4 τακτικές για να δημιουργήσεις σεβασμό και αποδοχή ως Ηγέτης - Men's Bible

4 τακτικές για να δημιουργήσεις σεβασμό και αποδοχή ως Ηγέτης

5 τρόποι να γίνεις Πραγματικός Ηγέτης, Δεν ξέρω πως να βρω κοπέλα, 4 τακτικές για να δημιουργήσεις σεβασμό και αποδοχή ως ηγέτης

Εργασία, πολιτική, ακόμα και οι κοινωνικές συναναστροφές σου είναι οι χώροι στους οποίους καλείσαι να λειτουργήσεις. Σε κάθε έναν από αυτούς τους χώρους, υπάρχουν στιγμές που χρειάζεται να βγεις μπροστά και να ηγηθείς μίας κατάστασης, να γίνεις ηγέτης.

Ιδιαίτερα στους χώρους εργασίας, εφόσον έχεις λάβει μία θέση ευθύνης, θα χρειαστεί να λειτουργήσεις με έναν τρόπο που γεννά σεβασμό και αποδοχή.

Για να το πετύχεις αυτό θα χρειαστεί να ακολουθήσεις μία σειρά από συμβουλές και να κάνεις μία σειρά από κινήσεις που θα δείξουν στον κόσμο ότι αξίζει να σε ακολουθήσουν.

Δείξε το κοινό καλό ως ηγέτης

Έχει τύχει να βρεθώ σε εταιρικά περιβάλλοντα, όπου πολλές φορές αυτός που ηγείται, ρίχνει όλες τις ευθύνες στους εργαζόμενους για την αποτυχία της εταιρίας ή του τμήματος. Όπως με κάθε ανατροφοδότηση, το να ξεκινάς την ομιλία σου με κατηγορίες δεν θα σε βοηθήσει καθόλου.

Προφανώς όλοι μας λειτουργούμε με κάποια προσωπικά κίνητρα, είτε σε επαγγελματικό, είτε σε προσωπικό περιβάλλον. Αυτό όμως δεν μας κάνει εγωιστές ή αδιάφορους. Αν βρεθεί κάποιος και αναδείξει αυτή την συμπεριφορά ως κακή, το μόνο που θα κερδίσει είναι να μας χάσει από συμμάχους.

Αντί για αυτό, αναφέρσου σε αυτά που συμφέρει και τις δύο πλευρές να αποκτηθούν και ανάδειξε τα προβλήματα που θα προκύψουν αν αγνοήσουν την κατάσταση. Επίσης, είναι καλό να αφιερώσεις λίγο χρόνο να δεις τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες των συνομιλητών σου και να συνδέσεις την κάλυψη αυτών των αναγκών με αυτό που και οι δύο ενδιαφέρεστε να πετύχετε.

Όσο μπορείς, απόφυγε να εκφραστείς σε πρώτο ενικό και να αναφέρεις συστηματικά την λέξη «εγώ». Αντ’ αυτού, μίλα σε πρώτο πληθυντικό και μίλα για το πώς θα πετύχετε αυτά που καλύπτουν τις δικές τους ανάγκες.

Το σημαντικότερο από όλα είναι να ηγηθείς δια του παραδείγματος. Δεν έχει νόημα να ξεσηκώσεις τα πλήθη να σκιστούν για να φέρουν αποτελέσματα και μετά να καθίσεις σε μία πλευρά και να τους κοιτάς ενώ δεν κάνεις τίποτα.

Χρησιμοποίησε θετικό και αρνητικό κίνητρο

Υπάρχει κόσμος που λειτουργεί με το καρότο και υπάρχει κόσμος που λειτουργεί με το μαστίγιο. Με άλλα λόγια, κάποιοι θα κάνουν τα πάντα για να αποφύγουν την τιμωρία ή την αποτυχία και κάποιοι θα κάνουν ότι μπορούν για να πάρουν την επιβράβευση και το έξτρα δώρο.

Αυτό σημαίνει ότι, ως ηγέτης οφείλεις να χρησιμοποιήσεις και τα δύο κίνητρα. Οι περισσότεροι ηγέτες, λανθασμένα χρησιμοποιούν μόνο την πίεση και την τρομοκρατία ως μοχλούς πίεσης, κάτι που είναι παραγωγικό στο 50%. Θα υπάρχουν πάντα αυτοί που δεν λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο και που έτσι δεν θα αισθανθούν ποτέ κίνητρο.

Αν θέλεις να δημιουργήσεις πραγματικό κίνητρο σε όλους τότε κάνε το με δύο τρόπους. Πρώτα από όλα ξεκίνα και μίλα για όλα τα θετικά που θα βιώσει κάποιος αν σε ακολουθήσει. Όλα τα ωραία και όλες τις επιτυχίες που θα έχει. Έπειτα μίλα για όλα τα αρνητικά που θα έχει κάποιος αν επιλέξει να μην σε ακολουθήσει. Όλες τις αποτυχίες και τις απογοητεύσεις που θα βιώσει.

Έτσι θα δώσεις ταυτόχρονα κίνητρο σε όλους, να θέλουν να σε ακολουθήσουν, με κάθε κόστος.Η Ηγεσία είναι επιλογή: Πώς να βγάλεις τον Ηγέτη από μέσα σου, 4 τακτικές για να δημιουργήσεις σεβασμό και αποδοχή ως ηγέτης

Ανάδειξε την φήμη των ανθρώπων σου πριν την δική σου

Όπως με το ρητό «δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι», το ίδιο ισχύει και με τους ανθρώπους που εργάζονται για εσένα ή σε ακολουθούν.

Η φήμη και η ικανότητά τους, προέχει της δικής σου. Αυτό σημαίνει ότι είναι σημαντικό να αναδεικνύεις τους συνεργάτες σου, τόσο στους ίδιους όσο και σε άλλους, για να ενισχύεις την φήμη τους –και κατ’ επέκταση την δική σου.

Ακόμα και όταν οι συνεργάτες σου δεν αποδίδουν τα βέλτιστα, δεν έχει νόημα να φωνάξεις και να βρίσεις γιατί δεν θα πετύχεις τίποτα. Ακόμα κι αν έχεις εξοργιστεί, είναι προτιμότερο να αποφύγεις την ένταση. Απομακρύνσου από το περιβάλλον και το άτομο που σε απογοήτευσε και κράτα προσωπικές σημειώσεις για αυτά που σε ενόχλησαν, φροντίζοντας να μην τις δει κανείς, ποτέ.

Όταν θα βρεθείς ξανά στον ίδιο χώρο με αυτό το άτομο, αντί να το επιπλήξεις, απλά τόνισε αυτά που θα ήθελες να δεις αλλαγμένα στην συμπεριφορά και την διαχείρισή του.

Ο φόβος δεν είναι κίνητρο αν είσαι ηγέτης

Πολλοί πιστεύουν ότι ο φόβος είναι καλό κίνητρο για να ηγηθούν. Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να λειτουργήσει μόνο σε καταστάσεις μεγάλης ένταση και για μικρό χρονικό διάστημα.

Σε μία πολεμική σύρραξη ή σε μία έκτακτη κατάσταση, ναι θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικός. Σε μακροχρόνιο επίπεδο όμως είναι αποτρεπτικός καθώς κάνει τα άτομα να αποφεύγουν να καινοτομήσουν από φόβο και φυσικά τα κάνει να αποφύγουν να σου πουν την αλήθεια.

Θέλεις να βελτιώσεις τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!