Τι είναι αυτό που περιμένει μια γυναίκα από τον σύντροφό της; - Men's Bible

Τι είναι αυτό που περιμένει μια γυναίκα από τον σύντροφό της;

Τι είναι αυτό που περιμένει μια γυναίκα από τον σύντροφό της;

Τι περιμένει άραγε μια γυναίκα από τη σχέση της;

Μια ερώτηση που δέχομαι συχνά από τους μαθητές μου στο Mens Bible, είναι ποια στοιχεία αρέσει σε εμάς τις γυναίκες να βλέπουμε στον σύντροφό μας.

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση δεν είναι εφικτό να είναι απόλυτα αντικειμενική. Αυτό που μπορώ να σου καταστήσω σαφές όμως είναι πως επικρατεί ένα κοινό μοτίβο στα χαρακτηριστικά που επιθυμεί και περιμένει μια γυναίκα να πληροί το άτομο που θέλει να έχει δίπλα της.

Ρομαντισμός

Όχι, να το ξεκαθαρίσουμε εξαρχής, δεν εννοώ πως υπάρχει η απαίτηση να μας συμπεριφέρεστε όπως στις ρομαντικές ταινίες. Σίγουρα θα είναι ελάχιστες οι γυναίκες που δεν έκλαιγαν με τις ώρες βλέποντας τον Τιτανικό ή το «Notebook».

Όμως σε καμία περίπτωση δεν περιμένουμε κάποιος να χτίζει το σπίτι, που μπορεί κάποτε όταν ήμασταν έφηβες να είχαμε ονειρευτεί μαζί του, και να μας περιμένει μετά από δέκα χρόνια να επιστρέψουμε. Σε μια ταινία ναι, είναι απόλυτα συγκινητικό όμως στην πραγματική ζωή, όσο γλυκό και αν μπορεί να ακουστεί, είναι αρκετά creepy.

Αυτό που εννοώ είναι πως μια απλή ρομαντική κίνηση είναι αρκετή για να συγκινήσεις τη καρδιά μιας γυναίκας. Δεν είναι απαραίτητο να της προσφέρεις λουλούδια (κάτι που σίγουρα αρέσει στις γυναίκες, δε θα το αρνηθώ) ή να της πάρεις κάποιο δώρο αλλά θα ήταν ακόμη καλύτερο να της δείξεις σε μια στιγμή ανύποπτη πως τη σκέφτεσαι και θέλεις να την κάνεις να ξεχάσει έστω για ένα λεπτό τον κόσμο γύρω της. Και να εστιάσεις δηλαδή σε μια στιγμή που θα περιλαμβάνει μόνο εσένα και εκείνη.

Ένα κερί στο δωμάτιο με μια χαλαρή μουσική (ή και χωρίς) και μια αγκαλιά, κατατάσσεται στις ρομαντικές στιγμές για μια γυναίκα και ας μην έχεις να της προσφέρεις κάποιο υλικό αγαθό. Γιατί πολύ απλά, είναι μια στιγμή που θα χαλαρώσει και θα την έχει άμεσα συνδεδεμένη με εσένα.

Ωστόσο εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι αναφερόμαστε σε περιπτώσεις που ήδη είσαι σε σχέση με την κοπέλα, και όχι αν απλά σου αρέσει. Μην περιμένεις λοιπόν ότι αν της αρέσεις, θα την «ρίξεις» πηγαίνοντας της στο ξεκάρφωτο λουλούδια.

Θες να μάθεις να επικοινωνείς σωστά με τις γυναίκες; Δες εδώ

Να της τονώνεις την αυτοπεποίθηση

Σε μια σχέση είναι καλό ο ένας να τονώνει την αυτοπεποίθηση του άλλου. Οι γυναίκες το αποζητάμε αυτό αρκετές φορές.

Συνήθως δε δίνεις την απαραίτητη προσοχή στα έμμεσα μηνύματα που σου στέλνει μια γυναίκα. Το αναγνωρίζω πως είναι δύσκολο έως και ακατόρθωτο πολλές φορές να τα αποκωδικοποιήσεις. (Κι αν θες κάποια βοήθεια, επικοινώνησε μαζί μας)

Ωστόσο είναι κάποια μηνύματα που δεν είναι πολύ δύσκολο να τα κατανοήσεις και σίγουρα αν το κάνεις, θα έχεις ένα μεγάλο avantage συγκριτικά με τους υπόλοιπους.

