Πώς να γίνεις ο Κυρίαρχος της Ζωής σου - Men's Bible

Πώς να γίνεις ο Κυρίαρχος της Ζωής σου

Πώς να γίνεις ο Κυρίαρχος της Ζωής σου

Είναι έξι το πρωί, το ξυπνητήρι χτυπάει σαν τρελό κι εσύ πετάγεσαι απότομα από το κρεβάτι. Τα μάτια σου δεν έχουν ανοίξει καλά καλά, καφέ δεν έχεις φτιάξει, και το μυαλό σου τρέχει στην εργασία και τις υποχρεώσεις της ημέρας.

Σκέφτεσαι τον αδίστακτο προϊστάμενο, τους συναδέλφους που σου πάσαραν ευθύνες για εκατό άτομα και τα χίλια δυο μισοτελειωμένα πράγματα που έχεις αναλάβει να τελειώσεις.

Βγάζεις ένα μικρό αναστεναγμό. «Πάλι εκεί πρέπει να πάω;», σκέφτεσαι και με βαριεστημένες κινήσεις ντύνεσαι για τη δουλειά. Πόσο θα ήθελες να ήταν Κυριακή σήμερα.

Αν η παραπάνω σκηνή σου ακούγεται γνωστή και ακόμα περισσότερο, αν νιώθεις πως είναι βγαλμένη από τη ζωή σου, τότε σίγουρα αισθάνεσαι πως δεν είσαι εσύ ο κυρίαρχος της ζωής σου.

Πως δεν είσαι εσύ αυτός που έχει τον έλεγχο, αλλά η τύχη και οι περιστάσεις.

Συνήθως όταν κάποιος εργάζεται κάπου που δεν απολαμβάνει, τότε το πιθανότερο είναι πως δυσανασχετεί και σε άλλους τομείς της ζωής του.

Βλέπεις, τα πάντα στη ζωή είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Αν δεν ασκείς τον έλεγχο σου σε ένα τομέα της ζωής σου, το πιθανότερο είναι πως κάνεις το ίδιο και σε άλλους τομείς όπως είναι οι ερωτικές σχέσεις.

Για να πάρεις αυτό που σου αξίζει και στην εργασία αλλά και τον έρωτα, χρειάζεται να το διεκδικήσεις. Να δράσεις ενεργά, να εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες και να τις δημιουργήσεις αν δεν υπάρχουν.

Το να είσαι ο κυρίαρχος της ζωής σου, καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία σου στους διάφορους τομείς, αλλά και την ικανοποίηση που λαμβάνεις από αυτή.

Τι σε εμποδίζει να έχεις τον έλεγχο της ζωής σου

Ο κυριότερος παράγοντας που σε εμποδίζει να καθορίσεις τη ζωή σου, είναι η αίσθηση πως δεν μπορείς να έχεις τον έλεγχο. Πως είσαι ανίσχυρος να επηρεάσεις καταστάσεις και πως το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αφεθείς στα χέρια της τύχης.

Αυτό είναι και το μεγαλύτερο σφάλμα που μπορείς να κάνεις. Να πιστέψεις πως δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να αλλάξεις τη ζωή σου.

Μπορείς να την αλλάξεις. Για την ακρίβεια την επηρεάζεις κάθε ώρα και στιγμή που είσαι ξύπνιος.

Πως; Με τις επιλογές σου και τις αποφάσεις σου.

Με κάθε σου απόφαση στρίβεις το τιμόνι και βάζεις τη ζωή σου σε συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Κάθε φορά που επιλέγεις να πας κατευθείαν γυμναστήριο αφού σχολάσεις, έστω και για είκοσι λεπτά, οδηγείς τον εαυτό σου σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Κάθε φορά που αποφασίζεις να μιλήσεις σε κάποια κοπέλα που σε ενδιαφέρει, οδηγείς τον εαυτό σου σε μεγαλύτερη κοινωνικότητα και περισσότερες ευκαιρίες για φλερτ και γνωριμίες.

Η δύναμη είναι δική σου και είναι η δύναμη των αποφάσεων σου.

Πως θα γίνεις ο κυρίαρχος της ζωής σου

#1 Αναρωτήσου «Τι μπορώ να κάνω για αυτό;»

Ίσως η πιο σημαντική ερώτηση που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου. Ό,τι κι αν συμβεί, όποια κι αν είναι η κατάσταση, πάντα να ρωτάς τον εαυτό σου: «Τι μπορώ να κάνω;».

Αν για παράδειγμα μιλήσεις σε μια κοπέλα που σε ενδιαφέρει και διαπιστώσεις πως η κουβέντα βαλτώνει γρήγορα και η κοπέλα σταματά να σου μιλάει, μην πεις «Δεν το ‘χω.» ή «Δεν είμαι ψηλός, γυμνασμένος, πλούσιος, για να αρέσω στα κορίτσια.».

Σκέψου, «τι μπορώ να κάνω την επόμενη φορά για να προχωρήσω την κουβέντα;», «Τι μπορώ να κάνω για να αναβαθμίσω την πρώτη εντύπωση που αφήνω στο φλερτ;», «Τι μπορώ να κάνω την επόμενη φορά για να ιντριγκάρω την κοπέλα που θα φλερτάρω;».

Σκέψου πως η προσοχή σου λειτουργεί σαν δυνατός προβολέας που φωτίζει συγκεκριμένες πλευρές της πραγματικότητας.

