Ευγένεια: Πόσο μετράει στο Φλερτ; - Men's Bible

Ευγένεια: Πόσο μετράει στο Φλερτ;

Ευγένεια: Πόσο μετράει στο Φλερτ;

Μετράει άραγε η ευγένεια στο φλερτ; Αυτό είναι ένα μεγάλο και σημαντικό ερώτημα.

Χαρακτηριστικά όπως η αυτοπεποίθηση και η αποφασιστικότητα, αποτελούσαν πάντα στοιχεία μιας ελκυστικής προσωπικότητας.

Οι περισσότερες γυναίκες αλλά και άνδρες, δεν έλκονται ερωτικά από κάποιον που δείχνει διαρκώς φοβισμένος και αγχωμένος και που διστάζει να διεκδικήσει τα δικαιώματα και τα όνειρά του.

Αυτή η πλευρά του φλερτ και των ερωτικών σχέσεων ερμηνεύεται κάποιες φορές με λάθος τρόπο, κυρίως από ανθρώπους που βλέπουν τα πράγματα με μια ασπρόμαυρη οπτική.

Η αυτοπεποίθηση, η αποφασιστικότητα, η ικανότητα να βάζουμε όρια, εξισώνονται συχνά με ναρκισσιστικές συμπεριφορές που δείχνουν έλλειψη σεβασμού και αδιαφορία για τα συναισθήματα του άλλου προσώπου.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η ευγένεια έχει καταλήξει στο μυαλό πολλών να μοιάζει ως κάτι αρνητικό.

«Αν είσαι ευγενικός μαζί της δε θα της αρέσεις.»

«Θα σε δει σα φίλο και καλό παιδί.»

«Αν δείχνεις ευγένεια θα σε θεωρήσει δεδομένο.»

Πεποιθήσεις όπως οι παραπάνω, είναι συχνές σε αρκετούς άνδρες και όλες πηγάζουν απ’ το φόβο πως η κοπέλα δε θα τους δει ως αξιόλογους εραστές.

Όμως η ευγένεια και η αυτοπεποίθηση είναι συμβατές έννοιες και πολλές φορές το να είσαι ικανός για το πρώτο, σημαίνει ότι έχεις το δεύτερο.

Η αυτοπεποίθηση δεν αποκτάται αν κάνεις συγκεκριμένες κινήσεις

Πάντα αυτό που είχε σημασία στο φλερτ είναι το υποβόσκων μήνυμα πίσω από τις πράξεις και τη συμπεριφορά σου.

Δηλαδή το ποιος σκοπός και ποια πρόθεση βρίσκονται πίσω από τη Χ δήλωση και την Ψ πράξη.

Μπορείς για παράδειγμα να κάνεις κάποιο κομπλιμέντο με σκοπό να κερδίσεις τη συμπάθεια της κοπέλας και μπορείς να κάνεις κάποιο κομπλιμέντο ως γνήσια έκφραση της εκτίμησής σου.

Και στις δύο περιπτώσεις η συμπεριφορά είναι ίδια. Αυτό που διαφέρει είναι η πρόθεση πίσω απ’ τη συμπεριφορά. Και ίσως όχι άμεσα, αλλά αργά ή γρήγορα η πρόθεση αυτή γίνεται αντιληπτή.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν πρέπει να στηρίζεσαι σε έτοιμες ατάκες για να φλερτάρεις.

Αν δεν έχεις αυτοπεποίθηση και προσπαθήσεις να δώσεις την εντύπωση πως έχεις, μέσα από συγκεκριμένες κινήσεις και φράσεις, η γλώσσα σώματός σου θα σε προδώσει.

Δε μετράει το τι λες και πολλές φορές, δε μετράει τόσο το τι κάνεις. Αυτό που πραγματικά μετράει είναι η πρόθεσή σου.

Αν προσεγγίσεις με ευγένεια την κοπέλα γιατί φοβάσαι μην πεις ή κάνεις κάποιο λάθος και η κοπέλα σε απορρίψει, τότε πίσω απ’ αυτή την ευγένεια κρύβεται ο φόβος της απόρριψης.

