Control Freak: Δεν μπορείς να ελέγξεις την Απόρριψη. Άσε τον εαυτό σου ελεύθερο - Men's Bible

Control Freak: Δεν μπορείς να ελέγξεις την Απόρριψη. Άσε τον εαυτό σου ελεύθερο

Control Freak: Δεν μπορείς να ελέγξεις την Απόρριψη. Άσε τον εαυτό σου ελεύθερο

Σοβαρά τώρα, κι εγώ πάσχω από αυτή τη μανία όπου προσπαθείς να ελέγξεις τα πάντα. Θα έλεγα ότι είμαι control freak. Δεν μου αρέσει διόλου να μην έχω ανά πάσα στιγμή τον απόλυτο έλεγχο.

Ωστόσο ήταν ανάγκη να το διαχειριστώ αυτό προκειμένου να προχωρήσω στο φλερτ και τις γνωριμίες μου. Και για να είμαι ειλικρινής, αυτό ήταν ένα από τα καλύτερα πράγματα που κατάφερα στη ζωή μου.

Το να νιώθεις την ανάγκη να ελέγχεις την κατάσταση, είναι απολύτως αναμενόμενο και κατανοητό. Άλλωστε η αβεβαιότητα δεν αρέσει σε κανέναν. Αλλά επίσης μπορεί να γίνει και φοβερά ανασταλτικό. Πρέπει να μάθεις να αφήνεις λίγο λάσκα τα λουριά σε τέτοιες περιπτώσεις.

Γιατί θες να έχεις τον έλεγχο

Είναι συχνό το φαινόμενο: οι άντρες θέλουν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο μίας κατάστασης, ιδιαίτερα στις ερωτικές τους σχέσεις. Και οι γυναίκες δηλαδή. Ο άνθρωπος έχει ανάγκη να είναι κύριος της μοίρας του. Είναι ένας τρόπος να διαχειριστεί κανείς τους φόβους και τις ανασφάλειές του αυτός.

Όταν ελέγχεις κάτι αυτόματα παύει να σε τρομάζει. Δεν σε ορίζει αυτό, το ορίζεις. Δεν σε πηγαίνει, το πηγαίνεις εσύ, και ούτω καθ’ εξής. Αυτός είναι και ο λόγος που οι τεχνικές επιτυχίας στις γνωριμίες και τις σχέσεις πουλάνε τόσο πολύ. Υπόσχονται μια μανιέρα που σαν εξίσωση θα σου δώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα αν την εφοδιάσεις με τα κατάλληλα δεδομένα. Κάνε το άλφα, θα λάβεις το βήτα, κάνεις το βήτα θα λάβεις το δέλτα, και τα λοιπά.

Γιατί να ρισκάρεις να σε απορρίψουν, αφού μπορείς να το αποφύγεις ακολουθώντας συγκεκριμένες ταχτικές; Κι έτσι ο κόσμος πληρώνει τα λεφτά του για να μάθει πώς γίνεται σωστά. Αλλά δεν υπάρχει σωστός, ολότελα σωστός τρόπος. Και μάλιστα, καμιά φορά, όσο πιο πολύ προσπαθείς τόσο πιο πολύ το χάνεις. Είναι σαν τον καπνό που δεν μπορείς με τίποτα να τον κρατήσεις μέσα στις χούφτες σου.

Το φλερτ περιλαμβάνει πάντοτε τον αστάθμητο παράγοντα. Υπάρχουν χιλιάδες πράγματα που μπορεί να πάνε στραβά και δεν μπορείς να τα ελέγξεις. Που ποτέ δεν θα μπορέσεις να τα ελέγξεις. Κι όσο νωρίτερα το καταλάβεις, τόσο το καλύτερο για σένα. Control Freak: Δεν μπορείς να ελέγξεις την Απόρριψη. Άσε τον εαυτό σου ελεύθερο

Δεν μπορείς να αποφύγεις την απόρριψη

Ξέρω πολλούς (οι λεγόμενοι nice guys κατά κύριο λόγο) που δεν κάνουν καμία κίνηση παρά μονάχα αν είναι 100% σίγουροι ότι θα τους αποδεχτούν, επειδή δεν αντέχουν τον πόνο της απόρριψης. Δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν ούτε καν την πιθανότητα μιας χυλόπιτας. Ούτε καν την υποψία.

