Τι θα πει ο Κόσμος: Γιατί η Κριτική αγνώστων σπάνια έχει Σημασία - Men's Bible

Τι θα πει ο Κόσμος: Γιατί η Κριτική αγνώστων σπάνια έχει Σημασία

«Τι θα πει ο Κόσμος»: Γιατί η Κριτική αγνώστων σπάνια έχει Σημασία

Η πιο συχνή ερώτηση όταν βγαίνουμε με μαθητές έξω είναι «Τι θα πει ο κόσμος αν μας δει;»

Συνήθως είναι και η πιο ατυχής ερώτηση γιατί πραγματικά έχει ελάχιστη σημασία το τι θα πει ο κόσμος. Το το θέμα είναι γιατί φτάσαμε στο σημείο να μας ενδιαφέρει τόσο πολύ και πως μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτό;

Ξεκινάει από παλιά

Όπως και οι περισσότερες περιοριστικές πεποιθήσεις, έτσι και αυτή χτίζεται στο μυαλό μας από την παιδική ηλικία. Μια από τις πρώτες κουβέντες που θυμάμαι, είναι να με ντύνουν για να με πάνε στην εκκλησία και να μου λένε να είμαι φρόνιμος γιατί τι θα πει ο κόσμος. Το ίδιο και όταν έπαιζα στο σπίτι ή όταν έβγαινα έξω. Μην πει ο κόσμος ότι δεν έχω τρόπους ή ότι είμαι κακό παιδί.

Σαν αποτέλεσμα, εγώ και σίγουρα και πολλοί άλλοι μεγαλώσαμε έχοντας στο μυαλό μας ότι οι κινήσεις μας καθορίζονται από το τι θα πουν οι άλλοι για μας. Οπότε ότι και να κάνουμε περνάει πρώτα από ένα φίλτρο το οποίο μας φρενάρει.

Αναρωτήθηκες ποτέ όμως για ποιο λόγο είναι σημαντική η άποψή τους; Παίζει πραγματικά ρόλο ή μήπως δεν έχει καμία σημασία;

Συμβαίνει και σε άλλους τομείς

Πέρα από το φλερτ, συμβαίνει σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Στο χώρο που δουλεύουμε, με τους φίλους μας, με τον ευρύτερο οικογενειακό μας κύκλο και οπουδήποτε αλλού. Συχνά λειτουργούμε με κριτήρια που δεν αφορούν εμάς αλλά τους τριγύρω μας και ο μόνος λόγος που το κάνουμε είναι γιατί κάποτε μας είπαν ότι έτσι πρέπει να γίνεται.

Το κακό είναι ότι φτάνουμε σε σημείο να εξαρτόμαστε τόσο πολύ από την άποψη των άλλων που στερούμαστε αυτά που επιθυμούμε για να μην εισπράξουμε κακή κριτική. Ποιος το ορίζει αυτό; Γιατί πρέπει να σε περιορίζει κάτι τέτοιο;

Αναρωτήσου, «Τι είναι αυτό που πρέπει να δεις και να ακούσεις για να σε κάνει να αισθανθείς καλά και να συνειδητοποιήσεις ότι δεν χρειάζεσαι την επιβεβαίωση άλλων για να κάνεις αυτά που γουστάρεις και σε γεμίζουν;»

Πόσες φορές αισθάνθηκες την ανάγκη να πλησιάσεις κάποια κοπέλα και να της μιλήσεις και κόλλησες στο τι θα πει ο κόσμος; Ακόμα χειρότερα, κόλλησες στο τι θα πουν οι φίλοι σου και αποφάσισες να μην κάνεις τίποτα.

Το τι θα πει ο κόσμος δεν παίζει ρόλο

Ποιοι είναι λοιπόν, όλοι αυτοί που κρίνουν κι αποφασίζουν για εσένα τι είναι σωστό και τι όχι; Τι είναι πρέπον και τι όχι και τι είναι σημαντικό για εσένα;

Συνήθως είναι άνθρωποι που αμφιβάλουν οι ίδιοι για τις ικανότητες τους και το εκπέμπουν προς τα έξω. Είναι άνθρωποι που έχουν βιώσει την αποτυχία και αντί να μάθουν από αυτή, κρύφτηκαν από πίσω της και με πικρία προτιμούν να δουν κι άλλους να αποτυγχάνουν ή ακόμα χειρότερα, να μην προσπαθούν καν, για να έχουν παρέα στην αποτυχία.

Σκέψου το λοιπόν, γιατί είναι σημαντική η άποψή τους για εσένα; Δεν είναι προτιμότερο να είσαι ελεύθερος να κάνεις αυτό που πιστεύεις εσύ σου αξίζει;

Τι μπορείς να κάνεις για να μη σκέφτεσαι τι θα πει ο κόσμος;

Μιλώντας καθαρά σε προσωπικό επίπεδο, γιατί δεν γίνεται να αλλάξεις τους άλλους, ειδικά αν δεν θέλουν- οφείλεις να επαναπροσδιορίσεις το ποιος είσαι και τι θέλεις από το φλερτ.

Πιάσε ένα-ένα τα θέματα που σε προβληματίζουν.«Τι θα πει ο Κόσμος»: Γιατί η Κριτική αγνώστων σπάνια έχει Σημασία

«Μπορεί να με θεωρήσουν πιεστικό»

Πόσο ισχύει αυτό για εσένα; Αισθάνεσαι πραγματικά έτσι ή είναι απλά μία πεποίθηση που σου φόρτωσαν άλλοι; Έχεις πραγματικό παράδειγμα όπου κάποια κοπέλα σου είπε ότι είσαι πιεστικός;

Αν όντως έχεις, αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσεις να προσεγγίζεις γυναίκες. Σημαίνει ότι πρέπει να προσαρμόσεις τον τρόπο σου, έτσι ώστε να μην είναι πιεστικός και να σέβεται τα όριά τους.

Αντί να αφεθείς στις πιέσεις αυτών που προσπαθούν να σου καθορίσουν το πώς να σκέφτεσαι και να λειτουργείς, είναι προτιμότερο να εξακολουθήσεις να κάνεις αυτό που σου αρέσει και ταυτόχρονα να έχεις τα μάτια και τα αυτιά σου ανοιχτά σε αυτά που σου λένε οι γυναίκες και δείχνοντας τον απαραίτητο σεβασμό σε όλους τους ανθρώπους. Γίνε καλύτερος για αυτές και κυρίως γίνε καλύτερος για τον εαυτό σου και σαν άντρα και σαν άνθρωπος.

Θες να μάθεις να φλερτάρεις με άνεση; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!