Αν σκέφτεσαι «Γιατί μου συνέβη αυτό;» ή «Δεν είμαι ψηλός, γυμνασμένος, πλούσιος, για να αρέσω στα κορίτσια» τότε μάντεψε, θα εντοπίζεις μονάχα προβλήματα και στραβά στον εαυτό σου και τη ζωή σου.

Αν πάλι αναρωτιέσαι «Τι μπορώ να κάνω καλύτερα την επόμενη φορά;», «Πως μπορώ να ξεπεράσω αυτό;» τότε θα εντοπίζεις τρόπους να ξεπεράσεις τα εμπόδια που έχεις μπροστά σου.

Όταν αναζητάς προβλήματα, βρίσκεις προβλήματα.

Αντίθετα, όταν αναζητάς λύσεις, βρίσκεις λύσεις.

 

#2 Εστίασε στις σωστές συνήθειες και όχι στους στόχους

Άσε τους στόχους στην άκρη. Ναι, είναι καλοί και απαραίτητοι, αλλά ο ρόλος τους είναι να λειτουργούν ως πυξίδα και να σου παρέχουν κατεύθυνση.

Άπαξ και ξέρεις τι θες να πετύχεις, αυτό που θα σε βοηθήσει να νιώσεις κυρίαρχος της ζωής σου, είναι να χτίσεις το σύστημα μέσω του οποίου θα πραγματώσεις σταδιακά τις επιθυμίες σου.

Και φυσικά μιλάω για τις συνήθειες σου.

Όταν έχεις αυτοματοποιήσει τις συμπεριφορές που χρειάζεται να κάνεις, τότε δε χρειάζεται να κυνηγήσεις ιδιαίτερα τους στόχους που έχεις θέσει. Τα πάντα γίνονται πιο απλά.

#3 Οργάνωσε το περιβάλλον σου

Το περιβάλλον είναι ο καταλύτης της επιτυχίας. Για να γίνεις ο κυρίαρχος της ζωής σου χρειάζεται να το οργανώσεις στρατηγικά.

Τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει πως ο χώρος που είσαι, είτε είναι το σπίτι είτε η εργασία σου, θα πρέπει να είναι έτσι φτιαγμένος που να σου επιτρέπει να αποφύγεις τις βλαβερές συνήθειες και να διευκολύνει τις συμπεριφορές που θες να κάνεις ξανά και ξανά.

Τα πράγματα είναι απλά. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να σκεφτείς τί θες να πετύχεις, τί συνήθειες θες να αποκτήσεις και μετά να αναρωτηθείς «Πως μπορώ να προσαρμόσω τον χώρο γύρω μου για να βοηθήσω τον εαυτό μου να αποκτήσει αυτές τις συνήθειες πιο εύκολα;».Πώς να γίνεις ο Κυρίαρχος της Ζωής σου

Είναι στο χέρι σου

Φαντάσου ότι είσαι στο δρόμο, οδηγείς το αμάξι σου και βιάζεσαι να πας σε μια πολύ σημαντική συνάντηση από την οποία κρίνεται η επαγγελματική σου σταδιοδρομία. Η διαδρομή είναι συγκεκριμένη και περνάει μέσα από ένα στενό μονόδρομο.

Καθώς προχωράς, βλέπεις το μοναδικό άλλο όχημα που προπορεύεται μπροστά σου να σταματά απότομα και να σου κλείνει το δρόμο.

Ο οδηγός του είχε πολύ καιρό να φροντίσει τα φθαρμένα ελαστικά του οχήματος του και έτυχε εκείνη τη μέρα να σκάσουν τα δύο από τα τέσσερα λάστιχα του αυτοκινήτου του.

Ο δρόμος είναι πολύ στενός και το προπορευόμενο όχημα στέκεται ακινητοποιημένο μπροστά σου. Κάπου εκεί αντιλαμβάνεσαι ότι ενδέχεται να καθυστερήσεις στο ραντεβού σου.

Για το πρόβλημα αυτό δεν ευθύνεσαι εσύ. Δεν είσαι εσύ αυτός που δεν φρόντισε τα ελαστικά του αυτοκινήτου του.

Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως από τη στιγμή που σε καθυστερεί, δεν είναι και δικό σου πρόβλημα.

Και αν είναι και δικό σου πρόβλημα, τότε είναι και δική σου ευθύνη να κάνεις κάτι για να το ξεπεράσεις.

Αν απλά δυσανασχετείς και φωνάζεις στον άλλο οδηγό, τότε δεν καταφέρνεις και πολλά. Μπορεί να εκτονώνεις το θυμό σου, όμως το τι συμβαίνει το αφήνεις στα χέρια των άλλων.

Αντίθετα, αν ρωτήσεις τον εαυτό σου, «Οκ, τι μπορώ να κάνω για να φτάσω στο ραντεβού μου όσο πιο σύντομα γίνεται;» τότε θα βρεις τρόπο να ασκήσεις τον έλεγχο σου στην κατάσταση.

Να θυμάσαι λοιπόν πως μπορεί να μην ευθύνεσαι εσύ για κάποια κατάσταση ή εμπόδιο που συναντάς. Μπορεί να ήσουν άτυχος ή να πληρώνεις τα λάθη άλλων.

Είναι όμως δική σου ευθύνη να κάνεις κάτι για να το ξεπεράσεις. Έτσι θα γίνεις ο κυρίαρχος της ζωής σου.

Αν θες να γίνεις ο κυρίαρχος της ερωτικής σου ζωής, δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!