5 Δύσκολες Αλήθειες της Ζωής που κάθε Άνδρας πρέπει να Αποδεχτεί - Men's Bible

5 Δύσκολες Αλήθειες της Ζωής που κάθε Άνδρας πρέπει να Αποδεχτεί

5 Δύσκολες Αλήθειες της Ζωής που κάθε Άνδρας πρέπει να Αποδεχτεί

Τα καλά και τα άσχημα, οι περιπέτειες και οι χωρισμοί, όλα είναι κομμάτι αυτού του μυστηρίου που λέγεται ζωή και που όλοι μοιραζόμαστε. Υπάρχουν ωστόσο κάποια πράγματα σε αυτό το ταξίδι, τα οποία είναι αναπόφευκτά. Κάποιες δύσκολες αλήθειες, που κάθε άνδρας πρέπει να αποδεχτεί για να μπορέσει να θριαμβεύσει στη ζωή και στον έρωτα.

Συχνά νιώθουμε πως οι προβληματισμοί μας και οι καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε είναι μοναδικοί, πως μονάχα εμείς σκαρφαλώνουμε ένα βουνό και πως τα προβλήματα των άλλων μοιάζουν στα δικά μας με περίπατο σε ανθισμένο κήπο μπροστά.

Κατά κάποιον τρόπο, όντως οι καταστάσεις που αντιμετωπίζει ο καθένας μας είναι μοναδικές και διαφέρουν στις λεπτομέρειες – όμως όλοι μας λίγο πολύ ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα ίδια εμπόδια.

Δεν το βλέπουμε, αλλά οι αγώνες που δίνουμε είναι κοινοί.

Αυτή αποτελεί και τη βασική αλήθεια που κάθε άνδρας χρειάζεται να γνωρίζει για να μπορεί να προχωρήσει στη ζωή. Γιατί όταν ξέρεις πως δεν είσαι μόνος, τα εμπόδια φαντάζουν λιγότερο ζόρικα και μπορείς να τα αντιμετωπίσεις πιο εύκολα.

Ωστόσο πέρα από αυτή, υπάρχουν και άλλες δύσκολες αλήθειες. Αλήθειες που πρέπει να έχεις αποδεχτεί.

#1 Ο έρωτας και η αγάπη δεν είναι πάντα αμοιβαίοι και αυτό είναι μια από τις πιο δύσκολες αλήθειες

Ο έρωτας αποτελεί αδιαμφισβήτητα τη μεγαλύτερη έμπνευση για χιλιάδες συγγραφείς, σκηνοθέτες, στιχουργούς και ποιητές.

Παρ’ όλα αυτά, παραμένει μια έννοια δύσκολη να την προσδιορίσεις με ακρίβεια και φυσικά να την προβλέψεις. Δεν μπορείς να προβλέψεις πότε ένας άνθρωπος θα ερωτευτεί κάποιον άλλο, ούτε για πόσο καιρό το συναίσθημα αυτό θα τον κυριεύει.

Μια από τις πιο δύσκολες αλήθειες της ζωής λοιπόν, είναι πως ο έρωτας δεν είναι δεδομένος.

Χρειάζεται να αποδεχτείς το γεγονός πως αν και όλοι μας είμαστε ευάλωτοι στα βέλη του, αυτό δε σημαίνει πως τα αισθήματα μας θα βρίσκουν πάντα ανταπόκριση.

Δυστυχώς δεν υπάρχει πραγματικό τεστ για να μετρήσεις την αυθεντικότητα και την ένταση αυτού του συναισθήματος. Αν υπήρχε θα το κάναμε κάθε φορά που κάποια μας έλεγε «σ’ αγαπώ».

Θα μας εξοικονομούσε χρόνο και θα μας έσωζε από επίπονους χωρισμούς.

Όμως η ζωή δε λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο.

Οι ερωτικές σχέσεις, είναι πάντα ένα συναισθηματικό ρίσκο. Και ακριβώς επειδή εσύ είσαι με κάποια την οποία βλέπεις και αντιμετωπίζεις ως τη μια και μοναδική, αυτό δε σημαίνει πως σε βλέπει και εκείνη με τον ίδιο τρόπο.

Τα συναισθήματα και οι ερωτικές σχέσεις αποτελούν ένα δύσκολο αίνιγμα. Αυτό που μπορεί να βλέπεις ως αμοιβαίο συναίσθημα, εύκολα μετατρέπεται σε μονόπλευρο θαυμασμό.

