Γιατί πρέπει να Κόψεις τα Dating Apps - Men's Bible

Γιατί πρέπει να Κόψεις τα Dating Apps

Γιατί πρέπει να Κόψεις τα Dating Apps

Τα dating apps γίνονται όλο και πιο δημοφιλή με τον καιρό και πληθαίνουν σε αριθμό. Μοιάζει σαν να είναι το μέλλον (και το παρόν) του φλερτ, καθώς περισσότερος κόσμος γνωρίζεται και φλερτάρει μέσω των dating apps, παρά από κοντά.

Κάτι η εξέλιξη των smartphones, κάτι η έλλειψη χρόνου, κάτι ο κορωνοϊός, κάτι οι δικές μας ανασφάλειες και ντροπές, το φλερτ πλέον εξελίσσεται σε ψηφιακό περιβάλλον κάνοντας like και στέλνοντας φωτογραφίες και μηνύματα.

Όμως πόσο καλό είναι αυτό; Πόσο πολύ άραγε σε βοηθούν τα dating apps να βελτιωθείς στο φλερτ και κατά πόσο σε βοηθούν να κάνεις ποιοτικές γνωριμίες;

Στα dating apps λείπει η μαγεία του φλερτ

Σενάριο πρώτο. Μια κοπέλα γνωρίζει έναν τύπο γιατί έκανε swipe στη φωτογραφία του. Μιλάνε για ένα διάστημα. Όλα κυλούν όμορφα και έτσι αποφασίζουν να βγουν ραντεβού.

Σενάριο δεύτερο. Μια κοπέλα γνωρίζει έναν τύπο στο αγαπημένο της βιβλιοπωλείο. Εκείνος την πλησίασε, έκανε κάποιο σχόλιο για το βιβλίο που κρατούσε στα χέρια της και συστήθηκε. Μιλούν για λίγο, η κουβέντα κυλάει όμορφα και έτσι ανταλλάζουν αριθμούς ώστε να κανονίσουν να βγουν.

Ποιο από τα δύο σενάρια θα ενθουσίαζε περισσότερο την κοπέλα; Για ποιον τύπο θα μιλήσει με περισσότερο ενθουσιασμό στην κολλητή της;

Γι’ αυτόν που το βασικό του πλεονέκτημα ήταν πως είχε καλές, επαγγελματικά τραβηγμένες, φωτογραφίες στο Tinder; Ή μήπως θα γουστάρει περισσότερο με τον τύπο που έκανε την πρώτη κίνηση, τη φλέρταρε και την κέρδισε με τον αέρα του και με την αύρα του καθώς της μιλούσε;

Προφανώς με το δεύτερο θα είναι πολύ πιο ενθουσιασμένη. Γιατί τον έχει γνωρίσει από κοντά, έχει μιλήσει μαζί του, έχει διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την αυτοπεποίθηση του, τις επικοινωνιακές του δεξιότητες, την προσωπικότητα του κλπ.

Αντίθετα, το μόνο που ξέρει για τον τύπο που γνώρισε μέσω Tinder είναι πως έχει καλές φωτογραφίες και πως ίσως γράφει ωραία στα μηνύματα.

Δεν έχεις όλα τα «εργαλεία» στη διάθεση σου

Όπως κατάλαβες από το πιο πάνω παράδειγμα, το φλερτ μέσω των dating apps δεν έχει τη δύναμη και τη μαγεία του πραγματικού φλερτ από κοντά.

Είναι κατώτερο. Λείπουν κρίσιμα στοιχεία όπως η γλώσσα του σώματος σου, ο τόνος και η βαρύτητα της φωνής σου, το βλέμμα σου. Οι ελλείψεις αυτές καθιστούν το φλερτ μέσω dating εφαρμογών πιο αδύναμο.

Το βασικό πρόβλημα είναι πως έχεις πολύ λίγα «εργαλεία» διαθέσιμα μέχρι να συναντήσεις από κοντά την κοπέλα.

Εκτός από τις καλές (επαγγελματικές) φωτογραφίες, την εμφάνιση σου και τις λέξεις που γράφεις στα μηνύματα, δεν υπάρχει κάτι άλλο να αξιοποιήσεις για να φλερτάρεις πιο αποδοτικά.

«Εμφάνιση; Μετράει η εμφάνιση όταν φλερτάρω στα dating apps;» Θα με ρωτήσεις.

Και θα σου πω ναι. Και μάλιστα πολύ. Ευτυχώς αν είσαι επιδέξιος με τα μηνύματα και γνωρίζεις τα στάδια του φλερτ και τι πρέπει να κάνεις σε κάθε στάδιο, μπορείς να εξισορροπήσεις μια μέτρια εμφάνιση.

Αλλά το θέμα είναι πως στο διαδίκτυο και τα dating apps, η εμφάνιση παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο απ’ ότι στο φλερτ από κοντά.

Και μάλιστα όχι μόνο χρειάζεται να είσαι εμφανίσιμος, αλλά να είσαι πιο εμφανίσιμος απ’ την πλειοψηφία των ανδρών που θα συναντήσει η γυναίκα στις εφαρμογές αυτές.

