Μια σταθερή αλλά προβλέψιμη σχέση είναι εφιάλτης για όλους - Men's Bible

Μια σταθερή αλλά προβλέψιμη σχέση είναι εφιάλτης για όλους

Μια σταθερή αλλά προβλέψιμη σχέση είναι εφιάλτης για όλους

Κάποτε σε είχε γοητεύσει το χαμόγελό της και είχες χαθεί μέσα στα μάτια της. Απλά σου ήταν αρκετό και μόνο που ήσουν δίπλα της. Και δεν μπορούσες καθόλου να είσαι μακριά της.

Αλλά καθώς ο καιρός περνάει, συνηθίζεις την παρουσία της. Εκείνο το χαμόγελο και εκείνα τα μάτια δεν είναι τόσο ιδιαίτερα όσο ήταν παλιά. Ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι υπάρχουν και άλλες σαν αυτή στον κόσμο. Υπάρχουν και άλλα μήλα εκεί έξω. Είσαι περιτριγυρισμένος από διάφορα ενδιαφέροντα και συναρπαστικά φρούτα που βλέπεις ότι το δικό σου, το κάποτε τέλειο, κόκκινο και αστραφτερό μήλο είναι πλέον βαρετό.

Μια σταθερή σχέση είναι καλή αλλά είναι επίσης προβλέψιμη και βαρετή.

Στις σχέσεις όσο και ζεστός και αν τις αρχίσεις, τελικά θα καταλήξεις να ζεις στους ρυθμούς της κανονικότητας και της ρουτίνας.

Τρώτε στο ίδιο εστιατόριο και περνάτε τα σαββατοκύριακά σας κάνοντας τα ίδια πράγματα. Αισθάνεστε πολύ άνετα μεταξύ σας και δεν υπάρχει η σπίθα του έρωτα και ο αυθορμητισμός στη σχέση σας.

Η σχέση έχει γίνει σταθερή αλλά και βαρετή ταυτόχρονα. Το πρόβλημα με την σταθερότητα είναι ότι παιδεύει το μυαλό όταν αυτό αναζητά τόνωση και κάτι παραπάνω. Μια έρευνα έχει αποδείξει ότι το μυαλό λατρεύει τις εκπλήξεις. Αναζητά τον ενθουσιασμό και τις νέες εμπειρίες. Το πρόβλημα ωστόσο με αυτή τη τάση είναι ότι μας οδηγεί να πιστέψουμε ότι οι σχέσεις μας είναι κάπως ατελείς καθώς νιώθουμε ότι το αίσθημα του ενθουσιασμού και το έντονο πάθος έχει πλέον εξαφανιστεί.

Όταν το πάθος και ο ενθουσιασμός πεθαίνουν, τείνεις να χάσεις το ενδιαφέρον σου για τη σχέση σου και τη σύντροφο σου. Σταματάς να δουλεύεις για τη σχέση σου. Σταματάς να αναζητάς κοινά σημεία και να καταλαβαίνεις την άλλη. Έξι στα δέκα ζευγάρια είναι δυστυχισμένα στις σχέσεις τους, καθώς τους λείπει ο αυθορμητισμός, ο ρομαντισμός και το καλό σεξ όπως παλιά. Έτσι και οι δυο πλευρές τείνουν να είναι δυστυχείς.

Όταν ο ρομαντισμός πεθαίνει και αρχίζεις να χάνεις το ενδιαφέρον σου, η σχέση σου θα ξεκινήσει γρήγορα να καταρρέει εκτός και αν ξεκινήσετε να δουλεύετε για αυτήν.

Μερικοί άνθρωποι όμως αντιμετωπίζουν την βαρεμάρα με έναν τρόπο που κάνει την σχέση τους χειρότερη.

