Φλερτ στα 40 και τα 50: Πρακτικές Συμβουλές - Men's Bible

Φλερτ στα 40 και τα 50: Πρακτικές Συμβουλές

Φλερτ στα 40 και τα 50: Πρακτικές Συμβουλές

Υπάρχει χρόνος! Θριάμβευσε στο φλερτ στα 40, στα 50, σε όποια ηλικία κι αν είσαι, με αυτές τις πρακτικές συμβουλές που κάνουν τη διαφορά.

Γιατί, ναι, είναι απολύτως δυνατό να γνωρίσεις και να βγεις με ωραίες γυναίκες ακόμα κι αν είσαι κάπως μεγαλύτερος.

Στην πραγματικότητα μάλιστα, σε αυτές τις ηλικίες είσαι ακόμα πιο ελκυστικός  για τις γυναίκες, αρκεί να έχεις ετοιμαστεί σωστά.

Στον σημερινό οδηγό μας θα βρεις 8 απαραίτητες συμβουλές για μεγαλύτερους άνδρες, που ξεκινούν το φλερτ στα 40.

#1 Πρόσεξε την εμφάνισή σου

Το έχουμε πει πολλές φορές, η εμφάνιση δεν είναι το παν στη δημιουργία έλξης σε ωραίες γυναίκες.

Σημαντικότερο ρόλο παίζουν χαρακτηριστικά όπως η αυτοπεποίθηση, η χαρισματικότητα, η ηγεσία, το στάτους, η εξυπνάδα, η κοινωνικότητα.

Και, στην πράξη είναι οι άνδρες που έχουν περάσει τα προηγούμενα χρόνια αναπτύσσοντας αυτά τα χαρακτηριστικά που έχουν τη μεγαλύτερη επιτυχία.

Παρ’ όλα αυτά, για πετυχημένο φλερτ στα 40, χρειάζεται να προσέχεις και το πώς δείχνεις.

Αν δεν πηγαίνεις γυμναστήριο, δεν τρως υγιεινά, δεν φροντίζεις τον εαυτό σου, τότε είναι πολύ πιθανό να δείχνεις ότι έχεις «αφεθεί». Οπότε μην στηρίζεσαι μόνο στη βιολογία, στο ότι δείχνεις νέος, γιατί τα χρόνια περνούν.

Δώσε έμφαση στο να περιποιείσαι τον εαυτό σου, ώστε να αποπνέεις μια καλή πρώτη εντύπωση. Θα διευκολύνει πολύ τη ζωή σου στο κομμάτι του φλερτ.

#2 Ντύσου καλά

Η διαφορά ηλικίας θα απασχολεί λιγότερο τις γυναίκες αν ντύνεσαι καλύτερα από άνδρες συνομήλικους τους.

Ευελπιστώ, ότι με το πέρασμα των ετών, έχεις διαμορφώσει το δικό σου προσωπικό στυλ, που δεν στηρίζεται τόσο στη μόδα, όσο στο διαχρονικά καλό στυλ (και αυτό δεν απαιτεί ακριβά ρούχα).

Όταν ένας άνδρας ντύνεται καλά και φροντισμένα, δείχνει ότι έχει αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση. Αυτό από μόνο του είναι ελκυστικό, πολύ περισσότερο από άλλους που βγαίνουν για φλερτ στα 40 αλλά έχουν αφεθεί εντελώς.

Επίσης, υπάρχουν και αυτοί που για να το παίξουν πιο νέοι, ντύνονται με πολύ πρόχειρα και νεανικά ρούχα. Σίγουρα το ντύσιμο έχει να κάνει και με το πώς αισθάνεσαι και όχι μόνο με την ηλικία, ωστόσο πέρα από ένα βαθμό, αν το παρατραβάς στα άκρα με «νεανικό» ντύσιμο, καταντάει γελοίο.

Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να φοράς τις πιο trendy μάρκες, αλλά απλά ρούχα που έχουν καλό fit πάνω σου και παραμένουν σχετικά με την εποχή μας.

#3 Γνώριζε την αξία σου

Κάποιοι «φίλοι» θα σου πουν ότι δεν έχει νόημα να ασχολείσαι με το φλερτ στα 40 και τα 50 και ότι είσαι πολύ μεγάλος για αυτό. Μην ξεγελαστείς όμως.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, απλά ζηλεύουν, έχουν πέσει σε κοινωνικά στερεότυπα, ή αν είναι γυναίκες, σε τεστάρουν.

Όπως αναφέραμε πιο πάνω, οι μεγαλύτεροι άνδρες είναι πιο πιθανό να έχουν αναπτύξει χαρακτηριστικά που βρίσκουν ελκυστικά οι γυναίκες. Επιπλέον, η έλξη έχει να κάνει λιγότερο με την ηλικία και περισσότερο με αυτό που αποπνέεις.

Κι αυτός είναι και ο λόγος που συχνά βλέπεις γυναίκες με μεγαλύτερους άνδρες.

Οπότε μην τις πλησιάζεις με το σκεπτικό ότι θα είσαι τυχερός αν τους αρέσεις, γιατί γνώριζε ότι αυτό διαχέεται και στην συμπεριφορά σου.

Αν ζεις τη ζωή σου, βάσει των επόμενων σημείων, τότε έχεις πολλά περισσότερα να της προσφέρεις απ’ ότι νεότεροι άνδρες.

Θες να μάθεις τα πάντα για το φλερτ μετά τα 40; Δες εδώ

#4 Μην πας να εντυπωσιάσεις με τα χρήματα

Υπάρχει μια υγιής ισορροπία όταν δίνεις χρήματα στο φλερτ και τα ραντεβού. Αν προσπαθείς να την εντυπωσιάσεις με τα χρήματα ή με το πόσα έχεις, για τις περισσότερες γυναίκες θα είναι ξενερωτικό, καθώς θα δείχνει ότι δεν έχεις κάτι άλλο στη ζωή σου.

