Πώς να κάνεις Καινούρια Αρχή στη Ζωή σου - Men's Bible

Πώς να κάνεις Καινούρια Αρχή στη Ζωή σου

Πώς να κάνεις Καινούρια Αρχή στη Ζωή σου

Το να κατανοείς ότι πρέπει να φτιάξεις τη ζωή σου από την αρχή είναι μόνο το πρώτο βήμα Αφού καταλάβεις ότι πρέπει να κάνεις καινούρια αρχή στη ζωή σου, τότε πρέπει να κάνεις κάτι για αυτό και άμεσα. Είναι ώρα να διαμορφώσεις και να κατευθύνεις εσύ πως θα κινηθούν τα πράγματα.

Διαφορετικά διατρέχεις το ρίσκο να ξανακυλήσεις στην ίδια βαλτωμένη κατάσταση που υπάρχει και δεν σου αξίζει. Ή ακόμα χειρότερα, μπορεί να πέσεις σε χειρότερη κατάσταση χωρίς να το καταλάβεις καν.

Η άνεση και η …πλαδαρότητα είναι ο εχθρός σου εδώ. Είναι η τάση που όλοι έχουμε να παίρνουμε το εύκολο και λιγότερο δύσβατο μονοπάτι, ακόμα κι όταν αυτό το μονοπάτι δεν μας βοηθάει να φτιάξουμε ή να βελτιώσουμε τη ζωή μας.

Είναι η ώρα να πάρεις επιτέλους το τιμόνι στα χέρια σου και να φτιάξεις τη ζωή που επιθυμείς, μια καινούρια αρχή στη ζωή σου. Είναι η ώρα να επιτρέψεις στον εαυτό σου να κάνει τα πράγματα διαφορετικά, γιατί αυτή τη φορά ξέρεις καλύτερα.

Για να κάνεις καινούρια αρχή ζήσε ελεύθερα

Λίγο πολύ ως τώρα στην ζωή σου απλά αντιδρούσες στα ερεθίσματα που δεχόσουν. Τώρα είναι η ώρα να επιδράς και να χαράζεις εσύ πορεία. Και για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα απ’ όλα να δώσεις την άδεια στον εαυτό σου.

Πρέπει να δώσεις την άδεια στον εαυτό σου να φέρεται επιτέλους ελεύθερα. Είναι η ώρα να αρχίσεις να κάνεις πράγματα που «εσύ» ποτέ δεν θα έκανες. Είναι η ευκαιρία να βγεις έξω από τον στενό ορισμό της ταυτότητας που έχεις δώσει στον εαυτό σου και τελικά έχει καταλήξει να σε περιορίζει.

Έχεις την υποχρέωση και το καθήκον να δοκιμάσεις πράγματα που πάντα σε ενδιέφεραν αλλά ποτέ δεν τολμούσες να προσπαθήσεις. Τι στο καλό, είναι η ώρα να ενδώσεις στην περιέργειά σου και να δοκιμάσεις πράγματα απλά και μόνο επειδή είναι διαφορετικά.

Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από όταν συνειδητοποιείς για το πόσα είσαι ικανός όταν δίνεις στον εαυτό σου την άδεια και την ελευθερία.

Μπορεί να είναι κλισέ, αλλά είναι και αλήθεια: Αν θες διαφορετικά αποτελέσματα, κάνε διαφορετικά πράγματα. Τόσο απλά.

Αν συνεχίζεις να κάνεις τα γνωστά και συνηθισμένα θα έχεις την ίδια ζωή που είχες και πριν. Μόνιμη αλλαγή: Πώς δουλεύει και πώς να την πετύχεις καινούρια αρχή

Κάνε στοχευμένες κινήσεις

Ξέρεις πια, αυτή τη ζωή που δεν σε κάλυπτε. Τώρα πια έχεις πιο πολύ γνώση και πιο πολλές εμπειρίες, οπότε πως θα τις αξιοποιήσεις; Τι επιθυμείς να αλλάξεις και πως θα κάνεις αυτές τις αλλαγές; Πως θα προγραμματίσεις και θα δομήσεις το χρόνο σου προκειμένου η καινούρια αρχή να γίνει πραγματικότητα;

Μην ξεχνάς ότι οι ώρες και οι ημέρες είναι περιορισμένες. Θα χρειαστεί να δώσεις χρόνο από παλιά ενδιαφέροντα και συνήθειες προκειμένου να κάνεις χώρο για την καινούρια αρχή στη ζωή σου.

Εξίσου σημαντικό: λάβε υπόψη πως θα ενισχύσεις και συντηρήσεις αυτές τις αλλαγές. Το ξέρεις κι εσύ ότι εμείς οι άνθρωποι συχνά παίρνουμε μεγάλες αποφάσεις αλλά ξεχνάμε τον κόπο που απαιτούν αυτές.

Για παράδειγμα αν θες να κάνεις καινούρια αρχή στο φλερτ θα χρειαστεί εξάσκηση και επιμονή, μέχρι το φλερτ να γίνει από κάτι που πρέπει να σκεφτείς, σε κάτι που σου βγαίνει φυσικά.

