5 Πράγματα που κάθε Άνδρας πρέπει να γνωρίζει για τις Ερωτικές Συγκρούσεις - Men's Bible

5 Πράγματα που κάθε Άνδρας πρέπει να γνωρίζει για τις Ερωτικές Συγκρούσεις

5 Πράγματα που κάθε Άνδρας πρέπει να γνωρίζει για τις Ερωτικές Συγκρούσεις, Σώσε την Κατάσταση: 4 Συμβουλές για Καλύτερη Επικοινωνία στη σχέση

Σε όλες τις σχέσεις και ειδικά στις μακροχρόνιες, οι ερωτικές συγκρούσεις πρέπει να θεωρούνται δεδομένες. Όσο καλά και αν τα πάτε, όσα κοινά κι αν έχετε και όσο κι αν αγαπάτε ο ένας τον άλλο, κάποια στιγμή θα διαφωνήσετε.

Θα διαφωνήσετε πολύ, θα διαφωνήσετε για ώρα και θα διαφωνήσετε με πολύ δυνατή φωνή.

Δύο άνθρωποι που είναι μαζί για αρκετό καιρό πάντα βρίσκουν κάτι για να διαφωνήσουν.

Ωστόσο αυτό δεν είναι κάτι κακό. Οι διαφωνίες αποτελούν ένα υγιές κομμάτι μιας φυσιολογικής σχέσης. Δείχνουν πάθος και αποκαλύπτουν πως νοιάζεστε αρκετά για το τι σκέφτεται, τι λέει ή τι κάνει ο άλλος, ώστε να ανέβει το αίμα στο κεφάλι.

Η εναλλακτική είναι να φερθείτε αδιάφορα και να μη νοιάζεστε αρκετά για να μπείτε στη διαδικασία της σύγκρουσης. Και η απάθεια ποτέ δεν οδηγεί σε μια επιτυχημένη σχέση.

Όμως, ούτε οι μόνιμες ερωτικές συγκρούσεις στη σχέση είναι καλό σημάδι. Χρειάζεται ισορροπία.

Αυτό που θέλω να θυμάσαι είναι πως δεν πρέπει να αποφεύγεις τις διαφωνίες σε μια σχέση. Γιατί αυτές οι στιγμές είναι φυσιολογικές και δίνουν στο ζευγάρι την ευκαιρία να δεθεί περισσότερο.

Κάτι που πολλοί άνθρωποι υποτιμούν είναι πως το να διαφωνείς αποτελεί και αυτό μια κοινωνική δεξιότητα. Και δεν εννοώ το πώς να κερδίζεις τις διαφωνίες, η εμμονή να έχεις πάντα δίκιο ρίχνει περισσότερο λάδι στη φωτιά.

Η δεξιότητα που αναφέρω σχετίζεται κυρίως με τον τρόπο που διαχειρίζεσαι τις ερωτικές συγκρούσεις. Πότε και πως έρχεστε σε σύγκρουσή, πως βάζεις την διαμάχη στον πάγο για να το συζητήσετε κάποια άλλη στιγμή, πως την τελειώνεις και – το πιο σημαντικό – πως διαπραγματεύεσαι και υποχωρείς.

Ναι, κάποιες φορές χρειάζεται συμβιβασμός. Χρειάζεται να μην αφήνεις την περηφάνια και το πληγωμένο εγώ σου να κλιμακώνουν την κατάσταση, ακόμα και αν ξέρεις πως έχεις δίκιο.

Και αν κάτι τέτοιο σε πληγώνει, τότε αναρωτήσου αν και η σύντροφος σου κάνει κι εκείνη συμβιβασμούς χωρίς εσύ να το γνωρίζεις.

Το πότε έχει την ίδια σημασία με το πως

Όχι μόνο πρέπει να ξέρεις πώς να διαφωνείς, χρειάζεται να ξέρεις και το πότε. Το να συζητήσεις το επίμαχο ζήτημα τη σωστή χρονική στιγμή, μπορεί να κάνει την διαφορά.

