Ζωή μετά το Διαζύγιο: Προχώρα πάλι δυνατά! - Men's Bible

Ζωή μετά το Διαζύγιο: Προχώρα πάλι δυνατά!

Ζωή μετά το Διαζύγιο: Προχώρα πάλι δυνατά!

Ένα διαζύγιο αποτελεί μια από τις δυσκολότερες δοκιμασίες που μπορεί να περάσει ένας άντρας.

Αν έχεις χωρίσει πρόσφατα, ιδιαίτερα αν ήταν μακροχρόνια η σχέση, ίσως να πιστεύεις πως δεν υπάρχει πια μέλλον για σένα. Πως ο χρόνος, η ενέργεια και όλα όσα είχες επενδύσει στη σχέση πήγαν χαμένα και πλέον είναι πολύ αργά για να χτίσεις κάτι καινούριο.

Σε αυτή την περίπτωση, πριν από κάθε άλλο βήμα, είναι απαραίτητο να ξεπεράσεις την πρώην σου, όπως αναλύουμε και στο video:

Αν και είναι λογικό να νιώθεις έτσι, η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική. Και μάλιστα, αυτό που θα ακολουθήσει μετά από το διαζύγιο, ίσως να είναι και το καλύτερο κομμάτι της ζωής σου.

Όμως όταν μόλις έχεις χωρίσει και το διαζύγιο είναι ακόμα νωπό στο μυαλό σου, δυσκολεύεσαι να βρεις το φως στην άκρη του τούνελ. Μάλιστα μπορεί να μην πιστεύεις καν ότι υπάρχει φως. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να δουλέψεις μέσα σου, με τον εαυτό σου και να πάρεις τον χρόνο σου.

Παρακάτω σου έχω έναν απλό οδηγό που θα σε βοηθήσει να βγεις από το σκοτάδι ενός πρόσφατου διαζυγίου όσο πιο βατά γίνεται και να επιστρέψεις στον χορό του φλερτ όσο πιο γρήγορα μπορείς.

Σχεδίασε το μέλλον σου

Το να βάζεις στόχους είναι απαραίτητο για όλους και είναι διπλά σημαντικό για εκείνους τους άντρες που περνάνε μια δύσκολη περίοδο στη ζωή τους.

Χρειάζεται να θέσεις στόχους για τον εαυτό σου, για τα όνειρά σου, για όλα όσα ποθείς πραγματικά. Στόχους καθημερινούς, εβδομαδιαίους, μηνιαίους, εξαμηνιαίους και ετήσιους. Πάρε το χρόνο σου και αναρωτήσου που θες να είσαι, τι θες να κάνεις, τι άντρας θέλεις να γίνεις.

Έπειτα γράψε τους στόχους αυτούς σε ένα χαρτί και μη φοβηθείς να κοιτάξεις ψηλά. Μη φοβάσαι να βάλεις μεγάλους στόχους και να αντιμετωπίσεις δύσκολες προκλήσεις. Υπάρχουν πραγματικά λίγα πράγματα που ένας άντρας δε μπορεί να κάνει αν το αποφασίσει, αρκεί το χρονικό περιθώριο που δίνει στον εαυτό του να είναι ρεαλιστικό.

Και ειδικά μετά από ένα διαζύγιο, είναι σημαντικό να επικεντρώνεσαι σε ένα ευχάριστο, δυνατό και θετικό μέλλον, παρά σε ένα αρνητικό παρελθόν.

Αξιοποίησε τον χρόνο σου παραγωγικά

Κάτι απλό που θα κάνει τη ζωή μετά το διαζύγιο ευκολότερη, είναι να έχεις ένα ημερολόγιο. Σε αυτό το ημερολόγιο, σχεδίασε την ημέρα σου και κάνε μια λίστα με οτιδήποτε θες να κάνεις καθημερινά.

Δε χρειάζεται να είναι κάτι φοβερό και τρομερό. Κάτι απλό όπως το να πας γυμναστήριο στις 17:00 ή να βάλεις στην άκρη x€ για εκείνο το ταξίδι στη Πράγα που πάντα ήθελες να κάνεις.

Το σημαντικό είναι να σπρώχνεις τον εαυτό σου να κάνει καθημερινή πρόοδο, ώστε να φτάνεις καθημερινά όλο πιο κοντά σε κάποιον στόχο σου.

