Χρησιμοποίησε το θυμό υπέρ σου! - Men's Bible

Χρησιμοποίησε το θυμό υπέρ σου!

Χρησιμοποίησε το θυμό υπέρ σου!

Πριν ξυπνήσει ο «John Rambo» μέσα σου και αρχίσεις να τα κάνεις όλα λίμπα με αφορμή τον τίτλο του άρθρου, επέτρεψε μου πρώτα να σου πω για ποιον λόγο το έγραψα.

Αν έχεις πάρει απόφαση να ξεκινήσεις το μακρινό σου ταξίδι προς την αυτοβελτίωση (τόσο στο φλερτ όσο και στην προσωπική σου ζωή), αργά η γρήγορα θα έρθεις αντιμέτωπος με τα συναισθήματα σου.

Αν επίσης έχεις διαβάσει βιβλία που ειδικεύονται στον τομέα της αυτοβελτίωσης, σίγουρα θα έχεις συναντήσει κάποιο κεφάλαιο το όποιο θα σε συμβουλεύει να σκέφτεσαι θετικά, να προσπαθείς να ανακαλέσεις ευχάριστες αναμνήσεις για να νιώσεις καλύτερα όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με δυσάρεστες καταστάσεις και πως τα θετικά συναισθήματα, θα είναι ο σύμμαχος σου στην πορεία της εξέλιξης σου και θα σε οδηγήσουν στην επιτυχία!

Λοιπόν, ένα πράγμα έχω να πω για όλα αυτά, «Έχω μπουχτίσει από θετικά συναισθήματα και θετικές σκέψεις!» Ειλικρινά, γιατί έχουν βαλθεί όλοι να φυτέψουν στο μυαλό μας την πεποίθηση, πως μόνο τα θετικά συναισθήματα (χαρά, αγάπη, ελπίδα, ευγνωμοσύνη κ.α) θα σε βοηθήσουν στην εξέλιξη σου;

Εδώ θα σπάσω τη μονοτονία και θα σου πω ότι υπάρχουν και άλλα συναισθήματα στη ζωή και συγκεκριμένα ο θυμός, ο οποίος μπορεί να σε ωφελήσει και να σε ωθήσει να κάνεις πράγματα, τα οποία θα σπάσουν τα δεσμά που σε κρατούσαν στάσιμο τόσο καιρό και παράλληλα θα τονώσουν την αυτοπεποίθηση σου. Αρκεί βέβαια να τον χρησιμοποιήσεις σωστά.

Ο Θυμός

Ο θυμός είναι μια πολύ παρεξηγημένη έννοια στη σύγχρονη εποχή που ζούμε, παρ’ όλα αυτά παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην προσωπικότητα ενός «Άλφα αρσενικού».

Δεν εννοώ να χάσεις τον έλεγχο, να αρχίσεις ανεξέλεγκτα να διαλύεις ότι βρίσκεις γύρω σου και να ξεσπάς με οργή σε άλλους ανθρώπους, αλλά να βρεις κάποια πράγματα στη ζωή που σου προκαλούν μια δόση θυμού και να τα χρησιμοποιήσεις υπέρ σου!

θυμός δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μια μορφή αρνητικών συναισθημάτων και αυτά τα συναισθήματα υπάρχουν στη ζωή μας για κάποιο λόγο!Χρησιμοποίησε το θυμό υπέρ σου!

Θα σου δώσω να καταλάβεις τί εννοώ, με ένα παράδειγμα. Γράψε σε ένα χαρτί μερικά πράγματα από την καθημερινή σου ζωή, που σου σε εκνευρίζουν. Για να σε διευκολύνω, την αρχή θα την κάνω εγώ.

