Δυσκολίες στο Φλερτ: Μήπως προσπαθείς να λύσεις τα λάθος προβλήματα; - Men's Bible

Δυσκολίες στο Φλερτ: Μήπως προσπαθείς να λύσεις τα λάθος προβλήματα;

Δυσκολίες στο Φλερτ: Μήπως προσπαθεί να λύσεις τα λάθος προβλήματα;

Όποιος κι αν είσαι, ότι κι αν κάνεις, όπως κι αν μοιάζεις, σε κάποιο σημείο της ζωής σου τα πράγματα δεν πάνε καλά και αντιμετωπίζεις δυσκολίες στο φλερτ. Η απογοήτευση είναι κατανοητή, ειδικά αν δεν καταλαβαίνεις γιατί ξαφνικά έχεις αυτά τα θέματα. Έτσι πολλές φορές προσπαθεί να βρεις λύσεις στα λάθος προβλήματα…

Όλοι μας είχαμε αυτή τη στιγμή που ρωτούσαμε τους φίλους μας τι πρέπει να κάνουμε, και εκείνοι σήκωναν τα χέρια ψηλά. Ή ακόμα χειρότερα απαντούσαν με αυτοπεποίθηση, χωρίς όμως να έχουν ιδέα.

Κι κάπου εκεί σκέφτηκες να εγκαταλείψεις. Στο κάτω -κάτω πως διορθώνεις τα πράγματα όταν δεν γνωρίζεις από που να ξεκινήσεις;

Ψάχνεις, ψάχνεις και βρίσκεις τι φταίει. Μόνο που ίσως δεν το συνειδητοποιείς εκείνη τη στιγμή αλλά προσπαθείς να λύσεις τα λάθος προβλήματα. Ή δίνεις πολύ χρόνο σε θέματα που δεν είναι καν προβλήματα.

Ανίχνευσε την κατάσταση

Σίγουρα έχεις ακούσει για την αρχή Παρέτο, την ιδέα ότι το 80% των συνεπειών έρχεται από το 20% των αιτιών. Και αυτή η αρχή έχει εφαρμογή και στο φλερτ: Πολλοί εστιάζουν στο 80% της προσπάθειας που όμως δεν φέρνει τα αντίστοιχα αποτελέσματα. Έτσι δίνουν μεγάλη προσοχή στον εντυπωσιασμό και στις ατάκες, και χάνουν την ουσία.

Ας πάρουμε για παράδειγμα το ντύσιμο. Ενώ όπως έχουμε πει πολλές φορές, μια προσεγμένη εμφάνιση μετράει, η μεγάλη έμφαση στα εντυπωσιακά και ακριβά ρούχα δεν οδηγεί πουθενά. Μερικοί νομίζουν ότι αν δώσουν μεγάλα ποσά για το ντύσιμό τους σηματοδοτούν στους άλλους την αξία που έχουν οι ίδιοι. Το ίδιο και αν ντυθούν εξεζητημένα και διαφορετικά.

Όμως το μόνο που καταλήγουν να δείχνουν είναι ότι το «προσπαθούν» πολύ, κάτι που όπως γνωρίζεις δεν είναι καθόλου ελκυστικό.

Τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι τείνουμε να θεωρούμε ότι κάτι είναι σημαντικό ή ζωτικό στηριζόμενοι περισσότερο στο πως δείχνει παρά στην ουσία του. Είναι πράγματα που βρίσκουμε εντυπωσιακά και άρα θεωρούμε θα είναι και αποτελεσματικά, όταν στην πράξη, η πιο διακριτική συμπεριφορά είναι που έχει αποτελέσματα.

Μπορείς να κάνεις χαμό για το πόσο εκπληκτικό είναι το νέο σου σπορ αυτοκίνητο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχεις και περισσότερα ραντεβού. Στην καλύτερη περίπτωση, θα βρεις κάποια που το ενδιαφέρον της για εσένα περιορίζεται στο αυτοκίνητό σου και όχι σε εσένα το ίδιο.

Γιατί έχεις δυσκολίες στο φλερτ;

Το θέμα είναι ότι συχνά όταν βλέπουμε ότι έχουμε κολλήσει και ότι η προσωπική μας ζωή δεν πάει καλά, προσπαθούμε να μαντέψουμε το γιατί. Έτσι κάνουμε υποθέσεις που μας φαίνονται λογικές (πχ για το τι θέλουν οι γυναίκες) ακόμα κι αν απέχουν από την πραγματικότητα.

Για παράδειγμα, το λεγόμενο άγχος προσέγγισης, δηλαδή το άγχος του να μιλήσεις (πάντα με άνεση και σεβασμό) σε κάποια κοπέλα που σε ενδιαφέρει, έχει να κάνει με το πώς νιώθεις για τον εαυτό σου, κι όχι με τεχνικές και τακτικές που σου «πουλάνε» διάφοροι.

