Κανόνες Φλερτ: Πώς να Φλερτάρεις σαν Τζέντλεμαν - Men's Bible

Κανόνες Φλερτ: Πώς να Φλερτάρεις σαν Τζέντλεμαν

Κανόνες Φλερτ: Πώς να Φλερτάρεις σαν Τζέντλεμαν

Δεν ξέρω αν υπήρξε κάποια εποχή που το φλερτ ήταν κάτι εξαιρετικά απλό. Ακόμα κι ο πρωτόγονος με το ρόπαλο και την γυναίκα στον ώμο του θα αντιμετώπιζε δυσκολίες. (Και σίγουρα κανείς μας δεν θα ήθελε να επιστρέψει σε τέτοιες εποχές). Ωστόσο το φλερτ στην εποχή μας είναι κάτι που προβληματίζει πολλούς άνδρες, ειδικά μετά το κίνημα του #metoo (που έκανε πολύ καλό συνολικά), καθώς τους φαίνεται ότι οι κανόνες φλερτ έχουν πια αλλάξει.

Δεν χρειάζεται όμως να είναι περίπλοκα τα πράγματα. Όντως έχουν αλλάξει κάπως οι κανόνες φλερτ, είναι αλήθεια αυτό. Πια δεν είναι δεδομένο το τι σημαίνει σεξουαλικότητα, ούτε το τι σχέση επιθυμεί ο καθένας μας. Έχουν αλλάξει πολλά στο τι είναι «σοβαρή» σχέση, στο αν υπάρχει μονογαμία, στο πως σχετιζόμαστε ο ένας με τον άλλο.

Προσωπικά όμως θεωρώ ότι τώρα που τα πράγματα συζητούνται πιο εμφανώς, θα φτάσουμε σε μια νέα καλύτερη ισορροπία.

Προς το παρόν, παραθέτω κάποιες οδηγίες και κανόνες φλερτ που θεωρώ ότι είναι λογικές και θα σε βοηθήσουν με πρακτικό τρόπο να πλοηγηθείς με αξιοπρέπεια στον κόσμο του σύγχρονου φλερτ ώστε να ξέρεις πώς να φερθείς σε κάθε κατάσταση.

#1 Κανόνες φλερτ στον εργασιακό χώρο

Αυτό είναι λίγο περίπλοκο καθώς ιστορικά πολλά ζευγάρια έχουν γνωριστεί στον χώρο εργασίας τους, οπότε το να αρνηθούμε ότι μπορείς και στη δουλειά να γνωρίσεις κάποια κοπέλα δεν έχει νόημα καθώς η ίδια η ιστορία μας διαψεύδει. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή στο διπλανό γραφείο κάθεται μια ωραία συνάδελφος, αυτό είναι και μια πρόσκληση για φλερτ ή για καλύτερη μεταχείριση απλά επειδή τη βρίσκεις ελκυστική.

Η κοπέλα βρίσκεται στη δουλειά για να δουλέψει και να τη σέβονται για τον επαγγελματισμό της. Αν όντως νιώθεις ότι έχεις σύνδεση με κάποια και βλέπεις ότι και αυτή όταν μιλάτε νιώθει τον ίδιο ενθουσιασμό, τότε μπορείς να της προτείνεις να πάτε για έναν καφέ μαζί.

Αν υπάρχει ενδιαφέρον τότε κι αυτή θα χαρεί να περάσει προσωπικό χρόνο μαζί σου (ωστόσο κι αυτό είναι μόλις το πρώτο βήμα, δεν σημαίνει ότι σε βλέπει οπωσδήποτε και ερωτικά). Αν πάλι δεν θέλει, θα αρνηθεί και εσύ καλό είναι να μην επιμείνεις.

Και σίγουρα υπάρχουν πολλά μέρη που μπορείς να γνωρίσεις κοπέλες, οπότε ο εργασιακός χώρος δεν είναι η καλύτερη ιδέα. Κανόνες Φλερτ: Πώς να Φλερτάρεις σαν Τζέντλεμαν

#2 Φλερτ στην πραγματική ζωή

Μερικοί ίσως νομίζουν ότι το να προσεγγίσουν μια κοπέλα στην πραγματική ζωή (δηλαδή όχι μέσω μιας εφαρμογής) είναι λάθος. Παρ’ όλα αυτά αν το δοκιμάσεις στην πράξη θα διαπιστώσεις ότι οι περισσότερες κοπέλες είναι δεκτικές στο να μιλήσουν με έναν άγνωστο, αρκεί φυσικά να φέρεται με σεβασμό προς αυτές. Αυτό είναι κάτι στο οποίο η ομάδα μας δίνει μεγάλη σημασία και μπορούμε να σε βοηθήσουμε να το κάνεις σωστά.

Για μένα το κλειδί στο να δείξεις ότι είσαι τζέντλεμαν και ωραίος τύπος, δεν έχει να κάνει με το που της μιλάς, αλλά με το πώς. Μπορείς λοιπόν να έχεις υπόψη σου τα ακόλουθα:

-Κράτα την απόστασή σου και μην εισβάλλεις στον προσωπικό της χώρο.

-Αν θες να τραβήξεις την προσοχή της μπορείς να της κάνεις ένα νεύμα, δεν είναι καλό να εμφανιστείς ξαφνικά μπροστά της και να την τρομάξεις.

