Τι να κάνεις όταν νιώθεις Κολλημένος και θέλεις να Ξεκινήσεις από την Αρχή - Men's Bible

Τι να κάνεις όταν νιώθεις Κολλημένος και θέλεις να Ξεκινήσεις από την Αρχή

Τι να κάνεις όταν νιώθεις κολλημένος και θέλεις να ξεκινήσεις από την αρχή

Νιώθεις πως δεν είσαι σε καλή φάση στη ζωή σου. Δουλεύεις όλη μέρα και δεν έχεις καθόλου χρόνο να χαλαρώσεις και να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν. Δεν υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και την προσωπική σου ζωή. Νιώθεις κολλημένος σε έναν τρόπο ζωής που δε σε γεμίζει. Νιώθεις χαμένος και δε ξέρεις ποιος είσαι πλέον.

Το αθώο, γεμάτο ελπίδες και όνειρα παιδί που είχες μέσα σου φαίνεται να έχει χαθεί εδώ και πολύ καιρό. Πως έφτασες εδώ που είσαι σήμερα; Πότε έγινες αυτός που ευχόσουν να μη γίνεις;

Κάτι μέσα σου σού λέει πως χρειάζεσαι μια μεγάλη αλλαγή. Να τα γκρεμίσεις όλα και να ξεκινήσεις από την αρχή.

Όταν η ζωή αρχίζει να μοιάζει με φυλακή

Δεν έχει σημασία πόσο συναρπαστικό μοιάζει κάτι όταν το ξεκινάμε. Με τον καιρό καταντάει κουραστικό και βαρετό. Όσο ενθουσιασμό και αν είχες στην αρχή, πλέον δε θέλεις να το ξανακάνεις. Νιώθεις πως έχεις βαλτώσει και δεν υπάρχει εξέλιξη στη ζωή σου.

Στους περισσότερους ανθρώπους δεν αρέσει η δουλειά τους. Δεν πιστεύουν πως κάνουν κάτι συναρπαστικό ή κάτι που τους αρέσει. Από τη στιγμή που η δουλειά καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της μέρας σου, είναι λογικό να νιώθεις πως δεν έχεις ζωή. Ζεις μόνο για να δουλεύεις και μάλιστα σε κάτι που δε σου αρέσει.

Φαίνεται πως ο μόνος τρόπος να ξεφύγεις από αυτό που νιώθεις, είναι να τα τινάξεις όλα στον αέρα. Πόσες φορές ήσουν έτοιμος να τα παρατήσεις όλα και όλους και να φύγεις μακριά; Να κάνεις κάτι που σε γεμίζει και για το οποίο θα είσαι περήφανος;

Πιστεύεις πως αν το κάνεις αυτό, θα ξεχάσεις όλα όσα δε σου αρέσουν και θα δημιουργήσεις μια νέα ζωή χωρίς προβλήματα. Θα ανοίξεις ένα νέο κεφάλαιο και όλα τα προηγούμενα θα σβηστούν. Θα έχεις την ευκαιρία να διαλέξεις τι θέλεις να κάνεις και αυτήν τη φορά θα είναι το σωστό.

Πρέπει να φτιάξεις αυτό που έχεις μέσα σου

Αν κάνεις αυτό που νιώθεις εκείνη τη στιγμή, όσο δυνατό και αν είναι το συναίσθημα, θα πάρεις μια προσωρινή λύση. Πολλές φορές μάλιστα, θα δημιουργήσεις περισσότερα προβλήματα.

Ακόμα και αν στην αρχή νιώθεις τέλεια, κάποια στιγμή το παρελθόν θα σου χτυπήσει την πόρτα. Το πρόβλημα είναι μέσα σου, γι’ αυτό σύντομα θα νιώθεις όπως ένιωθες στη ζωή που άφησες πίσω σου.

Δεν είναι όλα χάλια στη ζωή σου. Πρέπει να βρεις αυτά που είναι όντως χάλια και να τα διορθώσεις. Μην τα αφήνεις να σου στερούν όσα σου προσφέρουν χαρά. Έχεις εστιάσει μόνο στα άσχημα και δεν βλέπεις τα καλά που συμβαίνουν γύρω σου.

Ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος έχει πολλές πλευρές. Δεν ασχολείται μόνο με ένα πράγμα, ούτε ζει για να δουλεύει. Έχει ενδιαφέροντα και εμπειρίες να μοιραστεί. Αν ασχολείσαι μόνο με ένα πράγμα στη ζωή σου, τότε είναι λογικό να έχεις βαρεθεί και να μη βρίσκεις νόημα στη ζωή που ζεις.

Τι να κάνεις όμως όταν νιώθεις κολλημένος; Να τα κάψεις όλα;

Μπορείς να αποδεχτείς τη ζωή σου και να τη ζήσεις ως έχει. Αυτό το λέμε και συμβιβασμό. Αυτό είναι που φοβόμαστε να κάνουμε στη ζωή μας και αυτό είναι που μας προκαλεί τα αρνητικά συναισθήματα.

Από την άλλη μπορείς να τα παρατήσεις όλα και να ξαναχτίσεις τη ζωή σου. Είναι μια δύσκολη απόφαση και ριψοκίνδυνη. Δεν είναι έυκολο να αφήσεις πίσω σου άτομα και καταστάσεις που έχεις συνηθίσει, όσο και αν το θες.

Ευτυχώς όμως, υπάρχει και η άλλη επιλογή.

Αν νιώθεις κολλημένος και δε σου αρέσει η ζωή σου, δεν πρέπει να φαντάζεσαι πώς να την καταστρέψεις. Αντίθετα, πρέπει να κάνεις κάποιες σοβαρές ερωτήσεις στον εαυτό σου.

Τι μπορείς να κάνεις αν νιώθεις κολλημένος;

Κάνεις πράγματα που δε σε κάνουν χαρούμενο. Άρα υπάρχουν πράγματα που πιστεύεις πως θα σε έκαναν χαρούμενο και θα σε γέμιζαν.

Ίσως νιώθεις πως δε δίνεις όση προσοχή θα ήθελες σε κάτι. Ή πως δεν έχεις καθόλου χρόνο στην καθημερινότητά σου να κάνεις κάτι που αγαπάς.

Πως όμως θα βρεις χρόνο να κάνεις ό,τι σου αρέσει; Πως θα το χωρέσεις στο ήδη φορτωμένο σου πρόγραμμα; Λέγοντας όχι; Θέτοντας όρια; Αφήνοντας κάτι άλλο πίσω;

#1 Σπάσε τον αρνητικό κύκλο, υπενθυμίζοντας στον εαυτό σου τα θετικά

Κάθε φορά που νιώθεις χάλια και θες να τα παρατήσεις, θυμήσου τα πράγματα που σε κάνουν χαρούμενο. Αυτό μπορεί να είναι οι φίλοι σου, τα ταξίδια, η μουσική κτλ.

#2 Βρες τρόπους να κάνεις περισσότερο αυτά σε χαροποιούν

Για κάθε πράγμα που σε κάνει χαρούμενο, σκέψου τρόπους για να το κάνεις πιο συχνά. Αν για παράδειγμα σου αρέσει να περνάς χρόνο με τους φίλους σου, κανόνισε να βγαίνεις πιο συχνά μαζί τους.

Μη ξεχνάς πως δεν έχει σημασία να κάνεις μεγάλες αλλαγές. Μικρά και σταθερά βήματα είναι αρκετά για να σε οδηγήσουν στον στόχο σου.

Όσο δελεαστικό και αν είναι το συναίσθημα να τα παρατήσεις όλα, να φύγεις μακριά και να ξεκινήσεις από την αρχή, μην το κάνεις προτού προσπαθήσεις να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς με όσα έχεις. Προσπάθησε να δεις τη χαρά στη ζωή που έχεις και ίσως καταλάβεις πως όλα μπορούν να γίνουν καλύτερα χωρίς να συμβιβαστείς ή να τα καταστρέψεις!

Νιώθεις κολλημένος στην ερωτική σου ζωή; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!