Γι’ αυτό μην πανικοβληθείς όταν η κοπέλα σου, με την οποία πίστευες πως θα περάσετε όλη σας τη ζωή μαζί, ξυπνήσει ένα πρωί και σου πει ότι δεν το νιώθει πια και ότι καλύτερα να χωρίσετε.

Το καλό νέο είναι πως αν και δεν υπάρχει αυτή η μια και μοναδική, υπάρχουν αρκετές κοπέλες εκεί έξω, με τις οποίες αν καλλιεργήσεις μια ποιοτική σχέση μπορούν να γίνουν κάτι ξεχωριστό για εσένα.

#2 Κάποιες φορές οι παλιοί σου φίλοι δε θέλουν να κρατήσετε επαφές

Κάποιες φορές, παρά τις προσπάθειες σου, οι παλιοί σου φίλοι δε θα θέλουν να κρατήσετε επαφές. Αυτή είναι άλλη μια από τις δύσκολες αλήθειες της ζωής που οι περισσότεροι μαθαίνουμε με τον άσχημο τρόπο.

Οι φίλοι με τους οποίους πέρασες τα παιδικά σου χρόνια και με τους οποίους έζησες όλες τις δύσκολες και τις τρυφερές στιγμές της εφηβείας, αρχίζουν να εξαφανίζονται καθώς μεγαλώνετε.

Και είναι φυσικό, γιατί οι άνθρωποι δε μένουμε ίδιοι με την πάροδο του χρόνου.

Καθώς μεγαλώνουμε όλοι μας, αναπτύσσουμε νέες στάσεις ζωής, δίνουμε νέους αγώνες και κυνηγάμε νέους στόχους. Και αν οι φίλοι της παιδικής μας ηλικίας δεν σχετίζονται με τον νέο μας εαυτό, η απόσταση ανάμεσα μας μεγαλώνει.

Βλέπεις, οι άνθρωποι συνδέονται μέσα από κοινές εμπειρίες, κοινά βιώματα, κοινές δυσκολίες κλπ.

Όταν αυτά τα κοινά βιώματα και οι εμπειρίες ανήκουν στο μακρινό παρελθόν. Ωστόσο στο παρόν είστε τόσο διαφορετικοί άνθρωποι, οπότε μην εκπλαγείς αν εκείνοι επιλέξουν να μην κρατήσουν επαφές μαζί σου.

Είναι φυσιολογικό. Μην το βλέπεις ως το τέλος του κόσμου.

Αποδέξου την αλλαγή αυτή, εκτίμησε όσα σου έδωσε αυτή η φιλία και προχώρα, γνώρισε νέους ανθρώπους και κάνε νέους φίλους.

Άσε πίσω το παρελθόν και φτιάξε τον εαυτό σου από την αρχή

#3 Η ζωή ποτέ δε θα είναι δίκαιη

Ίσως η μεγαλύτερη απ’ όλες τις δύσκολες αλήθειες τις ζωής είναι πως, κατά κάποιο τρόπο, η ζωή είναι μια όμορφη τραγωδία.

Μπορεί να κάνεις όλα όσα υποτίθεται πως πρέπει να κάνεις, με καλές προθέσεις και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και παρόλα αυτά τα πάντα να πάνε στραβά και ανάποδα.

Το γεγονός πως η ζωή δεν είναι δίκαιη είναι δύσκολο να το αποδεχτείς. Ειδικά αν είσαι από τους ανθρώπους που περιμένουν όλα να πάνε κατ’ ευχήν και με τον τρόπο που επιθυμούν.

Όταν πιστεύουμε πως είμαστε υπεράνω των κακουχιών ή όταν η εικονική αφθαρσία της νεαρής ηλικίας μας παρασέρνει, ακόμα και τα πιο μικρά απροσδόκητα προβλήματα μας δυσαρεστούν αφάνταστα.

Είτε όμως τα απρόβλεπτα εμπόδια είναι μικρά, είτε μεγάλα, είναι ευθύνη μας να ανακτήσουμε τον έλεγχο του εαυτού μας και να ξανασηκωθούμε.

Γιατί τη στιγμή που βυθίζεσαι στην αυτολύπηση, ισχυριζόμενος πως το σύμπαν ολόκληρο σου πηγαίνει κόντρα, περιορίζεις τον εαυτό σου. Τον δεσμεύεις να μείνει κάτω και να μην προσπαθήσει ξανά και ξανά μέχρι να τα καταφέρει.

