροστά της.

Και οι δύο αυτές στρατηγικές είναι αντιδραστικές.

Επέτρεψε στον εαυτό σου απλά να φερθεί χαλαρά και άνετα αν τύχει να τη συναντήσεις. Γιατί πλέον το θέμα δεν είναι η κοπέλα σου αλλά το να φροντίσεις τον εαυτό σου.

Ένας καλός κανόνας που μπορείς να ακολουθήσεις είναι να περιορίσεις την αλληλεπίδραση μαζί της ανάλογα με το μέγεθος του συναισθηματικού πόνου που νιώθεις. Όσο περισσότερο τη σκέπτεσαι και πονάς, τόσο λιγότερο θα πρέπει να μιλάς και να αλληλεπιδράς μαζί της.

Αν εκείνη σε καλεί και σου στέλνει μηνύματα ενώ έχει ξεκαθαρίσει πως δε θέλει να είστε μαζί, πες της “ Εκτιμώ που με σκέπτεσαι αλλά δεν βλέπω το νόημα να μιλάμε. Δε σε βλέπω σαν φίλη και θα ήθελα να το σεβαστείς αυτό.”

Η επιτυχία εδώ ορίζεται από τον βαθμό στον οποίο η πρώην κοπέλα σου δεν σε επηρεάζει συναισθηματικά. Για αυτό μην αλληλεπιδράσεις μαζί της μέχρι να είσαι ήρεμος σίγουρος με τον εαυτό σου.

#4 Μην την κυνηγήσεις

Κυνηγώντας αδιάκοπα την πρώην κοπέλα σου μετά τον χωρισμό, όχι μόνο την απωθείς περισσότερο, αλλά προβάλεις και μια απελπισία εκ μέρους σου.

Όχι μόνο αυτή η συμπεριφορά δε θα την κάνει να θέλει να επιστρέψει, αλλά και ρίχνεις τον εαυτό σου στα μάτια της και χάνεις τον αυτοσεβασμό σου.

Σταμάτα λοιπόν να την κυνηγάς.

Μια υγιής σχέση είναι εκείνη στην οποία ο κάθε σύντροφος αφήνει τον άλλο να είναι ο εαυτός του χωρίς προσδοκίες, χωρίς απαιτήσεις.

Μια υγιής σχέση βασίζεται στην απλή ένωση δύο ανθρώπων που αγαπούν, σέβονται και επιθυμούν ο ένας τον άλλο τόσο ώστε να μην περιμένουν από τον/την σύντροφο τους να είναι κατι διαφορετικό από αυτό που είναι.

Η υγιής σχέση είναι μια ένωση δύο ανθρώπων ανεξάρτητων και όχι εξαρτημένων ο ένας από τον άλλο.

Αυτό σημαίνει λοιπόν πως η πρώην σου είναι εκείνη που είναι και δε θα πρέπει να προσπαθήσεις να την αλλάξεις. Σεβάσου την απόφαση της και μην έχεις την ψευδαίσθηση πως είναι η ιδανική και η μοναδική κοπέλα για σένα.

Δεν τη χρειάζεσαι.

Μπορεί να νιώθεις έτσι, αλλά δεν τη χρειάζεσαι. Πες “με χώρισε, πονάω αλλά θα προχωρήσω τη ζωή μου”.

Χρειάζεσαι φαγητό, αέρα, νερό. Χρειάζεσαι μια αδιάσπαστη πίστη στον εαυτό σου. Δε χρειάζεσαι μια συγκεκριμένη κοπέλα στη ζωή σου.

Και οποιαδήποτε χαρακτηριστικά και αν ήταν αυτά που απολάμβανες σε εκείνη, να ξέρεις πως υπάρχουν και άλλες κοπέλες εκεί έξω που μπορούν να στα προσφέρουν.

Αρκεί να βγεις και να αναζητήσεις τις κοπέλες αυτές καθώς τίποτα δεν πέφτει στα χέρια σου από μόνο του, σαν μάνα εξ ουρανού.

Θες να την ξεπεράσεις και να προχωρήσεις μπροστά; Δες εδώ

#5 Ξεφορτώσου οτιδήποτε σου τη θυμίζει

Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που βρίσκονται έξω από τη σφαίρα επιρροής σου. Δρόμοι, μέρη, τοποθεσίες που ξυπνούν αναμνήσεις είναι δύσκολο να τα αποφύγεις. Όμως οτιδήποτε σου θυμίζει την πρώην σου και μπορείς να το ξεφορτωθείς, ξεφορτώσου το.

Χρειάζεται να την βγάλεις από το μυαλό σου. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να θυσιάζεις λεπτά και δευτερόλεπτα από την λογική και την ψυχική σου υγεία.

Άσε το παρελθόν στο παρελθόν. Μην το ξαναζείς.

#6 Μη ζηλεύεις

Μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άνδρες στους οποίους μιλάει ή αρχίζει να βγαίνει. Οι επιλογές που κάνει η πρώην σου λένε κάτι για εκείνη, όχι για εσένα. Η αίσθηση της αυτοαξίας σου, το πως νιώθεις για τον εαυτό σου είναι και αυτό που πραγματικά έχει σημασία.

