Πως οι Σκέψεις σου Διαμορφώνουν τον Εγκέφαλο σου Χωρίς να το Γνωρίζεις - Men's Bible

Πως οι Σκέψεις σου Διαμορφώνουν τον Εγκέφαλο σου Χωρίς να το Γνωρίζεις

Πως οι Σκέψεις σου Διαμορφώνουν τον Εγκέφαλο σου Χωρίς να το Γνωρίζεις

Εγκέφαλος… Χάρη σ’ αυτόν σκεφτόμαστε, χάρη σ’ αυτόν κινούμαστε, χάρη σ’ αυτόν νοιώθουμε, χάρη σ’ αυτόν κάνουμε σκέψεις… Είναι πραγματικά ένα έργο τέχνης, πολύπλοκο και δύσκολο να το κατανοήσουμε ακριβώς…

Τόσες δεκαετίες, και ακόμα παραμένουν άλυτο μυστήριο όλες οι δυνατότητές του. Πως θα ένοιωθες αν μάθαινες ότι μπορείς να διαμορφώσεις τον εγκέφαλο σου; Πως θα ένοιωθες αν μάθαινες ότι οι σκέψεις σου μπορούν να «προπονήσουν» τον εγκέφαλο σου; Απίστευτο ε; Και όμως… Παρακάτω ακολουθεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα άρθρα που έχεις διαβάσει ποτέ!

Οι Σκέψεις και ο Ρόλος που παίζουν οι Νευροδιαβιβαστές σ’ αυτές

Τι είναι νευροδιαβιβαστές; Νευροδιαβιβαστές είναι βιοχημικές ενώσεις, οι οποίες χρησιμεύουν στην μεταβίβαση πληροφοριών από ένα κύτταρο στο άλλο. Με λίγα λόγια, ελέγχουν όλες τις λειτουργίες του σώματος, από την έκκριση υδροχλωρικού οξέος για πέψη στο στομάχι, μέχρι και το πόσο ευτυχισμένοι ή λυπημένοι νοιώθουμε.

Μπορούμε να ελέγχουμε την λειτουργία τους; Φυσικά… Οι ψυχολόγοι Ulrich Weger και Stephen Loughnan, σε πρόσφατη έρευνά τους έχουν αποδείξει ότι οι σκέψεις μπορούν να αλλάξουν εκθετικά προς το καλύτερο το επίπεδο πολλών σωματικών λειτουργιών, όπως της αντοχής, της μυϊκής δύναμης, της όρασης, του ανοσοποιητικού μας συστήματος, την έκκριση αυξητικής ορμόνης.

Προπόνησε Τον Εγκέφαλο Σου

Οποιαδήποτε σκέψη κάνουμε δημιουργεί και τις αντίστοιχες ουσίες.  Αυτές οι ουσίες μεταφέρονται από τους νευροδιαβιβαστές στα κύτταρά μας… Ντοπαμίνη, Νορεπινεφρίνη, Αδρεναλίνη, Τεστοστερόνη είναι μερικές από αυτές.

Για παράδειγμα, όταν επιβεβαιώνεσαι για κάτι που είπες ή είσαι ευγνώμον συνεχώς ή φλερτάρεις μια όμορφη γυναίκα, παράγονται όλες οι παραπάνω ουσίες. Ότι ρέει επίσης στον εγκέφαλο μας, μπορεί να τον διαμορφώσει και μόνιμα. Φανταστικό, δεν νομίζεις;

Κάνε μια σκέψη… Με το που την κάνεις αυτή τη σκέψη, οι νευροδιαβιβαστές ξεκινούν να δίνουν σήμα στις διάφορες συνάψεις (συνδέσεις μεταξύ νευρώνων) του εγκεφάλου μας, έτσι ώστε να διαμορφώσουν την νευρωνική δομή του, βάσει των προτύπων της πληροφορίας που παίρνουμε από αυτήν.

Στην συνέχεια, αυτές οι συνάψεις που ερεθίζονται, γίνονται πιο ευαίσθητες και πιο δεκτικές στην οικοδόμηση νέων-περισσότερων υποδοχέων. Για παράδειγμα… Προσεγγίζω, Φλερτάρω και να Ανταλλάζω Νούμερα με το πρότυπο γυναίκας που μου αρέσει.

Όσο περισσότερο κάνω αυτή τη σκέψη πραγματικότητα, τόσο μεγαλώνω την επίδραση στην «αμυγδαλή» μέρος του εγκεφάλου μας, που σχετίζεται με τις ενστικτώδεις λειτουργίες, που στην προκειμένη είναι η αναπαραγωγή.

