Πως να κάνεις Κομπλιμέντο σε μια Γυναίκα - Men's Bible

Πως να κάνεις Κομπλιμέντο σε μια Γυναίκα

Πως να κάνεις Κομπλιμέντο σε μια Γυναίκα

Πρώτα απ’ όλα να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Για να κάνεις κάποιο κομπλιμέντο με το σωστό τρόπο σε μια κοπέλα, χρειάζεται πρώτα να νιώθει ήδη έλξη για εσένα.

Γιατί όταν εκείνη νιώθει έλξη για εσένα και τις κάνεις κάποιο κομπλιμέντο, θα σε δει ως άνδρα γοητευτικό και χαρισματικό και θα νιώθει τυχερή που έχει την εκτίμηση σου.

Όταν όμως η κοπέλα δεν ελκύεται ερωτικά από εσένα, τότε θα δει το κομπλιμέντο σου ύπο διαφορετικό πρίσμα.

Αν για παράδειγμα απλά είσαι φιλικός και ευγενικός μαζί της, τότε απλά θα το εκλάβει ως μια φιλική και ευγενική κίνηση και θα συνεχίσει να σε βλέπει απλά ως φίλο

Οι γυναίκες αισθάνονται ενθουσιασμό όταν δέχονται θετικά σχόλια από άνδρες για τους οποίους ήδη νιώθουν ερωτική έλξη και όχι από κάποιο καλό παιδί που προσπαθεί να κερδίσει τη συμπάθεια τους μέσα από αυτά.

Για αυτό το λόγο δώσε βάση στα παρακάτω τέσσερα κοινά λάθη που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις όταν κάνεις κάποιο κομπλιμέντο.Πως να κάνεις Κομπλιμέντο σε μια Γυναίκα

#1 Σκέφτεσαι πως είναι λάθος ή απρεπές να της κάνεις κάποιο κομπλιμέντο

Οι γυναίκες λατρεύουν τα κομπλιμέντα και οι περισσότερες τα χρησιμοποιούν ως βάση για την αυτοπεποίθηση τους.

Σκέψου το λίγο, γιατί μια γυναίκα να ξοδεύει ώρες για να προσέξει το ντύσιμο της, το μακιγιάζ της και γενικά την εικόνα της; Μα φυσικά γιατί θέλει οι άνδρες να την βρουν ωραία και ελκυστική.

Οι περισσότερες γυναίκες αφιερώνουν μπόλικο χρόνο στην προετοιμασία κάποιας εξόδου, ακόμα και αν δεν πρόκειται για κάποιο ραντεβού αλλά βγαίνουν με τις φίλες τους.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Γιατί πολύ απλά οι γυναίκες βρίσκονται σε άμεσο ανταγωνισμό μεταξύ τους. Και γιατί πράγμα ανταγωνίζονται; Για την ανδρική προσοχή.

Σε γενικές γραμμές στον έρωτα και τις σχέσεις, ο ανταγωνισμός είναι υψηλός ανάμεσα στα άτομα του ιδίου φύλου. Οι άνδρες ανταγωνίζονται για την γυναικεία προσοχή και οι γυναίκες για την ανδρική.

Οι γυναίκες λοιπόν θέλουν κάποιο κομπλιμέντο και το εκτιμούν. Δεν είναι λάθος λοιπόν να κάνεις κάποιο θετικό σχόλιο για την κοπέλα, ούτε είναι και απρεπές.

Αυτό που έχει σημασία όμως είναι η πρόθεση πίσω από το κομπλιμέντο. Το γιατί το λες. Και αυτό είναι που κάνει τη διαφορά.

#2 Πιστεύεις ότι το κομπλιμέντο θα την ανάψει ερωτικά

Αρκετοί άνδρες πέφτουν στην παγίδα να πιστεύουν πως μερικά θετικά σχόλια και κομπλιμέντα αρκούν για να ανάψουν μια γυναίκα ερωτικά. Να την κάνουν να θέλει να κοιμηθεί μαζί τους.

Δεν λειτουργούν έτσι τα πράγματα. Πέρα από τις περιπτώσεις που κάποια είναι διψασμένη για ανδρική προσοχή, το να χρησιμοποιήσεις το κομπλιμέντο ως νόμισμα σε κάποια συναλλαγή δεν έχει καλά αποτελέσματα.

Αν η πρόθεση σου είναι να της κάνεις κομπλιμέντα με σκοπό να την ρίξεις, τότε τα κομπλιμέντα σου δε θα είναι αυθεντικά. Η κοπέλα θα το νιώσει αυτό και η εικόνα που θα σχηματίσει για εσένα δε θα είναι και τόσο κολακευτική.

Ένα από τα πράγματα που ξενερώνουν μια γυναίκα είναι όταν ο άνδρας προσπαθεί να την καλοπιάσει με σκοπό να την ρίξει.