Το να είσαι «παρών» κατά τη διαδικασία είναι σημαντικό. Το να επιλέξεις και να προβάλλεις συνειδητά τη νέα συμπεριφορά είναι μια καλή αρχή. Παρόμοια, το να συνειδητοποιείς γιατί χάνεις το ενδιαφέρον σου ή γιατί απογοητεύεσαι, σου δίνει την ευκαιρία να το αντιμετωπίσεις εγκαίρως και να διατηρήσεις την καινούρια αρχή που πας να φτιάξεις.

Ώρα για δράση

Χρειάζεται όμως να δεσμευτείς να ζεις τη ζωή σου με σκοπιμότητα, αντί να άγεσαι και να φέρεσαι άσκοπα στον αυτόματα πιλότο και να αφήνεις την τύχη να ορίζει τον τρόπο ζωής σου.

Είναι σημαντικό να κάνεις αργά και σταθερά βήματα αν θέλεις να αλλάξεις και να ενσωματώσεις ομαλά αυτές τις αλλαγές στη ζωή σου. Το να κάθεσαι να περιμένεις και να «μελετάς» δήθεν την κατάσταση είναι απλά άλλος ένας τρόπος να κωλυσιεργείς.

Είναι ψεύτικη πρόοδος. Νομίζεις ότι προχωράς μπροστά ενώ στην πράξη δεν κάνεις τίποτα. Όσο περισσότερο περιμένεις για να ενσωματώσεις τις νέες αλλαγές στη ζωή σου, τόσο λιγότερο θα παραμείνουν αυτές ή τόσο πιο δύσκολο θα είναι να τις ξεκινήσεις.

Αν δεν λειτουργείς αποφασιστικά και γρήγορα με τις αλλαγές, ρισκάρεις να πέσεις πάλι σε μοτίβα που δεν είχες σκοπό και δεν σε εξυπηρετούν. Αυτή είναι η συμπεριφορά που είχες και παλιότερα και σε οδήγησε στην απογοήτευση τελικά.

Δεν θα σου κάνει καλό απλά να ξεκινήσεις την καινούρια ζωή σου και να προσπαθήσεις να γίνεις καλός στο φλερτ, αν δεν αξιοποιήσεις την ευκαιρία που δίνεις στον εαυτό σου.

Συγχώρεσε τον εαυτό σου

Να όμως και το ενδιαφέρον του πράγματος: κάνοντας αυτή τη νέα αρχή δίνεις σε σένα την ευκαιρία να συγχωρέσεις τον εαυτό σου για παλιές επιλογές και λάθη. Αυτός ήταν ο παλιός εαυτός σου, όχι αυτός που είσαι τώρα.

Έμαθες πολλά από τον άνθρωπο που ήσουν κάποτε, ξεπέρασες τον παλιό εαυτό σου και τώρα είσαι διαφορετικός άνθρωπος. Αυτή είναι η ευκαιρία σου να συγχωρέσεις τον εαυτό σου για αυτό που ήσουν πριν και να αφήσεις το παρελθόν στο παρελθόν. Το παρελθόν είναι εκεί για να μάθεις από αυτό, όχι σαν σφυρί για να κοπανάς τον εαυτό σου για παλιά λάθη.

Όλα αυτά δεν χρειάζεται να είναι μαζικά βήματα από την πρώτη στιγμή. Ίσα ίσα τα μικρά βήματα θα σε τρομάζουν λιγότερο και θα είναι πιο εύκολο να τα κάνεις. Ενώ οδηγούν σταδιακά σε μεγάλες αλλαγές. Όμως χρειάζεται να τα κάνεις και να βλέπεις μπροστά, προς το μέλλον και την καινούρια αρχή της ζωής σου.

Θέλεις να φτιάξεις τον νέο και αποφασιστικό εαυτό σου και να αφήσεις για πάντα το παρελθόν πίσω σου; Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.

Ξεκουράσου αφού κάνεις την καινούρια αρχή

Κι αν κάπου στην πορεία κουραστείς, δώσε στον εαυτό σου τη δυνατότητα να ξεκουραστεί, να ανασυνταχθεί και να ξαναβάλει προτεραιότητες που όντως σε ωφελούν. Το να κάνεις την καινούρια αρχή και ζωή που ήθελες είναι η ευκαιρία σου να αφήσεις τους παλιούς στόχους, συνήθειες, άγχη, να αφήσεις την εσωτερική πίεση και απαιτήσεις.

Δεν χάνεις ευκαιρίες, δεν υπάρχει μία μόνο πόρτα η οποία δήθεν κλείνει. Εσύ φτιάχνεις τις ευκαιρίες σου και εσύ δίνεις προτεραιότητα στον εαυτό σου με έναν τρόπο που δεν συνήθιζες έως τώρα.

Γιατί όταν είσαι έτοιμος να ξαναβγείς εκεί έξω, θα έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση, καθαρότερη οπτική του μέλλοντος και το όφελος από όλα όσα έμαθες έως τώρα για σένα.

Και θα είσαι έτοιμος να κάνεις την καινούρια αρχή που τόσο καιρό θέλεις.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!