Αληθινό Περιστατικό: Μην προσπαθείς να εντυπωσιάσεις στο φλερτ - Men's Bible

Αληθινό Περιστατικό: Μην προσπαθείς να εντυπωσιάσεις στο φλερτ

Αληθινό Περιστατικό: Μην προσπαθείς να εντυπωσιάσεις στο φλερτ Μην προσπαθείς να την Εντυπωσιάσεις (και τι να κάνεις)

Πρόσφατα είχα μια συζήτηση με μια πολύ καλή μου φίλη, (για ευνόητους λόγους θα της δώσω ένα άλλο όνομα και θα την αποκαλώ Αλεξία στο εξής). Πάνω στη κουβέντα μας λοιπόν, το θέμα πήγε στα συναισθηματικά και στο φλερτ.

Μου εξέφρασε, ελαφρώς απογοητευμένη, τον προβληματισμό της ότι οι άντρες σπάνια προσεγγίζουν τις γυναίκες πια, αλλά και όταν αποφασίσουν να το κάνουν χρησιμοποιούν τον τρόπο του «πέφτουλα» ο οποίος δεν είναι καθόλου κολακευτικός.

Μου ανέφερε μάλιστα και ένα περιστατικό για έναν τύπο που την προσέγγισε μια φορά στα μέσα μαζικής μεταφοράς και αυτή η μικρή ιστορία μου έδωσε την αφορμή για να γράψω αυτό το άρθρο (και την ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό).

Η Ιστορία της Αλεξίας

Μια ωραία μέρα λοιπόν, η Αλεξία είχε πάρει τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και έτυχε σε μια στάση να μπει μέσα ένας άντρας ο οποίος λίγο πριν κάτσει δίπλα της, την «σκάναρε» από πάνω μέχρι κάτω με τα μάτια του. Δεν άργησε πολύ μέχρι να κάνει την κίνηση του, οπότε έβγαλε από την τσέπη του το κινητό του και πληκτρολόγησε στο σημειωματάριο το εξής:  «είμαι κωφάλαλος με τις όμορφες κοπέλες» και έπειτα της το έδειξε χωρίς να βγάλει άχνα.  Με το που το είδε αυτό η Αλεξία, πήρε το κινητό του στα χέρια της και του απάντησε «και να παραμείνεις». Έπειτα του το έδωσε πίσω και ο τύπος δεν ασχολήθηκε ξανά μαζί της.

Μπορεί  να φαίνεται λίγο bitchy ο τρόπος που αντέδρασε η Αλεξία, δεν λέω, και δεν σου κρύβω πως έβαλα τα γέλια όταν μου διηγούταν την ιστορία της, καθώς αυτό το περιστατικό μου θύμισε σκηνή από Αμερικάνικη κωμωδία.

Επίσης, ίσως σε μερικούς από εσάς που διαβάζετε το άρθρο η προσέγγιση του τύπου να σας φαίνεται σαν κάτι το διασκεδαστικό και έξυπνο και όντως να παραδέχεστε το θάρρος του, αλλά αν το αναλύσουμε λιγάκι το τι υπονοούσε το μήνυμα του θα καταλάβετε γιατί η φίλη μας του έδωσε αυτή την απάντηση.

Αληθινό Περιστατικό: Μην προσπαθείς να εντυπωσιάσεις στο φλερτ

 

Το νόημα του μηνύματος

Πρώτα απ’ όλα το «σκανάρισμα» που έκανε ο τύπος, έβαλε την Αλεξία σε επιφυλακή και την προετοίμασε να τον αντιμετωπίσει με το σύνδρομο του λιγούρη. Τι θέλω να πω με αυτό; Πως αν κάθεσαι και την χαζεύεις, περνάς το λάθος μήνυμα. Να κοιτάς, δεν λέω, αλλά και αυτό θέλει τρόπο.

Έπειτα στο γραπτό του μήνυμα ο τύπος κατηγοριοποιεί τις γυναίκες σε «όμορφες» και «άσχημες» και έπειτα παραδέχεται ότι στις «άσχημες» γυναίκες μπορεί και μιλάει άνετα. Εμμέσως πλην σαφώς υποδηλώνει ότι είναι άντρας που ελκύει «άσχημες γυναίκες», οπότε όταν γνωρίζει μια όμορφη γυναίκα χάνει την μιλιά αλλά και την ακοή του.

Βάζει δηλαδή τις «όμορφες» στο βάθρο και αυτόματα τους δίνει μεγαλύτερη αξία ενώ καλά καλά δεν έχει ανταλλάξει πρώτα μια κουβέντα μαζί τους. Για ποιον λόγο λοιπόν να ασχοληθεί η φίλη μας μαζί του από την στιγμή που η πράξη αυτού του τύπου δείχνει χαμηλή αυτοεκτίμηση ενώ παράλληλα σαμποτάρει τον ίδιο του τον εαυτό;

Για να μάθεις να φλερτάρεις αποτελεσματικά με τις γυναίκες που σου αρέσουν, δες εδώ 

Είναι σαν να πηγαίνεις για συνέντευξη σε μια δουλειά που σε ενδιαφέρει πολύ και αντί να παρουσιάσεις τον εαυτό σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να βγάζεις ταμπέλα που να λέει «Γεια σας, δεν έχω στον ήλιο μοίρα».

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, αναγνωρίζω ότι ο τύπος είχε θάρρος έστω και αν ήταν «άτσαλη» η προσέγγιση του. Τουλάχιστον έκανε την κίνηση του, πήρε το feedback του και το βράδυ θα κοιμάται ήσυχος. Θα μπορούσε όμως να προσεγγίσει με έναν πιο κομψό τρόπο και έτσι η Αλεξία δεν θα αντιδρούσε με bitchy συμπεριφορά, δεν συμφωνείς;

Πολλές φορές όταν προσεγγίζεις μια κοπέλα και αυτή αντιδράει με δυσάρεστο τρόπο αρχίζεις να κατηγορείς την ίδια την κοπέλα και ξεχνάς να σκεφτείς αν η δική σου συμπεριφορά ήταν αυτή που την οδήγησε σε αυτή την αντίδραση.

Δεν επηρεαζόμαστε μόνο εμείς από τους ανθρώπους γύρω μας, αλλά τους επηρεάζουμε και εμείς. Μην το ξεχνάς αυτό. 

Υπάρχουν και περιπτώσεις βέβαια που μπορεί να προσεγγίσεις μια κοπέλα με άψογο τρόπο και πάλι να πάρεις άσχημη αντίδραση. Εάν όμως είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου και έχεις αυτοεκτίμηση, τότε δεν πτοείσαι από μια τέτοια συμπεριφορά. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι πάντα ανοιχτοί σε νέες γνωριμίες, ούτε μπορείς να τους το επιβάλεις με το ζόρι, τι να κάνουμε;

Το συμπέρασμα από το παραπάνω περιστατικό είναι το εξής, σαφώς και θέλει θάρρος το να προσεγγίσεις μια άγνωστη κοπέλα (και μπράβο στον τύπο που το έκανε) αλλά δεν χρειάζεται να προσπαθείς πολύ να εντυπωσιάσεις διότι μερικές φορές δρας απερίσκεπτα (ειδικά εάν δεν έχεις μεγάλη εμπειρία) και αυτό θα γυρίσει πίσω σου σαν μπούμερανγκ. Κράτα το απλό, λιτό και απέριττο!

Αλήθεια, εσύ με ποιον τρόπο θα προσέγγιζες μια κοπέλα σε αντίστοιχη περίπτωση;

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!