Πώς να διατηρείς τον Έλεγχο του Εαυτού σου και να κυριαρχείς σε κάθε Κατάσταση - Men's Bible

Πώς να διατηρείς τον Έλεγχο του Εαυτού σου και να κυριαρχείς σε κάθε Κατάσταση

Πώς να διατηρείς τον Έλεγχο του Εαυτού σου και να κυριαρχείς σε κάθε Κατάσταση

Τι σημαίνει να είσαι κυρίαρχος του περιβάλλοντός σου; Πως μπορείς να το κάνεις αυτό; Δεν θα ήταν καταπληκτικό να μπορείς να μπεις σε έναν χώρο και αμέσως να εκπέμπεις σιγουριά και να δίνεις την εντύπωση ότι έχεις τον έλεγχο της κατάστασης και ότι κυριαρχείς; Ότι ό,τι κι αν συμβεί, εσύ θα είσαι ψύχραιμος, χαλαρός και χαμογελαστός.

Ουσιαστικά, το να μπορείς να ελέγξεις τον εαυτό σου είναι αλληλένδετα συνδεδεμένο με το να ελέγχεις το περιβάλλον γύρω σου. Και όταν λέμε να ελέγχεις το περιβάλλον, δεν εννοούμε να μπορείς να φέρεις τη βροχή χορεύοντας.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν για να διατηρήσεις τον έλεγχο του εαυτού σου σε κάθε κατάσταση έτσι ώστε να κυριαρχείς κάθε φορά;

Πως να παραμένεις ψύχραιμος και να κυριαρχείς σε κάθε κατάσταση

#1 Να είσαι πάντα ήρεμος

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι είναι ότι, όταν αισθάνονται ότι η κατάσταση ξεφεύγει από τα χέρια τους αντιδρούν έντονα ή ξεσπούν. Το να παραμείνεις ήρεμος θα σου δώσει νοητική διαύγεια. Χωρίς αυτή δεν μπορείς να σκεφτείς καθαρά και είσαι καταδικασμένος να κάνεις λάθη.

Επίσης όταν αποπνέεις ηρεμία, ο κόσμος τείνει να σε υπολογίζει περισσότερο ακριβώς γιατί θεωρεί ότι έχεις τον έλεγχο. Σε στιγμές έντασης, οι περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται σε αυτόν που φαίνεται ότι διατηρεί τον έλεγχο. Σε αυτόν που φαίνεται ότι μπορεί να ηγηθεί.

#2 Κράτα τη φωνή σου σε χαμηλά επίπεδα

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να είσαι ο φωνακλάς της παρέας. Αυτή είναι μία παιδική αντίδραση που συνήθως την χρησιμοποιούμε όταν παίζουμε με άλλα παιδιά. Φωνάζουμε για να σκεπάσουμε τους άλλους και να ακουστούμε.  Καλύτερα λοιπόν, να διατηρήσεις τα επίπεδα της φωνής σου χαμηλά και σε ένταση και σε ρυθμό. Ο τόνος της φωνής σου όπως και η ταχύτητα της θα παίξουν καθοριστικό ρόλο.

Όταν είσαι εκνευρισμένος, αμήχανος ή νευρικός ο τόνος της φωνής σου ανεβαίνει και την κάνει να βγαίνει πιο τσιριχτή. Επίσης το πιο πιθανό είναι να μιλάς γρηγορότερα. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ειδικός στην επικοινωνία για να καταλάβει ότι αισθάνεσαι άβολα. Προσπάθησε λοιπόν όσο μπορείς, να μιλάς αργά και σταθερά. Ακόμα κι αν αισθάνεσαι ότι χάνεις τον έλεγχο, το να μιλάς αργά θα σου δώσει λίγο περισσότερο χρόνο για να σκεφτείς τι να πεις ή πώς να αντιδράσεις ώστε να βρεις τρόπο να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις και να κυριαρχείς στο περιβάλλον.

#3 Κάνε ήρεμες κινήσεις

Σε μη λεκτικό επίπεδο, δείξε την ηρεμία και τον έλεγχο σου με τις κινήσεις σου. Απλά έλεγξε τον τρόπο που κουνάς το σώμα σου στο χώρο. Απέφυγε περιττές και υπερβολικές  κινήσεις. Δεν υπάρχει λόγος να κάνεις σαν τροχονόμος ή σαν μάστερ του καράτε όταν μιλάς. Φρόντισε να κουνάς τα χέρια και το σώμα σου τόσο, όσο να περνάς το μήνυμα σου χωρίς υπερβολές. Όταν περιγράφεις μία μηχανή, δεν χρειάζεται να κάνεις και την κλασσική κίνηση του δεξιού χεριού που γκαζώνει.

Αντίστοιχα, όταν περιγράφεις ένα κινητό τηλέφωνο, δεν χρειάζεται να κάνεις την αντίστοιχη κίνηση με τον αντίχειρα και το μικρό δαχτυλάκι.  Επίσης, οι κινήσεις των δακτύλων είναι περιττές. Όταν κουνάς το δάχτυλό σου όταν μιλάς, βάζεις τους απέναντι σου σε θέση άμυνας και παρόλο που σε κάποιες περιπτώσεις θα σου δώσει το πάνω χέρι, θα είναι για λάθους λόγους και δεν θα κρατήσει για πολύ.Φόρα τα καλά σου: Πώς να ντυθείς για μια εντυπωσιακή έξοδο, Πώς να διατηρείς τον Έλεγχο του Εαυτού σου και να κυριαρχείς σε κάθε Κατάσταση

#4 Έλεγξε την αναπνοή σου

Χαλάρωσε και πάρε ανάσα. Μας έχουν μάθει να ρουφάμε την κοιλιά μας και να αναπνέουμε ψηλά από τον θώρακα αλλά αυτό δεν βοηθάει πολύ. Όταν αναπνέεις από τον θώρακα, η ανάσα σου βγαίνει κοφτή και αν το κάνεις για πολύ ώρα θα διαπιστώσεις ότι φουσκώνεις και λαχανιάζεις.

Εξασκήσου και μάθε να αναπνέεις από το διάφραγμα ή ακόμα και από την κοιλιά σου. Έτσι, η φωνή σου θα βγαίνει πιο αργή και πιο σταθερή και αυτό από μόνο του μπορεί να ηρεμήσει και εσένα αλλά και τους γύρω σου.

#5 Χαμογέλασε

Ότι κι αν κάνεις, χαμογέλασε. Το χαμόγελο παίζει καθοριστικό ρόλο. Σε ότι κάνεις στη ζωή σου, πρόσθεσε ένα χαμόγελο. Θα σε βοηθήσει να προσεγγίσεις το κάθε θέμα θετικά, οπότε και η επίλυση του θα είναι θετική. Επίσης, όσο διατηρείς ένα χαμόγελο στο πρόσωπο σου, όλοι θα αναρωτιούνται τι έχεις κάνει.

Θες να γίνεις η καλύτερη εκδοχή σου; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!