Πως οι Σκέψεις σου Διαμορφώνουν τον Εγκέφαλο σου Χωρίς να το Γνωρίζεις

Κύτταρα και Προγραμματισμός

 Κάθε σώμα έχει τρισεκατομμύρια κύτταρα. Μερικά από αυτά είναι τον εγκέφαλο μας. Κάθε κύτταρο έχει υποδοχείς. Κάθε υποδοχέας προσλαμβάνει συγκεκριμένο πεπτίδιο ή πρωτεΐνη. Θυμός, Οκνηρία, Δυστυχία, Ενοχή, Φόβος… Καθένα από αυτά τα κακά συναισθήματα, έχει τη δικιά του ποσότητα νευροπεπτιδίων.

Με το που κάνεις μια σκέψη, απελευθερώνονται στο σώμα και πηγαίνουν στους υποδοχείς των κυττάρων. Το κύτταρο κατακλύζεται από αυτή την ποσότητα και αλλάζει η δομή του.

Στη συνέχεια έρχεται η αναπαραγωγή του κυττάρου. Το νέο κύτταρο που προέρχεται από το μητρικό ή αδελφικό κύτταρο, θα έχει συγκεκριμένους υποδοχείς που θα αρέσκονται στην δέσμευση ΜΟΝΟ νευροπεπτιδίων που προκαλούνται από τα παραπάνω συναισθήματα.

Με λίγα λόγια, προπονείς τα κύτταρά σου να λαμβάνουν μόνο αρνητικά πεπτίδια και στο μέλλον θα τείνεις προς την αρνητικότητα, τόσο στις σκέψεις σου, όσο και στις πράξεις σου.

Σκέψεις και Γονίδια

Τι είναι η γενετική δραστηριότητα ; Είναι τα εκατομμύρια των πρωτεϊνών, ενζύμων και άλλων χημικών ουσιών που ρυθμίζουν τα κύτταρά μας. Νομίζεις ότι μπορείς να το αλλάξεις ;

Τα γονίδια με τα οποία γεννιέσαι δεν αλλάζουν. ΟΜΩΣ, ενεργοποιούνται ή απενεργοποιούνται ανάλογα με την ζωή που κάνεις, αλλάζοντας τον τρόπο λειτουργίας τους. Κάθε σκέψη που κάνεις, συμβάλει στο να αλλάζεις τον τρόπο λειτουργίας των γονιδίων σου.

Διατροφή, άσκηση, διαχείριση του άγχους, συναισθηματικές καταστάσεις. Όλοι αυτοί οι παράγοντες εξαρτώνται άρρηκτα με τις σκέψεις σου. Αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν το 95% των περιπτώσεων, που τα γονίδια συνδέονται με προβλήματα υγείας ! Η επιγενετική αποδεικνύει ότι οι σκέψεις μας, μπορούν να ορίσουν το πόσο καλή είναι η ψυχική μας υγεία κάτι που συνδέεται άμεσα με το σώμα μας.

Χρησιμοποιώντας τις Σκέψεις

 Το ξέρω είναι δύσκολο… Δεν μπορείς να αλλάξεις το παρελθόν, ούτε τα βιώματά του. Τι μπορείς όμως να αλλάξεις;

Μπορείς να αλλάξεις το παρόν και το μέλλον σου. Είσαι κυρίαρχος του εαυτού σου. Είσαι αυτός που ορίζει το πώς αισθάνεσαι. Είσαι αυτός που ορίζει το πόσο υγιής είσαι.

Είσαι αυτός που ξεπέρασε το άγχος προσέγγισης. Είσαι αυτός που είναι η ψυχή της παρέας. Είσαι αυτός που ξεπέρασε τους φόβους του. Όσο περισσότερες νοητικές συνήθειες σου αλλάξεις, τόσο περισσότερο σωστές αντιδράσεις θα παίρνεις από το σώμα σου.

Το θέμα είναι αν θέλεις να αλλάξεις. Θέλεις να μείνεις ο ίδιος; Θέλεις το καθετί παραμικρό στη ζωή σου να σε επηρεάζει; Όχι! Δεν θέλεις! Όρισε την συμπεριφορά σου και άλλαξε για πάντα τον εγκέφαλο σου, τα κύτταρά σου, τα γονίδιά σου.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!