5 τρόποι για να γίνεις πιο Υπεύθυνος Άνδρας - Men's Bible

5 τρόποι για να γίνεις πιο Υπεύθυνος Άνδρας

5 τρόποι για να γίνεις πιο Υπεύθυνος Άνδρας

Μήπως ήρθε ο καιρός να σταματήσεις να αναβάλλεις συνεχώς τις ευθύνες σου και να τις αναλάβεις σαν υπεύθυνος ενήλικας;

Διάβασε παρακάτω τα σημαντικότερα στοιχεία για να καταλάβεις ότι είναι καιρός να κάνεις ένα βήμα παραπάνω, να αναλάβεις την ευθύνη και να πάρεις τον έλεγχο.

Είμαστε όλοι ενήλικες, οπότε σήμερα θέλω να σου μιλήσω για ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις στη ζωή σου – να πάρεις τον έλεγχο. Τώρα είναι σωστός ο χρόνος για να μάθεις την «τέχνη» της ευθύνης.

Σου παρουσιάζω λοιπόν 5 φάσεις της ζωής σου για να σιγουρευτείς ότι ήρθε η ώρα να γίνεις δυναμικός και να πάρεις την ευθύνη των πράξεών σου.3 αντρικά ρούχα για τα οποία δεν αξίζει να ξοδέψεις μια περιουσία, 5 τρόποι για να γίνεις πιο Υπεύθυνος Άνδρας

#1 Καθάρισε το δωμάτιό σου

Κι όμως πρέπει να ξεκινήσεις να παίρνεις την ευθύνη που χρειάζεται με το να καθαρίζεις το δικό σου χώρο και το δωμάτιό σου. Μπορεί να ακούγεται χαζό, αλλά πόσοι από μας έχουμε τα ρούχα μας στο πάτωμα αυτή τη στιγμή; Το κρεβάτι σου είναι άφτιαχτο, δεν μπορείς να βρεις τα πράγματά σου και λόγω του χαμού που επικρατεί στο δωμάτιό σου μερικές φορές δεν βρίσκεις τα κλειδιά σου. Αυτά είναι σημάδια ότι δεν είσαι υπεύθυνος.

Ας είμαστε ειλικρινείς: τι σκέφτεσαι όταν επισκέπτεσαι κάποιον και βλέπεις ότι το σπίτι του είναι ανακατωμένο; Δεν έχεις αναρωτηθεί γιατί δεν μπήκε στον κόπο να το συμμαζέψει;

Όταν ξέρω ότι το δικό μου σπίτι είναι ανοργάνωτο και ασυμμάζευτο τότε αισθάνομαι πιο αγχωμένος. Αισθάνομαι εγώ σαν ατημέλητος, οι σκέψεις μου είναι ανοργάνωτες και προσπαθώ να βάλω ένα πρόγραμμα για να τα καταφέρω.

Πολλές έρευνες έχουν αποδείξει ότι η ακαταστασία στο χώρο μας και οι αρνητικές συνέπειες στη σκέψη, στην ενέργεια και στον ύπνο μας συνδέονται.

Οπότε πάρε την ευθύνη για την κατάσταση στο σπίτι σου και για το πως μοιάζει.

#2 Δείξε υπευθυνότητα στην εργασία σου

Ακόμα και αν δουλεύεις από το σπίτι, εργάζεσαι με άλλα άτομα. Είναι καιρός να πάρεις την ευθύνη και να κάνεις ένα βήμα ακόμη. Επειδή δουλεύεις για κάποιον άλλον δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να πάρεις πρωτοβουλίες.

Μπορεί να είσαι χαρούμενος απλά με το να εμφανίζεσαι στη δουλειά και ότι οι άλλοι δεν παρατηρούν τι κάνεις. Έτσι όμως δεν πας μπροστά σε αυτόν τον κόσμο. Όπως προχωράς και εξελίσσεσαι στην καριέρα σου, θα πρέπει να μανατζάρεις κι άλλους ανθρώπους. Μπορεί κάποια μέρα να γίνεις εσύ το αφεντικό.

Μπορείς να ξεκινήσεις να είσαι υπεύθυνος με το να αναλάβεις την ευθύνη για ένα πρότζεκτ όταν σου γίνει πρόταση. Να είσαι ο πρώτος που θα κάνει το βήμα, αντί να κοιτάς τριγύρω στο δωμάτιο ελπίζοντας ότι κάποιος θα προσφερθεί πρώτος. Αυτές οι μικρές πράξεις θα προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα για την καριέρα σου.

Ίσως ακόμη χρειαστεί να βελτιώσεις τη συμπεριφορά σου στη δουλειά. Αν δεν σου αρέσουν κάποια άτομα με τα οποία δουλεύεις, και τα συναντάς κάθε μέρα αυτό ίσως σε εκνευρίζει. Αυτή η συμπεριφορά όμως που έχεις και χαρακτηρίζεται από πολύ αρνητικότητα, θα αποβάλλει τους ανθρώπους από γύρω σου όσο και αν προσπαθήσεις την κρύψεις.