Είσαι κουρασμένος από τη δουλειά; Νιώθεις στρες και πίεση; Κάνεις κάτι που απαιτεί την προσοχή σου;

Το να συζητήσεις την λάθος στιγμή με την σύντροφο σου ένα ζήτημα που σας απασχολεί, μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Οι άνδρες που παρατηρούν το πώς αντιδρά η σύντροφος τους και πότε είναι πιο δεκτική σε όσα της λένε, είναι πιο αποτελεσματικοί στη διαχείριση των ερωτικών συγκρούσεων. Και αυτό γιατί επιλέγουν σοφά τον χρόνο στον οποίο θα θέσουν ένα θέμα προς συζήτηση.

Φρόντισε λοιπόν να συζητάς με την σύντροφο σου τα θέματα που σας απασχολούν σε στιγμές που είστε και οι δύο πιο χαλαροί και πρόθυμοι για συζήτηση και συνεργασία.5 Πράγματα που κάθε Άνδρας πρέπει να γνωρίζει για τις Ερωτικές Συγκρούσεις

Κρατήστε τις ερωτικές συγκρούσεις για το σπίτι

Λίγα πράγματα κερδίζουν την συμπάθεια των άλλων ενώ ταυτόχρονα τους ενοχλούν αφάνταστα. Ένα από αυτά είναι και η εικόνα ενός ζευγαριού που μαλώνει για ένα προσωπικό ζήτημα σε κοινή θέα.

Κανείς δε θέλει να εκθέτει τα προσωπικά του προβλήματα μπροστά σε τρίτους, όμως αυτό συμβαίνει όταν μαλώνετε σε εξωτερικό χώρο ανάμεσα σε κόσμο. Και το γεγονός αυτό προκαλεί περισσότερα προβλήματα.

Ένα μεγάλο μειονέκτημα είναι πως όταν μαλώνει ένα ζευγάρι μπροστά σε τρίτους, ακόμα και αν αυτοί είναι εντελώς άγνωστοι, είναι πιο δύσκολο και για τους δύο να κάνουν υποχωρήσεις.

Κανένας δε θέλει να φανεί αδύναμος και υποχωρητικός και έτσι η περηφάνια κρατάει τη διαφωνία ζωντανή και την κλιμακώνει ακόμα περισσότερο.

Φυσικά, δεν υπάρχει τρόπος να εξασφαλίσεις ότι ποτέ δε θα ξεκινήσει μια σύγκρουση όταν είστε έξω με την σύντροφό σου.

Αυτό που έχει σημασία δεν είναι το να σταματήσεις τις ερωτικές συγκρούσεις από το να ξεκινήσουν, αλλά με ηρεμία να τις μεταθέσεις για κάποια άλλη χρονική στιγμή.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα νιώσεις την ατμόσφαιρα να θερμαίνεται ενώ είστε έξω με τη σύντροφο σου, πρότεινε της να το συζητήσετε όταν επιστρέψετε σπίτι.

Η ατμόσφαιρα μπορεί να συνεχίσει να είναι τεταμένη μεταξύ σας, όμως έτσι θα αποφύγετε την δημόσια έκθεση και ο έξτρα χρόνος θα σας δώσει την ευκαιρία να ηρεμήσετε και να συζητήσετε πιο άνετα.

Φυσικά, χρειάζεται προσοχή καθώς όταν προτείνεις στην σύντροφο σου να μεταθέσετε την κουβέντα σας στο μέλλον, πρέπει να δείχνεις πως καταλαβαίνεις και αναγνωρίζεις τα συναισθήματα της.

Διαφορετικά θα φανεί σαν να προσπαθείς να αποφύγεις τη σύγκρουση, κάτι που καταλήγει σε διαφορετικό αποτέλεσμα απ’ αυτό που θες.

Θες να μάθεις να διαχειρίζεσαι τις ερωτικές συγκρούσεις και να αναζωπυρώσεις τη σχέση σου; Δες εδώ

Κράτησε λίγη απόσταση ώστε να σκεφτείς με ηρεμία

Όταν είσαι στη μέση μιας διαφωνίας με τη σύντροφο σου, όσο μικρό και αν είναι το ζήτημα που σας απασχολεί, δύσκολα σκέφτεσαι καθαρά. Οι εντάσεις, οι διαφωνίες και οι φωνές ενισχύουν το συναίσθημα θυμού και απογοήτευσης που νιώθετε.

