5 μαθήματα ζωής από τον Frank Sinatra - Men's Bible

5 μαθήματα ζωής από τον Frank Sinatra

5 μαθήματα ζωής από το Frank Sinatra

Είτε τον θαυμάζεις, είτε όχι, η φήμη του Frank Sinatra είναι αδιαμφισβήτητη. Πρέπει να το αναγνωρίσουμε ότι μετά από τόσα χρόνια από τον θάνατό του, το όνομά του είναι πλέον συνώνυμο με την κεφάτη ζωή, τα κοκτέιλ, και τo «καλό» επίπεδο.

Ο Frank Sinatra τραγουδούσε, χόρευε, έπινε, και είχε χιούμορ. Αλλά την ίδια στιγμή, το FBI τον ερευνούσε για δεκαετίες για τυχόν διασυνδέσεις του με την μαφία. Αν ζούσε σήμερα και συμπεριφερόταν με τον ίδιο τρόπο, η παρανομία του θα δεχόταν την έντονη κριτική των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Παρ΄ όλα αυτά, υπάρχει κάτι διαβολικά ικανοποιητικό για να συνδεθείς με αυτά που τραγουδούσε, χωρίς να έχεις ζήσει σε παρόμοιες συνθήκες. Ανεξάρτητα από το ποιος έγραψε αυτά τραγούδια , ο τρόπος που ο Sinatra τραγουδούσε και έλεγε αυτές τις ιστορίες ήταν εμψυχωτικός και παράλληλα λυπητερός.

Οπότε, ας δούμε μαζί τι μαθήματα μπορεί να μας διδάξει ο Frank Sinatra μέσα από τα τραγούδια του.

#1 Υπάρχουν δυο πλευρές σε κάθε άνδρα

Είτε παίζουμε τους ρόλους μας μέσα από τα τραγούδια, τις γυναίκες και τις δουλειές μας, ένας άνδρας είναι από τη φύση του δυναμικός. Είμαστε επίσης επιρρεπείς σε συναισθήματα τόσο ισχυρά που μας εξουθενώνουν.

Για κάποιο περίεργο λόγο, έχει προκύψει ένα παράδοξο. Αναμένεται να είμαστε σκληροί τύποι, με τις οδοντογλυφίδες στο στόμα και όπλα στο χέρι; Ή μήπως υποτίθεται ότι είμαστε η μόνη φιγούρα που κάθεται στο μπαρ, πίνοντας φθηνό ουίσκι, ενώ ο κόσμος γύρω μας απολαμβάνει το χρόνο του;

Η απάντηση είναι και τα δυο. Είμαστε άνδρες αλλά και άνθρωποι. Και δεν είναι ντροπή να το αποδεχτούμε.5 μαθήματα ζωής από το Frank Sinatra

#2 Να θυμάσαι το παρελθόν

Σε ένα επεισόδιο του Mad men, ο Don Draper, τράβηξε την απόλυτη κάρτα λέγοντας «ζω σαν να μην υπάρχει το αύριο… γιατί δεν υπάρχει». Τέλεια. Όταν φτάσουμε στο σημείο η λίστα για τα ψώνια μας να περιέχει όλο κι όλο μπουκάλια με ουίσκι μπορεί να είμαστε έτοιμοι να παραδεχτούμε και εμείς κάτι παρόμοιο.

Αλλά δεν μπορούμε να αποφύγουμε το παρελθόν. Είναι κάτι που υπάρχει μέσα μας, ακόμα και αν θέλουμε να απομακρύνουμε από τη μνήμη μας τις άσχημες αναμνήσεις.

Το τραγούδι «It was a very good year», είναι ένα καλό παράδειγμα αυτού. Η συγκεκριμένη μελωδία μπορεί να αποτελεί παράδειγμα για τον τρόπο που ένας άνδρας μετρά τη ζωή του. Είναι μια μελωδία που σηματοδοτεί τις εποχές της ζωής ενός άνδρα.

