3 Μαθήματα για την Επιτυχία από τον Elon Musk - Men's Bible

3 Μαθήματα για την Επιτυχία από τον Elon Musk

3 Μαθήματα για την επιτυχία από τον Elon Musk

Εκτός και αν ζεις εντελώς απομονωμένος σε κάποια βαθιά και αρχέγονη σπηλιά, έχεις ακουστά τον Elon Musk. Τον αντισυμβατικό δισεκατομμυριούχο που έχει βάλει σκοπό της ζωής του να φτάσει την ανθρωπότητα στον Άρη.

Και όχι απλά να φτάσει μέχρι εκεί, αλλά να τον αποικήσει κιόλας.

Κι αν έχεις λίγο ακολουθήσει την πορεία του τότε γνωρίζεις ότι δεν μιλάμε για ένα κλασικό golden boy που γουστάρει να παίζει γκολφ και να το παίζει πλούσιος με τα λεφτά του πατέρα του. Αλλά για έναν άνδρα που αναρριχήθηκε με όραμα και όρεξη να αφήσει πίσω του κληρονομιά.

Ο δυναμισμός τους, η ευελιξία του και η διάθεση του να δοκιμάσει ιδέες μας έδωσαν το PayPal, έκαναν cool τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και εργάζονται πυρετωδώς για να μας ταξιδέψουν στο διάστημα.

Αναμφίβολα ο Elon Musk είναι πετυχημένος. Και δεν έχει σημασία αν τον λατρεύεις ή τον μισείς, αλλά το γεγονός ότι μπορείς να μάθεις από αυτόν.

Η επιτυχία όταν είναι σταθερή και συνεχόμενη δεν στηρίζεται στην τύχη, αλλά σε συγκεκριμένους παράγοντες που την επηρεάζουν.

Ποιοι όμως είναι αυτοί; Ποια είναι τα μαθήματα για την επιτυχία στη ζωή αλλά και στο φλερτ που μπορεί να μας δώσει ο σύγχρονος Ironman;

Η στάση ζωής του Elon Musk: Ρίσκαρε για ό,τι είναι σημαντικό

«Αν κάτι είναι σημαντικό για εσένα», λέει ο Elon Musk, «το κάνεις ακόμα και όταν οι πιθανότητες επιτυχίας είναι εναντίον σου».

Αυτό δεν είναι απλά μια motivational φράση, αλλά στάση ζωής. Δώσε προτεραιότητα σε αυτά που αξίζουν πραγματικά για εσένα και ρίσκαρε. Πάρα πολλοί αφήνουν τα όνειρα τους στη φαντασία. Δεν τα κυνηγούν. Δεν παλεύουν για αυτά.

Γιατί πιστεύουν ότι δεν έχει νόημα να το κάνουν.

«Αφού η επιτυχία δεν είναι εγγυημένη, γιατί να μπω στον κόπο; Είναι μάταιο.».

Έτσι μένουν κλεισμένοι στο γνώριμο. Στην ασφάλεια που τους παρέχει το οικείο. Και δεν γνωρίζουν ποτέ τι μπορούν πραγματικά να πετύχουν.

Η εξέλιξη και η αλλαγή απαιτούν ρίσκο. Αν κάτι είναι σημαντικό και αξίζει για εσένα, ρίσκαρε. Πάλεψε για αυτό. Δώσε τα όλα.

Ακόμα και αν δεν πετύχεις το στόχο σου στο 100% όπως το φανταζόσουν και το είχες στο μυαλό σου, κερδισμένος θα είσαι και πάλι. Με τα μαθήματα, τις γνώσεις και τις εμπειρίες που θα έχεις αποκτήσει.

Όταν κάτι είναι σημαντικό, η μοναδική αποτυχία είναι να μην παλέψεις για αυτό.3 Μαθήματα για την επιτυχία από τον Elon Musk

Δε χρειάζεται να μοιάζεις στους άλλους

Δε χρειάζεται να ταιριάξεις σε κάποιο συγκεκριμένο καλούπι – πρότυπο για να πετύχεις. Δε χρειάζεται να πάψεις να είσαι ο εαυτός σου για να τα καταφέρεις.

Ο τρόπος που ο Elon Musk διαχειρίζεται την ψηφιακή του εικόνα το δείχνει καλά αυτό.

Αντί να αναρτά στο προφίλ του κάποιο κείμενο επιδέξια γραμμένο από κάποια ομάδα PR, ο Elon Musk γουστάρει να ανεβάζει διαρκώς memes, να τρολλάρει κόσμο και να λέει γνήσια την άποψη του.

Και ναι, κάποιες φορές όλα αυτά τον βάζουν σε μπελάδες. Όμως είναι σαφές και ξεκάθαρο ότι ξεχωρίζει και ότι με αυτόν τον τρόπο δείχνει τη δική του προσωπικότητα και μαγνητίζει κοντά του τους ανθρώπους που παθιάζονται και γουστάρουν το όραμα του.

Να αμφισβητείς διαρκώς τον εαυτό σου

Ίσως πιστεύεις πως κάποιος με τόσες επιτυχίες και κατορθώματα όπως ο Elon Musk, θα ήταν διαρκώς σίγουρος για τον εαυτό του και τις ιδέες του. Όμως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.

Σίγουρα χρειάζεται να πιστεύεις στον εαυτό σου και στις ιδέες σου για να πετύχεις, όμως εξίσου σημαντικό είναι να αμφισβητείς τον εαυτό σου για να μπορέσεις να τον κάνεις καλύτερο.

Ο Elon Musk πιστεύει ακράδαντα στην προσωπική αυτοβελτίωση και όπως ο ίδιος λέει:

«Είναι σημαντικό να έχεις ανατροφοδότηση. Να σκέφτεσαι διαρκώς τι έκανες και πως θα μπορούσες να το κάνεις καλύτερα. Αυτή είναι και η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να δώσω. Να σκέφτεσαι διαρκώς το πως θα μπορούσες να κάνεις κάτι καλύτερα και να αμφισβητείς διαρκώς τον εαυτό σου, γιατί αυτός είναι και ο μεγαλύτερος εχθρός σου.».

Και είναι λογικό.

Δεν είναι δύσκολο να αμφισβητείς τους άλλους και να εντοπίζεις λάθη και σφάλματα στο σκεπτικό τους. Το δύσκολο είναι να εντοπίσεις τις δικές σου ατέλειες και τα δικά σου λάθη στη νοοτροπία και στον τρόπο με τον οποίο ερμηνεύεις τα πράγματα.

Μονάχα έτσι θα αρχίσεις να βελτιώνεις ουσιαστικά τον εαυτό σου.

Θες να βελτιώσεις τον εαυτό σου πραγματικά; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!