Ακόμα και αν δεν μιλάτε για το επίμαχο ζήτημα και μόνο που είστε ο ένας δίπλα στον άλλο εκείνη τη στιγμή αρκεί για να κρατηθεί η ένταση ψηλά.

Στην πλειοψηφία των συντροφικών καυγάδων, μερίδιο ευθύνης έχουν συνήθως και οι δύο σύντροφοι.

Για να λυθεί πραγματικά λοιπόν ένα πρόβλημα χρειάζεται να αποδεχτείτε και οι δύο πως είπατε ή κάνατε κάτι λάθος, να καταλάβετε την θέση του άλλου και να βρείτε χρόνο να επουλώσετε τη ζημιά.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα ξεσπάσει κάποιος καυγάς ανάμεσα σε εσένα και τη σύντροφο σου, δοκίμασε να αφήσεις πρώτα λίγη απόσταση ανάμεσα σας. Προφανώς θα της δείξεις πως το κάνεις όχι για να αποφύγεις τον καυγά, αλλά για να σκεφτείς πιο ώριμα.

Παίρνοντας και οι δύο λίγο χρόνο μακριά ο ένας από τον άλλο, θα έχετε την ευκαιρία να ηρεμήσετε και να δείτε την κατάσταση πιο καθαρά.

Δεν είναι λάθος να κάνεις υποχωρήσεις στις ερωτικές συγκρούσεις

Είναι εύκολο να αντιμετωπίσεις μια διαφωνία ανταγωνιστικά, ακόμα και στο πλαίσιο μιας ερωτικής σχέσης. Δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που διέλυσαν τη σχέση τους γιατί αντιμετώπισαν τις ερωτικές συγκρούσεις σαν διαγωνισμό για το ποιος έχει δίκιο.

Ωστόσο, σε μια μακροχρόνια σχέση το να κερδίσεις μια διαφωνία, είναι μια πύρρειος νίκη. Η ένταση και τα συναισθήματα θυμού και πίκρας που μένουν, καταστρέφουν τη σχέση.

Σε έναν ερωτικό καυγά, χρειάζεται να θυμάστε πως είστε σύμμαχοι και όχι αντίπαλοι. Ο στόχος δεν είναι να κερδίσεις την διαμάχη ή να έχεις δίκιο. Ο στόχος είναι να βρείτε μια λύση με έναν τρόπο που σέβεται τις ανάγκες και των δύο.

Φυσικά, δε χρειάζεται να υποχωρείς συνεχώς για να μην δημιουργούνται εντάσεις. Κάποια θέματα είναι πολύ σημαντικά και χρειάζεται να βάζεις τα όρια σου.

Απλά χρειάζεται να ξέρεις πώς να επιλεγείς τις μάχες σου. Άλλο πράγμα είναι να διαφωνείτε για το που θα βγείτε να φάτε απόψε το βράδυ και άλλο πράγμα να διαφωνείτε για το αν θα πρέπει να μετακομίσετε για δουλειά στο εξωτερικό ή όχι.

Αναγνώρισε τα λάθη σου

Όλοι είμαστε άνθρωποι, έτσι κάποιες φορές κάνουμε λάθη. Και ως άνθρωποι μας είναι δύσκολο να παραδεχτούμε πως είμαστε λάθος ή να δούμε μέσα από την οπτική γωνία εκείνου με τον οποίο διαφωνούμε.

Αν όμως ακούσουμε τον άλλο χωρίς εγωισμό ίσως δούμε πως δεν είναι εντελώς λάθος ή πως μπορεί να έχει και αρκετό δίκιο.

Συχνά στις ερωτικές συγκρούσεις, οι διαφωνίες γίνονται για πράγματα τα οποία σχετίζονται με την άγνοια και όχι την κακία. Να είσαι πρόθυμος λοιπόν να εξετάσεις το ενδεχόμενο να έχεις άδικο. Συχνά αυτή η προθυμία να παραδεχτείς τα λάθη σου αρκεί για να επουλώσει την όποια ζημία έχει γίνει.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!