Πόσο το θέλεις τελικά; - Men's Bible

Πόσο το θέλεις τελικά;

Πόσο το θέλεις τελικά;

Σχέση, γνωριμία, έρωτας. Εννοείται πως το θέλεις, πως το θέλεις πολύ! Πώς αλλιώς θα επένδυες τόσο χρόνο και αγωνία;

Τι κάνεις όμως, ακριβώς; Βγαίνεις έξω κάθε σαββατοκύριακο και προσπαθείς να γνωρίσεις καινούριους ανθρώπους; Προσεγγίζεις όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα; Κυνηγάς κάθε ευκαιρία προκειμένου να κοινωνικοποιηθείς;

Έχεις καθίσει να μελετήσεις τον εαυτό σου, να δεις πού κολλάς, πού σφάλεις, που φέρεσαι λάθος, που αυτομπλοκάρεσαι με τα λανθασμένα σου αρνητικά πιστεύω; Προσπάθησες να διορθώσεις τα ελαττώματά σου; Πάλεψες ποτέ για να γίνεις καλύτερος; Προσπάθησες να νικήσεις το φόβο της απόρριψης και να κάνεις την κίνησή σου, ακόμη και όταν η επιτυχία δεν ήταν εξασφαλισμένη 100%;

Ή απλώς διαβάζεις πολύ και πράττεις ελάχιστα; Ώρες και ώρες έρευνας στο ίντερνετ για να βρίσκεις site βοήθειας παρόμοια με αυτό εδώ, ώρες και ώρες να φαντασιώνεσαι τί θα κάνεις, κάποια στιγμή, πώς θα ζήσεις, κάποια στιγμή, πόσο επιτυχημένη θα είναι η ζωή σου ως επίκεντρο της γυναικείας προσοχής –και αυτό κάποια στιγμή.

Στο μεταξύ, μήπως χάνεις όλο το χρόνο σου στην ονειροφαντασία και βγαίνεις ελάχιστα; Μήπως κατασκευάζεις τα πιο περίπλοκα επιχειρήματά ως δικαιολογίες για να μην προσεγγίσεις μία γυναίκα που σου αρέσει –ενώ θα μπορούσες στο μεταξύ να το έχεις τολμήσει; Μήπως δε βγήκες την προηγούμενη εβδομάδα ούτε την προ-προηγούμενη; Πότε πλησίασες γυναίκα τελευταία φορά είπαμε;

Όσο πληθαίνουν οι δικαιολογίες τόσο πιο πολύ αποδεικνύεται ότι ίσως τελικά ,δεν το θέλεις πραγματικά. Ίσως δε θέλεις να γίνεις καλύτερος στο φλερτ, τον έρωτα, τη σχέση, όλα αυτά που λέγαμε παραπάνω. Το θέλεις ή όχι;

Ώρα να ξεκινήσεις

Οτιδήποτε και αν αποφασίσεις, είτε να βγεις από το καβούκι σου με τις γυναίκες, είτε να χάσεις βάρος, πρέπει να το αποφασίσεις πραγματικά. Και μέχρι να πάψεις να λες «ωραία θα είναι όταν» και να πεις «πρέπει να γίνει αυτό», δεν το έχεις αποφασίσει πραγματικά.

Αυτό δε σημαίνει όμως ότι όταν θέλουμε κάτι πάρα πολύ, το σύμπαν θα συνωμοτήσει για να μας το χαρίσει. Δυστυχώς ή ευτυχώς, δε ζούμε στον κόσμο του Αλχημιστή.

Απλώς, το να θέλεις κάτι πολύ, σημαίνει ότι είσαι πρόθυμος να δεις ακριβώς τί χρειάζεται να κάνεις για να το επιτύχεις και να το αποτολμήσεις. Το να θέλεις κάτι πολύ, σημαίνει ότι είσαι πρόθυμος να το διεκδικήσεις.

