Σπάσε τον Πάγο: Πως να ξεκινάς Κουβέντα με Γυναίκες Παντού - Men's Bible

Σπάσε τον Πάγο: Πως να ξεκινάς Κουβέντα με Γυναίκες Παντού

Σπάσε τον Πάγο: Τι χρειάζεται να Ξέρεις για να ξεκινάς κουβέντα με γυναίκες παντού

Το να κάνεις μια άγνωστη κοπέλα που ενδιαφέρεται για φλερτ και επικοινωνία, να μιλήσει μαζί σου, εξαρτάται από τρία πράγματα. Από το πως επιδιώκεις να ξεκινάς κουβέντα μαζί της, από το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεστε και από τον τρόπο σκέψης σου.

Και τα τρία παίζουν κυρίαρχο ρόλο στο πως θα κυλήσει η κουβέντα σας στα πρώτα λεπτά της γνωριμίας και στο αν η κουβέντα αυτή θα συνεχιστεί ή θα διακοπεί με πρωτοβουλία της, κάτι που είναι απολύτως σεβαστό.

Από εκεί και πέρα, ενώ δεν υπάρχει κάποια ιδανική φράση – ατάκα με την οποία θα σπας τον πάγο και θα ξεκινάς κουβέντα κάθε φορά, υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις για να ξεκινήσεις δυνατά μια νέα γνωριμία.

Και όσο εξασκείσαι, οι «σωστές» διατυπώσεις, ατάκες και φράσεις θα σου έρχονται διαισθητικά στο μυαλό, χωρίς να χρειάζεται να τις προετοιμάζεις στο μυαλό σου κάθε φορά.

Η σημασία του περιβάλλοντος: Πως να ξεκινάς κουβέντα παντού

Κάτι που πολλοί άνδρες δεν αντιλαμβάνονται είναι πως αυτό που θα πεις για να ξεκινήσεις να μιλάς με κάποια ελκυστική κοπέλα, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεστε.

Διαφορετικά θα φλερτάρεις μια κοπέλα σε ένα μπαρ και διαφορετικά σε ένα κατάστημα ρούχων ή σε ένα λεωφορείο. Κι αυτό βέβαια εφόσον ενδιαφέρεται και εκείνη.

Μια άμεση προσέγγιση λειτουργεί πολύ καλά σε ένα περιβάλλον διασκέδασης όπου ο κόσμος βγαίνει για να χαλαρώσει, σε ένα μαγαζί με ρούχα όμως ή σε ένα λεωφορείο είναι λάθος κίνηση.

Και αυτό γιατί μπορεί εσύ να είσαι άνετος με τη διαδικασία, η κοινωνική πίεση όμως που θα ασκεί η παρουσία του κόσμου γύρω σας αρκεί για να κάνει την κοπέλα να νιώσει άβολα.

Έτσι ούτε η κοπέλα θα έχει τη διάθεση να μιλήσετε, αλλά και εσύ θα δείχνεις πως δεν έχεις καλή συναισθηματική νοημοσύνη.

Όταν λοιπόν κάποιος αντιμετωπίζει την κάθε περίσταση στο φλερτ με εντελώς ίδιο τρόπο, τότε θα δείχνει κοινωνικά χαζός.

Θέματα συζήτησης

Όταν ξεκινήσεις συζήτηση με την κοπέλα που σου αρέσει, θα πρέπει να αποκτήσει ενδιαφέρον προκειμένου να συνεχιστεί.

Για να δημιουργήσεις αυτό το ενδιαφέρον θα πρέπει να την κάνεις να νιώσει πως περνάει καλά μαζί σου, της προκαλείς συναισθήματα και την κάνεις να σκεφτεί.

Φυσικά δε θες να μιλήσεις για πολύ σοβαρά θέματα, ειδικά αν τη γνωρίσεις σε κάποιο μπαρ που έχει βγει για να χαλαρώσει. Θες ωστόσο να της δείξεις πως έχεις μια πολύπλευρη προσωπικότητα.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να μην εστιάζεις μονάχα στο χιούμορ αλλά να μιλήσεις για θέματα που έχετε κοινά, που έχεις καταλάβει ότι την ενδιαφέρουν και που μπορείς να εκφέρεις συγκεκριμένη γνώμη και άποψη.

Ακόμα και αν έχεις καλό χιούμορ και αυτοπεποίθηση, θα είναι δύσκολα τα πράγματα αν η κοπέλα νιώσει πως είσαι μονοδιάστατος ως χαρακτήρας.

Θες να μάθεις με λεπτομέρειες πως ξεκινάς και πως διατηρείς μια συζήτηση στο φλερτ; Δες εδώ

Κάνε λίγες και καλές ερωτήσεις

Ναι, αν ρωτάς συνεχώς κάνεις την κοπέλα να νιώθει πως περνάει από ανάκριση, παρόλα αυτά οι ερωτήσεις είναι ένα χρήσιμο επικοινωνιακό εργαλείο αρκεί να το χρησιμοποιείς με φειδώ.

Θες μέσα από την κουβέντα που κάνετε να την προκαλείς συναισθηματικά και οι στοχευμένες ερωτήσεις μπορούν να σε βοηθήσουν. Αυτό δε σημαίνει ότι θα την προσβάλεις, αλλά ότι θα αποφύγεις τις πολλές κλισέ ερωτήσεις και θα εστιάσεις στο να την κάνεις να ανοιχτεί και να εκφράσει τα συναισθήματα της σχετικά με το θέμα για το οποίο μιλάτε.