-Συνέχεια του ανωτέρω: Ποτέ μην πλησιάζεις κάποια κοπέλα όταν δεν μπορεί να σε δει (δηλαδή από πίσω)

-Ποτέ μην πεις κάτι αγενές ή χονδροειδές για την εμφάνισή της. Σε όλους αρέσουν τα κομπλιμέντα αρκεί να έρχονται από τους ανθρώπους που θέλουμε, όχι από άσχετους ξένους. Μια ωραία διαπίστωση για κάτι που κάνει, όπως «μου αρέσει η αυτοπεποίθηση που έχεις» ή «μου αρέσει το πώς ξεχωρίζει το στυλ σου», είναι πολύ καλύτερο και πιο ευγενικό από ένα σχόλιο για τα πόδια της.

-Αν είναι ανοιχτή σε γνωριμία, δεν θα χρειαστεί να προσπαθήσεις πολύ, οπότε δεν χρειάζεται να γίνεις υπέρμετρα σεξουαλικός. Να θυμάσαι ότι πολλές φορές η σεξουαλικότητα υπαινίσσεται και δεν λέγεται.

-Δώσε της να καταλάβει γιατί της μίλησες και πως βρέθηκες εκεί, όπως «μόλις είχα βγει για ψώνια και…» ή «μόλις έφυγα από τη δουλειά και όπως περνούσα…»

Να είσαι φιλικός και να χαμογελάς.

-Αν φαίνεται να μην ενδιαφέρεται ή να νιώθει άβολα, ευχαρίστησέ τη για την κουβέντα και φύγε.

-Μην θυμώσεις αν η κοπέλα δεν ανταποκριθεί θετικά στη συζήτηση. Ο καθένας μας έχει τη ζωή του, τις αξίες του και τις προτιμήσεις του.

-Μην θεωρήσεις ότι ο τρόπος ντυσίματός της είναι πρόσκληση για κάποια γνωριμία. Το ντύσιμο είναι απλά ντύσιμο.

-Αν είναι με άλλους ανθρώπους ή δείχνει πολύ συγκεντρωμένη σε κάτι, τότε ανάφερέ το «Βλέπω πως είσαι αρκετά απασχολημένη, αλλά ήθελα να σου πω στα γρήγορα ότι…»

Ίσως διαβάζοντας τα παραπάνω να σκέφτεσαι ότι είναι πάρα πολλά αυτά που πρέπει να έχεις υπόψη, η αλήθεια όμως είναι πως πρόκειται απλά για κάποιες οδηγίες που θα τη βοηθήσουν να καταλάβει ότι είσαι κοινωνικά ισορροπημένος ώστε να είναι πιο δεκτική στη συνομιλία σας.

Θες να μπορείς να γνωρίσεις κοπέλες οπουδήποτε; Δες εδώ

#3 Κανόνες φλερτ στα social media

Το ότι τη γνώρισες στο tinder ή δείχνει ωραία στο instagram και πάλι δεν πρέπει να σε παραπλανά στο να κάνεις υποθέσεις. Και εδώ ισχύουν κάποιοι απλοί κανόνες που μπορείς να έχεις υπόψη:

-Αν δεν απαντήσει, μην την κυνηγήσεις. Κοίτα, αν κάποια δεν έχει όρεξη ούτε να απαντήσει, τότε δεν έχει νόημα να επανέλθεις ξανά και ξανά. Μειώνεις όλο και πιο πολύ τις πιθανότητες να επανέλθει. Κατανόησε ότι δεν ενδιαφέρεται και προχώρα.

-Παρομοίως, αν μόνιμα είναι πολύ απασχολημένη για να βγείτε ή αν νιώθει άβολα να ανταλλάξετε στοιχεία επικοινωνίας, τότε κατάλαβε ότι δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα και καλύτερα δώσε χρόνο και ενέργεια σε άλλες περιπτώσεις.

-Μην στέλνεις τολμηρές φωτογραφίες (ξέρεις τι εννοώ). Καμία δεν ενθουσιάζεται και πρακτικά την προσκαλείς να σταματήσει την επικοινωνία σας. Άλλωστε η γυναικεία έλξη δεν δημιουργείται με αυτό τον τρόπο.

-Μην της προτείνεις κάποια σεξουαλική επαφή απλά και μόνο επειδή θεωρείς ότι επειδή είναι προκλητικά ντυμένη αποζητά κάτι τέτοιο.

-Αν τελικά δεν συμφωνήσει να βγείτε, μην θυμώσεις και μην της δείξεις ότι αυτό σε ενόχλησε.

-Αν δεν σου κάνει match στο Tinder, δεν έχει νόημα να κάτσεις να την βρεις και στο Instagram μπας και ξεκινήσει επικοινωνία εκεί.

-Το ελάχιστο που χρειάζεται από μεριάς της είναι η επιθυμία να μιλήσετε και η διάθεση να συναντηθείτε από κοντά. Χωρίς αυτά, απλά θα χαθείς σε ατελείωτα μηνυματάκια τα οποία δεν οδηγούν πουθενά. Και δεν θες κάτι τέτοιο.

Οπότε ας ξεκινήσουμε όλοι να εκφράζουμε τι είναι αυτό που θέλουμε (αλλά και αυτό που δεν θέλουμε), όπως και να ακούμε το τι θέλει και το άλλο πρόσωπο. Ας κάνουμε τα πράγματα απλά χωρίς παιχνιδάκια και πίεση. Άνδρες και γυναίκες είμαστε μαζί σε αυτό.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!