Τουλάχιστον αν θες να βγεις με αυτές που όντως σου αρέσουν.Γιατί πρέπει να Κόψεις τα Dating Apps

Τα dating apps είναι κακό περιβάλλον για να φλερτάρεις

Ένα άλλο μεγάλο θέμα με τα dating apps, είναι πως σε αυτές τις εφαρμογές δύσκολα κάνεις ποιοτικές γνωριμίες. Λέγοντας ποιοτικές γνωριμίες, δεν εννοώ απαραίτητα να γνωρίσεις κάποια που σου αρέσει πολύ και να μπείτε σε σχέση.

Εννοώ γενικότερα το να γνωρίζεις κοπέλες με τις οποίες ταιριάζεις πραγματικά και απολαμβάνεις το χρόνο σου μαζί τους, είτε αναζητάς κάτι πιο σταθερό, είτε κάτι πιο βραχυπρόθεσμο.

Ο τρόπος με τον οποίο είναι σχεδιασμένα τα dating apps, δυσκολεύει τις μεγάλες συζητήσεις και τις εις βάθος γνωριμίες και επιβραβεύει τις γρήγορες κινήσεις.

Οι άνδρες είναι συχνά περισσότεροι από τις γυναίκες στις εφαρμογές αυτές και μάλιστα είναι και αυτοί που κάνουν το πρώτο βήμα στέλνοντας το αρχικό μήνυμα. Έτσι, τα περισσότερα γυναικεία προφίλ πλημμυρίζουν από μηνύματα στα οποίο πολλές φορές δεν  μπορούν να απαντήσουν.

Έτσι, οι περισσότερες κοπέλες με τις οποίες μιλάς, μιλούν ταυτόχρονα και με άλλους.

Και ακριβώς επειδή έχουν πολλές επιλογές, θέλουν να τις μειώσουν ώστε να καταλήξουν σε αυτούς που τους ενδιαφέρουν περισσότερο (δε θέλουν να βγουν με όλους όσους τους στέλνουν μήνυμα).

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως αν με την κοπέλα που μιλάς η κουβέντα βαλτώσει και χαθεί για λίγο το ενδιαφέρον, εκείνη απλά δε θα σου ξαναστείλει ποτέ γιατί θα μιλάει με κάποιον άλλο.

Έτσι, μπαίνεις στη διαδικασία να κάνεις υπερπροσπάθεια και να κλιμακώσεις νωρίς την κουβέντα, με αποτέλεσμα η γνωριμία να εξελιχθεί πιο επιφανειακά.

Αντίθετα, όταν φλερτάρεις από κοντά μονοπωλείς εσύ την προσοχή της κοπέλας για όσο μιλάτε και ακόμα και αν η κουβέντα βαλτώσει για λίγο, έχεις την ευκαιρία να αντιστρέψεις το κλίμα.

Δεν βελτιώνεις τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες

Υπάρχει σε αρκετό κόσμο η αντίληψη πως μέσω των dating apps θα εξελίξουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες με τις γυναίκες και θα βελτιώσουν το πώς φλερτάρουν από κοντά.

Δυστυχώς αυτό δεν ισχύει.

Ενώ μπορεί να γίνεις καλύτερος στο διαδικτυακό φλερτ όταν φλερτάρεις από κοντά, το ανάποδο δύσκολα συμβαίνει.

Ένας πολύ βασικός λόγος γι’ αυτό είναι πως με τα dating apps δε ξεπερνάς το άγχος σου. Πολλά από τα επικοινωνιακά ζητήματα που αντιμετωπίζει κάποιος όταν φλερτάρει, πηγάζουν από το άγχος και τη ντροπή που νιώθει.

Ενώ στα dating apps μπορείς να βάλεις ότι φωτογραφία θες και να έχεις τον έλεγχο της εικόνας σου ή μπορείς να σκεφτείς καλά τι θα γράψεις πριν απαντήσεις στο μήνυμα της κοπέλας, στο φλερτ από κοντά δεν έχεις τέτοιες ανέσεις.

Το χιούμορ, τα πειράγματα, οι ιστορίες που λες για τον εαυτό σου, το πώς απαντάς στις γυναικείες προκλήσεις και τα τεστ, όλα αυτά σχετίζονται άμεσα με το άγχος που νιώθεις και το πώς βλέπεις τον εαυτό σου.

Δε θα μάθεις να φλερτάρεις από κοντά, αν δε φλερτάρεις από κοντά. Δε θα καλλιεργήσεις τον αυθορμητισμό σου. Δε θα αναπτύξεις το χιούμορ σου.

Ούτε θα μάθεις πως να έχεις πάντα πράγματα να λες και να κρατάς το ενδιαφέρον ψηλά, όταν ανταλλάσσεις μηνύματα στα dating apps.

Φυσικά, δε λέω πως τα dating apps είναι άχρηστα. Ωστόσο αποτελούν μια επιλογή ανάγκης για τις περιπτώσεις που δεν μπορείς να βγεις έξω και που έχεις επιβαρημένο πρόγραμμα.

Διαφορετικά, αν θες να βελτιώσεις τον εαυτό σου στο φλερτ, οι γνωριμίες πρόσωπο με πρόσωπο είναι μονόδρομος.

Αν θες να εξελίξεις τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες στο φλερτ από κοντά, δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!