Παρακολούθησε την πρόοδο σου

Εξίσου σημαντικό με το να θέτεις στόχους, είναι να μετράς την πρόοδο σου με έναν τρόπο που σου επιτρέπει να ενθαρρύνεις και να παρακινείς τον εαυτό σου.

Ο καλύτερος τρόπος να το καταφέρεις αυτό, είναι πάλι με το να κρατάς ένα καθημερινό ημερολόγιο. Μπορείς να το κάνεις όσο απλό ή όσο πολύπλοκο επιθυμείς. Μπορείς απλά να γράφεις τι έκανες εκείνη την ημέρα ή να καταγραφείς επιπλέον και το πως ένιωσες μαζί με μερικές σημειώσεις για την πρόοδο σου.

Κάθε μήνα πήγαινε πίσω και διάβαζε τι έκανες. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να συγκρίνεις τον εαυτό σου ένα μήνα πριν, με τον εαυτό σου σήμερα και να αντιληφθείς πιο εύκολα τις μικρές αλλαγές που πετυχαίνεις.Ζωή μετά το Διαζύγιο: Προχώρα πάλι δυνατά!

Μη βιαστείς να μπεις σε νέα σχέση

Δε χρειάζεται να βιαστείς να γνωρίσεις μια νέα κοπέλα. Χρειάζεται όμως να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου.

Και τι μπορείς να κάνεις με αυτόν;

Να μάθεις νέες δεξιότητες όπως μια νέα γλώσσα ή το πως να δαμάζεις τα κύματα στο σερφ. Το να μαθαίνεις νέες δεξιότητες σου δίνει κάτι να απασχολείσαι και σε απομακρύνει από τις αρνητικές σκέψεις και τα συναισθήματα του πρόσφατου διαζυγίου.

Να ξεκινήσεις γυμναστήριο. Η γυμναστική είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας ικανοποιητικής ζωής. Και αν δεν γυμνάζεσαι δεν υπάρχει πιο τέλεια στιγμή να ξεκινήσεις. Γιατί η άσκηση σε βοηθάει να βρεις τη φόρμα σου (κάτι που θα βοηθήσει όταν θα αρχίσεις να φλερτάρεις ξανά) και παράλληλα να εκτονώσεις τα αρνητικά σου συναισθήματα.

Να εξελίξεις την καριέρα σου. Ένας άλλος τρόπος να ξοδέψεις παραγωγικά τον χρόνο σου, είναι να τον επενδύσεις στην καριέρα σου. Γίνε ο τύπος που έρχεται νωρίς και δουλεύει πιο σκληρά απ’ όλους.

Φυσικά αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα. Το κεντρικό μήνυμα είναι πως μετά από ένα διαζύγιο, χρειάζεται να αφιερώσεις χρόνο για να αναπτύξεις τον εαυτό σου και να τον κάνεις πιο δυνατό. Όχι να κλειστείς και να κρυφτείς στο σπίτι σου.

Δες τον κόσμο θετικά

Η αρνητικότητα σκοτώνει την ερωτική έλξη και γενικά δε βοηθάει. Αν και ξέρω πως πιο εύκολα το λες παρά το κάνεις, το να επικεντρωθείς στη θετική πλευρά των πραγμάτων θα σε βοηθήσει να νιώσεις καλύτερα.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά ακριβώς επειδή η θετικότητα μαγνητίζει, θα δεις πως θα είσαι περισσότερο ελκυστικός στους ανθρώπους γύρω σου και εννοείται και στις γυναίκες.

Οι θετικοί άνθρωποι τραβάνε συχνά πάνω τους θετικούς ανθρώπους, οπότε όσο επικεντρώνεσαι στα θετικά τότε κάνεις ένα μεγάλο καλό στον εαυτό σου.

Αν μη τη άλλο τα θετικά συναισθήματα, είναι το κλειδί στη χαρισματική επικοινωνία.

Βγες έξω

Είναι λογικό, η ζωή μετά από ένα διαζύγιο να μην είναι ίδια. Όμως σιγά σιγά θα έρθει η στιγμή να ξαναμπείς στο παιχνίδι του φλερτ.

