«Να είσαι ο Εαυτός σου»: Τελικά τι σημαίνει να είσαι Αυθεντικός; - Men's Bible

«Να είσαι ο Εαυτός σου»: Τελικά τι σημαίνει να είσαι Αυθεντικός;

«Να είσαι ο εαυτός σου»: Τελικά τι σημαίνει να είσαι Αυθεντικός;

Από μικρός σου έλεγαν οι γονείς σου να είσαι ο εαυτός σου, το έχεις ακούσει από φίλους, το έχεις δει και σαν σλόγκαν μεγάλων εταιριών που διαφημίζουν προϊόντα, τυπωμένο σε t-shirt, στο έχουν πει ακόμα και οι γυναίκες «Be yourself», ωραίο δεν ακούγεται; Είναι όντως ωραίο!

Γιατί όμως όταν φλερτάρεις με τις γυναίκες και είσαι ο εαυτός σου δε βλέπεις αποτελέσματα ούτε με τηλεσκόπιο;

Η δική μου ερμηνεία

Όταν λες πως θες να είσαι ο εαυτός σου κατά βάθος εννοείς πως θέλεις να είσαι αυθεντικός, να έχεις την δική σου ξεχωριστή προσωπικότητα και να μην είσαι απλά «ένας ακόμα συνηθισμένος τύπος». Κακά τα ψέμματα, σε κανέναν δεν αρέσουν οι απλοί συνηθισμένοι και αδιάφοροι άνθρωποι.

Καταρχήν τι σημαίνει να είσαι αυθεντικός; Όχι, δεν θα ανοίξουμε λεξικό του Μπαμπινιώτη, θα σου δώσω την δική μου ερμηνεία. Αν ήθελα να είμαι αυθεντικός, αυτή την στιγμή θα έκανα τα πράγματα που μου προσφέρουν την μεγαλύτερη άνεση με τον λιγότερο επίπονο και κουραστικό τρόπο, θα ήμουν αραχτός στο σπίτι μου και θα έβλεπα όλη μέρα τις αγαπημένες μου σειρές στην τηλεόραση, δεν θα έδινα σημασία στην σωματική και φυσική μου κατάσταση και θα έτρωγα όλη μέρα πίτσες.

Που να γυμνάζομαι τώρα; Θέλει κόπο, πόνο και για να φτιάξω ένα ωραίο σώμα χρειάζεται χρόνο.

Ταξίδια; Έλα μωρέ τώρα… να σπαταλήσω τόση ενέργεια, χρόνο και χρήμα για να πάω σε μια άλλη χώρα που μπορώ κάλλιστα να δω από φωτογραφίες με ένα απλό search στο διαδίκτυο ;

Όχι, όμως, δεν πάει έτσι!

Η φιλοσοφία μου

Αφιέρωσε λίγο χρόνο και κάνε 3 απλές ερωτήσεις στον εαυτό σου

  • Ποιος είμαι;
  • Ποιος θα ήθελα να είμαι;
  • Τι κάνω γι’ αυτό;

«Να είσαι ο εαυτός σου»: Τελικά τι σημαίνει να είσαι Αυθεντικός;

Αυθεντικός δεν γεννιέσαι αλλά γίνεσαι στην πορεία της ζωής σου, είναι ένα μεγάλο επίπονο και κουραστικό ταξίδι. Αυθεντικός είναι ο άνθρωπος που πρώτα απ’ όλα έχει αφιερώσει χρόνο στον εαυτό του και τον έχει αγαπήσει (δεν εννοώ με ναρκισσιστικό τρόπο), έχει αποδεχτεί τον εαυτό του μαζί με τις ατέλειες του και αισθάνεται άνετα με αυτό, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να βελτιωθεί. Είναι συλλέκτης των δικών του εμπειριών και όχι κάποιος που μαζεύει τα «αποφάγια» από τις εμπειρίες των άλλων.

Ένας αυθεντικός άνθρωπος εκτιμάει τον εαυτό του και δεν «ζητιανεύει» την συμπάθεια των άλλων, ξέρει από που ξεκίνησε και που θέλει να φτάσει και δεν θα αφήσει κανέναν να τον τραβήξει πίσω.

