Εικόνα με Χαρακτήρα: 4 Μύθοι για την Εμφάνιση που πρέπει να καταρρίψεις - Men's Bible

Εικόνα με Χαρακτήρα: 4 Μύθοι για την Εμφάνιση που πρέπει να καταρρίψεις

Εικόνα με Χαρακτήρα: 4 Μύθοι για την Εμφάνιση που πρέπει να καταρρίψεις

Δεν είναι μυστικό πως το καλό και προσεγμένο στυλ μπορεί να ανοίξει νέες πόρτες και ευκαιρίες στη ζωή. Παρ’ όλα αυτά αρκετοί άνδρες βρίσκουν την όλη διαδικασία του να χτίσεις μια εικόνα με χαρακτήρα και άποψη, δύσκολη.

Σημαντικό μερίδιο σε αυτή τη δυσκολία έχουν κάποιοι κλασσικοί και πολύ συνηθισμένοι μύθοι για την εμφάνιση, το στυλ και τα ρούχα.

Το πρόβλημα είναι πως αυτές οι λάθος πεποιθήσεις αποτρέπουν τον μέσο άνδρα να βγει από τη ζώνη άνεσης του, να πειραματιστεί και εν τέλει να βρει το σύνολο που τον αναδεικνύει και που τον κάνει να ξεχωρίζει.

#1 Μόνο οι επιφανειακοί τύποι νοιάζονται για το στυλ τους και την εμφάνιση τους

«Οι άνθρωποι που νοιάζονται για την εμφάνιση και το στυλ τους είναι ρηχοί και επιφανειακοί.»

Έχω ακούσει τόσες φορές αυτή τη φράση ή παρόμοια της, που πραγματικά πιστεύω πως μεγάλο μέρος της δυσκολίας που αντιμετωπίζει ο μέσος άνδρας στο να φτιάξει μια ποιοτική εικόνα, πηγάζει από αυτή την πεποίθηση.

Και συχνά, οι άνδρες αυτοί που δεν προσέχουν την εμφάνιση τους και την εικόνα τους, είναι και οι πρώτοι που θα κατηγορήσουν κάποιον ευπαρουσίαστο άνδρα πως είναι ρηχός και επιφανειακός.

Σίγουρα, υπάρχουν άνδρες που το μόνο που τους νοιάζει είναι το τι φορούν και το πώς δείχνουν και σίγουρα οι άνδρες αυτοί είναι μονοδιάστατοι ως χαρακτήρες και ως προσωπικότητες. Παρ’ όλα αυτά, οι τύποι αυτοί δεν είναι ο κανόνας.

Η εμφάνιση και η εικόνα μας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας μας και του ποιοι είμαστε.

Αν ρίξουμε το βλέμμα μας στο παρελθόν, θα δούμε πως κατά κανόνα το ντύσιμο σχετιζόταν άμεσα με την κοινωνική θέση και αποτελούσε ένα ξεκάθαρο και άμεσα αναγνωρίσιμο σύμβολο στάτους.

Οι εκάστοτε ευγενείς και αριστοκράτες ξεχώριζαν άμεσα μέσα από τα ρούχα τα οποία φορούσαν και η τάση αυτή, να δηλώνει κανείς μέσα από διάφορα οπτικά σύμβολα την κοινωνική του θέση, συνεχίζεται και στις μέρες μας.

Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης φύσης.

Οι γυναίκες, οι άνδρες και γενικά οποιοσδήποτε δε σε ξέρει, θα ζυγίσει την εικόνα σου για να βγάλει ένα συμπέρασμα για εσένα, μια πρώτη εντύπωση, και ανάλογα θα σου φερθεί.

Για αυτόν το λόγο, το να προσέχεις τον εαυτό σου και το στυλ σου παίζει κρίσιμο ρόλο. Θες να δημιουργείς καλές πρώτες εντυπώσεις και να έχεις μια εικόνα με χαρακτήρα και άποψη.

