Πως να πιάσεις κουβέντα με μια κοπέλα - Men's Bible

Πως να πιάσεις κουβέντα με μια κοπέλα

Πως να πιάσεις κουβέντα με μια κοπέλα

Σου έχει τύχει να θες να πιάσεις κουβέντα με μια κοπέλα;

Πόσες φορές σου έχει τύχει να βρίσκεσαι έξω, σε κάποιο λεωφορείο, μπαρ ή κατάστημα που κάνεις τα ψώνια σου και δίπλα σου να στέκεται μια γυναίκα που σου αρέσει πραγματικά και ενδιαφέρεται για φλερτ; Μια γυναίκα για την οποία νιώθεις μέσα σου να σε πλημμυρίζει η επιθυμία να της μιλήσεις και να τη γνωρίσεις;

Φτιάχνεις διάφορα σενάρια στο μυαλό σου. Αναρωτιέσαι τί να της πεις και πώς θα αντιδράσει ή φαντάζεσαι πως της μιλάς και πως έχεις την ιδανική εισαγωγή. Όμως, όλα αυτά συμβαίνουν μέσα στο κεφάλι σου και μέχρι να ξυπνήσεις από το όνειρο και να επιστρέψεις στην πραγματικότητα, η ευκαιρία έχει χαθεί.

Η κοπέλα κατέβηκε από το λεωφορείο, έφυγε από το μαγαζί ή αν είσαι σε κάποιο μπαρ μιλάει ήδη με κάποιον άλλο. Με κάποιον ο οποίος δε δίστασε να την κοιτάξει στα μάτια, να της χαμογελάσει και να ανοίξει το στόμα του.

Έχεις ποτέ αναρωτηθεί πόσο συχνά σου συμβαίνει αυτό; Πόσες ευκαιρίες για μια πιθανή γνωριμία χάνεις καθημερινά;

Σκέψου το, γιατί είναι πολύ σημαντικό.

Πριν δυο άνθρωποι χτίσουν μια δυνατή και ουσιαστική σχέση, πριν βγουν το πρώτο τους ραντεβού, πριν ερωτευτούν ο ένας τον άλλο και γενικά πριν γίνει το οτιδήποτε ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα, υπάρχει ένα πολύ βασικό πράγμα που πρέπει να γίνει. Αυτό είναι να συναντηθούν και να γνωριστούν.

Κάθε φορά λοιπόν που αισθάνεσαι μέσα σου τη φλόγα να πιάσεις κουβέντα με μια άγνωστη και διστάζεις, χάνεις και μια ευκαιρία για μια νέα γνωριμία. Ίσως να ήταν η πιο ευχάριστη γνωριμία που είχες εδώ και καιρό ή πάλι μπορεί να μην είχατε κανένα κοινό και καθόλου χημεία. Όμως, χωρίς να της μιλήσεις, όλα αυτά δεν μπορείς να τα ξέρεις.

Σημαντικό προτού προχωρήσεις: Μιλάμε για τρόπους να πιάσεις κουβέντα με μια κοπέλα που σου αρέσεις και να της δημιουργήσεις ενδιαφέρον εφόσον ενδιαφέρεται και εκείνη για κάτι τέτοιο. Δεν μιλάμε για πίεση με οποιανδήποτε τρόπο. Εννοείται πως πάντα σέβεσαι το “όχι” της κοπέλας και αν δεις ότι δεν έχει διάθεση για κουβέντα την ευχαριστείς και προχωράς.

Πώς μπορείς τελικά να πιάσεις κουβέντα με μία άγνωστη;

Πριν αναλύσω τις τεχνικές λεπτομέρειες, θέλω να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Διστάζεις να της μιλήσεις γιατί σκέφτεσαι την απόρριψη, σκέφτεσαι πως θα σε ακούσουν οι άλλοι τριγύρω και θα σε σχολιάσουν ή θα σε χλευάσουν κλπ. Όμως αυτό που σε κρατάει πίσω, δεν είναι η γυναίκα δίπλα σου και δεν είναι οι άλλοι γύρω σου.

Είναι φυσικά ο ίδιος σου ο εαυτός.