Οι αυθεντικοί άνθρωποι δεν μπαίνουν σε καλούπια που έχουν φτιάξει άλλοι γι’ αυτούς, αντιθέτως πλάθουν τον εαυτό τους και χαράζουν οι ίδιοι την δική τους πορεία!

Αυθεντικότητα στο φλερτ

Με όσες γυναίκες έχω βγει ραντεβού αυτό που μου λένε είναι ότι τους έκανε εντύπωση ο τρόπος που τις φλέρταρα. Αυτό είναι και το μυστικό, κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του τρόπο και αυτή είναι η μικρή λεπτομέρεια που θα σε κάνει ξεχωριστό και αυθεντικό, θα σε κάνει δηλαδή να είσαι ο εαυτός σου! Αυτόν τον τρόπο δεν τον απέκτησα δια μαγείας, τον απέκτησα με την εμπειρία.

Όσα βιβλία και να διαβάσεις περί φλερτ και προσεγγίσεων, θα σου δώσουν μια άποψη και γνώση πάνω στο θέμα. Δεν αμφισβητώ άτι θα σε βοηθήσουν, σίγουρα όμως δεν θα σου προσφέρουν την απαραίτητη εμπειρία.

Την εμπειρία στο φλερτ θα την αποκτήσεις έξω από το σπίτι σου και μακριά από τον υπολογιστή σου, αλληλεπιδρώντας με πραγματικές γυναίκες υπό πραγματικές συνθήκες. Η εμπειρία θα σου διδάξει πολλά και πάνω απ’ όλα θα σε κάνει να βρεις τον τρόπο σου με τις γυναίκες.

Οι περισσότεροι άντρες που δεν βλέπουν αποτελέσματα (ή έχουν ελάχιστες επιτυχίες) στο φλερτ είναι επειδή δεν έχουν βρει τον δικό τους τρόπο ή ο τρόπος που χρησιμοποιούν δεν ταιριάζει με την προσωπικότητα τους καιαυτό είναι κάτι που χτυπάει άσχημα.  

Ο τρόπος να είσαι ο εαυτός σου

Οι περισσότεροι μαθητές με ρωτάνε «Ποιον τρόπο χρησιμοποιείς ώστε να φλερτάρεις  αποτελεσματικά με τις γυναίκες;»

Για είμαι ειλικρινής μαζί σου, άμα σου δείξω τον τρόπο που φλερτάρω σε 10 αναλυτικά βήματα, τον ακολουθήσεις κατά γράμμα και έπειτα τον εφαρμόσεις, το πιο πιθανό είναι να απογοητευτείς. Ο λόγος είναι απλός, είμαστε δύο διαφορετικοί χαρακτήρες και ο τρόπος που χρησιμοποιώ εγώ δεν σημαίνει άτι θα ταιριάζει απόλυτα με εσένα και την προσωπικότητα σου. Είναι να φοράς παπούτσι Ν.41 και να θέλεις να σε βάλω σε Ν. 44!

Γι’ αυτό λοιπόν δεν θα σε βάλω στο δικό μου «καλούπι», θα σου δώσω όμως τα υλικά για να φτιάξεις το δικό σου. 

Γιατί ο στόχος δεν είναι να μάθεις να παπαγαλίζεις πέντε έτοιμες ατάκες, αλλά να δημιουργήσεις και να αναδείξεις τον καλύτερο δυνατό εαυτό σου. Τα στοιχεία που σε κάνουν να είσαι Εσύ!

Το να ζεις σε έναν κόσμο που θέλει να σε κάνει ίδιο με τους άλλους είναι πολύ εύκολο, το να έχεις όμως τον δικό σου αξιοπρεπές και επιτυχημένο τρόπο στον κόσμο που ζούμε είναι δύσκολο και παράλληλα ανεκτίμητο.

Σε αυτή την περίπτωση η έκφραση «δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο» δεν ισχύει, διότι για να βρεις τον τρόπο θα χρειαστείς μεγάλο κόπο. Το αποτέλεσμα όμως θα σε ανταμείψει. Είσαι έτοιμος;

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!