Αντιθέτως, ψάξε για τρόπους που θα ωφελήσουν την εταιρεία. Ρίξε ένα ευγενικό χαμόγελο. Προσπάθησε να είσαι υπεύθυνος και να σκέφτεσαι για τρόπους που μπορούν να αυξήσουν το κέρδος στην εταιρεία ή να κάνουν τα πράγματα να κυλούν ομαλά.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι από εμάς δηλώνουμε την άποψή μας μόνο όταν τα πράγματα πάνε άσχημα. Αλλά αν αφήσεις τους ανθρώπους γύρω σου να καταλάβουν ότι εκτιμάς τη δουλειά τους, θα μπορείς να πας πιο ψηλά. Πάρε την ευθύνη δίνοντας θετικά σχόλια.

#3 Ανάλαβε τα λάθη σου

Πολλοί είναι εκείνοι που προσπαθούν να το αποφύγουν αυτό το στάδιο. Δεν θέλουν να δώσουν προσοχή στα λάθη τους. Αλλά εφόσον τα κάναμε αυτά τα λάθη θα πρέπει να αναλάβουμε και την ευθύνη να τα παραδεχτούμε.

Αν τα αποφύγουμε δεν κερδίζουμε τίποτα. Απλά κατάλαβε ότι υπάρχουν στιγμές όπου θα νιώθεις ότι τα έχεις κάνει χάλια, αλλά πάντα θα υπάρχουν μαθήματα που μπορείς να πάρεις. Μείνει θετικός, ακόμα και στις λάθος αποφάσεις.

Μπορείς επίσης να σημειώσεις τα λάθη σου και σε ένα ημερολόγιο. Να θυμάσαι ότι τα γεγονότα σε καθορίζουν και αυτό είναι ένα καλό πράγμα. Το να αποδεχτείς το παρελθόν είναι ένα αδιάσπαστο κομμάτι της συνολικής σου ανάπτυξης και εξέλιξης.

#4 Δείξε υπευθυνότητα στον κοινωνικό σου κύκλο

Με ποιους συναναστρέφεσαι; Παίρνεις την ευθύνη για τα άτομα με τα οποία συναναστρέφεσαι; Το αξίζουν;

Πάρα πολλές φορές ακούμε από πολλούς να λένε “Δεν είμαι πραγματικά φίλος μαζί τους. Απλά δουλεύω μαζί τους.” Λέμε συνέχεια ότι ο χρόνος είναι ο πιο πολύτιμος πόρος. Γιατί να τον ξοδεύουμε σε άτομα που δεν είναι υψηλής αξίας, που δεν μας υποστηρίζουν, και δεν μας βοηθούν να πετύχουμε τους στόχους μας;

Μπορεί να ξαφνιαστείς όταν θα καταλήξεις να κάνεις τα πράγματα διαφορετικά ειδικά όταν έχεις διαφορετικούς ανθρώπους τριγύρω σου. Είναι πιο εύκολο βέβαια να τελειώνεις τις υποθέσεις σου όταν αισθάνεσαι ότι έχεις την υποστήριξη κάποιου. Αν έχεις φίλους που έχουν έντονη ζωή, τότε φυσικά θα σε κάνει να είσαι παραγωγικός. Πάρε την ευθύνη για τους ανθρώπους που έχεις στον κοινωνικό σου κύκλο.Πως να διατηρήσεις μια ανδρική φιλία, 5 τρόποι για να γίνεις πιο Υπεύθυνος Άνδρας

#5 Είσαι ότι πιστεύεις

Παίρνεις την ευθύνη των σκέψεών σου ή τις αφήνεις να σε κρατούν πίσω; Πως βλέπεις τον κόσμο; Βλέπεις τους πάντες και τα πάντα μέσα από ροζ γυαλιά; Υπέροχα! Πρέπει να κοιτάς όλα τα υπέροχα πράγματα της ζωής πέρα από το να εστιάζεις στην αρνητική πλευρά.

Οκ, ίσως να μην πήρες την δουλειά για την οποία πέρασες από συνέντευξη. Δεν σημαίνει ότι δεν έχεις ταλέντο, ή ότι δεν θα προχωρήσεις παρακάτω, ή ότι δεν αξίζεις μια καλύτερη ζωή. Αλλά αν αφήσεις αυτές τις αρνητικές σκέψεις να κυριαρχήσουν, θα καθορίσουν τη διάθεσή σου, την ενέργειά σου και τελικά την όλη σου εξωτερική εικόνα για τη ζωή.

Μερικοί πιστεύουν ότι δεν μπορούν να ελέγξουν τις σκέψεις τους. Αλλά αν κάνεις την προσπάθεια να διώξεις τις αρνητικές σκέψεις και να τις αντικαταστήσεις με τις θετικές, στο τέλος η αρνητικότητα φεύγει και είναι πλέον αναπόφευκτο να είσαι θετικός.

Αν εξασκείς αυτή τη συνήθεια, τότε θα ξεκινήσεις αυθόρμητα να βλέπεις τα θετικά στη ζωή.

Θες να γίνεις πιο υπεύθυνος; Δες εδώ

Με τον καιρό, καθώς οι άνθρωποι θα βλέπουν ότι έχεις πάντα κάτι θετικό να προσθέσεις σε μια συζήτηση, θα θέλουν να περνούν περισσότερο χρόνο μαζί σου.

Πάρε, λοιπόν, την ευθύνη για ότι κάνεις στον προσωπικό σου χώρο, στην εργασία σου, στον κοινωνικό σου κύκλο τις σκέψεις σου και ανέλαβε τα λάθη σου. Μετά δες ότι έχεις μετατραπεί σε ένα άτομο υψηλής αξίας το οποίο οι υπόλοιποι αναζητούν να έχουν στη ζωή τους.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!