Έπαψες ας πούμε να ονειρεύεσαι πώς θα είναι όταν αρχίσεις να γράφεις το μυθιστόρημά σου και έκατσες και το ξεκίνησες. Μπράβο σου.

Δε θα γράφεις ίσως χίλιες λέξεις την ημέρα, αλλά αν το δουλεύεις συστηματικά θα το τελειώσεις κάποια μέρα. Ξεκίνησες μία κανονική διατροφή, άλλαξες τον τρόπο της ζωής σου. Δε θα γίνεις στυλάκι αύριο, αλλά αν το παλέψεις θα γίνεις κάποια μέρα.

Το ίδιο και στο φλερτ

Αναλογικά, προσεγγίζεις ας πούμε πέντε γυναίκες την ημέρα. Καταγράφεις τη μεταξύ σας συζήτηση, μαζεύεις υλικό, το μελετάς και βελτιώνεσαι μέρα με την ημέρα.

Δεν είπα ποτέ πως αυτή η βελτίωση θα έρθει εν ριπή οφθαλμού, ή ότι θα είναι εύκολη. Μπορεί να πάρει μήνες, μπορεί και χρόνια προκειμένου να σπάσεις περιοριστικές αντιλήψεις μιας ολόκληρης ζωής.

Λένε κάποιοι, οι πρώτες 1000 απορρίψεις δε μετράνε. Μέχρι λοιπόν να κάνεις αυτές τις 1000 πρώτες προσεγγίσεις και να έχεις τις 1000 πρώτες απορρίψεις είσαι αρχάριος, μαθαίνεις τα βασικά. Είναι σαν το μπουσούλημα που προηγείται της κανονικής βάδισης. Δε μαθαίνεις το δεύτερο αν δεν προηγηθεί το πρώτο. Δε μαθαίνεις να πετάς, αν δε μάθεις πρώτα να περπατάς.

Όταν το θέλεις πολύ είσαι πρόθυμος να υποστείς τις χίλιες  απορρίψεις που λέγαμε πριν. Η κάθε απόρριψη θα σε κάνει καλύτερο, αν είσαι διατεθειμένος να βελτιωθείς. Θα δοκιμάζεις καινούρια πράγματα, ακόμη και αν πριν τα φοβόσουν, ακόμη και αν θεωρείς πως δε σου ταιριάζουν.

Όταν το θέλεις πολύ, είσαι πρόθυμος να μιλήσεις με γυναίκες που θα το θεωρούσες αδύνατο να προσεγγίσεις λίγο καιρό πριν. Θα τολμάς, ακόμη και αν είσαι σίγουρος εκ των προτέρων για την απόρριψη. Θα μάθεις να δέχεσαι την απόρριψη αυτή, να την εκτιμάς, να την αξιολογείς. Θα μάθεις ότι η απόρριψη δε σε πληγώνει αλλά αντιθέτως, σε διδάσκει.

Και πριν καλά -καλά το καταλάβεις θα δεις ότι δε θα σε απορρίπτουν πια όσο παλιότερα. Θα βγαίνεις τα ραντεβού σου, θα έχεις τη ζωή σου. Δε θα το πιστεύεις πόσο απίθανα σου φαίνονταν όλα αυτά ένα χρόνο πριν, ή ακόμη και ένα μήνα πριν. Δε θα το πιστεύεις πόσο πολύ ανησυχούσες και πόσο φυσιολογικά και ομαλά ήρθαν όλα.

Αυτό βέβαια μόνο αν αποφασίσεις να ξεπεράσεις τα προσωπικά σου κολλήματα και τις περιοριστικές σου πεποιθήσεις. Να τα ψάξεις, να τα μελετήσεις, να τα βγάλεις από το σύστημά σου. Απαιτεί χρόνο και προσπάθεια αλλά να είσαι βέβαιος ότι αξίζει τον κόπο.

Αν βέβαια, το θέλεις πραγματικά. Αν το αποφασίσεις με την καρδιά σου.

Θες πραγματικά να βελτιωθείς στο φλερτ; Τότε ξεκίνα μαζί μας!

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!