Συγκατοίκηση με την Κοπέλα σου: Τα πρώτα βήματα - Men's Bible

Συγκατοίκηση με την Κοπέλα σου: Τα πρώτα βήματα

Συγκατοίκηση με την Κοπέλα σου: Τα πρώτα βήματα

Συγκατοίκηση λοιπόν. Ίσως το κάνετε για πρακτικούς λόγους. Ή ίσως το κάνετε από μεγάλο έρωτα. Ή απλά θέλετε να το πάτε πιο σοβαρά. Όπως και να έχει, αποφασίσατε να μείνετε μαζί, να συγκατοικήσετε. Και εδώ θα χρειαστεί από μεριάς σου ψυχραιμία και καλός σχεδιασμός.

Η συγκατοίκηση σας θα έχει και τα καλά της και τα κακά της. Ειδικά όμως στην αρχή, στον σχεδιασμό του χώρου, τη διακόσμηση και τις πρώτες ημέρες, θα χρειαστούν αρκετοί συμβιβασμοί (και γερά νεύρα) και από τους δύο.

Βλέπεις, κάθε πράγμα στη ζωή έχει και ένα αντίτιμο. Κάτι δίνεις, κάτι παίρνεις. Μια πόρτα κλείνει, μια άλλη ανοίγει.

Όταν πρόκειται να συγκατοικήσεις με την κοπέλα σου, ουσιαστικά ξέρεις ότι θα ζείτε μαζί σε έναν κοινό χώρο. Σε έναν τέλειο κόσμο, το ιδανικό θα ήταν να μετακομίσετε μαζί σε ένα καινούριο και για τους δύο χώρο, από το να πάει ο ένας στον χώρο που ήδη χει ο άλλος. Κάτι τέτοιο θα το έκανε πιο εύκολο και για τους δύο σας να κάνετε τους απαραίτητους συμβιβασμούς για το ποια πράγματα θα μεταφέρετε, πως θα τον διακοσμήσετε κλπ.

Γενικά όμως, δεν ζούμε σε έναν τέλειο κόσμο. Αν πας να μείνεις μαζί της, τότε συνήθως μετακομίζεις σε έναν πολύχρωμο, λουλουδάτο και μυρωδάτο μέρος που θα σε κάνει να νιώθεις σαν στειρωμένη γάτα. Θα χρειαστεί να προσθέσεις αρκετές ανδρικές πινελιές.

Αν έρθει αυτή να μείνει μαζί σου, τότε θα έρθει σε έναν αρκετά «σπαρτιάτικο» χώρο, χωρίς πολλές διακοσμήσεις και χρώματα. Θα είναι η σειρά της να προσθέσεις κάποιες κοριτσίστικες πινελιές. Βλέπεις, τα πάντα έχουν το τίμημά τους.

Πάντως είναι πιθανό να νιώσεις κάποιο άγχος και ανασφάλεια σχετικά με τη νέα αυτή αρχή. Το ακόλουθο βίντεο εξηγεί πως μπορείς να ξεπεράσεις αυτά τα συναισθήματα: 

Τι να ξεφορτωθείς

Ανεξαρτήτως του ποιος θα μετακομίσει στον άλλο, υπάρχουν πράγματα που και οι δύο πρέπει οπωσδήποτε να ξεφορτωθείτε. Ξεκινάω από εσένα:

 • Poster ή ημερολόγια εφηβικού τύπου (μοντέλα, ροκ μπάντες κλπ)
 • Συλλογές οποιουδήποτε είδους, εκτός αν είναι μουσική ή ταινίες. Μπουκάλια, κόμικ, παιχνίδια, φιγούρες κλπ μπορούν να μπουν σε κούτες στην αποθήκη.
 • Φωτογραφίες και αναμνηστικά από την πρώην σου
 • Οτιδήποτε είναι σκισμένο, φθαρμένο, χαλασμένο (γενικά η μετακόμιση είναι ευκαιρία για ξεκαθάρισμα)
 • Οτιδήποτε έχει πάνω wizards και δράκους (εκτός αν είναι κι αυτή nerd) και άλλα εφηβικά μπιχλιμπίδια.

Οκ, προτού πιεστείς, να και μερικά πράγματα που πρέπει να ξεφορτωθεί κι αυτή. Και αν έχει αντίρρηση θα χρειαστεί να επιμείνεις:

 • Poster ή ημερολόγια εφηβικού τύπου (ηθοποιοί, τραγουδιστές κλπ)
 • Αρκετά από τα ρούχα της και αξεσουάρ που δεν χρησιμοποιεί ώστε να χωρέσουν και τα δικά σου
 • Φωτογραφίες και αναμνηστικά από τον πρώην της
 • Οτιδήποτε πολύ κοριτσίστικο. Το ξέρετε κι οι δύο ότι είναι ένα πολύ γλυκό κοριτσάκι, αλλά δεν χρειάζεται πια όλα τα αρκουδάκια της.

Όλα τα υπόλοιπα είναι διαπραγματεύσιμα, απλά έχε υπόψη ότι είναι πιθανόν να είναι καλύτερη στη διακόσμηση (ή να νοιάζεται περισσότερο για αυτήν).

Αν έχεις δυο – τρία πράγματα που πραγματικά σε ενδιαφέρουν, τότε, οκ, πάλεψε για αυτά. Αν εκείνη η παλιά πολυθρόνα είναι η αγαπημένη σου, κράτα την, αλλά σκέψου πρώτα μήπως μπορείς να την φρεσκάρεις, αλλάζοντας ύφασμα. Αν έχεις δεθεί με τις φιγούρες σου από το Star Wars, κράτα τες, αλλά αγόρασε μια θήκη για να τις αποθηκεύεις ή μια βιτρίνα για να είναι τακτικές.

