Το να βγεις από το FriendZone είναι επιλογή σου - Men's Bible

Το να βγεις από το FriendZone είναι επιλογή σου

Το να βγεις από το FriendZone είναι επιλογή σου, 3 Σημάδια ότι θα Γυρίσει πίσω η Πρώην σου

Σήμερα θέλω να μιλήσουμε για το FriendZone και το γιατί τόσο πολλοί άνδρες μένουν σε αυτό. Γιατί τελικά το να βγεις από το FriendZone είναι επιλογή σου.

Υπάρχει η τάση σε ορισμένους να θέλουν να μείνουν στο «σίγουρο». Αυτό που γνωρίζουν. Έτσι νιώθουν ασφάλεια ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι αφιερώνουν χρόνο σε μια σχέση που δεν θα συμβεί ποτέ.

Και τις περισσότερες φορές το γνωρίζουν ήδη αυτό. Και απλά «περιτριγυρίζουν» φιλικά την κοπέλα, χωρίς να κάνουν σαφές ότι τους ενδιαφέρει κάτι άλλο από πλατωνική σχέση, επειδή ήδη γνωρίζουν ότι η κοπέλα δεν ενδιαφέρεται.

Πρέπει να βγεις από το Friendzone

Αλλά μπορείς να βγεις από το Friendzone ανά πάσα στιγμή. Απλά απαιτεί να αποδεχτείς ότι δεν θα γίνει κάτι με την συγκεκριμένη κοπέλα και να προχωρήσεις, καθώς υπάρχουν τόσες πολλές δυνητικές σύντροφοι εκεί έξω.

Οι περισσότεροι όμως δεν το κάνουν αυτό. Μάλιστα, προτιμούν να μένουν εκεί, δίνοντας χρόνο και ενέργεια σε μια (δήθεν) φιλική σχέση που δεν θα εξελιχθεί ποτέ σε κάτι άλλο.

Η αλήθεια είναι πως για πολλούς δείχνει πιο απλό το να διατηρούν τη φαντασίωση ζωντανή, ακόμα κι αν γνωρίζουν μέσα τους ότι δεν θα γίνει ποτέ πραγματικότητα, παρά να αποδεχτούν ότι πρέπει να φύγουν. Τους φοβίζει ίσως το ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή. Ενώ η ψεύτικη ελπίδα της φαντασίας τους είναι πιο παρηγορητική…

Έτσι συνεχίζουν να δίνουν χρόνο και ενέργεια για να κρατήσουν αυτή την ψεύτικη ελπίδα ζωντανή, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι χάνουν άλλες ευκαιρίες για πραγματική σχέση με κάποια κοπέλα που θα ενδιαφερόταν για αυτούς. Το γνωστό, το γνώριμο, ανεξαρτήτως του πόσο απογοητευτικό είναι, είναι και πιο ασφαλές και λιγότερο αγχωτικό από το άγνωστο.

Να μένεις μόνο εκεί που σε θέλουν

Αλλά πέρα από το να βγεις από το friendzone αυτό εφαρμόζεται εξίσου καλά και σε άλλες κοινωνικές σχέσεις που δεν είναι καλές για εσένα:

Πόσες φορές δεν προσπάθησες να κρατήσεις μια επαφή ζωντανή, παρόλο που το άλλο μέλος της σχέσης δεν ενδιαφερόταν ιδιαίτερα;

Αλλά και σε προσωπικές ερωτικές σχέσεις, πόσες φορές δεν προσπάθησες, παρ’ όλο που έβλεπες ότι τελικά δεν ταιριάζατε, ότι το σεξ δεν ήταν ικανοποιητικό για κανέναν σας, ότι θέλατε διαφορετικά πράγματα;

Πολλοί λοιπόν κολλάνε με κοπέλες ή σχέσεις επειδή φοβούνται να προχωρήσουν. Είναι πολύ εύκολο να κολλήσεις με κάποιον απλά και μόνο επειδή ήταν το πρώτο match που έκανες στο tinder. Ή επειδή είναι η μόνη κοπέλα του γραφείου.

Και η ιδέα να βγεις από το friendzone και να προχωρήσεις σε φοβίζει επειδή ήδη έχεις δώσει πολύ χρόνο και ενέργεια. Σκέφτεσαι ότι αν έκανες τόση προσπάθεια για να φτάσεις ως εδώ, τι θα συμβεί αν τα παρατήσεις. Είναι η ανασφάλεια ότι αυτό είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις. Ότι αυτή είναι η μόνη σχέση για σένα.

Αλλά δεν είναι. Ή μάλλον… θα είναι, αν αφήσεις την κατάσταση να σέρνεται έτσι. Το πρόβλημα με το να επιμένεις σε αδιέξοδες σχέσεις είναι πως αποτελούν παγίδα.

Όχι με την έννοια ότι κάποιος επιθυμεί να σε υπονομεύσει, αλλά με την έννοια ότι μένεις για πάντα κολλημένος εκεί. Όλος ο χρόνος που έδωσες για να ποτίζεις ένα νεκρό φυτό, δεν επιστρέφει ποτέ. Είναι χρόνος που θα μπορούσες να δώσει για να βρεις κάποια άλλη κοπέλα, που σου ταιριάζει καλύτερα και την γουστάρεις και σε γουστάρει κι αυτή.

Δεν σε βοηθάει το να μένεις κολλημένος σε ένα λάθος, απλά και μόνο έδωσες πολύ χρόνο στο να το κάνεις…

Θες να μπορείς να κάνεις ποιοτικές γνωριμίες και σχέσεις; Δες εδώ. 

Ώρα να βγεις από το Friendzone

Όσο δελεαστικό κι αν είναι να πιστεύεις ότι θα κάνεις το θαύμα και θα αλλάξεις τα πράγματα, δεν μπορείς. Απλά δαπανάς χρόνο και ενέργεια. Δεν έχει σημασία πόσο νερό θα ρίξεις, το νεκρό φυτό δεν θα μεγαλώσει.

Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι απλή: χρειάζεται να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου.

Το να είσαι στην friendzone δεν σημαίνει ότι δεν αξίζεις αρκετά ή ότι δεν είσαι αρκετά καλός. Το γεγονός ότι δεν της αρέσεις με τον τρόπο που αρέσει αυτή σε σένα δεν σημαίνει ότι πάει κάτι λάθος μαζί σου. Απλά σημαίνεις ότι κάτι λείπει, ένα βασικό κομμάτι που είναι απαραίτητο για κάθε ερωτική σχέση. Και από εκεί και πέρα, φυσικά πρέπει να σεβαστείς τα όριά της και να μην την πιέσεις.

Δεν φταίει ούτε αυτή, ούτε εσύ. Απλά έτσι έχουν τα πράγματα. Αν δεν σε συμπαθούσε αρκετά, τότε δεν θα είσαι ήθελε ούτε σαν φίλο. Αυτή η περίεργη «φιλική» σχέση δεν είναι η μόνη σχέση που θα έχεις στη ζωή σου.

Δεν αποτελεί απόδειξη ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά. Αποτελεί απόδειξη ότι έχεις κάνει κάποια πράγματα σωστά. Το επόμενο βήμα είναι να προσπαθήσεις ξανά με άλλη κοπέλα.

Μάθε από τις εμπειρίες σου, εφάρμοσε αυτά που έμαθες και προχώρα. Και την επόμενη φορά, θα ξέρεις καλύτερα τι θέλεις και τι χρειάζεσαι. Και εξίσου σημαντικό: θα είσαι έτοιμος για μια σχέση που δεν θα μοιάζει με συνεχή αγώνα.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!