Ξέρω ότι είναι ένα χιλιοειπωμένο κλισέ, όμως δεν παύει να είναι αλήθεια. Αυτό που σε σταματά δεν είναι τα γεγονότα. Είναι η ερμηνεία που τους δίνεις, το τί σημαίνουν για σένα.

Τί σημαίνει για σένα αν μια γυναίκα σε απορρίψει ή τί θα σημαίνει για σένα αν οι άλλοι γύρω σου σε παρακολουθούν, σε σχολιάζουν ή σε χλευάζουν.

Συχνά οι άνθρωποι που δυσκολεύονται στο φλερτ, είναι άνθρωποι που έχουν νιώσει έντονα την εμπειρία της απόρριψης σε κάποια μορφή. Ίσως ήταν στο οικογενειακό περιβάλλον, ίσως ήταν στο σχολείο ή κάποια στιγμή στη μετέπειτα πορεία της ζωής τους.

Όπου και να ήταν, πρόκειται για ένα γεγονός που έθεσε νοητά φράγματα και τους έκανε να διαμορφώσουν φίλτρα μέσα από τα οποία βλέπουν τον εαυτό τους και αυτά που συμβαίνουν γύρω τους.

Αυτός συχνά είναι και ο λόγος για τον οποίο σκέφτεσαι τα πιθανά αρνητικά σενάρια.

Όμως σκέψου λίγο, πόσο καταστροφική είναι μια απόρριψη;

Πόσο άσχημα πιστεύεις πως θα αντιδράσει μια γυναίκα αν την προσεγγίσεις χωρίς να την κάνεις να νιώσει άβολα και της πεις πως σου αρέσει και ότι θέλεις να τη γνωρίσεις;

Πόσο ολέθριο θα είναι, αν δύο τύποι σε παρακολουθούν από μια γωνία να κάνεις αυτό που εκείνοι θα ήθελαν να κάνουν αλλά φοβούνται και σε σχολιάζουν;

Σε αντίθεση με αυτό που μπορεί να πιστεύεις, η απόρριψη από μια γυναίκα δεν είναι το τέλος του κόσμου. Συχνά είναι απλά ένα σημάδι ότι μπορεί να μην έχετε κοινά και να μην ταιριάζετε.

Τώρα που το ξεκαθαρίσαμε αυτό, πάμε να δούμε μερικές τεχνικές λεπτομέρειες.

Φρόντισε να είσαι πάντα περιποιημένος

Οι πιο πολλοί άντρες περιμένουν την Παρασκευή και το Σάββατο το βράδυ για να βγάλουν τα αθλητικά παπούτσια και το, ένα νούμερο μεγαλύτερο, τζιν που φοράνε συνήθως και να βάλουν κάτι που τους αναδεικνύει.

Έτσι όμως υπονομεύουν τον εαυτό τους σε όλες τις πιθανές γνωριμίες που μπορεί να κάνουν τις υπόλοιπες ημέρες και μειώνουν τις πιθανότητες για μια καλή πρώτη εντύπωση.

Και φυσικά ξέρεις πόσο σημαντική είναι μια καλή πρώτη εντύπωση.

Γι’ αυτό λοιπόν φρόντισε να είσαι πάντα περιποιημένος. Ο άνδρας αξίας φροντίζει και επενδύει στον εαυτό του. Βρες λοιπόν και διατήρησε ένα κούρεμα που σου ταιριάζει, φρόντισε τα ρούχα που φοράς να είναι πάντα στο νούμερό σου και φυσικά να είσαι πάντα καθαρός. Αν η ανάσα σου μυρίζει στα δύο μέτρα, ότι και αν της πεις, όσο έξυπνο και να είναι, θα πάει χαμένο.Πως να πιάσεις κουβέντα με μια κοπέλα

Λάβε υπ’ όψιν σου το περιβάλλον

Ένα από τα κρισιμότερα στοιχεία που πρέπει να λάβεις υπ’ όψη πριν της μιλήσεις, είναι το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεστε. Μπορείς να γνωρίσεις μια γυναίκα σε πολλά μέρη όπως μπαρ, πάρτι, εμπορικά καταστήματα, μέσα μεταφοράς κλπ.

