Ανασφάλεια στο φουλ: Όταν παριστάνεις σε όλους την αυθεντία - Men's Bible

Ανασφάλεια στο φουλ: Όταν παριστάνεις σε όλους την αυθεντία

Ανασφάλεια στο φουλ: Όταν παριστάνεις σε όλους την αυθεντία

Είχες ποτέ κάποιον γνωστό ή φίλο που χαλούσε συνεχώς τη συζήτηση με το να είναι πολύ αλαζόνας, εξυπνάκιας, η αυθεντία σε όλα; Μήπως έχεις υπάρξει κι εσύ τέτοιος τύπος;

Ξέρεις, ο κλασικός που κάνει το εξοργιστικό, αναιδές ή εντελώς αδέξιο σχόλιο και αφήνει όλους τους άλλους να κοιτιούνται μεταξύ τους. Και ειδικά τις κοπέλες που έχεις προσεγγίσει, οι οποίες ξαφνικά γυρνάνε κοιτάνε η μία την άλλη, σου λένε μια δικαιολογία και σε ξεφορτώνονται χωρίς να προλάβεις να φέρεις αντίρρηση. Και φυσικά εσύ γυρνάς στη θέση σου με την ουρά στα σκέλια και έναν περίεργο σφίξιμο στο στομάχι.

Ναι, για εσένα μιλάμε λοιπόν

Όταν προσπαθείς να χτίσεις αυτοπεποίθηση, είναι σημαντικό να μην το παρακάνεις. Να μην ξεπεράσεις τη γραμμή και γίνεις αυθάδης, αλαζόνας και παριστάνεις την αυθεντία. Και σε περίπτωση που θες παραδείγματα, για να σου γίνει πιο σαφές τι εννοούμε, να μερικά, και πίστεψέ με δεν είναι καθόλου ελκυστικά:

  • Πιστεύεις ότι έχεις πάντα δίκιο
  • Πιστεύεις ότι είσαι ανώτερος από τους γύρω σου
  • Διορθώνεις τους άλλους σε οτιδήποτε κι αν κάνουν (δεν φταις εσύ, απλά δεν το κάνουν σωστά)
  • Πιστεύεις ότι οι ιδέες σου είναι οι καλύτερες στην παρέα/εταιρία/πόλυ/χώρα.

Αν όλα αυτά έχουν μία βάση για εσένα και κάπου αναγνωρίζεις τον εαυτό σου, τότε παρα-έχεις αυτοπεποίθηση, η οποία όμως αποτελεί απλά μια ασπίδα για να κρύψεις την ανασφάλειά σου. Στο κάτω- κάτω αν ήσουν οκ με τον εαυτό σου δεν θα ένιωθες την ανάγκη να παριστάνεις σε όλους την αυθεντία.

Ευτυχώς όμως, μπορείς να δουλέψεις λίγο με τον εαυτό σου για να πετύχεις την πολυπόθητη ισορροπία. Αν λοιπόν, νιώθεις και εσύ μέσα σου ότι πρέπει να δείχνεις στους άλλους πόσο φοβερός τύπος είσαι, ορίστε μερικές διορθωτικές κινήσεις που μπορείς να κάνεις:

#1 Να είσαι ειλικρινής σχετικά με τις γνώσεις σου

Όταν δεν γνωρίζεις κάτι, πες το, δεν είναι ντροπή. Αναγνώρισε ότι δεν μπορείς να τα ξέρεις όλα και πως κάθε φορά που κάποιος γνωρίζει κάτι που εσύ δεν γνωρίζεις είναι μια ευκαιρία να μάθεις κάτι ακόμα. Μια καλή και βοηθητική φράση να χρησιμοποιείς: «Πες μου κι άλλα για αυτό το θέμα».

#2 Αποφάσισε να μην προσβάλλεσαι εύκολα

Αν είσαι το είδος του ατόμου που προσβάλλεται με το παραμικρό, τότε προσπάθησε απλά αυτό: Την επόμενη φορά που κάποιος σου κάνει ένα πείραγμα, πάρε μια βαθιά αναπνοή και ρώτα τον εαυτό σου γιατί αντιδράς τόσο έντονα. Και έπειτα αναρωτήσου, αξίζει τον κόπο να δώσεις τόση αξία στο σχόλιο του άλλου; Όλοι έχουμε ιδιαιτερότητες και όλοι κάνουμε λάθη.

Ανασφάλεια στο φουλ: Όταν παριστάνεις σε όλους την αυθεντία

#3 Κάνε ειλικρινή κομπλιμέντα

Μόνο ένας ανασφαλής άνθρωπος δεν αναγνωρίζει το καλό στους άλλους. Όταν κάποιος κάνει ή πει κάτι καλό, αναγνώρισέ το. Και είναι εύκολο να το κάνεις. Πρώτον, πρόσεχε τη συζήτηση και όταν κάποιος πει κάτι με το οποίο αισθάνεσαι καλά, είναι ώρα να το αναγνωρίσεις. Δεύτερον λοιπόν, πες τους τι σου άρεσε και γιατί αυτό ήταν καλό/σημαντικό για εσένα.

Παράδειγμα: Σου λέει η κοπέλα που έχεις προσεγγίσει μια ιστορία από ένα πρόσφατο ταξίδι της. Το να αρέσουν στον άλλο τα ταξίδια είναι κάτι που σου αρέσει στους ανθρώπους, οπότε της κάνεις ένα κομπλιμέντο, απλά λέγοντας: «Μου αρέσει που έχεις ταξιδέψει αρκετά, πάντα είναι ωραίο να συζητάς με ανθρώπους που έχουν δει τον κόσμο, γιατί συνήθως έχουν πιο ανοικτό πνεύμα και ωραίες εμπειρίες».

Σημαντική σημείωση ωστόσο: Αν την κοπέλα την έχεις μόλις προσεγγίσει για να την γνωρίσεις και δεν είναι ήδη φίλη σου, δεν χρειάζεται να αρχίσεις τα κομπλιμέντα από το πρώτο λεπτό. Χρειάζεται σωστό timing. Για περισσότερες λεπτομέρειες, επικοινώνησε μαζί μου.

#4 Δώσε αναγνώριση

Αν κάποιος πει ή κάνει κάτι καλό, αναγνώρισέ το. Τόσο απλά. Για παράδειγμα, αν κάποιος από την παρέα πει: «ωραίο μαγαζί αυτό που ήρθαμε», μπορείς να απαντήσεις «Ναι, ήταν ιδέα του Κώστα, ξέρει πάντα όλα τα ωραία μέρη».

Να είσαι ενδιαφέρων, να είσαι φιλομαθής, να είσαι ευγενικός.

Να μην είσαι ο περίεργος τύπος που το «παίζει» αυθεντία σε όλα. Να είσαι η εξαίρεση…

 

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!