Σε αυτή την περίπτωση όμως, μην γίνεις υποκριτής. Δικαιούται κι εκείνη να κρατήσει κάποια πράγματα σε αυτή τη συγκατοίκηση.

Σε κάθε συγκατοίκηση, πέρα από το σπίτι, το ουσιαστικό είναι να πάει καλά η σχέση

Υπολογιστές και Χώρος Εργασίας

Και οι δύο θα χρειάζεστε χώρο στο σπίτι για να δουλεύετε και αυτός ο χώρος είναι αδιαπραγμάτευτος. Εκτός και αν έχετε τόσο διαφορετικά ωράρια εργασίας, χρειάζεστε δύο γραφεία και δύο υπολογιστές (παρόλο που πια μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα και από το κινητό, ακόμα χρειάζεται ο υπολογιστής).

Επίσης χρειάζεται να οργανώσετε και τα χαρτιά σας. Ο πιο εύκολος τρόπος για αυτό είναι να έχετε δύο διαφορετικές βιβλιοθήκες / ράφια, όπου ο καθένας θα έχει τα δικά του. Αν πάλι, είστε ιδιαίτερα οργανωμένοι, μπορείτε να μοιραστείτε το χώρο και να ευχηθείτε να μην τα μπλέξετε πολύ.

Το υπνοδωμάτιο

Στις περισσότερες κοπέλες αρέσουν τα πιο «ρομαντικά» υπνοδωμάτια, με κεριά, αρώματα και διακοσμητικά. Αυτό είναι ένα προσωπικό θέμα για το οποίο πρέπει να αποφασίσεις μόνος σου. Αν το παρακάνει, βάλε τα όριά σου. Βρείτε τον κοινό τόπο ανάμεσα σε κάτι που αρέσει και σε εσένα και σε αυτήν.

Επιπλέον, για κάποιο λόγο που κανείς δεν έχει καταλάβει, στις περισσότερες γυναίκες αρέσει να διακοσμούν το κρεβάτι με πολλά μαξιλάρια.

Η Κουζίνα

Για κάθε αντικείμενο που χρειάζεστε στην κουζίνα, διαλέξτε ένα, είτε το δικό σου, είτε το δικό της και κρατήστε το. Το άλλο πετάξτε το. Για παράδειγμα, μαχαιροπήρουνα. Έχει αυτή ένα πλήρες σετ; Έχεις εσύ; Ποιο από τα δύο είναι καλύτερο; Κρατήστε αυτό και δώστε το άλλο. Το ίδιο ισχύει για τα πιάτα, τις κατσαρόλες, τις πετσέτες κλπ.

Σημείωση: Πολλοί το «πετάξτε το» το αλλάζουν σε «κράτα το στην αποθήκη» ή «δώσε το στη μάνα σου να το φυλάει». Αν προχωράς συνειδητά στη συγκατοίκηση και πιστεύεις στην επιλογή σου, δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις αυτό. Συγκατοίκηση με την Κοπέλα σου: Τα πρώτα βήματα

Δουλειές Σπιτιού

Το σπίτι έχει πολλές δουλειές που πρέπει να γίνονται. Οι περισσότερες από αυτές μπορούν να μοιραστούν ανάμεσά σας. Καθίστε κάτω και κάντε μια λίστα με τα πράγματα που πρέπει να γίνονται.

Διαλέξετε ποιες 1) θα γίνονται μόνιμα είτε από τον ένα είτε από τον άλλο 2) θα εναλλάσσονται 3) θα γίνονται από κοινού.

 • Μαγείρεμα
 • Πλύσιμο Πιάτων
 • Πλύσιμο Ρούχων
 • Σκούπισμα και Σφουγγάρισμα
 • Καθάρισμα Μπάνιου και Κουζίνας
 • Πέταγμα Σκουπιδιών
 • κλπ

Χρόνος Διασκέδασης

Οι άνθρωποι έχουμε διαφορετικά γούστα. Λογικά θα σας αρέσουν και διαφορετικές σειρές και ταινίες, αλλά και κάποιες παρόμοιες. Δεν είναι κάτι σπουδαίο. Όσο αυτή βλέπει κάτι που της αρέσει, μπορείς εσύ να κάνεις κάτι άλλο και το αντίθετο.

Αν πια γίνει τόσο πρόβλημα, κάντε ένα πρόγραμμα. Αλλά κάτι μου λέει ότι θα τα καταφέρετε. Άσε που σιγά σιγά θα παρασύρει ο ένας στον άλλο και στις ταινίες που του αρέσουν.

Κατοικίδια

Καθώς πρόκειται να συγκατοικήσετε, είμαι βέβαιος πως το έχετε ήδη συζητήσει αυτό, αλλά βεβαιώσου αν έχεις κατοικίδιο ότι δεν είναι αλλεργική. Ή αν έχει γάτα κι εσύ σκύλο, ότι δεν θα τρώγονται νύχτα μέρα. Και φυσικά δες πρόβλεψε εγκαίρως ο χώρος να είναι κατάλληλος και φιλικός για το κατοικίδιό σας.

Χρήματα και Οικονομικά

Πολύ σημαντικό θέμα, που έχει οδηγήσει πολλά ζευγάρια στα άκρα. Και ακριβώς επειδή είναι σημαντικό ο Giorgos, το έχει αναλύσει εξαιρετικά σε χωριστό άρθρο.

Διάβασέ το και καλή αρχή στη συγκατοίκηση!

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!