3 Τρόποι να Βοηθήσεις τον εαυτό σου να ανταπεξέλθει σε μια Καθημερινότητα Φωτιά! - Men's Bible

3 Τρόποι να Βοηθήσεις τον εαυτό σου να ανταπεξέλθει σε μια Καθημερινότητα Φωτιά!

3 Τρόποι να Βοηθήσεις τον εαυτό σου να ανταπεξέλθει σε μια Καθημερινότητα Φωτιά!

Τo να μπορείς να χαλαρώνεις από την καθημερινότητα και την ρουτίνα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους παράγοντες για να καταφέρεις να πετυχαίνεις τους στόχους σου.

Ειδικά, στην περίπτωση, που κάνεις παραπάνω από μία, δύο δουλειές, καταλαβαίνεις πόσο αναγκαίο είναι να αναπνέει ο εαυτός σου. Αν ήδη έχεις κάποιο χόμπι ή δραστηριότητα, που σε ξεκουράζει από την πίεση της εβδομάδας, τότε συνέχισε το, διαφορετικά θα χρειαστεί να ψαχτείς και να βρεις κάτι που σου αρέσει.

Προσωπικά, μου πήρε αρκετό χρόνο να αποφασίσω τι είναι αυτό που με χαλαρώνει. Επιλέγεις, απορρίπτεις και εγκρίνεις.

Πρωτού όμως, δούμε ορισμένες δραστηριότητες, που μπορείς να κάνεις, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε δύο πολύ σημαντικά πράγματα:

#1 Διατροφή

Αν θέλεις να ανταποκριθεί ο εαυτός σου στο μέγιστο τις κρίσιμες στιγμές, τότε φρόντισε τον! Ξέρω ότι είναι δύσκολο χρονικά και οικονομικά να ακολουθείς μία συγκεκριμένη διατροφή, όταν κοιτάς το ρολόι για να προλάβεις το επόμενο meeting, το μάθημα, που αρχίζει στο πανεπιστήμιο μετά τη δουλειά ή οτιδήποτε άλλο, όμως πάμε να δούμε μερικά πράγματα που μπορείς να εφαρμόσεις:

Μικρά γεύματα: μπορείς να κάνεις μικρά γεύματα μέσα στη μέρα (πριν και μετά το μεσημεριανό σου), προκειμένου να καταφέρεις να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις της υπόλοιπης μέρας, όπως φρούτα, γαλακτοκομικά προϊόντα κλπ. Θα σε κρατήσουν και θα σου δώσουν όση ενέργεια χρειάζεσαι για να συνεχίσεις.

Έπειτα καλό θα ήταν να αποφύγεις την υπερβολική ζάχαρη, τα τηγανητά και τα τρόφιμα, που περιέχουν αρκετά συντηρητικά. Ο βασικότερος λόγος είναι ότι μακροπρόθεσμα πιθανώς να σου δημιουργήσουν προβλήματα στην υγεία σου και δεύτερον, δεν σου προσφέρουν ουσιώδεις βιταμίνες, παρά μόνο σύντομες απολαύσεις.

#2 Ύπνος

Ένα καλό 7ώρο- 8ώρο ποιοτικού ύπνου είναι αρκετό για να σε βοηθήσει να ξεκινήσεις δυναμικά την μέρα σου.

Ίσως να έχεις ακούσει για τον κιρκάδιο ρυθμό του ανθρώπινου σώματος, που ουσιαστικά είναι η βιολογική διαδικασία του οργανισμού διαχωρισμένη στις ώρες της ημέρας.

Με άλλα λόγια για κάθε χρονικό διάστημα της ημέρας, ο οργανισμός μας είναι προγραμματισμένος να κάνει συγκεκριμένες λειτουργίες. Ωστόσο, μπορεί να επηρεαστεί και να διαμορφωθεί αρκετά από το εξωτερικό μας περιβάλλον- την καθημερινότητα μας δηλαδή.