Με εκνευρίζουν:

  • Οι μηχανόβιοι που μπαίνουν σφήνα ανάμεσα στα αυτοκίνητα (το ξέρω είσαι και εσύ ένας απ’ αυτούς)!
  • Οι φαφλατάδες και οι «ξερόλες»
  • Οι άνθρωποι που προσπαθούν να χωθούν στο λεωφορείο χωρίς να αφήνουν τους άλλους επιβάτες να κατέβουν πρώτοι
  • Οι πωλητές που θα σου κάνουν επίκληση στο συναίσθημα προκειμένου να αγοράσεις το προϊόν που θέλουν να σου πλασάρουν, λέγοντας «Κάν΄ το για το παιδί σου, όχι για σένα»
  • Όσοι πετάνε σκουπίδια στο δρόμο

Φυσικά αυτή η λίστα μπορεί να συνεχιστεί για ώρες ατελείωτες!

Διοχέτευσε το θυμό σου

Μην αφήσεις κανέναν να σε κοροϊδέψει. Χρειάζεσαι αυτά τα πράγματα που σε εκνευρίζουν στη ζωή σου, διότι θα σε τεστάρουν και θα σου δώσουν ενέργεια!

Σίγουρα υπάρχουν πολλές μέθοδοι στις μέρες μας, οι οποίες θα σου διδάξουν πως να ελέγξεις το θυμό σου και πως να τον αποβάλλεις από την καθημερινότητα σου, αλλά ένας άντρας αξίας χρειάζεται να έχει αποθηκευμένο μέσα του ένα μικρό ποσοστό θυμού προκειμένου να μπορέσει να σταθεί στο ύψος του και να νιώσει ζωντανός!

Πραγματικά, το παράδειγμα που σου έδειξα πιο πάνω είναι μια πολύ διασκεδαστική άσκηση, διότι τα περισσότερα πράγματα που ανέφερα, μαζί με μια μικρή δόση χιούμορ όπως κατάλαβες, μπορούν να εξελιχθούν σε εξαιρετικά θέματα για συζήτηση με μια γυναίκα!

Θυμάσαι εκείνες τις γυναίκες που σε απέρριψαν όταν μετά από πολύ προσπάθεια βρήκες το θάρρος να τις προσεγγίσεις; Ή εκείνες που σου είπαν «Σε βλέπω σα φίλο»;

Δε φαντάζεσαι πόσο μεγάλο κίνητρο μπορεί να αποτελέσει η ενέργεια που αναβλύζει από το θυμό σου, ώστε να ξεκινήσεις γυμναστήριο, να κάνεις κάτι δημιουργικό ή ακόμα και να γίνεις πιο αποδοτικός στη δουλειά σου. Να τον διοχετεύσεις με λίγα λόγια, σε κάτι που θα σε ωφελήσει χωρίς να το κάνεις εις βάρος των συνανθρώπων σου.

Κάνε το θυμό σου κίνητρο για να αλλάξεις. Δες εδώ

Μα γιατί στα λέω όλα αυτά; Διότι ο άνθρωπος χρειάζεται να νιώθει μια πλήρη «γκάμα» συναισθημάτων προκειμένου να αισθανθεί ολοκληρωμένος.

Όπως ακριβώς δε θα μπορούσες να τρως κάθε μέρα φακές για το υπόλοιπο της ζωής σου, έτσι ακριβώς δε θα μπορούσες να ζήσεις μια ολόκληρη ζωή παγιδευμένος σε ένα πλαίσιο θετικών συναισθημάτων. 

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, τα θετικά συναισθήματα είναι απαραίτητα και μας ωφελούν πραγματικά όταν προκύπτουν αβίαστα και όχι όταν προσπαθούμε να τα προκαλέσουμε επιτηδευμένα, ώστε να καλύψουμε τα αρνητικά.

Είναι σα να καθαρίζεις το σπίτι σου χωρίς να σηκώνεις το χαλί. Έτσι δε θα καταφέρεις τίποτα, διότι τα σκουπιδάκια που έχει από κάτω θα εξακολουθούν να είναι εκεί. Εσύ όμως με ποιον τρόπο διοχετεύεις τα συναισθήματα σου;

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!