Αν πάλι προσεγγίσεις με ευγένεια την κοπέλα γιατί πιστεύεις ότι πρέπει να είσαι ευγενικός είτε σε απορρίψει η κοπέλα είτε όχι, τότε η πρόθεση σου είναι να εκφράζεις αυθεντικά τον εαυτό σου.

Πράγμα που σε κάνει να εκπέμπεις περισσότερη αυτοπεποίθηση.Ηρωική Έξοδος: Πώς να αποχωρείς από ένα δωμάτιο με Δυναμισμό, Ευγένεια: Πόσο μετράει στο Φλερτ;

Τελικά μετράει η Ευγένεια στο Φλερτ;

Μετράει το να δείχνεις σεβασμό στην κοπέλα που φλερτάρεις;

Ναι, μετράει.

Οι γυναίκες δεν απωθούνται απ’ την ευγένεια, αλλά απ’ την ανασφάλεια. Αντίθετα η γνήσια ευγένεια, που δεν εργαλειοποιείται ως μέσο να κερδίσεις συμπάθεια, είναι ελκυστική.

Σε γενικές γραμμές οι άνθρωποι έλκονται από άτομα τα οποία έχουν να προσφέρουν (συναισθήματα, εκτίμηση, γνώσεις κλπ).

Όπως συμβαίνει λοιπόν και με τα θετικά συναισθήματα, το να δείχνεις σεβασμό προς τους άλλους, τους ανεβάζει και τους βοηθάει να νιώσουν πως χαίρουν εκτίμησης και αναγνώρισης.

Δίνεις αξία με αυτόν τον τρόπο και αυτό σε κάνει πολύτιμο και γοητευτικό.

Το να είσαι ευγενικός λοιπόν σε βοηθάει να δείξεις περισσότερο ελκυστικός και όχι λιγότερο.

Φυσικά δεν πρέπει να το παρακάνεις στην ευγένεια. Αυτό δεν είναι ελκυστικό γιατί δείχνεις έτσι την πρόθεση πως επιζητάς τη συμπάθεια της κοπέλας και πως φοβάσαι να τη χάσεις.

Ευγένεια δε σημαίνει απουσία ορίων

Το να είσαι ευγενικός μαζί της δε σημαίνει να της φέρεσαι πάντα σα καλομαθημένη πριγκίπισσα. Χρειάζεται και είναι σημαντικό να βάζεις τα όριά σου και να συγκρούεσαι πρόθυμα μαζί της όποτε αυτό είναι αναγκαίο.

Μπορείς να είσαι ευγενικός και να λες «Όχι» όταν αυτό είναι απαραίτητο.

Η ευγένεια και η διεκδικητικότητα δεν είναι ασύμβατες έννοιες. Αντίθετα είναι στενά συνδεδεμένες.

Για να βάλεις αποτελεσματικά τα όριά σου με τρόπο που προάγει τις υγιείς σχέσεις και εκφράζει αυτοπεποίθηση, χρειάζεται να βάζεις όρια δείχνοντας σεβασμό για όσα σου λέει η κοπέλα και χωρίς θυμούς, ξεσπάσματα και επιθετικότητα.

Με ηρεμία και αυτοπεποίθηση.

Επίλογος

Το να είσαι ευγενικός έχει αποκτήσει αρνητική χροιά καθώς πολλοί εξισώνουν την ευγένεια με την αδυναμία. Όμως δε χρειάζεται να είναι έτσι.

Δείχνεις πολύ περισσότερη αυτοπεποίθηση και αυτοκυριαρχία όταν φέρεσαι με την ανάλογη ευγένεια που απαιτεί η κάθε περίπτωση, παρά όταν προσπαθείς να ταιριάξεις στο προφίλ του αλήτη και του κακού παιδιού.

Φλέρταρε με ευγένεια και αυτοπεποίθηση και θα το διαπιστώσεις και μόνος σου.

Θες να μάθεις πως να φλερτάρεις με ομαλό και ωραίο τρόπο; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!