Καμία δε με θέλει: Tι να κάνω; - Men's Bible

Καμία δε με θέλει: Tι να κάνω;

Καμία δε με θέλει: τι να κάνω;

Πολλοί νέοι φίλοι του site στέλνουν μηνύματα εκφράζοντας τις σκέψεις τους για το φλερτ και τις γυναίκες. Και μια πολύ κοινή σκέψη και αντίληψη που έχουν, είναι η ιδέα πως καμία γυναίκα δεν τους θέλει.

Το «καμιά δε με θέλει» είναι μια συχνή ανησυχία, ακόμα και για άντρες με αυτοπεποίθηση και πολλές επιτυχίες σε άλλους τομείς, όπως η καριέρα.

Αν λοιπόν νιώθεις έτσι, να ξέρεις πως δεν είσαι μόνος. Ευτυχώς, πρόκειται μια στρεβλή και λανθασμένη αντίληψη και όχι για πραγματικότητα. Πάμε να δούμε όμως τι μπορείς να κάνεις για να την αλλάξεις.

Πάντα να υποθέτεις ότι ενδιαφέρεται

Φαντάσου έναν άντρα που φλερτάρει μια γυναίκα σε ένα μπαρ.

Κατά τη διάρκεια της κουβέντας, αν και η κοπέλα ενδιαφέρεται, μιλάει ελάχιστα. Αυτό όμως όχι από υπεροψία, αλλά γιατί είναι ντροπαλή και νιώθει πως δεν έχει τι να πει.

Αν ο άντρας λάβει την σιωπή αυτή ως απόρριψη και παραιτηθεί αμέσως, ουσιαστικά χάνει μια ευκαιρία που θα μπορούσε να είχε καταλήξει διαφορετικά.

Για αυτό τον λόγο, μια από τις καλύτερες συμβουλές για όλους τους άντρες ανεξαιρέτως, είναι η αρχή πως όταν δεν είσαι σίγουρος, πάντα να υποθέτεις ότι υπάρχει ενδιαφέρον από μεριάς της.

Τι εννοώ με αυτό;

Εννοώ πως όταν λαμβάνεις ένα μη λεκτικό σήμα που ασυναίσθητα έμαθες να μεταφράζεις ως απόρριψη, μην απογοητευτείς. Η απογοήτευση σε ωθεί να φερθείς με ένα τρόπο που καταλήγει σε αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Αντίθετα, ακόμα και αν δεν είσαι σίγουρος, υπόθεσε πως η κοπέλα έλκεται από εσένα. Η νοοτροπία αυτή σε βοηθάει να χαλαρώσεις, να φερθείς με αυτοπεποίθηση και να αποφύγεις τα αυτογκόλ με της κοπέλες που ενδιαφέρονται.

Δες και το παρακάτω βίντεο για να αλλάξεις άποψη για το φλερτ.

Κατάλαβε πως έχεις επιλογές

Πολλές φορές παίρνουμε την απόρριψη πολύ σοβαρά και αυτό γίνεται για δύο λόγους. Πρώτον νιώθουμε πως λέει κάτι για την προσωπική μας αξία και δεύτερον αισθανόμαστε πως δεν έχουμε πολλές επιλογές και άρα πρέπει οπωσδήποτε να τα καταφέρουμε με την κοπέλα που έχουμε απέναντι μας.

Αυτός όπως και το σκεπτικό του «καμία δε με θέλει» αποτελεί λάθος τρόπος σκέψης.

Δεν έχω συγκεκριμένους αριθμούς, αλλά στον κόσμο γενικά αλλά και φυσικά στην Ελλάδα, υπάρχουν πάρα πολλές ελεύθερες κοπέλες. Δε θα αρέσεις σε όλες (κανένας δε μπορεί να το πετύχει αυτό), ωστόσο σίγουρα θα αρέσεις σε κάποιες .

Η απόρριψη δε λέει κάτι για σένα και την αξία σου ως άντρας. Απλά δείχνει πως υπάρχουν πιθανές τριβές στον τρόπο σκέψης, τις αξίες και τις επιθυμίες ανάμεσα σε σένα και την κοπέλα.

Μην παίρνεις λοιπόν μια απόρριψη ως καθολική και απόλυτη αξιολόγηση του εαυτού σου. Αντίθετα δες τη για αυτό που πραγματικά είναι. Μια έλλειψη χημείας, συμβατότητας ή απλά κακό timing.

Σκέψου πως υπάρχουν πάρα πολλές κοπέλες που και αυτές θέλουν να κάνουν γνωριμίες. Η πρόκληση είναι να βρεις εκείνες με τις οποίες κάνεις κλικ. Αν μη τι άλλο η έλξη μεταξύ δύο ανθρώπων δεν βασίζεται στην τύχη, αλλά σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Υπάρχει λόγος που κι εσύ για κάποιες γυναίκες ενδιαφέρεσαι και για κάποιες όχι. Ξέφυγε λοιπόν από τη νοοτροπία του «καμία δε με θέλει» και υιοθέτησε μια οπτική αφθονίας.