Αποδέξου τις απρόβλεπτες δυσκολίες και μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να παίξει το θύμα.

Αυτό κάνουν όσοι τα παρατούν.

Να περιμένεις τη δυσκολία. Να περιμένεις ότι θα πέσεις. Μα όσες φορές κι αν πέσεις κοίτα να σηκωθείς.Μοναξιά μέσα στη Σχέση: Τι να κάνω;, 5 Δύσκολες Αλήθειες της Ζωής που κάθε Άνδρας πρέπει να Αποδεχτεί

#4 Ποτέ δε βιώνεις το ίδιο πράγμα δύο φορές

Υπάρχουν εμπειρίες τις οποίες βιώνεις κάθε μέρα, στις οποίες δεν δίνεις ιδιαίτερη σημασία. Εμπειρίες μικρές ή και μεγάλες τις οποίες δεν τις απολαμβάνεις. Γιατί εκείνη τη στιγμή που τις ζεις, το μυαλό ταξιδεύει στο παρελθόν ή στο μέλλον.

Όμως καμία εμπειρία δεν κρατά για πάντα. Ακόμα και αν βιώνεις κάτι ξανά και ξανά, αυτό είναι παροδικό. Κάποια στιγμή στο μέλλον θα πάψεις να το απολαμβάνεις.

Το γεγονός πως οι εμπειρίες δεν κρατούν για πάντα είναι από τις μεγάλες και δύσκολες αλήθειες της ζωής. Και όχι μονάχα αυτό, αλλά ακόμα και αν κάτι το ζεις κάθε μέρα ξανά και ξανά κάθε φορά είναι κάπως διαφορετικό.

Καμία εμπειρία δεν είναι ακριβώς ίδια και ποτέ δεν μπορείς να βιώσεις την ίδια εμπειρία δύο φορές.

Μάθε λοιπόν να ζεις στο παρόν. Μάθε να απολαμβάνεις την κάθε εμπειρία τη στιγμή που τη βιώνεις. Αν δεν το κάνεις, θα νιώθεις πως η ζωή είναι ένας μεγάλος αγώνας δρόμου στον οποίο τρέχεις όλη την ώρα χωρίς να καταλαβαίνεις πως περνούν τα χρόνια.

Οτιδήποτε λοιπόν βιώνεις, κάποια στιγμή θα τελειώσει. Δε θα το ζεις για πάντα. Φρόντισε λοιπόν να απολαμβάνεις το παρόν, γιατί γρήγορα θα είναι απλά μια ανάμνηση.

#5 Η πιο δύσκολη απ’ όλες τις δύσκολες αλήθειες είναι πως το μόνο άτομο στο οποίο μπορείς να βασιστείς για να σε σώσει, είναι ο εαυτός σου

Μπορούμε να ρίξουμε το φταίξιμο για τα προβλήματα μας στους γονείς, στο περιβάλλον, στις καταστάσεις, στην τύχη κλπ.

Όμως, ότι και αν νιώθουμε, ότι και αν πιστεύουμε, είμαστε οι μόνοι που είμαστε υπεύθυνοι για τον εαυτό μας. Η ευθύνη να αλλάξουμε οτιδήποτε δεν μας αρέσει στη ζωή μας, είναι δική μας.

Αν μονάχα αναζητάς βοήθεια από τους άλλους, τότε είτε οι άλλοι θα σε απογοητεύουν, είτε θα ψάχνεις αυτή τη βοήθεια για πάντα.

Ναι, πιθανόν να υπάρχουν συγγενείς και φίλοι που θα ενδιαφερθούν και θα σε βοηθήσουν, αλλά το να βασίζεσαι εντελώς σε εξωγενείς παράγοντες σε ωθεί να κάνεις συμβιβασμούς.

Κάποια στιγμή ο φίλος και ο συγγενής δε θα μπορούν να σε βοηθήσουν. Θα πρέπει να περιμένεις. Να αλλάξεις τις προσδοκίες σου. Να τροποποιήσεις τις επιθυμίες σου.

Ή θα πρέπει να επιδιώξεις να καλύψεις εσύ ο ίδιος τις ανάγκες σου, χωρίς να κάνεις εκπτώσεις στους στόχους και τις επιθυμίες σου.

Η επιλογή είναι δική σου.

Θα περιμένεις τους άλλους ή θα πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου;

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!