Χρησιμοποίησε τα Κομπλιμέντα σωστά για να την Ιντριγκάρεις - Men's Bible

Χρησιμοποίησε τα Κομπλιμέντα σωστά για να την Ιντριγκάρεις

Χρησιμοποίησε τα Κομπλιμέντα σωστά για να την Ιντριγκάρεις

Μ’ αρέσει όταν βλέπω γυναίκες να συναναστρέφονται μεταξύ τους και να ανταλλάσουν κομπλιμέντα. Μ’ αρέσει η άνεση με την οποία τα ανταλλάσουν ακόμα κι αν δεν χωνεύονται μεταξύ τους.

Βλέπεις, για τις γυναίκες, τα κομπλιμέντα είναι τρόπος ζωής. Είναι κάτι που το κάνουν ενστικτωδώς. Ακόμα κι αν αντιπαθούν η μία την άλλη, στις γιορτές ή σε μία ειδική περίσταση, θα ανταλλάξουν φιλοφρονήσεις και «γλυκόλογα». Έχει κάτι πρωτόγονο ο τρόπος που το κάνουν. Είναι η αρχέγονη ανάγκη να προστατέψουν η μία την άλλη.

Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι οι γυναίκες έχουν μάστερ στα κομπλιμέντα.

Από την άλλη, οι άντρες δυσκολευόμαστε να δούμε και να πούμε τα αυτονόητα. Η δική μας αρχέγονη τάση είναι να μειώσουμε για να δειχθούμε εμείς καλύτεροι. Να υπερισχύσουμε σαν το απόλυτο αρσενικό στον χώρο. Οπότε εμείς έχουμε ταλέντο στο κράξιμο.

Εμφανίστηκε φίλος, περιποιημένος, γυαλισμένος, έτοιμος για το ραντεβού του και μας ρώτησε πως είναι. Οι απαντήσεις που πήρε ήταν «Καλός είσαι… για τρολ…», «Ρε φίλε, τα λαμπάκια σου λείπουν και θα είσαι σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο» και άλλα τέτοια γλυκά κομπλιμέντα.

Συνεπώς, δεν ξέρουμε να κάνουμε σωστά κομπλιμέντα και αυτό φαίνεται. Ο τρόπος που το κάνουμε φαίνεται παιδικός στις γυναίκες και πολλές φορές αντί να μας βγει σε καλό, μας γυρίζει μπούμερανγκ. Τι πρέπει να προσέξουμε και τι να αποφύγουμε λοιπόν; Χρησιμοποίησε τα Κομπλιμέντα σωστά για να την Ιντριγκάρεις

Απόφυγε τις συνηθισμένες ατάκες

Όπως καταλαβαίνεις, οι γυναίκες είναι συνηθισμένες να δέχονται κομπλιμέντα και μάλιστα έμπειρα. Αν εμφανιστώ εγώ και της πω «Ωραίο φόρεμα», της ακούγεται σαν ατάκα νηπιαγωγείου. Χρειάζεται να βγω από τα τετριμμένα και να της πω κάτι διαφορετικό. Οτιδήποτε αφορά το φόρεμα, τα παπούτσια της, την τσάντα της ή τα σκουλαρίκια της, δεν θα την εντυπωσιάσει.

Εξάλλου, γι’ αυτόν τον λόγο τα έβαλε, γιατί δείχνουν καλά επάνω της. Θα μπορούσα όμως να κάνω έναν συνδυασμό και να της πω κάτι του στυλ «Εντυπωσιακό το πώς έχεις συνδυάσει το χρώμα στα παπούτσια και το φόρεμά σου. Ξέρεις από μόδα ή βλέπεις My style rocks;». Πέρα από την κλασσική ατάκα, έχει κάτι παιχνιδιάρικο και σίγουρα θα την κάνει να σου απαντήσει κάτι.

Θες να μπορείς να την ιντριγκάρεις στο φλερτ; Δες εδώ

Κάνε σχόλια για τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της

Τα σχόλια για την εξωτερική της εμφάνιση, συνήθως είναι «αδύναμα» καθώς είναι τετριμμένα και τα ακούν συχνά. Είναι προτιμότερο να κάνεις σχόλια που αφορούν στοιχεία όπως τα μάτια, το χαμόγελό της, το πώς σηκώνει το φρύδι της ή το πώς παίζει το χειλάκι της όταν χαμογελάει. Κάνε σχόλια για αυτά που είναι μικρά αλλά σημαντικά στοιχεία επάνω της.

Κάνε τα κομπλιμέντα προσωπικά

Ότι κι αν σκοπεύεις να πεις, πρέπει να είναι προσωπικό σχόλιο και όχι γενίκευση. Αυτό είναι άλλο ένα λάθος που κάνουμε συχνά και που πολλές φορές μας κοστίζει. Οκ, έχει ωραία μάτια και θες να της το πεις. Η ατάκα «έχεις ωραία μάτια» είναι κάτι που το έχει ακούσει άπειρες φορές.

Δεν έχει νόημα να μπεις στη σειρά για να της πεις ότι ήδη ξέρει. Άσε που αυτό την ανεβάζει σε βάθρο και την κάνει να αισθάνεται σαν βραβείο.

Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για αυτό το κάναμε και βίντεο:

 

Είναι προτιμότερο να κάνεις το σχόλιο προσωπικό λέγοντας: «Μου αρέσουν τα μάτια σου». Έτσι της δείχνεις ότι αυτό αφορά μόνο εσένα κι εκείνη. Δεν σε νοιάζει τι λένε οι άλλοι, απλά λες αυτό που βλέπεις και νοιώθεις. Όλα τα κομπλιμέντα σου πρέπει να είναι έτσι. Είναι απαραίτητο να χτίσεις μία μοναδική σχέση με αυτή που έχεις μπροστά σου. Να καταλάβει ότι έχεις εστιάσει σε εκείνη και ότι δεν θα σε αποσπάσει κανείς ή καμία.

Πείραξε την

Κάνε τα κομπλιμέντα σου σκανταλιάρικα. Όπως έγραψα παραπάνω για τις συνηθισμένες ατάκες «Εντυπωσιακό το πώς έχεις συνδυάσει το χρώμα στα παπούτσια και το φόρεμά σου. Ξέρεις από μόδα ή βλέπεις My style rocks;.

Ουσιαστικά την πειράζω αναιρώντας το σχόλιο μου. Αντίστοιχα θα μπορούσα να πω «Μου αρέσουν τα μαλλιά σου. Είναι όλα δικά σου;»

Κάνοντας το σχόλιο και ταυτόχρονα πειράζοντάς την, την ανεβάζω και μετά την κάνω να αμφιβάλει αλλά με έναν παιχνιδιάρικο τρόπο που θα την κάνει να θέλει να ασχοληθεί περισσότερο μαζί μου.

Όπως καταλαβαίνεις, τα κομπλιμέντα είναι μορφή τέχνης και χρειάζονται εξάσκηση. Να θυμάσαι ότι πρέπει να τα λες την κατάλληλη στιγμή. Κάποια είναι ιδανικά για άνοιγμα κουβέντας. Άλλα που είναι πιο προσωπικά και ζεστά πρέπει να ειπωθούν αργότερα στην κουβέντα και ενώ υπάρχει σύνδεση μεταξύ σας.

Ένα καλοζυγισμένο κομπλιμέντο μπορεί να ανεβάσει μία γυναίκα και να την κάνει να θέλει να σε ξαναδεί.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!