5 Γνώσεις για τη Ζωή που εύχομαι να είχα διδαχθεί νωρίτερα - Men's Bible

5 Γνώσεις για τη Ζωή που εύχομαι να είχα διδαχθεί νωρίτερα

5 Γνώσεις για τη Ζωή που εύχομαι να είχα διδαχθεί νωρίτερα

Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει πως κάποιοι άνθρωποι, δείχνουν να είναι συνέχεια ευτυχισμένοι, χαρισματικοί, έξυπνοι και γιατί όχι… πλούσιοι. Όλοι δείχνουν να είναι καλύτεροι από εσένα. Και τί δε θα έδινες λοιπόν, για να βρεθείς στη θέση τους και να απολαύσεις όλα τα προνόμια τους, έστω και για μία μέρα….

Το να βρεθείς στη θέση τους, ίσως είναι πιο απλό απ’ ότι νομίζεις, αλλά σίγουρα δεν είναι εύκολο. Αν ήταν εύκολο άλλωστε, δε θα διάβαζες και το εν λόγω άρθρο, όπως κι εγώ μάλλον δε θα το έγραφα για να μοιραστώ τις 5 κυριότερες γνώσεις, που αν τις είχα νωρίτερα, θα είχα εξελιχθεί πολύ πιο ραγδαία και σίγουρα θα ήμουν πολύ πιο ευτυχισμένος από νωρίς στη ζωή μου.

#1 Δεν είσαι ξεχωριστός

Αν για κάποιο λόγο πιστεύεις πως η ζωή σε έχει χτυπήσει αλύπητα με δοκιμασίες και αποτυχίες, ξανασκέψου το. Ο καθένας στη ζωή έχει τα δικά του προβλήματα και δυσκολίες, είτε αυτές αφορούν στα οικογενειακά, κοινωνικά και ψυχολογικά, είτε αφορούν απλά στα οικονομικά.

Αν απλά παρατηρείς το αποτέλεσμα του να είναι κάποιος πλούσιος ή να έχει χαρισματική προσωπικότητα, σίγουρα δεν μπορείς να μαντέψεις τί έχει περάσει μέχρι να φθάσει σε αυτό το σημείο. Το σημείο που για σένα αντικατοπτρίζει την επιτυχία.

Πίσω από κάθε αποτέλεσμα, κρύβεται μία τεράστια διαδρομή γεμάτη δυσκολίες, αποτυχίες, απογοητεύσεις και φυσικά, μεγάλες αποφάσεις. Πάνω σε όλα αυτά, βασίζεται η κορυφή του παγόβουνου, το μόνο που είναι ορατό στους παρατηρητές.

Μάθε λοιπόν πως οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι, είναι αυτοί που ξεκίνησαν από εξαιρετικά χαμηλά και αντιμετώπισαν όλες τις δυσκολίες που βρέθηκαν μπροστά τους, προκειμένου να εξελιχθούν.

#2 Ο αρνητισμός είναι επιλογή

Αν είσαι γεμάτος με αρνητικές πληροφορίες και απογοητεύσεις, πρώτα απ’ όλα δεν είσαι ο μόνος και δεύτερον δεν είναι τυχαίο.

Βιολογικά ο ανθρώπινος εγκέφαλος, όπως και κάθε άλλου έμβιου οργανισμού, είναι φτιαγμένος να εστιάζει στο πώς να αποφεύγει δυσάρεστες καταστάσεις, ώστε να εξασφαλίζεται η επιβίωση. Η διαφορά που έχει ο άνθρωπος από τα ζώα, είναι πως μπορεί με τη λογική να διαχειριστεί τα συναισθήματα του και να μην τα αφήσει να κυριαρχήσουν πάνω στη βούλησή του.

Η ειρωνεία σήμερα, είναι πως ζούμε στην πιο ασφαλή περίοδο που έχει περάσει ποτέ ο πλανήτης και οι πληροφορίες δεν ήταν πιο προσβάσιμες για τον απλό άνθρωπο, απ’ ότι είναι σήμερα. Η επιτυχία σου και η ευτυχία σου εξαρτάται, αποκλειστικά θα έλεγα, από το που εσύ επιλέγεις να εστιάσεις.

Μπορείς να εστιάσεις στην καταστροφολογία που σερβίρεται απ’ τα μέσα ενημέρωσης και απλά να αδρανήσεις από φόβο, ή μπορείς να εστιάσεις στα όνειρά σου και τις πληροφορίες που θα σε βοηθήσουν να τα κυνηγήσεις και να τα πραγματοποιήσεις.