Όμως, δεν είναι όλα τα ίδια. Ένα μπαρ ή ένα πάρτι είναι περιβάλλοντα με υψηλή ενέργεια που ο κόσμος έχει βγει για να διασκεδάσει και είναι πολύ διαφορετικά από ένα βιβλιοπωλείο ή ένα σούπερ μάρκετ.

Το πώς θα φλερτάρεις μια γυναίκα και το τί θα της πεις για να πιάσεις κουβέντα μαζί της εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το που βρίσκεστε. Σ’ ένα πολυσύχναστο μπαρ ο προσωπικός χώρος είναι πολύ μικρότερος από ένα βιβλιοπωλείο.

Παρόλο που στο μπαρ μπορείς να πλησιάσεις πολύ κοντά και να εκφράσεις στα ίσια τις προθέσεις σου, η ίδια συμπεριφορά στο βιβλιοπωλείο θα την κάνει να νιώσει άσχημα. Γι’ αυτό εκεί είναι καλύτερα να ξεκινήσεις με μια μικρή χαλαρή κουβεντούλα ώστε να δει ποιος είσαι και να νιώσει άνετα

Μην την κάνεις να νιώσει άβολα

Φαντάσου για μια στιγμή πώς εκεί που κάθεσαι αμέριμνος σε μια στάση λεωφορείου και σκέφτεσαι τα δικά σου, εμφανίζεται ξαφνικά από το πουθενά ένας τύπος. Χωρίς να τον έχεις δει, σε πλησιάζει από πίσω. Έρχεται πολύ κοντά σου, μπαίνει στον προσωπικό σου χώρο και σου μιλάει με εμφανέστατα τα σημάδια νευρικότητας.

Τώρα σκέψου λίγο, αν ένας άγνωστος σε ξάφνιαζε και σε έκανε να αισθάνεσαι άβολα ενώ ξεκίναγε να μιλάει μαζί σου, θα ήθελες να συνεχίσεις να του μιλάς ή θα ήθελες να τον αποφύγεις;

Για αυτό λοιπόν κι εσύ αν θες να έχεις οποιαδήποτε επιτυχία για να πιάσεις κουβέντα και να γνωρίσεις μια άγνωστη, θα πρέπει να αποφύγεις να την κάνεις να νιώσει άβολα.

Οπότε, φρόντισε να την πλησιάσεις και να της μιλήσεις από ένα σημείο που σε βλέπει, σεβάσου τον προσωπικό της χώρο και φυσικά φρόντισε να χαμογελάς. Δε χρειάζεται να χαμογελάς σα να έχεις κερδίσει το λαχείο, αλλά να δείξεις πως είσαι άνδρας αξίας με θετική, cool και ευδιάθετη διάθεση και συμπεριφορά. Και φυσικά αν διαπιστώσεις ότι δεν θέλει να σου μιλήσει, το σέβεσαι απόλυτα και προχωράς παρακάτω.

Για να μπορείς να φλερτάρεις με επιτυχία, δες εδώ.

Μη ξεκινήσεις με κάτι αρνητικό

Πρώτα απ’ όλα, να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Δεν υπάρχει ιδανική εισαγωγή. Δεν υπάρχει η τέλεια ατάκα, pick up line ή όπως θες να το πεις. Στην πραγματικότητα, το τί θα πεις για να πιάσεις κουβέντα έχει μικρότερη σημασία από την πρώτη εντύπωση που αποπνέεις, το πόσο ανοιχτή είναι εκείνη σε μια κουβέντα εκείνη τη στιγμή και φυσικά πόσο άνετα νιώθει μαζί σου.

Ωστόσο, το να ξεκινήσεις με κάτι αρνητικό όπως ένα παράπονο, δε θα την ενθαρρύνει ιδιαίτερα να σου μιλήσει και θα δώσει έναν όχι και τόσο θετικό τόνο στην κουβέντα.

Για αυτό λοιπόν, αν π.χ. είστε σε αποβάθρα του μετρό, απέφυγε να ρωτήσεις και να παραπονεθείς για τη στάση εργασίας και πόσο πολύ σε καθυστερεί στη δουλειά σου ή αν είστε σε κάποιο μαγαζί απέφυγε να αναφέρεις πόσο πολύ δεν αντέχεις τη μουσική.