Όταν σου ζητάει τη γνώμη της για ένα ζήτημα το οποίο δεν ανήκει στο γνωστικό σου πεδίο, όπως για παράδειγμα ποιο ρούχο να φορέσει, τότε σίγουρα δεν περιμένει να της αναδείξεις το στιλιστικό σου ταλέντο αλλά σημαίνει πως την ενδιαφέρει η γνώμη σου για το πως φαίνεται στα μάτια σου και ίσως να την διακατέχει μια μικρή ανασφάλεια τη δεδομένη στιγμή.

Οι απαντήσεις που δυσανασχετείς, του τύπου “Αφού ξέρεις πως δεν δίνω σημασία σε αυτά” ή “Γιατί δε ρωτάς καλύτερα μια φίλη σου” είναι καλό να αποφεύγονται, καθώς στο μυαλό μιας γυναίκας ηχούν ως αδιαφορία.

Ίσως σε εκπλήξω αλλά η σωστή απάντηση δεν είναι ούτε “Ό,τι και αν φορέσεις θα είσαι όμορφη” και τίποτα άλλο.

Αντιθέτως, καλό θα ήταν τη συγκεκριμένη φράση να την ακολουθούσε μια πρόταση σου για κάποιο ρούχο που είχες δει και σου άρεσε πάνω της, ένα βράδυ που είχατε βγει. Ακόμη και αν φορέσει κάτι διαφορετικό από αυτό που της πρότεινες, έχει νιώσει πως την παρατηρείς και φυσικά πήρε μια μικρή δόση αυτοπεποίθησης, την οποία της την προσέφερες εσύ, και πίστεψε με αυτό μετράει!Τι είναι αυτό που περιμένει μια γυναίκα από τον σύντροφό της;

Να δείχνεις πως νοιάζεσαι

Το να δείξεις σε κάποιον πως νοιάζεσαι για αυτόν είναι ίσως για αρκετούς από εμάς δύσκολο να το εκφράσουμε. Είναι φορές που δεν ξέρεις πως να το κάνεις χωρίς να γίνεσαι υπερβολικός και από την άλλη κάπου το χάνεις και μπορεί το άτομο απέναντι σου να νομίζει πως αδιαφορείς για αυτό.

Για τις γυναίκες είναι πολύ σημαντικό να καταλαβαίνουν πως ο σύντροφός τους ενδιαφέρεται για εκείνες. Είμαι σχεδόν σίγουρη πως έχεις βιώσει σε ανύποπτη στιγμή ένα είδος “ξαφνικής γκρίνιας” που τις περισσότερες φορές δεν μπορείς να καταλάβεις το λόγο για τον οποίο γίνεται.

Ακόμη και για τον πιο απλό λόγο να σου παραπονεθεί για κάτι, ειδικά αν αφορά τη σχέση σας, σημαίνει πως κάτι την έχει ενοχλήσει που μπορεί να ξέρει και η ίδια πως είναι ασήμαντο, αλλά θέλει εκείνη τη στιγμή να πάρει την επιβεβαίωση πως τη νοιάζεσαι.

Εάν σου “γκρινιάξει” πως δεν της μίλησες πολύ σήμερα, ενώ η επικοινωνία μεταξύ σας ήταν ίδια με όλες τις άλλες φορές, δείχνει πως περιμένει και θέλει να έχει τη δεδομένη μέρα μια παραπάνω προσοχή από εσένα, καθώς κάτι την απασχολεί και θέλει να το συζητήσει μαζί σου. Η αντίδραση σου θα δείξει πολλά σε εκείνη για το αν την καταλαβαίνεις.

 

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τη ρωτήσεις αν την απασχολεί κάτι και να προσπαθήσεις να της δείξεις πως είσαι εκεί για αυτήν. Με το να αντιδράσεις εξ αρχής αρνητικά και να απαξιώσεις την συμπεριφορά της είναι κάτι που θα οδηγήσει σε διαπληκτισμό και σίγουρα θα επηρεάσει τη σχέση σας.

Θα με ρωτήσεις βέβαια, γιατί δε λέει ξεκάθαρα αυτό που την απασχολεί και πρέπει δια της πλαγίας οδού να σου δείξει πως κάτι την έχει ενοχλήσει. Αυτό είναι κάτι που θα αναλύσουμε άλλη φορά σίγουρα σε παραπάνω από ένα άρθρο.

Σου ακούγονται περίπλοκα αυτά που περιμένει μια γυναίκα; Κι όμως τα πράγματα είναι απλά. Επικοινώνησε μαζί μας για να μάθεις περισσότερα για τον τρόπο που σκέφτονται οι γυναίκες και πως να αλληλεπιδράσεις με αυτές.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!