Το παρελθόν είναι απογοητευτικό και όταν υποβάλλουμε τον εαυτό μας να αισθάνεται ξανά και ξανά τα ίδια συναισθήματα, μπορεί να είναι καταστροφικά οδυνηρό.

Οπότε το να ζούμε στο παρελθόν ή να εκθειάζουμε τον εαυτό μας για κάτι που κάναμε στο παρελθόν είναι κρίμα. Και θα ήταν μια φρικτή απογοήτευση και για τους ανθρώπους μας.

Αλλά μην ζεις με βάση αυτό.

Αν το διαβάζεις αυτό, είσαι ζωντανός. Και είναι μια καλή δικαιολογία για να δουλεύεις πάνω σε κάτι. Μάλιστα, οι φόροι και ο θάνατος είναι το μόνο σίγουρο πράγμα που έχουμε στη ζωή μας- αλλά αυτό που πραγματικά κάνει η ζωή είναι να μας δώσει τη δυνατότητα να σιγουρευτούμε ότι όλες οι μεταβλητές που την περιβάλλουν γεμίζουν με στιγμές που αξίζει να ζεις.

Και εδώ κολλάει το τραγούδι – ύμνος: «Είμαι ζωντανός μέχρι να πεθάνω». Ανάλογα με το τι ορισμό έχεις δώσει στον «διάβολο», θα υπάρξει μεγάλη ποικιλία σε αυτό, αλλά όταν θα έχεις ζήσει τη ζωή σου ο στόχος σου δεν θα ήταν να είναι μια μεγάλη καλογραμμένη ιστορία;

Αυτό που έχει σημασία είναι να είσαι ο τύπος που δεν φοβάται να κάνει μια πρόποση, να ντυθεί υπερβολικά, να παραδεχτεί ότι έχασε, να είναι φίλος με όλους. Και αυτό δεν σημαίνει ότι θα ζεις μέσα στην υπερβολή και θα κάνεις παράλογα πράγματα. Είναι απλά μια υπενθύμιση για να ζεις.

Αν θες να ζεις την κάθε στιγμή, δες εδώ

Το τραγούδι από μόνο του είναι σαν να δέχεσαι μια βολή. Και μέσα σε αυτά τα δυο λεπτά είναι σχεδόν αδύνατον να μην θες να το ακούσεις κι άλλο. Αλλά σε αυτά τα δυο λεπτά, ο Frank Sinatra δίνει τον καλύτερο του εαυτό. Οι στίχοι είναι εκπληκτικοί και αποτελεί μια πραγματική επίδραση για να προχωρήσουμε.

#3 Η αγάπη θα σε καταστρέψει

Η ικανότητα του Frank Sinatra να βγάζει μια μελωδία για την αγάπη είναι αυτό που τον κάνει να είναι σημείο αναφοράς για οτιδήποτε ρομαντικό.

It’s depressing just to see them. Αυτό που έκανε ο Sinatra είναι να μας υπενθυμίζει πόσο καθολική είναι η αγάπη. Αν δεις ένα άλμπουμ του θα ανακαλύψεις ότι υπάρχουν δεκάδες τραγούδια και το κάθε τραγούδι έχει έναν πιο θλιβερό τίτλο από το άλλο.

Τραγούδια όπως, το «Rain in my heart», που αναφέρεται στις σκέψεις ενός άνδρα όταν χάθηκε μια αγάπη του, είναι για μερικούς γνώριμα και ταυτίζονται με αυτά.

Είναι μια μοναδική εμπειρία να αρνείσαι τον τελικό χαρακτήρα της κατάστασής σου και τη διαδικασία να σκέφτεσαι και να προσπαθείς να ανασυνθέσεις τον τρόπο πώς έφτασες έως εκεί. Είτε το θέλουμε είτε όχι, γίνεται προτεραιότητα σε πολλές από τις σκέψεις μας, και είναι μια κατάσταση απελπισίας, όταν προσπαθούμε να βρούμε κάτι να μας αποσπά την προσοχή τουλάχιστον για λίγο.