Επίσης, μερικές ευχάριστες λέξεις δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την έλλειψη ερωτικής έλξης, η οποία έχει ως βάση τη συμπεριφορά και την αύρα ενός άνδρα.

Ο σωστός τρόπος να της κάνεις κάποιο κομπλιμέντο, είναι πρώτα απ’ όλα να εννοείς αυτό που λες, δηλαδή να είναι αυθεντικό το κομπλιμέντο, να έχεις μέτρο και να το κάνεις ως ανταμοιβή αφού και η κοπέλα είναι καλή μαζί σου.

Αν εκείνη είναι αγενής ή παίζει παιχνίδια εξουσίας, τότε δεν υπάρχει λόγος να την ανταμείψεις με κάποιο κομπλιμέντο.

Θες να μάθεις περισσότερα για εξελιγμένες τεχνικές φλερτ; Δες εδώ

#3 Πιστεύεις πως θα θυμώσει αν της κάνεις κάποιο σεξουαλικό κομπλιμέντο

Η ντροπή και η απειρία μπορούν να ωθήσουν κάποιον άνδρα να ανησυχεί πως αν κάνει στην κοπέλα κάποιο κομπλιμέντο με έντονο το σεξουαλικό στοιχείο, εκείνη θα θιχτεί, θα θυμώσει και θα τον χαστουκίσει.

Σίγουρα δεν είναι όλες οι γυναίκες ίδιες και σίγουρα δεν είναι το πρώτο κομπλιμέντο που θες να της κάνεις.

Ωστόσο όταν μια γυναίκα ελκύεται ερωτικά από εσένα θέλει να νιώθει ότι σου αρέσει και εσένα ερωτικά.

Επίσης το ίδιο το σεξουαλικό κομπλιμέντο αποτελεί μια ένδειξη πως ο άνδρας είναι πρόθυμος να πάρει ένα μικρό ρίσκο και να εκδηλώσει ανοιχτά τις προθέσεις του πράγμα που μπορεί να ενισχύσει τα αισθήματα έλξης που νιώθει ήδη η γυναίκα.

Τα σεξουαλικά κομπλιμέντα λοιπόν είναι απαραίτητα στη διαδικασία του φλερτ και της ερωτικής κλιμάκωσης. Ωστόσο θα πρέπει να γίνονται στη σωστή χρονική στιγμή.

Αφού δηλαδή η κοπέλα νιώθει και έλξη για εσένα και αισθάνεται άνετα μαζί σου και όχι στα πρώτα πέντε λεπτά μιας γνωριμίας σε κάποιο μπαρ.

Και να θυμάσαι, όπως και με οτιδήποτε λέμε στο φλερτ, πως το σεξουαλικό κομπλιμέντο πρέπει να το λες με αυτοπεποίθηση και όχι με αμφιβολία. Είναι το μη λεκτικό μήνυμα πίσω από τις λέξεις που φέρει και τη μεγαλύτερη βαρύτητα.

#4 Προσπαθείς υπερβολικά να την κάνεις να σε συμπαθήσει μέσα από κομπλιμέντα

Αν ο άνδρας «λούζει» την κοπέλα με κομπλιμέντα και σχόλια θαυμασμού, τότε εκείνη αρχίζει να τον υποπτεύεται.

Όπως είπαμε η πρόθεση πίσω από τις λέξεις μετράει πολύ περισσότερο από τις ίδιες τις λέξεις.

Αν λοιπόν η κοπέλα νιώσει πως προσπαθείς να την καλοπιάσεις μέσα από τα κομπλιμέντα τότε το παιχνίδι έχει χαθεί. Η προσπάθεια να την καλοπιάσεις ή να εντυπωσιάσεις και ο τρόπος με τον οποίο φλερτάρεις λένε πάρα πολλά για εσένα.

Δείχνεις περισσότερο ανειλικρινής και μη αυθεντικός και έτσι η κοπέλα δε νιώθει περισσότερη έλξη για εσένα αλλά αντίθετα αρχίζει να χάνει και όση ήδη αισθάνεται.

Η υπερβολή ποτέ δεν είναι καλή στο φλερτ και αποτελεί σίγουρο τρόπο να βάλεις τρικλοποδιά στον εαυτό σου.

Να κάνεις κομπλιμέντα λοιπόν. Αρκεί να είναι αυθεντικά, με μέτρο και να τα κάνεις όταν πραγματικά τα αξίζει η κοπέλα και όχι όταν εκείνη δεν εκφράζει κάποιο ενδιαφέρον.

Και αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πώς να αναδείξεις τον εαυτό σου και πώς να γίνεις πιο γοητευτικός και ελκυστικός άνδρας, επικοινώνησε μαζί μας.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!