(Ή εναλλακτικά θα τραβήξεις κοντά σου χρυσοθήρες, που καταλαβαίνεις ότι δεν θα σου βγει σε καλό).

Ναι, να είσαι τζέντλεμαν, ειδικά αν είναι κάπως μικρότερη, ναι, να κερνάς, όποτε το νιώθεις, αλλά φρόντισε να υπάρχει και μια ισορροπία. Θα έχεις ακούσει και εσύ παραδείγματα ανδρών που έκαναν συνέχεια δώρα, εκδρομές κλπ και πόσο το μετάνιωσαν μετά.

Ωστόσο δεν πρέπει να το πας και στα άκρα:

#5 Μην γίνεις φτηνιάρης

Λόγω ηλικίας (μην ξεχνάς πως μιλάμε για φλερτ στα 40 και στα 50) σίγουρα θα έχεις καταφέρει πράγματα στη ζωή σου, αλλά αυτό δεν θα σε βοηθήσει αν είσαι πολύ σφιχτός με τα χρήματα.

Την κοπέλα δεν την ενδιαφέρει τι έχεις στον τραπεζικό σου λογαριασμό, όσο ο τρόπος ζωής σου. Είναι αρκετά θελκτικός  για να νιώσει την ανάγκη να γίνει μέρος του;

Προσοχή, δεν αναφερόμαστε σε κάποιο πολυτελές lifestyle (τακτικά τριήμερα στη Μύκονο), όσο για έναν τρόπο ζωής που έχει νόημα και σε γεμίζει. Αυτό που δεν θέλει η κοπέλα είναι να συμβιώνει με τη μιζέρια και έναν μίζερο άνθρωπο.

Φλερτ στα 40 και τα 50: Πρακτικές Συμβουλές

#6 Φρόντισε την κοινωνική ζωή σου

Όταν ζεις μια γεμάτη κοινωνική ζωή με ωραίους φίλους, χαρούμενα πάρτι και δραστήρια χόμπι, γίνεται πολύ πιο εύκολο να προσελκύσεις εκπληκτικές γυναίκες.

Και όχι μόνο επειδή ζεις έναν τρόπο ζωής του οποίου θέλουν να γίνουν μέρος.

Αλλά και επειδή δεν είσαι απελπισμένος και απεγνωσμένος για την αποδοχή τους, κάτι που είναι εξαιρετικά μη ελκυστικό.

Όταν έχεις έντονη ζωή και ωραία πράγματα να συμβαίνουν, είναι πολύ πιο εύκολο να μην σε νοιάζει το αποτέλεσμα στην επικοινωνία σου με τις γυναίκες.

Αυτό τους δίνει τον χώρο να σε κυνηγήσουν και να ενδιαφερθούν ενεργά. Και αυτό είναι που κάνει το φλερτ στα 40 συναρπαστικό.

#7 Φρόντισε την παρουσία σου στα social media

Αν νομίζεις ότι τα social media είναι «για τα παιδιά», τότε το κοιτάς επιδερμικά το θέμα. Υπάρχουν εκατοντάδες λόγοι που τα social media κάνουν ευκολότερο το φλερτ στα 40.

Κι αν δεν έχεις ενεργή συμμετοχή σε αυτά, σαμποτάρεις ο ίδιος τον εαυτό σου.

Ωστόσο μην αγχώνεσαι, τα πράγματα είναι απλά: Ξεκίνα ένα προφίλ στο ίνσταγκραμ, δημοσίευσε καλές φωτογραφίες σου με εσένα να κάνεις δραστηριότητες (βοηθάει και ο τρόπος ζωής που αναφέραμε πιο πάνω) και στείλε μήνυμα στην κοπέλα που γνώρισες.

Με αυτό τον τρόπο μπορεί να μάθει περισσότερα για εσένα, να καταλάβει τον τρόπο ζωής σου και το πόσο cool τύπος είσαι, χωρίς να χρειαστεί να περιαυτολογείς.

Κι αν θες βοήθεια για το προφίλ σου, τσέκαρε οπωσδήποτε και αυτό το άρθρο μας.

#8 Πέρνα καλά!

Ίσως χώρισες μετά από μια μεγάλη σχέση και είσαι στα πατώματα, ίσως συγκατοικούσες και είσαι σε φάση μετακόμισης, ίσως παίρνεις διαζύγιο και περιμένεις να βγουν τα χαρτιά. Δεν είσαι ο μόνος. Όλοι έχουμε τις εμπειρίες μας. Όλοι την έχουμε πατήσει σε κάποιο σημείο της ζωής μας. Οπότε δεν υπάρχει λόγος να γεμίζεις πικρία ή απογοήτευση.

Μπορείς να είσαι εργένης και να ξεκινάς το φλερτ στα 40, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να το ευχαριστηθείς! Χρειάζεται απλά να το πάρεις απόφαση και να βρεις την κατάλληλη παρέα. Σε αυτό μπορεί να σε βοηθήσει και η κοινότητα μελών μας.

Έχεις τις γνώσεις κάποιου μεγαλύτερου και την δίψα για ζωή κάποιου μικρότερου. Είναι ο τέλειος και απόλυτα ελκυστικός συνδυασμός.

Αντί να συμβιβαστείς για το υπόλοιπο της ζωής σου, χρειάζεται να δημιουργήσεις και να απολαύσεις τις νέες περιπέτειες που έρχονται.

Κι αυτό αξίζει να το γιορτάσεις!

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!