Αλλά και ένα άλλο τραγούδι που αγγίζει πολλούς είναι το «Matt DennisAngel Eyes». Είναι ένα τραγούδι όπου σε αντίθεση με τα άλλα που δίνει ένα άμεσο τόνο καθώς διαβρώνει την αίσθηση ασφάλειας για έναν άνδρα.

Μπορεί να περιτριγυρίζεσαι από ανθρώπους, να βλέπεις άλλες γυναίκες, να πίνεις, να χρησιμοποιείς την λογική για να απομακρύνεις τα συναισθήματα ή να αντιληφθείς τον εαυτό σου σαν ηλίθιο. Δεν παίζει ρόλο.

Η αγάπη θα σε διαλύσει, δεν υπάρχει αμφιβολία. Θα σε χτυπήσει, θα σε τραβήξει, θα σου προκαλέσει ασφυξία και θα σε ρίξει. Και αν δεν το κάνει τότε δεν είναι αγάπη.

Αλλά μπορεί να είναι και το πιο μεγάλο ρίσκο που μπορεί να πάρει ένας άνδρας.

5 μαθήματα ζωής από το Frank Sinatra

#4 Η αγάπη θα σε σώσει

Ποιος δεν θα ήθελε να αισθάνεται την ζεστασιά απλά με το να σκέφτεται πώς ήταν εκείνη απόψε; Ο Frank Sinatra τραγουδούσε για το πως να κρατάς το χέρι της ή να τη φιλάς, είναι συγκρίσιμο με το να περπατάς στο φεγγάρι και να παίζεις ανάμεσα στα αστέρια.

Ωστόσο, αυτό που κάνουν αυτά τα τραγούδια είναι να απλοποιούν τη ζωή ενός ανθρώπου. Η αγάπη αντικαθιστά τα βαρετά, περίπλοκα θέματα των ημερών μας που είναι γεμάτα εμπόδια πριν απολαύσουμε στο τέλος τον ήλιο. Ή τη βροχή, το χιόνι, και το χαλάζι μέχρι να μπορούμε να είμαστε με το πρόσωπο που αγαπάμε.

Αυτό το αίσθημα της αγάπης είναι η απόλυτη λύτρωση. Μπορούμε επιτέλους να μη νιώθουμε ότι μας οφείλουν κάτι. Επιστρέφουμε πίσω στην αγνή και απλή ζωή των παιδικών μας χρόνων, όταν όλα ήταν θαύμα.

Με τον Frank Sinatra, σκεφτόμαστε και κάνουμε ερωτήσεις όπως πόσο βαθιά είναι ο ωκεανός. Ή πόσο ψηλός είναι ο ουρανός, ή πόσο μακριά είναι το ταξίδι από δω μέχρι ένα αστέρι.

Η αγάπη, λοιπόν, κάνει τις καθημερινές στιγμές να γίνουν ξαφνικά πιο λαμπρές και όμορφες.5 μαθήματα ζωής από το Frank Sinatra

#5 Αυτή είναι η ζωή

Το καλύτερο μέρος, είναι ο ωραίος μικρός φιόγκος με τον οποίο όλα αυτά έρχονται τυλιγμένα.

Ίσως το τελευταίο και πιο σημαντικό μάθημα που μπορούμε να πάρουμε από τον Frank είναι τι να αναμένουμε. Θα είμαστε υποκείμενοι σε οτιδήποτε εμφανιστεί στον κόσμο αυτό. Θα βρούμε τον εαυτό μας είτε στην αγάπη, είτε στην απόγνωση και θα κλάψουμε και θα γελάσουμε.

Αλλά αυτή είναι η ζωή. Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε από το να φτιάξουμε το καπέλο μας, να δέσουμε την γραβάτα μας και να γελάσουμε και να απολαύσουμε τη ζωή;

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!