Και ναι, είναι πιο απλό απ’ ότι νομίζεις. Θα έλεγα πως είναι απλά μία απόφαση που πρέπει να την τιμήσεις, γιατί άλλωστε αφορά τη ζωή σου. Και φυσικά είμαι στη διάθεσή σου για να σου δείξω πως μπορείς να το κάνεις.

#3 Η αδράνεια σε καταπίνει

Ναι, είναι πολύ σημαντικό να μην αφήνεις τις αρνητικές σκέψεις να κυριαρχούν, αλλά ακόμα πιο σημαντικό είναι να αναλαμβάνεις δράση.

Εάν ξέρεις τί θες να κάνεις στη ζωή ή ακόμα πιο σωστά, ξέρεις πως θες να είναι η ζωή σου στο μέλλον, πάρε τις γνώσεις της ημέρας και βγες έξω να τις εφαρμόσεις. Η γνώση είναι δύναμη λένε, αλλά ακόμα πιο δυνατή είναι η εφαρμογή της γνώσης.

Ακόμα κι αν πιστεύεις πως δεν είσαι έτοιμος να εφαρμόσεις τις γνώσεις που έχεις λάβει, μη μείνεις στην αδράνεια μέχρι να νιώσεις έτοιμος. Ασχολήσου με κάτι ευχάριστο και ταυτόχρονα παραγωγικό, ώστε να μην επιτρέψεις στην αδράνεια να σε ρίξει στον αρνητικό τρόπο σκέψης και θα δεις πως η δράση θα σε βοηθήσει να δεις ξανά το σωστό δρόμο.

#4 Κανείς δε σου οφείλει τίποτα και δεν οφείλεις τίποτα σε κανέναν

Αυτή η παράγραφος ίσως ταρακουνήσει λίγο τον κόσμο σου, αλλά μάλλον θα σε φέρει πιο κοντά στην πραγματικότητα των επιτυχημένων ανθρώπων.

Το γεγονός πως είσαι καλό παιδί, δε σημαίνει τίποτα για κανέναν, εκτός απ’ τη μαμά σου, η οποία κι αυτή έχει τους λόγους της που σε θέλει έτσι, αλλά δεν είναι του παρόντος να το αναλύσουμε.

Ο κόσμος είναι γεμάτος φθόνο, αδικία, ανισότητα και εκμετάλλευση, τα οποία θα τα εισπράξεις από κάθε πλευρά του κοινωνικού σου περίγυρου αργά ή γρήγορα, ειδικά όταν προσπαθείς να κάνεις κάτι ξεχωριστό στη ζωή σου.

Όσο πιο γρήγορα μάθεις να διεκδικείς αυτό που θες στη ζωή, τόσο πιο γρήγορα θα το αποκτήσεις. Δε σου λέω σε καμία περίπτωση να πατήσεις επί πτωμάτων, να είσαι άδικος και να εκμεταλλεύεσαι τους γύρω σου. Πάψε όμως να περιμένεις την αποδοχή τους και να έχεις προσδοκίες απ’ αυτούς. Είναι το δικό σου ταξίδι και εσύ έχεις την ευθύνη της αποτυχίας, αλλά κυρίως της επιτυχίας. 5 Γνώσεις για τη Ζωή που εύχομαι να είχα διδαχθεί νωρίτερα

#5 Η ζωή δεν είναι προορισμός

Μπορούμε να δώσουμε και τον τίτλο «Η ευτυχία δεν είναι προορισμός», αλλά προσωπικά πιστεύω πως η ζωή ταυτίζεται με την ευτυχία. Το να ζεις και μόνον, είναι αρκετό για να είσαι ευτυχισμένος και αυτό σημαίνει πως δεν ήρθα στη ζωή για να ζήσω μέσα στο άγχος και την ταλαιπωρία, ούτε να αποδείξω σε γονείς και φίλους πόσο άξιος είμαι, αλλά για να απολαύσω κάθε στιγμή της.

Είναι ωραίο να βάζεις στόχους και να τους εκπληρώνεις, αλλά δεν είναι αυτοί οι στόχοι που θα σε κάνουν ευτυχισμένο.

Ευτυχισμένος είσαι όσο ζεις στο παρόν, χωρίς να σε δεσμεύει το παρελθόν και χωρίς να σε φοβίζει το μέλλον.

Δες την αποτυχία σαν μέρος της ζωής, ζήσε όλα τα συναισθήματα στο έπακρο, δοκίμασε καινούρια πράγματα και μην ασκείς περιττή πίεση στον εαυτό σου, προκειμένου να εκπληρώσεις προσδοκίες άλλων.

Αν θες κι εσύ να μάθεις να διεκδικείς σωστά στη ζωή σου αυτό που θεωρείς πως αξίζεις, μη διστάσεις να έρθεις σε επαφή με την ομάδα μας. Σε περιμένουμε!

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!