Ξεπερνώντας Εμπόδια: Οι πεποιθήσεις που πρέπει να αφήσεις πίσω - Men's Bible

Ξεπερνώντας Εμπόδια: Οι πεποιθήσεις που πρέπει να αφήσεις πίσω

Ξεπερνώντας Εμπόδια: Οι πεποιθήσεις που πρέπει να αφήσεις πίσω, Πως να γίνεις πιο Ανθεκτικός στις προκλήσεις της Ζωής

Ό,τι και αν κάνουμε στη ζωή μας, έχουμε πάντα ως στόχο να πετύχει. Πάντα όμως θα βρίσκουμε εμπόδια στο δρόμο προς αυτό που ο καθένας ορίζει διαφορετικά ως επιτυχία.

Όταν συναντήσουμε αυτά τα εμπόδια μπορούμε είτε να κάτσουμε να τα κοιτάμε χωρίς να κάνουμε τίποτα, είτε να τα αντιμετωπίσουμε και να συνεχίσουμε το δρόμο μας.

Ενώ πιστεύεις πως τα εμπόδια στα βάζει ο έξω κόσμος για να σε σαμποτάρει, στην πραγματικότητα προέρχονται από μέσα σου. Πολλές φορές είναι πεποιθήσεις που πιστεύεις για σένα και σε τραβάνε προς τα πίσω χωρίς να το καταλαβαίνεις. Εσύ ο ίδιος παγιδεύεις και σαμποτάρεις τον εαυτό σου.

Ποιες είναι όμως αυτές οι πεποιθήσεις-εμπόδια που σε κρατάνε πίσω και δε σε αφήνουν να πετύχεις;

#1 Τελειότητα

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που βάζουμε στον εαυτό μας είναι η τελειότητα. Να πετύχουμε σε όλα και να τα κάνουμε όλα τέλεια.

Μπορείς να δοκιμάσεις πολλά πράγματα στη ζωή σου αλλά δεν μπορείς να τα κάνεις όλα. Σε κάποια θα είσαι καλός ενώ σε κάποια άλλα όχι τόσο. Αυτό όμως δεν είναι κακό.

Δοκίμασε νέα πράγματα, απόκτησε εμπειρίες αλλά μη βάζεις ως στόχο να γίνεις τέλειος σε όλα. Διασκέδασε το και ας μην είσαι τέλειος στα πάντα.

#2 Το μεγαλύτερο από τα εμπόδια: Φόβος

Ο φόβος είναι ανθρώπινο συναίσθημα και όλοι τον έχουμε. Κάποιες φορές μας σώζει από καταστάσεις ενώ άλλες μας αποτρέπει από το να κάνουμε κάτι που θέλουμε. Όταν ο φόβος δεν είναι υπαρκτός αλλά βρίσκεται στο μυαλό σου, πρέπει να τον αντιμετωπίζεις.

Προσπάθησε να καταλάβεις γιατί νιώθεις έτσι όπως νιώθεις. Φαντάσου τον εαυτό σου να κάνει αυτό που θέλει. Τι πιστεύεις ότι θα συμβεί;

Για παράδειγμα θέλεις να μιλήσεις σε μια κοπέλα που σου αρέσει. Τι πιστεύεις ότι θα γίνει αν το κάνεις; Θα γελάσει μαζί σου; Θα σου πει πως δεν ενδιαφέρεται; Θα καταστραφεί ο κόσμος;

Ο φόβος πάντα θα υπάρχει. Μην τον αφήνεις όμως να σε κρατάει πίσω και να σε εμποδίζει από το να κάνεις όλα όσα θέλεις. Μη γεμίζεις το μυαλό σου με υποθέσεις για το τι θα γίνει αν κάνεις αυτό ή το άλλο. Δοκίμασε το και μετά βλέπεις τι θα γίνει. Το μεγαλύτερο σου εμπόδιο; Εσύ! εμπόδια

#3 Σύγκριση με άλλους

Ζούμε σε ένα κόσμο που κάθε άνθρωπος συγκρίνει τον εαυτό του με κάποιον άλλο. Κάποιον που, φαινομενικά τουλάχιστον, δείχνει ομορφότερος, εξυπνότερος, πλουσιότερος, πιο ταλαντούχος και με πολλές επιτυχίες.

Βλέποντας όλα αυτά, σκέφτεσαι πως αφού δεν είσαι έτσι, δεν αξίζεις. Δεν υπάρχει λόγος να προσπαθείς αφού δεν πρόκειται ποτέ να φτάσεις τους «τέλειους» που βλέπεις γύρω σου.