Η παραμικρότερη αίσθηση ότι μπορεί να τους απορρίψουν, τους αποθαρρύνει. Τους διώχνει. Και μοιραία εγκλωβίζονται στο λεγόμενο friendzone ή φεύγουν, με την ουρά στα σκέλια. Ή μπορεί να στέκουν αιώνια στο πλευρό μιας γυναίκας περιμένοντας το μέγα θαύμα, να τους προσεγγίσει ερωτικά εκείνη, ας πούμε, ούτε κι εκείνοι γνωρίζοντας πως θα μπορούσε όμως αυτό να συμβεί.

Το καυτό θέμα του friendzone, το έχει αναλύσει πολύ ωραία και ο Βασίλης στο βίντεο του:

 

Η απόρριψη λοιπόν, πονάει. Είναι κομμάτι της πραγματικότητας σε μία σχέση, και μάλιστα αναπόφευκτο: αλλά πονάει. Το να προσπαθείς να την αποφύγεις όμως είναι χάσιμο χρόνου και ενέργειας.

Για παράδειγμα: πολλοί με ρωτάνε πώς να διατηρήσουν το ενδιαφέρον μιας κοπέλας ζωντανό. Άλλοτε το καταφέρνουν και άλλοτε όχι. Αν μια γυναίκα συμφωνήσει να σε ξαναδεί και μετά απλώς το αναβάλει, τότε προφανώς δεν ενδιαφέρεται για σένα αρκετά και καλύτερα να το αφήσεις. Προσπαθείς μία ή δύο φορές και μετά το αποδέχεσαι, και δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να γίνει πάνω σε αυτό.

Το πρόβλημα είναι ότι όταν ξοδεύεις υπερβολικά πολύ φαιά ουσία στο πώς να αποφύγεις την απόρριψη, τελικά δεν επικοινωνείς επαρκώς με το άτομο που σε ενδιαφέρει. Προσπαθείς να τα κάνεις όλα σωστά, σκέφτεσαι πώς θα φτάσεις μέχρι το επόμενο ραντεβού και δεν κοιτάς να περάσεις καλά στο παρόν ραντεβού σου. Δεν αναρωτιέσαι καν αν το άτομο απέναντί σου σου αρέσει πραγματικά, αν είστε συμβατοί, αν ταιριάζετε. Έχεις εστιάσει σε λάθος σημείο.

Η απόρριψη πονάει όχι μονάχα επειδή μας κάνει να νιώσουμε λίγοι, ή ανίσχυροι, ή ελλείπεις: πονάει κυρίως επειδή σημαίνει ότι επενδύσαμε χρόνο και ενέργεια σε ένα ζήτημα που δεν οδηγούσε πουθενά.

Ωστόσο, η απόρριψη συχνά δεν έχει να κάνει με σένα τον ίδιο. Μπορεί να τα κάνεις όλα σωστά, αλλά να υπάρχουν στη μέση εκατό άλλα πράγματα. Μπορεί να βγείτε δυο φορές και ποτέ πια ξανά. Μπορεί να μην σου δώσει καν το τηλέφωνό της επειδή δεν έχει χρόνο, επειδή δεν την πέτυχες σε κατάλληλη φάση, επειδή δεν νοιώθει για σένα τόσο έντονη χημεία όσο εσύ για αυτή.

Ή μπορεί όντως να φταίει κάτι που έκανες. Μπορεί και όχι. Συχνότερα όχι. Είναι καλύτερο να μάθεις να αποδέχεσαι την απόρριψη. Η απόρριψη σημαίνει ότι έτσι κι αλλιώς τα πράγματα δεν επρόκειτο να λειτουργήσουν μεταξύ σας. Σημαίνει ότι δεν ταιριάζετε, και ότι και να καταλήγατε μαζί αυτό δεν θα είχε διάρκεια.

Γι’ αυτό αποδέξου την απόρριψη. Μάθε από αυτήν όσο μπορείς. Αλλά μην χάνεις το χρόνο σου προσπαθώντας να την αποφύγεις.

Κι αν δεν πιστεύεις εμένα, δες το ακόλουθο βίντεο του Κοσμά. Πιστεύω τα λέει ακόμα καλύτερα:

Είναι αδύνατον να σε συμπαθούν όλοι

Ό,τι και να κάνεις. Όσο υπέροχος και αν είσαι. Ό,τι και να πεις. Όσο ωραίος, σέξι, πλούσιος, χαρισματικός σωματικά και πνευματικά και αν είσαι. Κάποιοι απλώς δεν θα σε συμπαθήσουν, βρε αδελφέ. Γιατί έτσι.