Το να ξεκινήσεις ξανά να φλερτάρεις, είναι μια από τις πιο δυσκολότερες φάσεις που ακολουθούν ένα διαζύγιο. Όμως πως θα ξέρεις ότι είσαι έτοιμος;

Η αλήθεια είναι πως δε μπορείς να το ξέρεις ξεκάθαρα, Αλλά όσο κάθεσαι μέσα, τόσο λιγότερο έτοιμος θα είσαι στο μέλλον. Βγες έξω λοιπόν σε κάθε ευκαιρία. Εστίασε πρωτίστως στο να περάσεις καλά και να φλερτάρεις, γνωρίζοντας πως θα είναι δύσκολο.

Θυμήσου, δεν υπάρχει τέλεια στιγμή

Πολύ σημαντικό. Αρκετοί άντρες κάθονται και περιμένουν την τέλεια στιγμή. Περιμένουν την τέλεια κοπέλα να παρουσιαστεί μπροστά τους ή να μην αισθάνονται αρνητικά για να ξεκινήσουν να βγαίνουν έξω και να φλερτάρουν.

Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται όμως είναι πως το να γνωρίσουν κοπέλες και να φλερτάρουν μαζί τους, είναι μέρος της θεραπευτικής διαδικασίας.

Και μόνο το να βγεις έξω από το σπίτι και να διασκεδάσεις είναι κάτι που πρέπει να επιδιώξεις, ειδικά τα βράδια που νιώθεις πως είσαι στα κάτω σου.

Χρειάζεται να μην βιάζεσαι, αλλά επίσης χρειάζεται και να μην κρύβεσαι.

Θες να επανέλθεις δυναμικά στο παιχνίδι του φλερτ; Δες εδώ

Μην κάνεις συγκρίσεις

Η πρώην σου είναι πρώην σου. Επίσης οι νέες γυναίκες που συναντάς είναι και αυτές ξεχωριστές προσωπικότητες. Δεν υπάρχει λόγος να συγκρίνεις ακατάπαυστα την κάθε κοπέλα με την οποία φλερτάρεις με την πρώην γυναίκα σου.

Οι προηγούμενες σχέσεις είναι κακό θέμα συζήτησης στην αρχή μιας γνωριμίας. Επίσης θα δυσκολευτείς να έρθεις κοντά με τις κοπέλες που συναντάς, γιατί πολύ απλά θα ψάχνεις μια δεύτερη πρώην και όχι μια νέα αρχή.

Και αυτό είναι άδικο και για τις κοπέλες που συναντάς, αλλά και για σένα. Μένοντας κολλημένος στο παρελθόν, εθελοτυφλείς και αγνοείς όλα εκείνα τα πιθανά δώρα που μπορεί να σου προσφέρει το μέλλον.

Χρειάζεται να είσαι ανοιχτός λοιπόν και να αντιμετωπίζεις την κάθε νέα γνωριμία, σαν το κυνήγι ενός χαμένου θησαυρού. Ενδιαφέρσου για την κοπέλα που γνωρίζεις, μάθε περισσότερα για αυτή και μην την απορρίπτεις επειδή δεν μοιάζει στην πρώην σου.

Η φάση ενός διαζυγίου είναι δύσκολή, απέχει πολύ όμως από το να χαρακτηριστεί ολοκληρωτική καταστροφή.

Αξιοποίησε λοιπόν τον χρόνο που έχεις για τον εαυτό σου, για να βγεις, να διασκεδάσεις και να φλερτάρεις. Μην περιμένεις να έχεις την διάθεση για να κάνεις πράγματα γιατί, αντίθετα με το τι πιστεύουμε, η διάθεση δεν έρχεται όταν μένεις σπίτι, αλλά όταν δραστηριοποιείσαι.

Το να ξεπεράσεις ένα διαζύγιο είναι δύσκολο και η πραγματική δυσκολία ξεκινάει όταν έχει ωριμάσει μέσα σου η ιδέα πως πρέπει να ξεκινήσεις από την αρχή. Αν ακολουθήσεις όμως τις παραπάνω συμβουλές, η διαδικασία θα γίνει πιο βατή και πιο ομαλή. Ειδικά όταν μιλάμε για το φλερτ.

Ξεκίνα πάλι να ζεις λοιπόν!

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!