Για να το πετύχεις αυτό θα πρέπει να δείξεις καλή συναισθηματική νοημοσύνη, να αφήσεις τον εαυτό σου ευάλωτο, να δείξεις πως έχεις γνώμη και άποψη για τα πράγματα και πως δεν είσαι προβλέψιμος.

Με αυτόν τον τρόπο επικοινωνείς στην κοπέλα τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Νιώθεις άνετα με τον εαυτό σου.
  • Είσαι αυθεντικός.
  • Εκφράζεις αποφασιστικά τα όσα πιστεύεις.
  • Μπορείς να καταλάβεις τα συναισθήματα των άλλων

Αυτά τα χαρακτηριστικά δημιουργούν περισσότερη ερωτική έλξη απ’ ότι η εμφάνιση ή η περιουσία σου.

Οι περισσότερες κοπέλες αυτό που θέλουν να δουν από εσένα είναι τι τύπος είσαι και αν έχεις τα χαρακτηριστικά που δείχνεις.

Τι πρέπει να θυμάσαι πριν ξεκινήσεις να της μιλάς

Το μυστικό για να ξεκινήσεις σωστά μια συζήτηση και να σπάσεις τον πάγο, είναι να είσαι άνετος όταν το κάνεις και να μην προσπαθήσεις να εντυπωσιάσεις.

Επίσης, θα πρέπει να είσαι αυθόρμητος και φυσικός.

Κάθε φορά που κάνεις την αρχή με μια κοπέλα, για να αποφασίσει εκείνη αν θα συνεχίσει να μιλάει μαζί σου σε ζυγίζει με κάποια κριτήρια που έχουν να κάνουν και με τη δική της ασφάλεια:

  • Δείχνεις απειλή για εκείνη;
  • Δείχνεις τύπος που αν του μιλήσει θα κατασκηνώσει στην παρέα της όλο το βράδυ;
  • Δείχνεις τύπος που έχει αυτοπεποίθηση;
  • Δείχνεις ενδιαφέρων τύπος;

Προσπάθησε να το δεις και από την γυναικεία οπτική. Φαντάσου πως έρχεται ένας τύπος – ακριβώς με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο προσεγγίζεις και εσύ την κοπέλα που σου αρέσει – και σου πιάνει την κουβέντα.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείς εύκολα να «δεις» το πως παρουσιάζεις τον εαυτό σου από την πλευρά της κοπέλας και να εντοπίσεις μικρά λάθη που όμως σου στοιχίζουν μια νέα γνωριμία.Σπάσε τον Πάγο: Τι χρειάζεται να Ξέρεις για να ξεκινάς κουβέντα με γυναίκες παντού

Βασικός κανόνας για να ξεκινάς κουβέντα: μην είσαι σαν ρομπότ

Αν έχεις παρακολουθήσει κάποιο βραδινό talk show στην τηλεόραση ενδεχομένως να έχεις νιώσει πως οι ερωτήσεις που έκανε ο παρουσιαστής ήταν επιτηδευμένες και προγραμματισμένες.

Και είναι λογικό, πρόκειται για ένα σόου και πάντα υπάρχει ένα πλάνο πίσω απ’ τον τρόπο που λειτουργεί.

Ενώ όμως για τον παρουσιαστή είναι οκ να κάνει ερωτήσεις που έχει προβάρει και έχει σχεδιάσει, σε μια φυσιολογική συζήτηση δεν αρκεί να βασίζεσαι μονάχα σε προετοιμασμένο υλικό.

Ναι, μπορείς να έχεις μία-δυο ερωτήσεις και θέματα συζήτησης «έτοιμα», αλλά αν θες να πετύχεις θα πρέπει να σκέφτεσαι γρήγορα και να είσαι αυθόρμητος και ετοιμόλογος.

Αν δε μπορείς να ξεφύγεις από το «πλάνο» σου τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα καθώς σπάνια η κουβέντα εξελίσσεται όπως την προγραμματίζουμε.

Αν λοιπόν μιλήσεις μαζί της για ένα-δύο συγκεκριμένα θέματα, πεις δύο-τρεις ατάκες, και μετά ξεμείνεις, η κοπέλα θα το προσέξει. Και ενδεχομένως να σκεφτεί πως είσαι βαρετός και πως δεν έχεις πολλά ενδιαφέροντα.

Για να πετύχει το φλερτ η κουβέντα πρέπει να ρέει αβίαστα και όχι να προσπαθεί κάποιος να την κατευθύνει κάπου συγκεκριμένα επειδή μπορεί να μιλήσει μονάχα για συγκεκριμένα θέματα.

Ο αυθορμητισμός και η ετοιμολογία είναι δεξιότητες απαραίτητες για να πετύχεις. Όμως δεν είναι κάτι που έχεις αλλά δεξιότητες που μπορείς να αναπτύξεις και να καλλιεργήσεις.

Πράγμα που σημαίνει πως θα πρέπει να ρισκάρεις, να περάσεις μέσα από άβολες σιωπές και αμήχανες στιγμές, μέχρι να τα καταφέρεις.

Είναι κομμάτι της όλης διαδικασίας. Όταν όμως καλλιεργήσεις τον αυθορμητισμό και την ετοιμολογία σου τότε θα είσαι ασταμάτητος στο φλερτ και την επικοινωνία γενικά, με αποτέλεσμα να μπορείς να ξεκινάς κουβέντα παντού.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!