Χαμόγελο: τόσο απλό, μα τόσο δυνατό - Men's Bible

Χαμόγελο: τόσο απλό, μα τόσο δυνατό

Χαμόγελο: τόσο απλό, μα τόσο δυνατό

Βλέπεις στο δρόμο μία ωραία κοπέλα, μαζεύεις όλο το κουράγιο σου, τη σταματάς και της λες: «Μήπως ξέρεις που είναι το Χ μαγαζί;» ή «Έχω μία διαφωνία με τους φίλους μου, ήθελα μία δεύτερη γνώμη» ή «Σε είδα και είπα να πω ένα γεια». Και στέκεσαι όπως πρέπει να σταθείς, η γλώσσα του σώματος περνά τα σωστά μηνύματα, μιλάς αρκετά δυνατά, ώστε να σε ακούει και να μην δείξεις φοβισμένος.

Τέλεια κατάσταση, όμορφα την έστησες, μα δεν λειτούργησε. Τι πήγε στραβά;

Χαμογέλα, φίλε μου, γιατί η απάντηση που θα σου δώσω πρόκειται να σου αλλάξει τη ζωή.

Πες μου ότι όταν της μίλησες είχες ένα ωραίο χαμόγελο στο πρόσωπό σου. Αυτό πήγε στραβά. Δεν της είχες χαμογελάσει. Το χαμόγελο λένε είναι το δεύτερο καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις με το στόμα σου.

Όταν δεν χαμογελάς δείχνεις απειλητικός

Ιστορικά, το χαμόγελο ήταν ο τρόπος που η κάθε φυλή ήξερε αν αυτός που πλησιάζει είναι εχθρός, απειλή για τον καταυλισμό, ή φίλος. Και τότε και τώρα το χαμόγελο δείχνει ότι είσαι φιλικός και με καλές προθέσεις. Πλησιάζεις λοιπόν την κοπέλα που σου αρέσει, ή κάποιον άνθρωπο που δεν σε γνωρίζει, και δεν χαμογελάς.

Αμέσως τίθεται σε λειτουργία το πανάρχαιο ένστικτό που προειδοποιεί αυτόν που σε βλέπει να είναι επιφυλακτικός, ακόμη και αμυντικός απέναντί σου. Αν ζούσαμε στην εποχή των σπηλαίων, ο πολεμιστής της φυλής θα σε είχε ήδη καρφώσει με το κοντάρι του.

Εντάξει, δεν ζούμε στην εποχή των σπηλαίων. Η κεντρική ιδέα όμως ισχύει ακόμη. Αν θες να δείξεις πως είσαι φιλικά διακείμενος και όχι απειλή πρέπει να χαμογελάσεις.

Δείχνεις ότι φοβάσαι

Επίσης εκείνοι που δεν χαμογελούν είναι συνήθως εκείνοι που φοβούνται. Δουλεύει και αντίστροφα δηλαδή. Όποιος δεν χαμογελά, είτε είναι ο ίδιος απειλή, είτε απειλείται. Είτε και τα δύο. Τέλος πάντων πιάνεις το νόημα. Όποιος χαμογελάει νιώθει άνεση, αυτοπεποίθηση, αισθάνεται και εμπνέει σιγουριά.

Επίσης νιώθεις και καλύτερα όποτε χαμογελάς. Είμαι βέβαιος επίσης πως έχεις δει φίλους σου που δεν είναι άνετοι με τις γυναίκες και κάθονται σε μια γωνιά σκυθρωποί και ανέκφραστοι. Όμως οι γυναίκες (που είναι πολύ πιο μπροστά σε κοινωνική εμπειρία και παρατηρητικότητα από εμάς) το παρατηρούν αυτό.

Για να μάθεις να προσεγγίζεις τις γυναίμες με αυτοπεποίθηση, δες εδώ

Όσο πιο πολύ χαμογελάς τόσο πιο καλά. Το χαμόγελο, όπως και το γέλιο, είναι σημάδια ευτυχίας. Όσοι δεν είναι επιτυχημένοι στη ζωή, δεν χαμογελούν συχνά. Πιστέψε με, οι γυναίκες το προσέχουν αυτό. Είναι πολύ καλό να σε βλέπουν χαμογελαστό. Επίσης αν μπορείς μην χαμογελάς μονάχα όταν σε κοιτάζει ο κόσμος. Να χαμογελάς συνεχώς, ώστε ο κόσμος να καταλαβαίνει ότι χαμογελάς για τον εαυτό σου και όχι για τους άλλους.

Και να μην είναι ψεύτικο το χαμόγελό σου

Κάνε το αληθινά. Ένα πραγματικό χαμόγελο δεν μπορείς να το αναπαράγεις. Δημιουργείται ασυνείδητα. Ο εγκέφαλος στέλνει μηνύματα όταν αισθάνεσαι ευχαρίστηση, και τα μηνύματα αυτά ενεργοποιούν τους μυς γύρω από το στόμα, τα μάτια και στο μέτωπο. Οι μυς αυτοί ενεργοποιούνται μονάχα με το πραγματικό χαμόγελο. Για αυτό κι ένα βεβιασμένο χαμόγελο είναι ένα χαμόγελο που μένει μονάχα στο στόμα.

Χαμόγελο: τόσο απλό, μα τόσο δυνατό

Το χαμόγελο είναι μεταδοτικό, σαν ιός

Αν χαμογελάς με αλήθεια και ειλικρίνεια θα εισπράξεις ένα ανάλογο χαμόγελο. Την επόμενη φορά που θα βγεις με φίλους, όταν ακουστεί κάτι ευχάριστο και χαμογελάσεις, γύρισε να κοιτάξεις ένα κορίτσι. Θα δεις ότι και εκείνη θα σου χαμογελάσει. Είναι ένα πολύ σημαντικό πρώτο βήμα το γνήσιο χαμόγελο. (Αλλά κι αυτό που μόλις διάβασες ένα πολύ χρήσιμο κολπάκι)

Να θυμάσαι και κάτι τελευταίο: το χαμόγελο πρέπει να είναι φυσικό. Να μην το ζορίζεις εκείνη τη στιγμή. Χαμογέλα λοιπόν πριν σε δουν. Καθώς θα αποκτάς αυτοπεποίθηση, θα δεις ότι θα χαμογελάς και περισσότερο.

Αν βρεθείς σε μέρος ή σε περίσταση που δεν σου βγαίνει με τίποτα να χαμογελάσεις, δοκίμασε αυτό: χαμογέλα ψεύτικα αλλά να έχεις στο νου σου μερικές ευχάριστες εμπειρίες, που σε είχαν κάνει ευτυχισμένο. Το ψεύτικο χαμόγελο θα αρχίσει να γίνεται αληθινό πριν καν το καταλάβεις. Πλησίασε κάποιους ανθρώπους με το χαμόγελο αυτό στο πρόσωπό σου. Το αποτέλεσμα θα σε κάνει να χαμογελάσεις εκ νέου.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!