Δεν είσαι ρηχός αν προσέχεις την εμφάνιση και το στυλ σου, ρηχός είσαι όταν η ωραία εμφάνιση είναι το μόνο που έχεις να προσφέρεις.

#2 Για να χτίσεις μια εικόνα με χαρακτήρα πρέπει να ματώσει η τσέπη σου

Η αίσθηση πως το καλό στυλ σημαίνει και ακριβό ντύσιμο είναι ακόμα μια παραπλανητική πεποίθηση, η οποία στερεί από τον μέσο άνδρα την ευκαιρία να αναδείξει τον εαυτό του.

Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Μπορείς να ντυθείς καλά και με στυλ ψωνίζοντας οικονομικά. Αρκεί να ξέρεις τι πρέπει να προσέξεις καθώς ψωνίζεις και ποιες είναι οι προτεραιότητες σου.

Τρία είναι τα σημεία στα οποία θες να δώσεις σημασία για να χτίσεις μια ωραία και ποιοτική εικόνα χωρίς να ματώσει η τσέπη σου.

Πρώτη και βασικότερη προτεραιότητα σου είναι το λεγόμενο fit των ρούχων. Το fit είναι ο βασιλιάς στο ανδρικό στυλ. Ο παράγοντας που θα καθορίσει το αν είσαι ωραίος ή όχι, ανεξάρτητα από την τιμή των ρούχων ή το brand τους.

Λέγοντας fit εννοώ το πώς κάθεται το ρούχο πάνω σου. Αν δηλαδή αγκαλιάζει σωστά το σώμα σου, χωρίς να περισσεύει ύφασμα. Το περίσσιο ύφασμα σε διάφορα σημεία του ρούχου χαλάει το περίγραμμά του σώματος σου και συνεπώς τις αναλογίες του.

Δυστυχώς, το να βρεις το σωστό fit για εσένα δεν είναι εύκολο. Όχι γιατί είναι περίπλοκο αλλά γιατί χρειάζεται εμπειρία, που ο μέσος άνδρας δεν την έχει γιατί δεν απολαμβάνει τα ψώνια.

Επίσης απαιτείται και συναισθηματική σταθερότητα. Οι αμφιβολίες που έχει κάποιος για το σώμα του εύκολα επηρεάζουν τις αποφάσεις του σε αυτό τον τομέα.

Κάποιος πχ, που νιώθει άσχημα επειδή έχει λίγη κοιλίτσα εύκολα θα αγοράσει μια μπλούζα σε μεγαλύτερο μέγεθος, ανεξάρτητα αν αυτή η αγορά είναι στιλιστικά λάθος.

Ο δεύτερος παράγοντας που πρέπει να λάβεις υπ’ όψιν είναι το υλικό από το οποίο έχει φτιαχτεί το ρούχο και εδώ η τιμή επηρεάζει κάπως την ποιότητα και το τελικό αποτέλεσμα.

Ωστόσο αν μάθεις να αναγνωρίσεις τα ποιοτικά υλικά, εύκολα μπορείς να αναγνωρίζεις διάφορες ευκαιρίες που παρουσιάζονται σε περιόδους εκπτώσεων και προσφορών, και να ψωνίζεις γνωρίζοντας πως έχεις κάνει το καλύτερο deal.

Τέλος, χρειάζεται να λάβεις υπ’ όψιν και τη λειτουργικότητα. Τι εννοώ με αυτό; Εννοώ το κατά πόσον τα ρούχα που φοράς δένουν και ταιριάζουν στον σκοπό για τον οποίο έχουν φορεθεί και αν εκπέμπουν την εικόνα που θες να δώσεις στους άλλους.

