Το χιούμορ στην υπηρεσία του φλερτ: 3 τρόποι να το αξιοποιήσεις - Men's Bible

Το χιούμορ στην υπηρεσία του φλερτ: 3 τρόποι να το αξιοποιήσεις

Το χιούμορ στην υπηρεσία του φλερτ: 3 τρόποι να το αξιοποιήσεις, 3 Βήματα για να βάλεις χιούμορ στο φλερτ

Όλοι λατρεύουν ένα καλό αστείο. Όλοι απολαμβάνουν το καλό χιούμορ και την αλλαγή που προκαλεί στη διάθεση και τα συναισθήματα τους.

Και όταν λέω όλοι, φυσικά εννοώ και τις γυναίκες.

Η αξία του χιούμορ ως αφροδισιακό είναι ένα από τα αρχαιότερα κλισέ στην ιστορία του φλερτ και όσες γυναίκες και αν ρωτήσεις, όλες το έχουν στη λίστα. Και υπάρχει καλός λόγος για αυτό .

Από τη μία είναι τα θετικά συναισθήματα και από την άλλη, μια καλή αίσθηση του χιούμορ δείχνει πολλά από τα καλά και ποιοτικά γνωρίσματα ενός ελκυστικού αρσενικού.

Για παράδειγμα, το έξυπνο χιούμορ αποκαλύπτει την ικανότητα να καταλαβαίνει κανείς το ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο και πώς λειτουργούν τα πράγματα. Πώς αλλιώς θα μπορούσε άλλωστε να τα σχολιάσει και να τα διακωμωδήσει;

Επίσης, ένας άντρας με καλή αίσθηση του χιούμορ, δείχνει πως δε φοβάται να πει στον κόσμο τί είναι αυτό που τον διασκεδάζει. Είναι ένας άντρας με αυτοπεποίθηση. Ένας άντρας που αυτοσαρκάζεται, ένας άντρας με αυτογνωσία. Κάποιος που γνωρίζει τα δυνατά του σημεία και τις αδυναμίες του και αποδέχεται τον εαυτό του όπως είναι.

Από την άλλη, κάποιος που είναι συνεχώς σοβαρός, και αποφεύγει να κάνει κάποιο αστείο για τον εαυτό του ή για τους άλλους μοιάζει να αντιμετωπίζει τα πάντα σα να πρόκειται για τον ερχομό της αποκάλυψης.

Αυτή η σοβαρότητα και η αδυναμία του να κάνει πλάκα και να διασκεδάσει, είναι συχνά σημάδι πως κάποιος νοιάζεται υπερβολικά για το πώς τον αντιλαμβάνονται οι άλλοι γύρω του. Προσέχει και φιλτράρει τι λέει και το πώς το λέει.

Τι είναι όμως το χιούμορ;

Πρόκειται ουσιαστικά για την ικανότητα να ξαφνιάζεις αυτόν με τον οποίο μιλάς και να συνδέεις μεταξύ τους δύο φαινομενικά άσχετα πράγματα. Και όπως συμβαίνει συνήθως με οτιδήποτε δημιουργικό, για να το κάνεις καλά θα πρέπει πρώτα να μπορείς να εκφράσεις τον εαυτό σου χωρίς αναστολές.

Το χιούμορ είναι κατά βάση μια δημιουργική διαδικασία. Μια διαδικασία η οποία είναι δύσκολο να γίνει αποτελεσματικά ή και καθόλου αν είσαι σφιγμένος και νευρικός ή αν σκέφτεσαι υπερβολικά τί θα πουν οι άλλοι για σένα.

Όλα αυτά βέβαια σημαίνουν πως το χιούμορ δεν είναι κάτι που το έχεις ή δεν το έχεις. Όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή, έτσι κι εδώ, δεν πρόκειται για μια κατάσταση άσπρο – μαύρο.

Κάποιοι άνθρωποι είναι πολύ καλοί και προσφέρουν απλόχερα έξυπνα αστεία και άφθονο γέλιο. Αυτό όμως δε συμβαίνει γιατί έχουν κάποιο ιδιαίτερο γονίδιο που αν δεν το έχεις, είσαι καταδικασμένος στην αιώνια σοβαρότητα. Συμβαίνει γιατί πολύ απλά, έμαθαν από μικροί να εκφράζονται χωρίς αναστολές. Και με τον καιρό και τις συνεχείς επαφές με τους άλλους βρήκαν ποιά μοτίβα είναι αυτά που χαρίζουν γέλιο και χαμόγελα.

Αν λοιπόν νιώθεις ότι έχεις μαλώσει με το χιούμορ, να ξέρεις πως το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνεις είναι να αφήσεις τον εαυτό σου να εκφραστεί ελεύθερα.