Τελικά τί να πεις για να πιάσεις κουβέντα με μια άγνωστη;

Αυτό που όλοι στην ομάδα του Men’s Bible προτιμάμε και προτείνουμε, είναι να είσαι ανοιχτός και ειλικρινής με τις προθέσεις σου. Να κοιτάξεις μια κοπέλα στα μάτια, να της χαμογελάσεις και να της πεις πως την πλησίασες γιατί θες να τη γνωρίσεις και φυσικά πάντα με σεβασμό προς την ίδια.

Ωστόσο, όπως είπαμε, δεν είναι όλα τα περιβάλλοντα ίδια και φυσικά κάτι τέτοιο δεν είναι το ίδιο εύκολο για όλους.

Οπότε τί άλλο μπορείς να κάνεις;

Σε κάθε πιθανή περίπτωση, έχεις μονάχα δύο θέματα από τα οποία μπορείς να διαλέξεις για να πιάσεις κουβέντα.

Και αυτά είναι:

α) να μιλήσεις για τις περιστάσεις που βρίσκεστε και οι δύο

β) να μιλήσεις για εκείνη.

Επίσης, έχεις δύο τρόπους με τους οποίους μπορείς να ξεκινήσεις. Αυτοί είναι είτε μια ερώτηση, είτε εκφράζοντας μια άποψη.

Επειδή ο κύριος σκοπός μιας αρχικής ατάκας ή εισαγωγής είναι να κάνει την κοπέλα να ενδιαφερθεί και να συμμετάσχει σε μια κουβέντα, ο ευκολότερος και πιο «ανώδυνος» τρόπος, είναι να κάνεις μια ερώτηση για τις περιστάσεις και το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεστε. Και ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις αυτό, είναι με μια ερώτηση ανοιχτού τύπου.

Ωστόσο, επειδή ο σκοπός σου είναι η γνωριμία και το φλερτ, είναι προτιμότερο να ξεκινήσεις μιλώντας για εκείνη. Γι’ αυτό πριν ξεκινήσεις παρατήρησε τί κάνει, τί διαβάζει ή τί λέει εκείνη τη στιγμή. Σκέψου τί είναι αυτό για το οποίο θα ήθελες να μάθεις περισσότερα και κάνε ένα σχόλιο ή μια ανοιχτού τύπου ερώτηση.

Μη σε αγχώνει το πώς θα αντιδράσει. Στους περισσότερους ανθρώπους αρέσει να μιλάνε για τον εαυτό τους και ευχαρίστως θα συμμετέχουν σε μια κουβέντα που αφορά τους ίδιους.

Το να πιάσεις κουβέντα είναι εύκολο αρκεί να ξεπεράσεις τα νοητά εμπόδια που βάζει το μυαλό σου και να ακολουθήσεις ορισμένες κατευθύνσεις και αρχές.

Όμως αυτό, πρόκειται για την κορυφή του παγόβουνου.

Το ότι ξεκίνησε να σου μιλάει δε σημαίνει πως θα σου δώσει και το τηλέφωνο της και θα βγει μαζί σου. Χρειάζεται να της δημιουργήσεις την απαραίτητη έλξη, να διατηρήσεις το ενδιαφέρον της, να συνδεθείς μαζί της συναισθηματικά και φυσικά να το κάνεις όσο πιο εύκολο και απλό γίνεται, για να ανταλλάξετε αριθμούς και να ξαναβρεθείτε.

Όπως καταλαβαίνεις, αν και το φλερτ δεν είναι πυρηνική φυσική, είναι κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι αριθμών. Είναι ένα παιχνίδι με κανόνες και τεχνικές λεπτομέρειες.

Αν λοιπόν επιθυμείς να μάθεις περισσότερα για τους κανόνες και τις τεχνικές λεπτομέρειες του φλερτ, η ομάδα του Men’s Bible είναι εδώ να σε ακούσει. Εσένα αλλά και την ιστορία που έχεις να μας διηγηθείς.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!