«Δε θέλω να Χωρίσουμε»: 3 Βήματα για να Αντιμετωπίσεις σωστά τα Προβλήματα στη Σχέση σου - Men's Bible

«Δε θέλω να Χωρίσουμε»: 3 Βήματα για να Αντιμετωπίσεις σωστά τα Προβλήματα στη Σχέση σου

«Δε θέλω να Χωρίσουμε»: 3 βήματα για να αντιμετωπίσεις σωστά τα προβλήματα στη σχέση σου

«Τώρα τελευταία η κοπέλα μου έχει αλλάξει συμπεριφορά και δείχνει περισσότερο απόμακρη και λιγότερο θερμή με τη σχέση μας. Τι να κάνω; Την αγαπώ και δε θέλω να χωρίσουμε».

Το να αντιληφθείς ότι η συμπεριφορά της συντρόφου σου έχει αλλάξει και πως κάτι δεν πάει καλά με τη σχέση σας είναι ταυτόχρονα ευχή και κατάρα.

Σε κανέναν δεν αρέσει να διαπιστώνει πως ο άνθρωπος τον οποίο αγαπάει με τον οποίο έχει ζήσει και έχει περάσει πολλά, αρχίζει να χάνει το ενδιαφέρον του.

Από την άλλη όμως, το γεγονός ότι το αντιλαμβάνεσαι, και ειδικά αν το αντιλαμβάνεσαι νωρίς πριν να είναι πολύ αργά, σε βοηθάει να δεις τα πράγματα πιο καθαρά και να βοηθήσεις τη σχέση σου να εξελιχθεί.

Τί μπορείς να κάνεις λοιπόν ώστε το «δε θέλω να χωρίσουμε» να γίνει «συνεχίζουμε να είμαστε μαζί και ευτυχισμένοι.»;

«Δε θέλω να Χωρίσουμε»: 3 βήματα για να αντιμετωπίσεις σωστά τα προβλήματα στη σχέση σου

#1 Μην προσπαθήσεις υπερβολικά να «διορθώσεις» την κατάσταση

Για αρχή, είναι σημαντικό να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου. Το άγχος που σου προκαλεί η πιθανότητα χωρισμού είναι κακός σύμβουλος και σε ωθεί να φερθείς με τρόπο που κάνει την πιθανότητα πραγματικότητα.

Το μεγαλύτερο ίσως λάθος που κάνει ο μέσος άνδρας όταν αντιλαμβάνεται πως η σχέση του δεν πάει καλά και πως η σύντροφος του σκέφτεται να τον χωρίσει, είναι πως ορμάει  να βρει λύση και ξεκινάει να προσπαθεί να ελέγξει όσο περισσότερο μπορεί την κατάσταση.

Αρχίζει να κάνει πολλά δώρα, να συμφωνεί και να προσπαθεί να εξυπηρετήσει τη σύντροφο του με κάθε τρόπο ή θυμώνει, διαμαρτύρεται και αποστασιοποιείται απ’ τη σύντροφο του ώστε εκείνη να αρχίσει να ενδιαφέρεται και να τον κυνηγήσει.

Το θέμα είναι πως, με όποιον τρόπο και να επιχειρήσει να επηρεάσει την κατάσταση η σύντροφος του θα νιώσει πίεση και θα θέλει περισσότερο να φύγει παρά να μείνει σε σχέση μαζί του.«Δε θέλω να Χωρίσουμε»: 3 βήματα για να αντιμετωπίσεις σωστά τα προβλήματα στη σχέση σου

#2 Συζήτησε το μαζί της την κατάλληλη στιγμή

Για να υπάρχει συνεργασία σε μια σχέση χρειάζεται να συζητάτε όχι μονάχα για την πορεία της και τα σχέδια σας για το μέλλον αλλά και για τα προβλήματα που προκύπτουν.

Η ειλικρινής συζήτηση, η αίσθηση ότι ο κάθε σύντροφος είναι ανοιχτός και πρόθυμος να ακούσει, να κατανοήσει και να συζητήσει τους προβληματισμούς του άλλου, είναι και αυτό που κάνει τη σχέση ισχυρότερη.

Δοκίμασε λοιπόν να συζητήσεις τους προβληματισμούς σου μαζί της. Φρόντισε όμως να το κάνεις την κατάλληλη στιγμή, δηλαδή όχι κάποια στιγμή που θα είναι κουρασμένη, στεναχωρημένη ή θυμωμένη.

Κάποια στιγμή αφού έχετε βγει και έχετε περάσει καλά μαζί που θα είναι περισσότερο ευδιάθετη και ανοιχτή.

Επίσης φρόντισε να είσαι μεν ειλικρινής, δηλαδή να εκφράσεις τους προβληματισμούς σου και τα συναισθήματα σου, χωρίς όμως να γίνεις πολύ δραματικός.

#3 «Δε θέλω να Χωρίσουμε»: Προχώρα σε σταδιακές αλλαγές

Τις περισσότερες φορές τα προβλήματα που φαίνεται να αντιμετωπίζει μια σχέση αποτελούν το σύμπτωμα και όχι τον ιό.

Αν η κοπέλα σου δείχνει περισσότερο αδιάφορη, αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι έχει χάσει το ενδιαφέρον της και την έλξη της για εσένα.

Ίσως η σχέση έχει βαλτώσει σε μια ανιαρή καθημερινότητα.

Ίσως εσύ να έπαψες να ήσουν αυτός που ερωτεύτηκε και να έχεις παρατήσει τον εαυτό σου.

Ίσως πάλι να σταμάτησες κι εσύ να δείχνεις ενδιαφέρον και να φλερτάρεις την κοπέλα σου παρασυρόμενος από τις ευθύνες της εργασίας και τους προσωπικούς σου στόχους.

Σε κάθε περίπτωση, αφού συζητήσετε και εντοπίσεις τί ακριβώς φταίει είναι σημαντικό να μην πεις απλά με λόγια το «δε θέλω να χωρίσουμε» αλλά να πεις «θέλω να συνεχίσουμε μαζί» μέσα από τις πράξεις και τη συμπεριφορά σου.

Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει πως πρέπει να προχωρήσεις σε αλλαγές που χτυπούν στην καρδιά του ζητήματος και όχι στην επιφάνεια.

Φυσικά, αυτό πρέπει να γίνει σταδιακά με ηρεμία και όχι σαν να έχεις πανικοβληθεί και να σε έχει κυριεύσει ο φόβος ότι θα χάσεις την κοπέλα σου.

Τέλος να θυμάσαι το εξής: μια σχέση πρέπει να περάσει κάποιες δύσκολες καταστάσεις για να δοκιμαστεί και να γίνει πιο ισχυρή και ποιοτική.

Μια κοπέλα που δεν είναι πρόθυμη να σε ακούσει (και να την ακούσεις κι εσύ), να συζητήσει μαζί σου και να συνεργαστεί για να βρείτε λύση στους προβληματισμούς της σχέσης σας δεν θα μείνει μαζί σου για πολύ ούτως η άλλως.

Ακόμα και αν την πείσεις στην παρούσα φάση να μείνει στη σχέση, σε κάποια άλλη μεγαλύτερη δυσκολία το πιθανότερο είναι πως θα σε αφήσει.

Γι’ αυτό το θέμα δεν είναι να μείνεις οπωσδήποτε με κάποια επειδή έχεις συνηθίσει μαζί της, αλλά αν η σχέση αυτή δουλεύει και αν μπορεί να γίνει καλύτερη.

Θέλεις κάποια βοήθεια για να διαχειριστείς τα προβλήματα στη σχέση σου; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!