Επένδυσε στον εαυτό σου: Ο δρόμος των Νικητών - Men's Bible

Επένδυσε στον εαυτό σου: Ο δρόμος των Νικητών

Δεν υπάρχει άλλος Δρόμος, Επένδυσε στον εαυτό σου: Ο δρόμος των Νικητών

Πολύ συχνά τείνουμε να υπονομεύουμε μόνοι μας την επιτυχία μας. Αφιερώνουμε το μεγαλύτερο κομμάτι του εαυτού μας και της ζωής μας στους άλλους, δίνοντας τους τον χρόνο μας, τα χρήματα μας και την ενέργεια μας.

Όταν κάποιος οικείος μας μάς ζητάει μια χάρη, προσφέρουμε βοήθεια δίχως πολύ σκέψη.

Εν μέρει είναι λογικό. Δε μας αρέσει να δυσαρεστούμε και να απογοητεύουμε τους ανθρώπους γύρω μας.

Όμως, το πρόβλημα δεν έγκειται στο να είσαι καλός με τους άλλους ή στο να είσαι άνδρας ευγενικός και βοηθητικός. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν η βοήθεια που προσφέρεις στους άλλους, μειώνει την βοήθεια που πρέπει να προσφέρεις στον εαυτό σου.

Είναι εύκολο να ξεχάσεις τον εαυτό σου, τους στόχους σου, τις επιθυμίες σου, όταν μόνιμα κοιτάς να ευχαριστήσεις τους άλλους.

Ναι, μπορεί να κάνεις τα απολύτως απαραίτητα – φαγητό, ξεκούραση, περιποίηση – όμως δίνεις στον εαυτό σου την ίδια αφοσίωση και τους ίδιους πόρους που αφιερώνεις για τα αιτήματα των άλλων;

Όταν λάβεις σημαντικά μέτρα για να σιγουρευτείς πως επενδύεις επαρκώς στον εαυτό σου, τότε θα δεις πως θα ανοίξουν νέες πόρτες σε όλους τους τομείς της ζωής σου.

Επένδυσε στον εαυτό σου άμεσα και θα δεις πως θα απολαύσεις εξίσου άμεσα και τους καρπούς αυτής της επένδυσης. Αρκεί να έχεις στο νου σου πως ο στόχος δεν είναι να αφιερωθείς και να επενδύσεις μονάχα σε ένα κομμάτι του εαυτού σου, αλλά να βελτιωθείς συνολικά.

Άλλωστε, άνδρας αξίας σημαίνει ολοκληρωμένος άνδρας.Επένδυσε στον εαυτό σου: Ο δρόμος των Νικητών

Επένδυσε στο σώμα σου

Ως ενήλικοι άνδρες ξέρουμε όλοι πολύ καλά πως η ζωή έχει ευθύνες και τρέχουμε όλοι καθημερινά για να τις φροντίσουμε.

Όλο αυτό το στρες και η αίσθηση πως τρέχουμε όλη την ημέρα σαν ρομπότ και πως είμαστε φυλακισμένοι σε μια μονότονη ρουτίνα, μας κάνει να θέλουμε με κάποιο τρόπο να ξεφύγουμε και να αποδράσουμε.

Βγαίνουμε έξω και το ρίχνουμε στο αλκοόλ, υποκύπτουμε εύκολα σε διατροφικές αμαρτίες, στηνόμαστε με τις ώρες μπροστά από τον υπολογιστή ή την κονσόλα παίζοντας παιχνίδια.

Το αποτέλεσμα αυτού του τρόπου ζωής είναι πως γρήγορα, δίχως να το αντιληφθούμε, χάνουμε τη φόρμα μας, το σώμα μας γίνεται αδύναμο και αρχίζουμε να αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας με απογοήτευση όταν κοιτάμε τον καθρέπτη.

Για να γίνεις όμως άνδρας αξίας, χρειάζεται να φροντίζεις το σώμα σου ώστε να είσαι πάντα υγιής και δυνατός.

Η τακτική άσκηση και η σωστή διατροφή όχι μόνο ενισχύει την φυσική σου κατάσταση, αλλά ανεβάζει τη διάθεση σου και σε βοηθάει να αντιμετωπίσεις το άγχος ευκολότερα.

Ειδικά αν δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ με την άθληση, τη γυμναστική και τη σωστή διατροφή, θα εκπλαγείς με το πόσο γρήγορα οι κόποι σου θα καρποφορήσουν.

Η ενέργεια σου, η διάθεση σου και η αυτοπεποίθηση σου θα αυξηθούν και το αποτέλεσμα των κόπων σου θα είναι εμφανές και στην καριέρα σου αλλά και στην ερωτική σου ζωή.