Δύο κύρια σημεία θα αναφέρουμε μόνο:

Η έκκριση μελατονίνης-, η ορμόνη της ανάπτυξης, η οποία ξεκινάει να παράγεται όταν κοιμόμαστε στις 9 η ώρα το βράδυ, στις 3 η ώρα φτάνει στη μέγιστη ποσότητα παραγωγής της από το σώμα μας και στις 7 και μισή το πρωί σταματάει να παράγεται. Γι’ αυτό λοιπόν, είναι σημαντικό να μην κοιμόμαστε πολύ αργά το βράδυ, διότι έτσι μειώνεται αρκετά και η ποιότητα του ύπνου μας.

Το δεύτερο είναι ότι στις 9 η ώρα το πρωί, η τεστοστερόνη έχει την υψηλότερη έκκριση από την υπόλοιπη μέρα και αυτός είναι ο λόγος που το πρωί έχουμε περισσότερη διάθεση για σεξ.

Όταν λοιπόν, κοιμόμαστε αργά ή ελάχιστες ώρες, η παραγωγή των παραπάνω αλλά και άλλων ουσιών αλλάζει, με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να μην μπορεί να ανταποκριθεί στο έπακρο μέσα στην μέρα.Πως να προχωράς και να θριαμβεύεις όταν η κατάσταση ζορίζει, 3 Τρόποι να Βοηθήσεις τον εαυτό σου να ανταπεξέλθει σε μια Καθημερινότητα Φωτιά!

#3 Δραστηριότητες

Αφού έχεις φροντίσει για την σωματική και πνευματική σου υγεία, πάμε τώρα στην ψυχολογική.

#1 Διαλογισμός

Κάτι, το οποίο με βοήθησε αρκετά και το κάνω όχι μόνο μία φορά μέσα στην βδομάδα, αλλά τουλάχιστον τρεις είναι ο Διαλογισμός.

Δεν χρειάζεται να ανάβεις κεριά, στικς και να το πας σε άλλο επίπεδο. Ακόμα και 5-10 λεπτά διαφραγματικής αναπνοής είναι αρκετά για να βοηθήσουν τον εγκέφαλο να οξυγονωθεί καλύτερα και να ξεκινήσεις την μέρα σου με άλλη διάθεση.

Μπορείς συμπληρωματικά, να επαναλαμβάνεις μέσα σου τους στόχους που θέλεις να πετύχεις εκείνο το χρονικό διάστημα. Φυσικά αν είσαι λίγο πιο ψαγμένος στο θέμα του διαλογισμού, μπορείς να επιλέξεις εκείνον, που σε εκφράζει και σε αντιπροσωπεύει περισσότερο.

#2 Ταξίδια

Δεν ξέρω, αν υπάρχει καλύτερη λέξη για την φράση:

«Απόδραση από την καθημερινότητα»

Είτε κανονίζεις το Σαββατοκύριακο σου να πας μια εκδρομή με φίλους ή μόνος σου λίγο πιο έξω από την πόλη, είτε πρόκειται να επισκεφθείς το εξωτερικό, όπως και να ‘χει η ολοκληρωτική αλλαγή του καθημερινού σου περιβάλλοντος θα σε βοηθήσει να ξεχαστείς και να δεις νέα πράγματα.

Άλλωστε, έχουμε αναφέρει σε πολλά άρθρα μας για το πόσο σημαντικά είναι τα ταξίδια, μιας και αποτελεί και ένα από τα καλύτερα θέματα συζήτησης στο φλερτ.

#3 Γυμναστική και Sports

Ορισμός της εκτόνωσης. Δεν αποτελεί όφελος μόνο για την σωματική σου υγεία, αλλά και για την ψυχολογία. Η τεστοστερόνη χτυπάει κόκκινο, δημιουργώντας ελκυστικό σώμα και χτίζοντας παράλληλα την αυτοπεποίθηση σου.

#4 Μουσική

Θέλεις να ξεκινήσεις να παίζεις κάποιο όργανο ή να δημιουργήσεις την δική σου playlist στον υπολογιστή; Το σίγουρο είναι πάντως ότι πραγματικά σε βοηθάει να χαλαρώσεις και να ξεκουραστείς.

Θες να βελτιώσεις και την προσωπική σου ζωή; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!