«Γιατί δεν με Συμπαθούν οι άλλοι;» - Men's Bible

«Γιατί δεν με Συμπαθούν οι άλλοι;»

«Γιατί οι άλλοι απλά δε με Συμπαθούν;»

Βλέπεις πως κάποιοι άνθρωποι απλά δε σε συμπαθούν και δεν καταλαβαίνεις το λόγο; Αντιδρούν αρνητικά σε οτιδήποτε και αν πεις ή κάνεις;

Ίσως όμως υπάρχει καλός λόγος για αυτό.

Και αν είσαι αποφασισμένος να βοηθήσεις τον εαυτό σου να εξελιχθεί κοινωνικά και επικοινωνιακά, τότε θα πρέπει να παραγκωνίσεις τον εγωισμό σου και να εξετάσεις τις καταστάσεις με μια όσο γίνεται ρεαλιστική ματιά.

Το εγώ μας έχει πολλούς τρόπους να μας προστατεύει. Και ένας απ΄ τους βασικότερους είναι να αποδίδει σε τρίτους την αιτία που νιώθουμε άβολα.

Αν δηλαδή προσεγγίσουμε κάποια κοπέλα και εκείνη μας απορρίψει, ο εγωισμός μας μάς ωθεί να σκεφτούμε πως η κοπέλα φταίει για τον συναισθηματικό πόνο που νιώθουμε. Γιατί εκείνη είναι ρηχή ή δήθεν και έχει πολύ υψηλά κριτήρια κλπ.

Όμως δεν είναι πάντα έτσι. Πολλές φορές ο λόγος που οι άλλοι δε μας συμπαθούν και μας αποφεύγουν έχει να κάνει με εμάς, με τον τρόπο που λειτουργούμε και κυρίως με την αύρα και το vibe που αποπνέουμε.Πώς να γίνεις Cool: 4 Λάθη που σε κάνουν να δείχνεις Ξενέρωτος στους Άλλους, «Γιατί οι άλλοι απλά δε με Συμπαθούν;»

«Γιατί δε με συμπαθούν;»: Αρνητικά συναισθήματα και συσχέτιση

Τα συναισθήματα έχουν την φανταστική ιδιότητα να εξαπλώνονται. Αν όντας πεσμένος, βρεθείς ξαφνικά σε ένα ξέφρενο πάρτι με μια παρέα που διασκεδάζει, η διάθεση σου θα αρχίσει να καλυτερεύει.

Ισχύει ωστόσο και το αντίθετο. Αν προσεγγίσεις μια παρέα γυναικών η οποία διασκεδάζει και πάνω στην κουβέντα αρχίζεις να εκφράζεις παράπονα, να δείχνεις στενοχωρημένος και γενικά να εκπέμπεις μια αρνητική αύρα, τότε θα ρίξεις τη διάθεση τους.

Τα συναισθήματα που νιώθεις θα αρχίσουν να εξαπλώνονται και οι κοπέλες θα σε συσχετίσουν με αυτή την αλλαγή διάθεσης. Και προφανώς δε θα επιθυμούν την παρέα σου για πολύ ακόμα.

Αυτός είναι και ο λόγος που χρειάζεται να μπορείς να ανεβάζεις τον εαυτό σου όταν ετοιμάζεσαι να βγεις για φλερτ αλλά και να κοινωνικοποιηθείς γενικά.

Πώς να καλλιεργήσεις ένα θετικό vibe

Όταν κάποιος δεν έχει καλή διάθεση, υπάρχουν δύο λόγοι γι’ αυτό. Ο ένας λόγος έχει να κάνει με τις κοινωνικές, γνωστικές και επικοινωνιακές συνήθειες που έχει αναπτύξει. Ο άλλος λόγος έχει να κάνει με τον τρόπο που ζει τη ζωή του και την απόλαυση ή ευχαρίστηση που αντλεί απ’ αυτή.

Και οι δύο παράγοντες είναι εξίσου σημαντικοί στο τι εικόνα δίνουμε και στο πόσο ελκυστικοί είμαστε ως άνδρες.

Τι λοιπόν χρειάζεται να κάνεις για να καλλιεργήσεις ένα θετικό vibe που θα σε βοηθάει στο φλερτ και την επικοινωνία;

Για αρχή φρόντισε να καλλιεργήσεις τις σωστές συνήθειες. Δηλαδή φρόντισε να χαμογελάς κάθε φορά που ετοιμάζεσαι να μιλήσεις σε κάποιον, να εστιάζεις στα θετικά της κάθε κατάστασης, να κάνεις θετικά σχόλια στους ανθρώπους με τους οποίους μιλάς και να βλέπεις τον κόσμο αλλά και οτιδήποτε συμβαίνει με μια ρεαλιστική αισιοδοξία.

Ακόμα πιο σημαντικό όμως είναι να στήσεις έτσι τη ζωή σου ώστε να την ευχαριστιέσαι.

Τι μπορείς να κάνεις;

Για αρχή δεσμεύσου να απομακρύνεις από εσένα κάθε πηγή αρνητισμού και απαισιοδοξίας. Πολλές φορές νιώθουμε πεσμένοι γιατί κάνουμε παρέα με ανθρώπους που μας κάνουν να νιώθουμε έτσι.

Και ναι μπορεί οι άνθρωποι αυτοί να μη φταίνε, να μας έχουν βοηθήσει στο παρελθόν και να είναι καλοί μας φίλοι που τους γνωρίζουμε χρόνια πολλά και έχουμε ζήσει εμπειρίες μαζί τους.

Όμως αν η επιρροή τους πάνω μας είναι τοξική και μας αποτρέπει απ’ το να χαρούμε τη ζωή μας και να προχωρήσουμε, τότε οφείλουμε να ελαττώσουμε την έκθεση μας στον αρνητισμό τους.

Το ίδιο ισχύει και για τις καταστάσεις ή τις δραστηριότητες που σε επηρεάζουν αρνητικά.

Αν πχ, είσαι σε μια δουλειά που απεχθάνεσαι και βλαστημάς κάθε πρωί που σηκώνεσαι για εργασία, τότε χρειάζεται να κάνεις κάτι για αυτό.

Το επόμενο βήμα, είναι να αυξήσεις τη συχνότητα των επαφών ή των δραστηριοτήτων που ασκούν θετική επιρροή στη ζωή σου και στη διάθεση σου.

Πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να επιδιώκεις συχνότερη επαφή με άτομα που σε κάνουν να νιώθεις αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία καθώς επίσης να αρχίσεις δραστηριότητες και χόμπι απ’ τα οποία αντλείς ευχαρίστηση και σε βοηθούν να χαλαρώσεις απ’ το στρες της καθημερινότητας.

Κάνοντας τα παραπάνω θα διαπιστώσεις πως ο αέρας που βγάζεις προς τα έξω είναι διαφορετικός.

Πως, χωρίς καν να χρειαστεί να πιέσεις τον εαυτό σου, εκφράζεσαι και αλληλεπιδράς με τρόπο που βγάζει αισιοδοξία και σιγουριά για τον εαυτό σου και για το μέλλον.

Και τότε θα δεις πως και οι γυναίκες αλλά και γενικά ο κόσμος με τον οποίο συναναστρέφεσαι θα σε συμπαθούν περισσότερο και θα επιζητούν την προσοχή σου και την παρέα σου.

Θες να γίνεις χαρισματικός στην επικοινωνία; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!