7 Λάθη στην προσωπική σου φροντίδα που απωθούν τις γυναίκες - Men's Bible

7 Λάθη στην προσωπική σου φροντίδα που απωθούν τις γυναίκες

7 Λάθη στην προσωπική σου φροντίδα που απωθούν τις γυναίκες

Είναι γεγονός ότι ο μέσος άντρας δε φημίζεται για το χρόνο που αφιερώνει στη προσωπική του φροντίδα. Όχι τουλάχιστον στον ίδιο βαθμό που το κάνουν οι γυναίκες.

Επίσης είναι γεγονός πως οι γυναίκες έλκονται από τους άντρες που φροντίζουν τον εαυτό τους.

Και όχι μόνο έλκονται από άντρες που ντύνονται καλά και προσέχουν την προσωπική τους υγιεινή, αλλά βλέπουν τις συνήθειες που έχει ο άντρας σε αυτά τα θέματα ως μια αντανάκλαση της προσωπικότητας του.

Ένας άντρας που παραμελεί τακτικά την προσωπική του υγιεινή, παραμελεί τον εαυτό του και πιθανότατα παραμελεί και άλλα πράγματα στη ζωή του (όπως οι υποχρεώσεις του).

Για να σε βοηθήσω, λοιπόν, να βγάλεις τον καλύτερό σου εαυτό και να αποφύγεις την πιθανότητα η κοπέλα σου να ξενερώσει, ακολουθούν παρακάτω τα επτά βασικά λάθη που κάνουν οι άντρες στην προσωπική τους υγιεινή και περιποίηση.

#1 Ατίθασες τρίχες στη μύτη

Αν σκέφτεσαι πως δε χρειάζεται να ανησυχείς για αυτές τις τρίχες, ξανασκέψου το.

Ο μέσος άντρας είναι κατα μέσο όρο λίγο πιο ψηλός από τη μέση γυναίκα. Πράγμα που σημαίνει πως όταν εκείνη σε κοιτάει έχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα της μύτης σου απ΄ ότι εσύ. Έτσι, βλέπει και πιο εύκολα τις διάφορες ατίθασες τρίχες να προεξέχουν, κάτι που σίγουρα επηρεάζει την εικόνα που σχηματίζει για σένα.

Πώς να το αντιμετωπίσεις;

Για αρχή το να βγάλεις τις τρίχες τραβώντας τες μια μια μπορεί να γίνει αρκετά οδυνηρό. Οπότε επένδυσε σε μια ξυριστική μηχανή που να έχει ειδική περιστροφική κεφαλή για τις τρίχες της μύτης.

Το επόμενο βήμα είναι να μάθεις να τη χρησιμοποιείς τακτικά. Για να είσαι σίγουρος πως δε θα το ξεχάσεις τοποθέτησε τη μηχανή σε ένα εμφανές σημείο ώστε να τη βλέπεις συχνά και όρισε συγκεκριμένη συχνότητα που θα τη χρησιμοποιείς, π.χ. μια φορά την εβδομάδα.7 Λάθη στην προσωπική σου φροντίδα που απωθούν τις γυναίκες

#2 Ερεθισμένο δέρμα μετά το ξύρισμα

Ίσως το πιο συχνό πρόβλημα στην περιποίηση του προσώπου. Όλοι το έχουμε αντιμετωπίσει, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο.

Πέρα από το γεγονός πως το ερεθισμένο δέρμα στο πρόσωπο είναι μη ελκυστικό, το σήμα που στέλνει στους άλλους είναι πως δεν ξέρεις πως να ξυριστείς σωστά. Κάτι που κάθε άντρας οφείλει να γνωρίζει.

Αυτό όμως που δεν αντιλαμβάνονται αρκετοί άντρες είναι το εξής: Δεν είναι οτι δεν ξέρουν πως να ξυριστούν αλλά χρησιμοποιούν το λάθος τύπο ξυραφιού.