Θυμήσου μονάχα να μην παρασυρθείς από την τελειομανία. Δεν πας να γίνεις fitness model και ούτε χρειάζεται. Αυτό που θες είναι να επενδύσεις στο σώμα σου ώστε να είσαι δυνατός και υγιής.

Επένδυσε σε νέες εμπειρίες

Για να μπορέσεις να εκφράσεις τον εαυτό σου σωστά, θα πρέπει πρώτα να έχεις διαμορφώσει απόψεις και να έχεις τη δική σου γνώμη.

Για να το κάνεις αυτό όμως χρειάζεται να επενδύσεις στο πνεύμα σου, να αποκτήσεις γνώσεις και εμπειρίες που θα σε βοηθήσουν να έχεις ένα μέτρο αξιολόγησης και να βλέπεις τα πράγματα από πολλές πλευρές.

Διάβαζε βιβλία, κάνε ταξίδια, ξεκίνα νέα χόμπι. Κάνε πράγματα που δεν έχεις ξανακάνει ποτέ. Πράγματα που σου είναι ξένα και που δε θα φανταζόσουν ποτέ τον εαυτό σου να ασχολείται μαζί τους.

Φαντάσου την ταυτότητα σου και το ποιος είσαι, σαν ένα ψηφιδωτό. Κάθε εμπειρία που έχεις είναι ένα λιθαράκι πάνω σε αυτό το ψηφιδωτό και το χρώμα που έχει το λιθαράκι αυτό διαφέρει ανάλογα με την εμπειρία.

Αν λοιπόν ασχολείσαι με ελάχιστα και κάνεις συνέχεια τα ίδια και τα ίδια, τότε το ψηφιδωτό θα είναι μονότονο. Θα έχει παντού το ίδιο χρώμα και δε θα ξεχωρίζει κάποιο ιδιαίτερο σχήμα.

Κάθε φορά όμως που ασχολείσαι με κάτι καινούριο και διαφορετικό, προσθέτεις ένα καινούριο λιθαράκι διαφορετικού χρώματος στο ψηφιδωτό των εμπειριών σου. Δηλαδή στην ταυτότητα σου.

Γίνεσαι περισσότερο πολύπλευρος σαν χαρακτήρας. Έχεις περισσότερες και διαφορετικές εμπειρίες και απόψεις να μοιραστείς και άρα έχεις περισσότερο ενδιαφέρον και είσαι πιο ελκυστικός.

Επένδυσε στην ερωτική σου ζωή. Δες εδώ

Ζήτα τη βοήθεια ενός ειδικού

Όταν σπάμε το χέρι μας, το βάζουμε σε γύψο. Όταν έχουμε πονοκέφαλο παίρνουμε μια ασπιρίνη. Όμως όταν αντιμετωπίζουμε κάποιας μορφής κατάθλιψη ή όταν νιώθουμε πως το άγχος ελέγχει τη ζωή μας, δεν αναζητούμε βοήθεια από κάποιον ειδικό.

Είναι σημαντικό όμως να σπάσουμε τα στερεότυπα. Ο άνδρας που αναζητά βοήθεια για κάποιο συναισθηματικό ζήτημα δεν είναι αδύναμος.

Κάθε άλλο. Είναι συναισθηματικά δυνατός καθώς έχει το θάρρος να παραδεχτεί πως χρειάζεται τη βοήθεια ενός ειδικού και να την αναζητήσει.

Η συναισθηματική μας υγεία είναι εξίσου σημαντική, αν όχι σημαντικότερη, με το να έχουμε ένα υγιές και δυνατό σώμα.

Και ακόμα και αν δε μπορούμε να αναζητήσουμε την βοήθεια ενός ειδικού θα πρέπει να αφιερώνουμε χρόνο στον εαυτό μας και να κάνουμε πράγματα τα οποία μας αναζωογονούν ψυχικά.

Χρειάζεται να νιώθουμε σωματικά και ψυχικά δυνατοί για να κατακτήσουμε την κορυφή και στον επαγγελματικό τομέα αλλά και στο φλερτ.

Επένδυσε στον εαυτό σου λοιπόν με κάθε τρόπο, γιατί αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος προς την νίκη και την επιτυχία στη ζωή και στον έρωτα.

Και αν θες να μάθεις περισσότερα για το πώς μπορείς να κατακτήσεις την κορυφή στο φλερτ με την καθοδήγηση ενός ειδικού, επικοινώνησε μαζί μας.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!