Άσε στην άκρη το Αποτέλεσμα και ζήσε τη στιγμή - Men's Bible

Άσε στην άκρη το Αποτέλεσμα και ζήσε τη στιγμή

Άσε στην άκρη το αποτέλεσμα και ζήσε τη στιγμή

Κάποιες φορές, όταν είσαι επικεντρωμένος σε μία δουλειά ή όταν είσαι υπερβολικά ανήσυχος για ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα, είναι εύκολο να χάσεις επαφή με το περιβάλλον σου και, τελικά, να χάσεις την εστίασή σου. Είναι αυτό που λέμε, κοιτάς το δέντρο και χάνεις το δάσος.

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να καταφέρεις να μη ξοδεύεις την ενέργειά σου ασχολούμενος με το όποιο αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα στις προσωπικές σχέσεις. Όταν επικεντρώνεσαι υπερβολικά πολύ στο πώς θα πάει το ραντεβού για παράδειγμα, ή στο ποια κατάληξη θα έχει, χάνεις όλη την υπέροχη ενδιάμεση διαδρομή.

Είσαι γεμάτος άγχος προσπαθώντας να γοητεύσεις και το άγχος, να ξέρεις, δεν είναι διόλου ελκυστικό. Το άγχος κάνει να αναδύονται όλα σου τα κολλήματα, όλα σου τα ελαττώματα, όλη σου η αρνητικότητα.

Οι σωστές διαστάσεις

Όταν επικεντρώνεις και φιξάρεις υπερβολικά πολύ σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο ή σε ένα συγκεκριμένο στόχο, τότε του δίνεις διαστάσεις που ίσως δε διαθέτει στην πραγματικότητα.

Με άλλα λόγια, ίσως δεν αξίζει καν την τόση προσοχή σου. Η πίεση που αισθάνεσαι προκειμένου να κατακτήσεις το συγκεκριμένο πρόσωπο ή το συγκεκριμένο στόχο μόνο ανασταλτικά μπορεί να λειτουργήσει. Προσπαθείς, δηλαδή, υπερβολικά πολύ. Κάτι τέτοιο σε εξαντλεί τόσο ψυχικά όσο και συναισθηματικά.

Για να μπορείς να διαχειριστείς την ένταση και την πίεση, δες εδώ

Το δικό μου παράδειγμα όταν με ένοιαζει το αποτέλεσμα

Όταν έκανα τα πρώτα μου βήματα στο φλερτ, ήμουν τόσο επικεντρωμένος στο πιθανό αποτέλεσμα των ενεργειών μου, που σχεδόν πάθαινα κρίσεις πανικού κάθε φορά που έπρεπε να συναναστραφώ κάποια γυναίκα που μου άρεσε. Και αν πάει καλά; Και αν πάει άσχημα; Και αν της πω αυτό και μου πει το άλλο και τότε θα της πως εκείνο και μήπως τελικά θα γίνει αυτό; Τελικά, πόσο μπορούσα να το τραβήξω, όταν σε κάθε μου ραντεβού κόντευα να πάθω καρδιακή προσβολή;

Το αποκορύφωμα ήταν τότε που κάποιο βράδυ πνίγηκα μόνος μου από την ταραχή μου και δεν μπορούσα να μιλήσω. Μιλούσα με μια κοπέλα (ή μάλλον προσπαθούσα να μιλήσω), και ξαφνικά μου συμβαίνει αυτό. Ξέρω σου φαίνεται τραβηγμένο, κι όμως συνέβη.Άσε στην άκρη το αποτέλεσμα και ζήσε τη στιγμή

Είχα επικεντρωθεί υπερβολικά πολύ στο πώς θα την εντυπωσίαζα και αυτό με εξουθένωσε. Επέβαλα υπερβολικά πολύ πίεση στον ίδιο μου τον εαυτό. Ήταν σαν να περίμενα στον πάγκο 25 χρόνια και ξαφνικά να με καλούσαν να χτυπήσω το τελευταίο πέναλτι, που θα καθόριζε το αποτέλεσμα του παγκοσμίου κυπέλλου. Η καρδιά μου κόντεψε να εκραγεί.

Όλα άλλαξαν, όταν έπαψε να με νοιάζει το αν θα τα κατάφερνα. Μία γυναίκα είναι μία γνωριμία, που μπορεί να πάει καλά αλλά μπορεί και όχι, όπως κάθε άλλη διαπροσωπική σχέση. Φερόμουν πάντα με ευγένεια και σεβασμό και αφήνα να δω πως θα εξελιχθεί το φλερτ. Όπως κάθε συνεργασία, όπως κάθε δουλειά, όπως κάθε εγχείρημα. Όπως το κάθε τι. Μη σκέφτεσαι αν θα σου δώσει το τηλέφωνό της, μη σκέφτεσαι αν θα κάνετε σεξ. Μη σκέφτεσαι αν θα καταλήξει σε σοβαρή σχέση.

Όταν έκανα αυτόν το νέο προγραμματισμό στο μυαλό μου, το συναίσθημα της αποσυμπίεσης ήταν απολύτως λυτρωτικό. Λες και είχα πετάξει από πάνω μου ένα σακί 100 κιλών.  Δεν αισθανόμουν καμία υποχρέωση να ωθήσω τα πράγματα προς ένα επιθυμητό αποτέλεσμα. Αντιθέτως, είχα πλέον πάψει να ασχολούμαι με το αποτέλεσμα.

Ήμουν χαλαρός και μπορούσα να απολαύσω τη στιγμή, χωρίς να κρίνω τον εαυτό μου για την όποια ενδεχόμενη αποτυχία μου. Η ηρεμία αυτή προσδίδει μία επίφαση αυτοπεποίθησης. Η αυτοπεποίθηση, το λέμε συνέχεια, είναι ελκυστική. Δε με φόβιζαν οι γυναίκες που μου μιλούσαν. Μπορούσα να απολαύσω τη συζήτηση και να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου.

Και τα ποσοστά επιτυχίας μου άρχισαν να αυξάνονται.

Το να μπορείς να αποστασιοποιηθείς από το όποιο αποτέλεσμα, από την έννοια του πώς θα πάει αυτό, πώς θα κυλήσει το άλλο, το να πάψεις να ανησυχείς για την εντύπωση που θα κάνεις ή για το πώς θα γοητεύσεις τις καινούριες σου γνωριμίες, θα σε απελευθερώσει από πολύ νευρικότητα και πολύ άγχος.

Δε σου έδωσε το τηλέφωνό της, και λοιπόν; Θα υπάρξουν άλλες γυναίκες, άλλοι άνθρωποι στη ζωή σου. Και θα περάσεις υπέροχα μαζί τους.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!