Από εκεί και πέρα μπορείς να δοκιμάσεις και να εξασκήσεις ορισμένα μοτίβα  στον τρόπο επικοινωνίας σου. Έχε στο νου σου όμως, πως το μυστικό πίσω από το επιτυχημένο χιούμορ δεν είναι τόσο οι λέξεις που θα χρησιμοποιήσεις και το τί θα πεις, αλλά το πώς θα το πεις.5+1 συμβουλές για το Χιούμορ στο φλέρτ

#1 Υπερβολή

Η υπερβολή είναι η τέχνη του να παίρνεις μια καθημερινή εικόνα και να υπερβάλεις για ένα από τα χαρακτηριστικά της σε τέτοιο βαθμό, που να γίνεται παράλογο και αστείο. Πρόκειται για έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους του χιούμορ και σίγουρα πολλά από τα αστεία που έχεις ακούσει ή που έχεις πει και εσύ βασίζονται πάνω της.

Πολλές φορές όμως, χρησιμοποιείται και με μη χιουμοριστικούς τρόπους. Συχνά, για να δώσουμε μεγαλύτερη έμφασή σε αυτό που θέλουμε να πούμε . Αν θες λοιπόν να προσθέσεις χιούμορ σε αυτό που λες, το κλειδί με την υπερβολή είναι να υπερβάλεις τόσο πολύ, που να είναι προφανές ότι δε μιλάς σοβαρά.

Για παράδειγμα:

  • Ρε συ, η πόλη που πήγα το Σαββατοκύριακο ήταν πραγματικά μικρή.
  • Δηλαδή, πόσο μικρή;
  • Ε να, οι πινακίδες για την είσοδο και την έξοδο ήταν στον ίδιο στύλο.

#2 Πείραγμα

Το πείραγμα είναι ένα μικρό διασκεδαστικό σχόλιο, το οποίο γίνεται εις βάρος κάποιου άλλου. Πρόκειται για ένα πολύ δυνατό όπλο στο φλερτ αν το χειριστείς σωστά. Ο σκοπός φυσικά δεν είναι να προσβάλεις μια γυναίκα ή να την κάνεις να νιώσει άσχημα, γι’ αυτό το πείραγμα γίνεται πάντα με καλές προθέσεις και πάντα με χαμόγελο.

Για παράδειγμα:

Αφού σου έχει πει ότι δεν της αρέσουν τα extreme sports

  • Ουάου, εσύ θα πρέπει να κάνεις τρομερή παρέα με τη γιαγιά μου, είναι κι αυτή πολύ περιπετειώδης.

Προσοχή όμως, δεν αρέσει σε όλες το πείραγμα. Ενώ κάποιες γυναίκες το λατρεύουν κάποιες άλλες μπορεί να νιώσουν άβολά, άσχετα αν είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για χιούμορ. Γι’ αυτό χρειάζεται μέτρο και φυσικά την ικανότητα να μπορείς να διαβάζεις τον άλλο και να πράττεις ανάλογα.

Για να βελτιώσεις την επικοινωνία σου με τις γυναίκες και να γίνεις ειδικός στο πείραγμα, δες εδώ

#3 Παραπλάνηση στο χιούμορ

Σκοπός του χιούμορ είναι να ξαφνιάσεις τους άλλους και η παραπλάνηση είναι ένας από τους πιο κλασικούς τρόπους να το κάνεις. Ξεκινάς λέγοντας ένα κλισέ ή μια ιστορία που οδηγεί τον άλλο σε ένα συγκεκριμένο συμπέρασμα και στο τέλος, τον ξαφνιάζεις λέγοντας κάτι εντελώς διαφορετικό ανατρέποντας τις προσδοκίες του.

Το χιούμορ είναι πολύ βασικό και χρήσιμο σε όλες τις κοινωνικές περιστάσεις. Βοηθάει τους άλλους να χαλαρώσουν, σπάει τον πάγο και φυσικά εκπέμπει αρκετά θετικά στοιχεία για εμάς.

Αρκεί όμως να μην χρησιμοποιείται στην υπερβολή.

Αρκετοί άντρες μπερδεύονται και νομίζουν πως επειδή μια γυναίκα γελάει, αυτό είναι αρκετό για να πάρουν το τηλέφωνό της και να βγουν ραντεβού μαζί της. Έτσι συνεχίζουν να λένε αστεία και να προσπαθούν να την κάνουν να γελάσει.

Ο σκοπός όμως δεν είναι να σε δει ως διασκεδαστή αλλά ως άντρα. Γι’ αυτό και το χιούμορ πρέπει πάντα να συνδυάζεται και με μια δυναμική παρουσία και την ικανότητα να κλιμακώνεις την κουβέντα. Να ηγηθείς και να δείξεις πως είσαι εκεί για να τη διεκδικήσεις και όχι για να γίνεται φίλοι.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!