Για παράδειγμα αν έχεις βγει για φλερτ, θα πρέπει το σύνολο που φοράς εκτός από το να σε κάνει να δείχνεις ωραίος να σε εξυπηρετεί στο σκοπό σου. Στο φλερτ, δεν αρκεί να ντυθείς καλά. Χρειάζεται και να ξεχωρίσεις τον εαυτό σου από τους άλλους άνδρες.

Αντίστοιχα, αν ντύνεσαι για μια επαγγελματική συνάντηση, σκοπός του στυλ σου είναι να εκπέμπει επαγγελματισμό, ωριμότητα και οργάνωση.

Από εκεί και πέρα η επιμονή, η γνώση και οι έξυπνες αγορές αποτελούν βασικές μεταβλητές στην εξίσωση του στυλ.

Όλα τα μαγαζιά με ρούχα και όλα τα brands έχουν ρούχα τα οποία μπορούν να σε αναδείξουν, αρκεί να εξασκηθείς στο να ψάχνεις, να συγκρίνεις και να συνδυάζεις.

Επίσης όλα τα μαγαζιά κάποια στιγμή κάνουν προσφορές και εκπτώσεις στις τιμές τους.

Θες να χτίσεις ποιοτική εικόνα με χαρακτήρα και άποψη; Δες εδώ

#3 Το να έχεις καλό στυλ ή το να χτίσεις μια εικόνα με χαρακτήρα είναι περίπλοκο

Όχι, το να χτίσεις μια ποιοτική εικόνα δεν είναι δύσκολο, ούτε περίπλοκο.

Απαιτεί όμως να δώσεις μια συγκεκριμένη και τίμια απάντηση στην εξής ερώτηση: Τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στον κόσμο;

Στην πραγματικότητα καλό στυλ δε σημαίνει να φοράς πολλά και φανταχτερά ρούχα, αλλά να έχεις ένα σύνολο το οποίο σου πάει και δίνει μια συγκεκριμένη εικόνα προς τα έξω.

Μπορείς εύκολα να φτιάξεις το δικό σου σύνολο και αν δεν είσαι σίγουρος για το πώς θα ξεκινήσεις, μπορείς πάντα να εμπνευστείς από το στυλ κάποιου αγαπημένου ηθοποιού, τραγουδιστή κλπ.

Κάποιου που σου αρέσει το στυλ του και εκπέμπει τα χαρακτηριστικά που θες να προβάλεις.

Απλά να θυμάσαι πως αυτό θα το έχεις ως αφετηρία για να χτίσεις το δικό σου προσωπικό στυλ και όχι απλά να αντιγράψεις. Μη φοβηθείς να πειραματιστείς και να δοκιμάσεις ρούχα, χρώματα και αξεσουάρ, ακόμα και αν πιστεύεις πως τελικά δε θα σου πηγαίνουν.7 Λεπτομέρειες στην εμφάνιση σου τις οποίες πιστεύεις ότι οι άνθρωποι δεν παρατηρούν, Εικόνα με Χαρακτήρα: 4 Μύθοι για την Εμφάνιση που πρέπει να καταρρίψεις

#4 Τα ψώνια είναι για τις γυναίκες

Το γεγονός πως ο χώρος της μόδας δίνει μεγαλύτερο βάρος στο γυναικείο κοινό, δεν αποτελεί δικαιολογία για να μην ασχοληθεί ένας άνδρας με τα ψώνια και να είναι φειδωλός με το πόσα ξοδεύει για την εμφάνιση του.

Αντίθετα, ακριβώς επειδή η εικόνα μας επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη ζωή μας, η φροντίδα της και η επένδυση στα σωστά ρούχα είναι απαραίτητη.

Το κλειδί είναι να ψωνίζεις γνωρίζοντας ποιοι είναι οι στόχοι σου.

Από τη στιγμή που ξέρεις ποιο είναι το μήνυμα που θες να στείλεις μέσα από το ντύσιμο σου, έχεις ήδη ξεκινήσει να χτίζεις μια εικόνα με χαρακτήρα και άποψη.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!