Πρέπει όμως να καταλάβεις πως κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Έχει άλλο υπόβαθρο, άλλες ευκαιρίες και άλλες ικανότητες. Δε θα καταφέρουν όλοι τα ίδια αλλά αυτό δε σημαίνει πως κάποιοι είναι άχρηστοι.

Όσο συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους τόσο λιγότερη διάθεση θα έχεις να προσπαθήσεις να πετύχεις τους στόχους σου. Εστίασε σε εσένα και το πως να γίνεσαι καλύτερος μέρα με την μέρα και άσε τι έχουν πετύχει οι υπόλοιποι. Ο καθένας θα πετύχει αυτό που επιθυμεί και όχι αυτό που του λένε οι άλλοι.

#4 Αρνητικές σκέψεις για εσένα

Πως μιλάς στον εαυτό σου; Τον ενθαρρύνεις και λες θετικά πράγματα για σένα; Ή μήπως η φωνή μέσα σου είναι αρνητική και σου λέει πως δε θα καταφέρεις τίποτα; Το τι λέμε στον εαυτό μας έχει μεγάλη επίδραση στη ψυχολογία μας και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια.

Μπορείς να καταφέρεις πολλά πράγματα αρκεί να το πιστέψεις. Αν λες στον εαυτό σου πως είσαι άχρηστος, ανίκανος και δε θα πετύχεις τίποτα, θα το πιστέψεις. Αν πάλι αρχίζεις να μιλάς με θετικά λόγια και να του δίνεις θάρρος, θα καταφέρεις πολλά πράγματα στη ζωή σου.

Αυτή η φωνή μέσα σου μπορεί είτε να σε καταστρέψει, είτε να σε φτάσει ψηλά. Επίλεξε το δεύτερο.

#5 Μη καθορισμένα όρια

Έχουμε πει πολλές φορές πόσο σημαντικά είναι τα όρια. Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας μπορούν να μας επηρεάσουν τόσο θετικά όσο και αρνητικά. Για όλους όμως πρέπει να έχεις θέσει όρια.

Δεν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν και να επεμβαίνουν στη ζωή και τις αποφάσεις σου. Μπορεί να θεωρούν πως αυτό που θα πουν θα σε βοηθήσει, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί εσένα να σου κάνει κακό.

Κάνε αυτά που θέλεις και όχι αυτά που σου λένε οι άλλοι. Μην τους αφήνεις να σε επηρεάζουν. Τη ζωή πρέπει να τη ζήσεις όπως θέλεις εσύ και όχι όπως σου λένε οι γύρω σου, όσο και αν σε αγαπάνε.

Θες να ξεπεράσεις όλα τα εμπόδια και να φτιάξεις τη ζωή σου όπως θέλεις; Δες εδώ. 

#6 Οι παράλογες προσδοκίες αποτελούν εμπόδια

Είναι πολύ σημαντικό να ονειρεύεσαι και να κάνεις σχέδια για το μέλλον σου. Όταν όμως αυτά τα όνειρα δεν είναι προσγειωμένα στην πραγματικότητα, κινδυνεύεις να απογοητευτείς ή ακόμα χειρότερα να παραιτηθείς.

Μην ονειρεύεσαι για παράδειγμα να γίνεις αθλητής αν δεν έχεις γυμναστεί ποτέ στη ζωή σου. Ή πλούσιος αν έχεις μάθει να ξοδεύεις μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Πρέπει οι στόχοι σου να έχουν κάποια σχέση με τη ζωή σου. Μικρά και σταθερά βήματα και θα δεις πως θα φτάσεις εκεί που θέλεις.

#7 Επιτυχία και εμπόδια

Κάθε άνθρωπος δίνει το δικό του ορισμό για την επιτυχία. Μπορεί να είναι η οικογένεια, η καριέρα, η υγεία ή τα λεφτά. Το σίγουρο όμως είναι πως δεν είναι μόνο ένα πράγμα. Δε θα σε φτάσει στην επιτυχία μόνο ένας δρόμος ή η εκπλήρωση ενός σκοπού.

Σκέψου τι είναι για σένα η επιτυχία. Τι θέλεις να πετύχεις για να νιώσεις πως τα κατάφερες στη ζωή σου; Αν το πετύχεις αυτό θα έχεις ολοκληρωθεί σαν άνθρωπος ή μήπως τελικά όχι;

Δες τα μικρά πράγματα στη ζωή και αυτά που σε κάνουν ευτυχισμένο. Σίγουρα δεν είναι μόνο ένα.

Για να πετύχεις στη ζωή πρέπει να ξεπεράσεις πολλά εμπόδια. Θα αντιμετωπίσεις δυσκολίες, θα αποτύχεις αλλά αν το πιστέψεις θα τα καταφέρεις. Ονειρέψου την επιτυχία και θα την αποκτήσεις!

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!