Ποιός είναι ο λάθος τύπος;

Μα φυσικά τα ξυραφάκια με περισσότερες από μία λεπίδες. Αυτού του τύπου τα ξυραφάκια προκαλούν περισσότερους ερεθισμούς. Καθώς η πρώτη λεπίδα κόβει την τρίχα, οι υπόλοιπες σέρνονται στο δέρμα σου. Ειδικά μάλιστα αν η λεπίδα είναι παλιά, στομωμένη ή χαμηλής ποιότητας.

Επίσης όταν ξυρίζεσαι κόντρα ή ασκείς πίεση στο δέρμα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κόψεις την τρίχα κάτω από το επίπεδο του δέρματος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, ειδικά αν τα γενιά σου είναι σγουρά, η τρίχα να μη βγει φυσιολογικά και να μείνει στο δέρμα δημιουργώντας έτσι σπυράκια και φλεγμονές.

Σιγουρέψου, λοιπόν, πως το ξυραφάκι που χρησιμοποιείς έχει μία καλής ποιότητας κοφτερή λεπίδα, ξύριζε τα γένια πάντα με τη φορά που βγαίνουν οι τρίχες και φυσικά προετοίμαζε πάντα το δέρμα σου για ξύρισμα με ζεστό νερό ώστε να ανοίξουν οι πόροι.

#3 Μακριά νύχια

Τα νύχια σου λένε πολλά για την υγιεινή σου και τις συνήθειες σου.

Και όταν μια γυναίκα παρατηρεί πως τα νύχια σου είναι βρώμικα ή μακριά, τότε αρχίζει να ανησυχεί για τα υπόλοιπα.

Σκέψου το, αν δε μπορείς να διαχειριστείς κάτι τόσο απλό όπως το να κόψεις τα νύχια σου τι νομίζεις θα υποθέσει για τα υπόλοιπα στοιχεία της προσωπικής σου υγιεινής;

Γι’ αυτό κόβε τα νύχια σου συχνά. Με αυτόν τον τρόπο κάνεις ένα μεγάλο βήμα στο να της δείξεις πως είσαι ένας ανεξάρτητος και αυτόνομος άντρας. Κάποιος που νιάζεται για την προσωπική του φροντίδα και ο οποίος δε χρειάζεται μια γυναίκα να τον φροντίζει.

Θες να αναβαθμίσεις την εικόνα σου; Δες εδώ

#4 Κακοσμία σώματος

Κοίτα, καταλαβαίνω πως καμιά φορά είναι αδύνατο να αποφύγεις την κακοσμία. Μπορεί να βγήκες μόλις από το γυμναστήριο ή απλά να είναι μια υπερβολικά ζεστή μέρα. Αυτό είναι κατανοητό.

Αυτό που δεν είναι κατανοητό, είναι να βγαίνεις για ποτό ή κάπου αλλού που είχες προγραμματίσει και να μην έχεις λάβει τα μέτρα σου. Αν μη τι άλλο σε αυτές τις περιπτώσεις έχεις χρόνο να προετοιμαστείς, απλά επιλέγεις να μην το κάνεις.

Και για να καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι να αντιμετωπίσεις την κακοσμία, φαντάσου πως θα αντιδρούσες εσύ αν μίλαγες σε μια γυναίκα η οποία μύριζε άσχημα.

Για αυτό το λόγο, λοιπόν, κάνε μπάνιο μια φορά την ημέρα ή και ακόμα πιο συχνά αν ιδρώνεις πολύ. Φόρα πάντα καθαρά ρούχα και χρησιμοποίησε τακτικά αποσμητικό.

#5 Κακή αναπνοή – Βρώμικα δόντια

Το χαμόγελο σου είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που θα προσέξει μια κοπέλα πάνω σου. Εκτός φυσικά αν δε χαμογελάς πράγμα που είναι βασικό λάθος. Ένα μεγάλο χαμόγελο δείχνει πως είσαι χαλαρός, άνετος και κυρίως δεν αποτελείς απειλή.

