Αυτή που θέλεις πίσω... - Men's Bible

Αυτή που θέλεις πίσω…

Αυτή που ξέφυγε...

Ακούμε την ίδια ιστορία ξανά και ξανά. Την ήξερες από παλιά, ήσασταν ίσως φίλοι αλλά δεν το τόλμησες ποτέ. Ίσως είναι κάποια που βγήκατε μερικές φορές αλλά πάλι δεν το τόλμησες. Μπορεί να είναι οποιαδήποτε γυναίκα, να ήρθε στη ζωή σου οποιαδήποτε στιγμή. Ένα πράγμα ωστόσο είναι κοινό: δεν το φτάσατε μέχρι τέλους, δεν έγινε κάτι ενώ το ήλπιζες, και τώρα το αίσθημα του ανικανοποίητου σε τρώει, είτε το παραδέχεσαι είτε όχι. Τι ζητάς; Απλώς, μια ακόμη ευκαιρία με αυτήν που ξέφυγε.

Πόσο πολύ το θέλεις;

Ας πούμε, φαντάσου πως είσαι ένας από τους ιππότες της παλιάς εποχής. Τότε που έπρεπε να σκοτώσουν δράκους και να κερδίσουν βασίλεια για να παντρευτούν την αγαπημένη. Θα το τολμούσες;

Το να κυνηγήσεις μια κοπέλα δεν είναι κάτι το εύκολο. Αν ψάχνεις κάτι εύκολο, λάθος στόχο έχεις διαλέξει. Δεν έχω μαγικά λόγια, δεν ξέρω να σου πω πώς θα την υπνωτίσεις, για παράδειγμα. Αυτό που θα σου πω απαιτεί κόπο. Και θυσίες. Και να βουτήξεις στα βαθιά.

Όμως πριν από αυτό θα σου πω κάτι άλλο: Προσοχή μην γίνεις άθελα σου πιεστικός. Σε περίπτωση που δεις ότι δεν υπάρχει περιθώριο επανασύνδεσης, τότε δεν πρέπει να επιμείνεις, αλλά να σεβαστείς την απόφαση της κοπέλας και να προχωρήσεις μπροστά.

Βήμα πρώτο: Να εξαφανιστείς

Να εξαφανιστείς. Ναι. Όχι προφανώς από τη δουλειά σου, ή από υποχρεώσεις που δεν παίρνουν αναβολή. Αλλά να φροντίσεις να σε βλέπουν όσο το δυνατόν λιγότερο για τις επόμενες μέρες. Όλοι, όχι μονάχα εκείνη. Εκείνη να μην σε βλέπει καθόλου.

Βήμα δεύτερο: Να επινοήσεις τον εαυτό σου από την αρχή

Πώς μπορείς λοιπόν να το κάνεις; Μπορείς να αρχίσεις γυμναστική, γιόγκα, διαλογισμό; Να αρχίσεις πρόγραμμα διατροφής; Να πιάσεις το διάβασμα; Να ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου; Εσύ ξέρεις τι σου χρειάζεται. Πώς μπορείς να ανανεωθείς, να γίνεις ο καλύτερος εαυτός σου, να μεταμορφωθείς. Πρόσεξε, αν το αποφασίσεις, σημαίνει να ακολουθήσεις απαρέγκλιτα το πρόγραμμά σου. Σημαίνει αφοσίωση, σημαίνει δέσμευση.

Βήμα τρίτο: Η επιστροφή

Σαν τους παλιούς ήρωες, είπαμε, θα αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου. Ο Γκάνταλφ ο Γκρίζος έπεσε στη Μόρια για να επιστρέψει Λευκός και δυνατότερος από ποτέ. Εσύ πες πως άλλαξες ρούχα και επίσης είσαι πιο δυνατός, πιο σοφός, πάντως πιο γυμνασμένος. Αν έκανες σωστά το δεύτερο βήμα ο κόσμος θα το προσέξει και θα ακούσεις πολλά θετικά σχόλια. Θα το προσέξει και εκείνη σίγουρα. Κέρδισες πολλά για τον εαυτό σου, κέρδισες και την προσοχή της. Προχώρα λοιπόν να δρέψεις το αποτέλεσμα των κόπων σου. Είναι η ώρα να της ζητήσεις να βγείτε με εντελώς άλλον αέρα.

«Με πόσες έχεις πάει;»

Γιατί χρειάζονται αυτά τα τρία βήματα;

Γιατί αυτή έχει ήδη μια συγκεκριμένη εικόνα για σένα, επίσης λογικά την περιτριγυρίζεις και είσαι δεδομένος. Οπότε το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να εξαφανιστείς για να σταματήσει αυτό. Παράλληλα θες όταν επιστρέψεις να είσαι εντελώς ανανεωμένος, όχι ο παλιός άνθρωπος που ήξερε. Άρα στο δεύτερο βήμα, θα κάνεις ότι χρειάζεται για να βελτιωθείς. Και μόνο αφού αλλάξεις και περάσει καιρός θα κάνεις θριαμβευτική επιστροφή.  Το ιδανικό είναι όταν σε δει, να σε νιώσει εντελώς ανανεωμένο, εντελώς διαφορετικό από ότι σε θυμόταν.

Απαραίτητη Σημείωση

Μας ρώτησες πως θα τη ρίξεις και σου είπαμε, κάνοντας το καθήκον μας. Από εκεί και πέρα, για να είσαι τίμιος και εσύ με τον εαυτό σου, σκέψου:

Είναι όντως τόσο ξεχωριστή για εσένα αυτή η κοπέλα; Αξίζει να καταβάλεις τόσο κόπο και προσπάθεια για τη συγκεκριμένη; Μήπως την θες μόνο και μόνο από εγωισμό επειδή σου ξέφυγε; Γιατί, όπως το σκέφτομαι, είναι πολύ πιθανό να έχεις φάει κάποιο κόλλημα. Και αν είναι έτσι, προτού κάνεις οτιδήποτε, διάβασε πρώτα το σχετικό άρθρο. 

Για οτιδήποτε άλλο είμαι στη διάθεσή σου.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!