Θες να αλλάξεις τη νοοτροπία σου στο φλερτ; Δες εδώ

Επικεντρώσου στο πως προσεγγίζεις μια κοπέλα

Μεγάλη επιρροή στο να σε θέλει μια κοπέλα, έχει ο τρόπος με τον οποίο τη προσεγγίζεις για να τη γνωρίσεις.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο τρόπος σου επηρεάζει και την απόκριση της κοπέλας στην κίνηση σου. Υπάρχουν λοιπόν μερικά τεχνικά μυστικά:

  • Μη χάνεις χρόνο: Αυτό ακριβώς! Μη διστάζεις να προσεγγίσεις άμεσα μια κοπέλα που σου αρέσει. Ο δισταγμός από τη μία θα της δείξει ότι δεν είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου και από την άλλη θα σε βάλει σε ένα φαύλο κύκλο άγχους και υπερανάλυσης όπου το μόνο που πετυχαίνεις είναι να παραλύσεις τελείως.
  • Προσέγγισε σωστά: Ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις μια κουβέντα δεν είναι με μια «εντυπωσιακή» ατάκα. Αντίθετα αυτό που θες είναι ένα απλό, άνετο και παιχνιδιάρικο σχόλιο το οποίο θα γίνει το όχημα που θα ανοίξει την κουβέντα. Πάντα ο στόχος είναι να ξεκινήσεις μια άνετη συζήτηση και όχι να την εντυπωσιάσεις.
  • Βάλε πείραγμα και χιούμορ: Ο απόλυτος στόχος της πρώτης φάσης της κουβέντας σας, είναι να την κάνεις να νιώσει άνετα μαζί σου και να γελάσει. Αυτό το πετυχαίνεις με το να έχεις μια παιχνιδιάρικη διάθεση και να χαμογελάς. Προσοχή όμως, παιχνιδιάρικη διάθεση δε σημαίνει πως θα γίνεις ο διασκεδαστής της. Θες να προβάλεις μια χαλαρή διάθεση και πως δεν παίρνεις τα πράγματα υπερβολικά σοβαρά.
  • Δείξε το ενδιαφέρον και τις προθέσεις σου: Αφού η κοπέλα νιώσει άνετα μαζί σου και περνάει καλά είναι ώρα να δείξεις το ενδιαφέρον σου με πιο έντονο τρόπο. Κάνε κάποιο αυθεντικό κομπλιμέντο, χωρίς όμως να υπερβάλλεις.
  • Κάνε ανοιχτού τύπου ερωτήσεις: Κάνε της ερωτήσεις που θα σου επιτρέψουν να μάθεις πράγματα για τη ζωή της και το ποια είναι. Φρόντισε όμως να μην είναι συνεχόμενες σαν τις ριπές ενός πολυβόλου και φυσικά να δίνεις εκτενώς και τη δική σου απάντηση. Ο στόχος άλλωστε είναι να γνωρίσετε ο ένας τον άλλο.Καμία δε με θέλει: τι να κάνω;

Κατάλαβε πως η εξάσκηση παίζει ρόλο

Αρκετοί άνδρες πιστεύουν πως το να είσαι κοινωνικός και επιδέξιος στην επικοινωνία, έχει να κάνει αποκλειστικά με τη φύση και τα γονίδια. Ευτυχώς όσοι το πιστεύουν αυτό κάνουν ένα μεγάλο λάθος. Οι κοινωνικές δεξιότητες γενικά και συνεπώς το φλερτ, είναι κυρίως θέμα εξάσκησης και εμπειρίας.

Αν λοιπόν σου λείπει η εξάσκηση, αν δεν έχεις πάρει τις παραστάσεις στο σχολείο ή είσαι σε ένα επάγγελμα που δεν έχει επαφή με κόσμο, είναι λογικό οι επικοινωνιακές σου δεξιότητες να είναι σκουριασμένες.

Αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορείς να βελτιωθείς. Σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να επενδύσεις χρόνο στο να προπονηθείς και να εξασκηθείς.

Και είναι λογικό όταν εξασκείσαι για να γίνεις καλύτερος σε μια δεξιότητα να κάνεις λάθη, να μην πάνε όλα όπως περίμενες και φυσικά να μην είσαι τέλειος.

Για αυτό άσε λοιπόν στην άκρη την αντίληψη ότι δε σε θέλει καμία. Κατάλαβε πως χρειάζεται χρόνος για να υπάρχει βελτίωση και πως είναι ok αυτό.

Και αν πιστεύεις πως χρειάζεσαι καθοδήγηση για να επιταχύνεις τη διαδικασία μπορούμε να σε βοηθήσουμε.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!