Εν προκειμένω, αυτό που χρειάζεται να διορθώσεις δεν είναι να βρεις την «τέλεια αποτελεσματική τεχνική», αλλά να διαχειριστείς τον τρόπο που βλέπεις τον εαυτό σου και την αυτοαξία σου.

Ένας άλλος τρόπος που δημιουργούμε προβλήματα στον εαυτό μας και αντιμετωπίζουμε δυσκολίες στο φλερτ, είναι όταν οι λύσεις που επιδιώκουμε είναι αναποτελεσματικές.

Σκέψου κάποιο φυσικό χαρακτηριστικό σου, όπως το ύψος, τα μαλλιά σου κλπ. Πολλές φορές χάνουμε ενέργεια, χρόνο (και χρήματα) σε μεθόδους που στην καλύτερη περίπτωση αποτελούν ημίμετρα.

Αν, για παράδειγμα, έχεις φαλάκρα, μπορείς να ξοδέψεις πολλά χρήματα και χρόνο προσπαθώντας να την γιατρέψεις, αντιστρέψεις, κρύψεις. Ή μπορείς απλά να την αποδεχτείς, να κουρέψεις πολύ κοντά τα μαλλιά σου και να εστιάσεις στο να γνωρίσεις γυναίκες που όχι μόνο δεν τις ενοχλεί, αλλά την βρίσκουν και σέξυ.

Κοστίζει πολύ λιγότερη ενέργεια και χρόνο και σου δίνει πολύ καλύτερα αποτελέσματα, ειδικά μακροχρόνια.

Θες να σε βοηθήσουμε να ξεκολλήσεις; Τα Online Lessons είναι εδώ για σένα.

Εστίασε εκεί που αξίζει

Όταν λοιπόν θες να ξεκολλήσεις τη ζωή σου, είναι σημαντικό να εστιάζεις σε όσα προβλήματα κάνουν πραγματικά διαφορά. Το που θα πας για να γνωρίσεις κόσμο και τι είδους κόσμο, είναι σημαντικό. Είναι άλλο να μιλάς σε εντελώς άγνωστες (που εκεί υπάρχει μεγάλος βαθμός τυχαιότητας) και άλλο με κοπέλες που μοιράζεστε κάποιο κοινό ή χόμπι.

Ή  το να την κάνεις να γελάσει και να περάσει καλά είναι πολύ πιο σημαντικό από το μέγεθος του πορτοφολιού σου ή του σπιτιού σου.

Το ίδιο ισχύει και για την αυτοπεποίθηση και τη συμπεριφορά. Στις περισσότερες δύσκολες περιπτώσεις, αυτοί που δυσκολεύονται περισσότερο, είναι επειδή τείνουν να έχουν απορροφήσει λάθος πληροφορίες και πεποιθήσεις, κι όχι επειδή έχουν λάθος πρόσωπο ή άσχημο σώμα. Αυτό με τη σειρά του αθροίζεται και κάνει τα πράγματα χειρότερα. Οι αποτυχίες σου σε απογοητεύουν και η πικρία που νιώθεις εκφράζεται όλο και πιο πολύ μειώνοντας ακόμα περισσότερο την επιτυχία σου.

Μάλιστα, τα περισσότερα από τα λάθος προβλήματα είναι αποτέλεσμα του ότι έχεις επενδύσει πολύ σε λάθος ιδέες για την αγάπη, το φλερτ και το σεξ. Είτε πρόκειται για τις γυναίκες που είναι Χ και Ψ και «δεν ξέρουν τι θέλουν», είτε είναι για τις απαντήσεις που πιστεύεις ότι παίρνεις και που βρίσκονται μόνο μέσα στη φαντασία σου, βάζεις ο ίδιος εμπόδια στον εαυτό σου.

Το να ξεκολλήσεις από τις δυσκολίες στο φλερτ και να προχωρήσεις σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσεις να προσπαθείς να λύνεις τα λάθος προβλήματα αλλά αντίθετα να διαλέγεις λύσεις που κάνουν όντως τη διαφορά.

Τις περισσότερες φορές αυτό σημαίνει να προσαρμόσεις αυτό που κάνεις ή ακόμα και να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου. Αν τα dating apps δεν σου ταιριάζουν, τότε άσε τα στην άκρη και βγες έξω. Αν τα μπαρ δεν σου ταιριάζουν, βρες έναν σύλλογο ή χόμπι που σε φέρνει σε επαφή με κόσμο.

Μπορείς να συνεχίσεις να επιμένεις στα ίδια και τα ίδια ή μπορείς να αλλάξεις τις προτεραιότητές σου και να δεις μεγάλη διαφορά μέσα σε ώρες.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!