Η ζήλια είναι προϊόν του να αφήνεις κάτι που δε μπορείς να ελέγξεις να ορίσει το πως νιώθεις. Μην δίνεις σημασία στη ζήλια. Άσε το συναίσθημα αυτό να φύγει μακριά. Αν μη τι άλλο το να μη ζηλεύεις είναι και το πιο ελκυστικό πράγμα που μπορείς να κάνεις.

#7 Μίλα και βγαίνε με φίλους καθημερινά

Νομίζω δε χρειάζονται πολλά λόγια εδώ. Βγες με όλους τους φίλους και γνωστούς σου. Εξάντλησε τις επαφές που έχεις στον κοινωνικό σου κύκλο μέχρι να έχεις μιλήσει ή να έχεις βγει με όλους.

Οι φίλοι είναι μια φανταστική πηγή χαράς, στήριξης και δύναμης και θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις το ηθικό σου όρθιο και τον εαυτό σου δυνατό.

#8 Μην κατασκοπεύεις το προφίλ της στα social media

Αντιστάσου στον πειρασμό να τσεκάρεις το προφίλ της στο Facebook, Instagram κλπ. Σταμάτα να την ακολουθείς ώστε το Facebook να μην σου δείχνει τα νέα της και αν βλέπεις πως δε μπορείς να αντισταθείς στο να ελέγχεις συνεχώς το τι κάνει, τότε ήσυχα βγάλε την από τους φίλους σου.

Μην το κάνεις μεγάλο θέμα. Μην αναφέρεις κάτι σε κάποιον. Αν σε ρωτήσουν μίλα ειλικρινά, δεν είναι ντροπή να πονάς μετά από ένα χωρισμό. Όμως, δε χρειάζεται να λες “Με χώρισε και δε θέλω να τη βλέπω μπροστά μου.” Δε χρωστάς σε κανένα πολλές λεπτομέρειες και δικαιολογίες.

Είναι επιλογή σου και πρέπει να ζεις με τα δικά σου στάνταρ.Η κοπέλα μου με χώρισε και δεν ξέρω τι να κάνω

#9 Απασχόλησε τον εαυτό σου με χόμπι και εργασία

Διάλεξε κάτι από την λίστα με τα πράγματα που θες να κάνεις και κάνε σήμερα κιόλας ένα βήμα που θα σε φέρει πιο κοντά στο στόχο σου. Δεν έχεις δικαιολογία.

Κάθε μεγάλος στόχος, κάθε όνειρο, κάθε μεγάλη επιτυχία που έχει επιτευχθεί ποτέ, είχαν σπάσει πρώτα σε πολλά μικρά βήματα. Βήματα αρκετά μικρά για να τα κάνει κανείς σε μια μέρα.

Αν θες να αποκτήσεις το σώμα ενός αθλητή ξεκίνα να γυμνάζεσαι και να προσέχεις τη διατροφή σου από σήμερα. Αν θες να μάθεις μια ξένη γλώσσα ξεκίνα σήμερα να κοιτάς για φροντιστήρια και δίδακτρα. Αν θες να ταξιδέψεις στο εξωτερικό ξεκίνα σήμερα να αναζητάς αεροπορικά και να συγκρίνεις τιμές.

Μην αφήνεις τα οικονομικά να σε περιορίσουν, άρχισε να αφήνεις χρήματα στην άκρη ή να αναζητάς τρόπο να πιάσεις τους στόχους σου με εναλλακτικούς τρόπος. Αυτό που έχει σημασία είναι να μην αφήσεις τον εαυτό σου με το παράπονο πως δε προσπάθησες.

Η ένταση και το πάθος να κυνηγήσεις τα όνειρα σου θα πρέπει τουλάχιστον να ισούνται με την ένταση των συναισθημάτων που νιώθεις για την πρώην σου. Αν ακόμη έχεις εμμονή με εκείνη τότε δεν είσαι αρκετά απασχολημένος με τα όνειρα σου.

Επανεξέταζε τον εαυτό σου καθημερινά

Ο άνθρωπος είναι πλάσμα που λειτουργεί με αυτοματισμούς και συνήθειες. Και ένας από αυτούς τους αυτοματισμούς είναι και το να αφήνεις τον έλεγχο των συναισθημάτων σου σε εξωτερικούς παράγοντες.

Πρόκειται για ένα μοτίβο σκέψης το οποίο αν και λανθασμένο έχει ενισχυθεί έπειτα από χιλιάδες ώρες σκέψης. Και για να το αντισταθμίσεις και να αλλάξεις τις πεποιθήσεις σου και το πως βλέπεις τα πράγματα θα χρειαστεί να σκεφτείς με έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης παλι για χιλιάδες ώρες μέχρι αυτός να γίνει κτήμα σου.

Μάθε το μάθημα λοιπόν από αυτόν τον χωρισμό και προχώρα εμπρός. Και να θυμάσαι πως η δύναμη και η αντοχή ενός καραβιού δεν φαίνονται στην ήρεμη θάλασσα. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεις τις καταιγίδες και τις συναισθηματικές δυσκολίες της ζωής, είναι αυτό που δείχνει από τι είσαι φτιαγμένος.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!