Όμως τι γίνεται αν η αναπνοή σου μυρίζει και τα δόντια σου δεν είναι όπως πρέπει να είναι;

Λίγα πράγματα απωθούν τις γυναίκες πιο γρήγορα από την κακή αναπνοή και το φαγητό στα δόντια. Για αυτό το λόγο η στοματική υγιεινή είναι κρίσιμη.

Ευτυχώς μερικές απλές αλλαγές μπορούν να βελτιώσουν αρκετά τη κατάσταση. Για αρχή επένδυσε σε μια ηλεκτρική οδοντοβούρτσα. Χρησιμοποιεί τη δόνηση για να αφαιρέσει περισσότερη πλάκα και γενικά κάνει καλύτερη δουλειά.

Βούρτσιζε τα δόντια σου δύο φορές την ημέρα και μάθε να χρησιμοποιείς οδοντικό νήμα. Θυμήσου επίσης να καθαρίζεις και τη γλώσσα σου τακτικά καθώς και εκεί μαζεύονται βακτήρια που προκαλούν κακοσμία και κακή αναπνοή.

#6 Ξηροδερμία

Σε κανέναν δεν αρέσει το δέρμα που είναι ξηρό και μοιάζει σα σταφίδα. Το ξηρό δέρμα σε κάνει λιγότερο ελκυστικό και κάνει την γυναίκα να αναρωτιέται αν όντως περιποιείσαι και φροντίζεις τον εαυτό σου.

Οπότε και αυτό είναι ένα πρόβλημα που χρειάζεται αντιμετώπιση.

Χρησιμοποίησε λοιπόν ενυδατική κρέμα καθημερινά και πίνε μπόλικο νερό. Αν και το τελευταίο δεν έχει αποδειχτεί πως βοηθάει άμεσα στη ξηροδερμία σίγουρα δεν κάνει ζημιά.7 Λάθη στην προσωπική σου φροντίδα που απωθούν τις γυναίκες

#7 Ενιαίο φρύδι

Πολλοί άντρες βγάζουν τρίχες στο σημείο ανάμεσα στα φρύδια τους και οι περισσότεροι από αυτούς δεν χαίρονται με το γεγονός αυτό.

Γιατί;

Γιατί δεν είναι κάτι που οι γυναίκες βλέπουν ως ελκυστικό και αποσπάει πολλές φορές την προσοχή τους από το πρόσωπο του άντρα. Άλλωστε θες να σε κοιτάει στα μάτια και το βλέμμα της να μην περιπλανιέται λίγο πιο πάνω, στο ενιαίο φρύδι σου.

Οπότε μην το αφήνεις έτσι. Με ένα τσιμπιδάκι για τα φρύδια ή ακόμα καλύτερα με τη μηχανή που κονταίνεις τις τρίχες της μύτης, μπορείς άνετα να περιποιηθείς και την περιοχή ανάμεσα στα φρύδια σου.

Συμπέρασμα

Να θυμάσαι, για τις γυναίκες η προσωπική σου υγιεινή δεν έχει να κάνει μόνο με την εμφάνιση σου. Σίγουρα είναι κομμάτι της, όμως, λέει πάρα πολλά και για σένα ως άντρα και δείχνει την προσωπικότητα σου.

Δείχνει πως είσαι ένας άντρας που φροντίζει τον εαυτό του ή ένας άντρας που τον παραμελεί.

Δείχνει πως είσαι τύπος που θα κάνει αυτό που χρειάζεται ή πως είσαι αρκετά τεμπέλης για να ασχοληθείς με αυτές τις λεπτομέρειες.

Αν όμως διάβασες ως εδώ και ακόμα δεν έχεις πειστεί για τη σημασία των αλλαγών αυτών δοκίμασε να ακολουθήσεις τις παραπάνω συμβουλές για ένα μήνα.

Θα δεις και εσύ πως και οι γυναίκες θα είναι περισσότερο θετικές απέναντι σου και εσύ θα νιώθεις περισσότερο ελκυστικός και σίγουρος.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!