Όσο συντομότερα το αποδεχτείς αυτό τόσο καλύτερα για σένα. Είναι χάσιμο χρόνου να προσπαθείς να κάνεις μία συγκεκριμένη γυναίκα να σε συμπαθήσει, ιδιαίτερα όταν ολοφάνερα δεν σε συμπαθεί. Μπορεί να είναι μια χαρά θέμα αυτό για τις ταινίες αλλά στην πραγματική ζωή απλώς σου κατατρώει το χρόνο, την αυτοεκτίμηση, και σε καθυστερεί από το να αναζητήσεις γυναίκες που θα σε γουστάρουν για αυτό που είσαι και όχι γιατί είσαι αυτό που θέλουν.

Υπάρχουν εκατομμύρια γυναίκες εκεί έξω. Στην κυριολεξία εκατομμύρια. Μόνοι και μόνες τους. Το να προσπαθήσεις να κερδίσεις αυτές που δεν σε συμπαθούν είναι ανοησία, μαζοχισμός σχεδόν, καθώς μοιραία θα χάσεις την ευκαιρία να βρεθείς με κάποια που πραγματικά σου ταιριάζει και που ψάχνει ενδεχομένως για έναν άνθρωπο σαν και σένα.

Το σημαντικό πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι να αρέσεις στον εαυτό σου. Δες εδώ

Ο πόνος είναι αναπόφευκτος. Το μαρτύριο είναι επιλογή σου

Και αφού λοιπόν μίλησα όλα όσα δεν μπορείς να ελέγξεις, τώρα θέλω να εστιάσεις στο ένα πράγμα που μπορείς να ελέγξεις: τον εαυτό σου.

Άσε στην άκρη τη μανία σου να ελέγξεις τα πάντα και καταπιάσου με τον εαυτό σου. Εδώ μπορείς να έχεις τον έλεγχο.

Μπορείς να ελέγξεις το πώς θα αντιμετωπίσεις τον κόσμο, ή μία απόρριψη. Μπορείς να ελέγξεις το πόσο θα αφήσεις να σε επηρεάσει μία άσχημη εμπειρία. Μπορείς να αφήσεις την απόρριψη να σε διαλύσει, να σε κάνει σκόνη.

 Ή μπορεί να τινάξεις αυτή τη σκόνη από πάνω σου και να πας παρακάτω. Μπορείς να εστιάσεις στα αρνητικά, σε όλους τους ανθρώπους με τους οποίους απέτυχες ή σε απέρριψαν, ή μπορείς να εστιάσεις στις υπέροχες ευκαιρίες που έρχονται και σε περιμένουν.

Είναι ένδειξη πνευματικού πλούτου αυτό, το να συνειδητοποιείς ότι όσο άσχημα και αν εξελίσσεται μία κατάσταση, πάντα υπάρχουν ευκαιρίες να βελτιωθούν τα πράγματα. Ναι, μπορεί η γυναίκα εκείνη να σε απέρριψε. Συγχαρητήρια, είσαι ένα βήμα πιο κοντά στο να βρεις την πραγματική γυναίκα των ονείρων σου.

Το να έχεις θετική αντιμετώπιση των πραγμάτων σε επηρεάζει. Επηρεάζει τις σχέσεις και τις γνωριμίες σου, καθώς όλα είναι ζήτημα αυτοπεποίθησης τελικά. Αυτός που δεν φοβάται την απόρριψη την αντιμετωπίζει, κατά κανόνα, σπανιότερα από κάποιον που τη φοβάται.

Ένας άνθρωπος με αυτοπεποίθηση είναι πιο γοητευτικός, πιο ελκυστικός, πιο διασκεδαστικός. Οι άνθρωποι θέλουν να βρίσκονται κοντά του. Ένας άνθρωπος με αρνητική αντιμετώπιση αντικατοπτρίζει θυμό και πικρία, και αυτό επηρεάζει πάντα το πως τον βλέπουν οι άλλοι.

Δεν είναι εύκολο να κρατάς την αισιοδοξία σου όταν οι αποτυχίες διαδέχονται η μία την άλλη, ούτε το να είσαι πρόθυμος να προσπαθείς ξανά και ξανά. Δεν είναι εύκολο να δρας χωρίς να είσαι σίγουρος ότι ελέγχεις την εξέλιξη των πραγμάτων. Αλλά σε βεβαιώ, αξίζει τον κόπο.

Πως το βλέπεις εσύ όμως το θέμα; Γράψε μου την άποψή σου

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!