Όταν είναι να αντιμετωπιστεί η βαρεμάρα και να σωθεί η σχέση, τα ζευγάρια το αντιμετωπίζουν διαφορετικά. Όμως δεν αντιλαμβάνονται ότι ο τρόπος που με τον οποίο πάνε να σώσουν τη σχέση τους, δεν βοηθά και πολύ.Μια σταθερή αλλά προβλέψιμη σχέση είναι εφιάλτης για όλους

Κάποιοι ψάχνουν τον ενθουσιασμό έξω από τη σχέση τους

Το να βγαίνεις ραντεβού με άλλα άτομα ή να ψάχνεις άλλες μορφές ενθουσιασμού έξω από τη σταθερή σχέση θα σου παρέχει μόνο μια προσωρινή ανακούφιση από τη βαρεμάρα. Κι όμως, αυτά τα άτομα επιλέγουν να παραμείνουν στη σχέση τους επειδή νιώθουν την ασφάλεια που τους παρέχει.

Όμως είναι εγωιστικό και άδικο για τη σύντροφό σου να επιλέξεις να μείνεις σε μια σχέση επειδή σου παρέχει ασφάλεια. Θα καταλήξεις να πληγώσεις τον άλλον με τις «άλλες» δραστηριότητές σου. Ο ενθουσιασμός που νιώθεις για την άλλη σου σχέση θα είναι παροδικός. Θα δημιουργήσεις έναν κύκλο που θα πρέπει να τον επαναλαμβάνεις ξανά και ξανά. Θα είναι όμως ένας ατελείωτος κύκλος γεμάτος θλίψη και προδοσία.

Κάποιοι τελειώνουν τη σχέση τους και φεύγουν από βαρεμάρα

Τη στιγμή που οι άνθρωποι αντιληφθούν ότι το παλιό μήλο δεν είναι στα μάτια τους τόσο ιδιαίτερο, και ότι περιτριγυρίζονται από άλλα φρούτα, τους είναι πιο εύκολο να συνεχίσουν παρακάτω. Βλέπουν νέες ευκαιρίες παντού και δεν υπάρχει περίπτωση να κρατήσουν το ίδιο μήλο όταν τα άλλα φρούτα είναι εκεί χειροπιαστά.

Η αγάπη επισκιάζει τον ενθουσιασμό. Αν επιλέξεις να τερματίσεις τη σχέση σου λόγω της βαρεμάρας μπορεί να σου κοστίσει. Σε κάθε σχέση, ο μήνας του μέλιτος τελειώνει κάποια στιγμή. Είναι μια αναπόφευκτη φάση του έρωτα. Όμως το να αντιληφθείς ότι όλες οι σχέσεις θα γίνουν σταθερές και θα βρεθούν στη φάση της ρουτίνας είναι ένα μεγάλο βήμα για να έχεις μια ώριμη σχέση ως ενήλικας.

Τη στιγμή που ο ενθουσιασμός εξασθενεί επίσης σε οδηγεί προς έναν άλλο κύκλο. Θα πηγαίνεις από τη μια σύντροφο στην άλλη και θα τερματίζεις την μια σχέση μετά την άλλη ψάχνοντας ακόμη για τον ενθουσιασμό. Ίσως έχεις κάποια δείγματα ενθουσιασμού αλλά θα σου λείπει η αληθινή αγάπη.

Η πραγματική αγάπη όμως φαίνεται από την ρουτίνα. Όταν η σχέση φτάνει στη μονοτονία είναι ένα σημάδι ότι είναι καιρός να δουλέψεις και όχι να φύγεις.Μερικοί παραμένουν στη ρουτίνα και ελπίζουν ότι τα πράγματα θα καλυτερέψουν

Αυτά τα ζευγάρια αισθάνονται απογοητευμένα από τη σχέση τους αλλά νιώθουν ότι όλα είναι εντάξει. Τίποτα δεν είναι άσχημο για αυτούς, οπότε νιώθουν ότι δεν πρέπει να μπερδεύουν τα πράγματα και να επιδεινώσουν την κατάσταση. Ωστόσο το Ok δεν είναι πάντα καλό για τη σχέση. Μια σταθερή σχέση χρειάζεται συνεχώς δουλειά.

Το να έχετε συνεχώς την ίδια ρουτίνα και να αντιλαμβάνεστε ότι βαριέστε στη σχέση σας δεν είναι καλό. Τα πράγματα δεν πρόκειται να καλυτερέψουν. Πρέπει να κάνετε το καλύτερο για τη σχέση σας.

Θες να ξαναζωντανέψεις τη σχέση σου; Δες εδώ

Για να τονώσετε τη σχέση σας, αλλάξτε τη ρουτίνα

Η βαρεμάρα σε μια σχέση αποδεικνύει ότι εσύ κι η σύντροφός σου αισθάνεστε όμορφα ο ένας απέναντι στον άλλον και γνωρίζεστε καλά. Αυτό είναι ένα καλό σημάδι. Αποδεικνύει ότι η σχέση σας είναι σταθερή. Έχετε μια ρουτίνα η οποία σας παρέχει την σταθερότητα και την αίσθηση της ασφάλειας και της ηρεμίας.

Όμως, η αποδοχή αυτή της κατάστασης δεν σημαίνει ότι η σχέση σας πρέπει να μείνει σε τέλμα και σε κατάσταση αδράνειας. Σημαίνει ότι πρέπει να δείτε την βαρεμάρα σαν ένα θετικό σημάδι της σχέσης σας και ότι χρειάζεται να δουλέψετε παραπάνω για να τονώσετε τα πράγματα.

Όταν τα ζευγάρια συμμετέχουν σε νέες ενδιαφέρουσες καταστάσεις μαζί, μπορούν να αναβιώσουν το πάθος τους και να το τονώσουν. Και οι δύο δοκιμάζουν νέα πράγματα και αντιμετωπίζουν τις ίδιες δυσκολίες ως ζευγάρι. Είναι εύκολο να προσθέσεις τον αυθορμητισμό μέσα στη ρουτίνα σας. Παρακάτω σου παραθέτω μερικά παραδείγματα για το τι νέο μπορείτε να κάνετε:

  • Πηγαίνετε τα σαββατοκύριακα για κάμπινγκ και κάνετε συχνά εκδρομές

  • Κανονίστε ένα ραντεβού και θυμηθείτε το πρώτο σας ραντεβού

  • Ξεκινήστε ένα μάθημα μαζί (π.χ. μαγειρικής)

  • Κάντε κάτι περιπετειώδες και τρελό. Πηγαίνετε σε ένα πάρκο αναψυχής, για bungee jumping, για ελεύθερη πτώση ή οτιδήποτε που θα σας ενθουσιάσει

  • Κάνε της έκπληξη ένα απόγευμα και κάντε κάτι καινούριο

  • Ξεκινήστε για 30 μέρες να κάνετε κάθε μέρα κάτι διαφορετικό και δείτε το σαν πρόκληση

  • Δεσμευτείτε να έχετε μια σταθερή μέρα για ραντεβού εβδομαδιαίως, μόνοι οι δυο σας.

Στη τελική, εσύ αποφασίζεις τι είδους σχέση θες. Κάθε φορά που βρίσκεσαι σε μια φάση όπου η διασκέδαση, ο αυθορμητισμός και ο ενθουσιασμός φαίνεται να εξαφανίζονται, θυμήσου ότι είναι απλώς μια φάση και όλες οι σχέσεις βιώνουν αυτή την τρομακτική διαδρομή. Στη συνέχεια, βρες μαζί με το ταίρι σου δημιουργικούς τρόπους για να κάνετε και να τονώσετε τη σχέση σας.Μια σταθερή αλλά προβλέψιμη σχέση είναι εφιάλτης για όλους

Τα ζευγάρια που βρίσκουν τρόπους για να προσθέσουν καινοτομία και ενθουσιασμό στη σχέση τους, έχουν και υψηλότερα επίπεδα ικανοποίησης. Μόλις αποδεχτείς το γεγονός ότι η πλήξη θα έρθει και θα ταλαιπωρήσει τη σχέση σας, μπορείτε και οι δύο να δουλέψετε για την διώξετε και έτσι να διατηρήσεις μια συναρπαστική σχέση με την σύντροφό σου, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό είστε μαζί.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!