Γιατί δυσκολεύεσαι να Ξεπεράσεις την πρώην σου; - Men's Bible

Γιατί δυσκολεύεσαι να Ξεπεράσεις την πρώην σου;

Είναι πολύ αργά για μένα;, Γιατί δυσκολεύεσαι να Ξεπεράσεις την πρώην σου;

Πιστεύω ότι αυτό δεν είναι το πρώτο άρθρο που διαβάζεις μετά τον πρόσφατο και απροσδόκητο χωρισμό σου. Και είμαι σίγουρος πως μετά από τόσο διάβασμα και τόσες συμβουλές από γνωστούς και άγνωστούς έχεις κουραστεί γιατί θέλεις πραγματικά να την ξεπεράσεις.

Το καταλαβαίνω.

Το να ξεπεράσεις κάποια με την οποία ήσουν μαζί για ένα διάστημα (μικρό ή μεγάλο δεν έχει τόσο σημασία) είναι δύσκολο.

Και το θέμα είναι πως πολλές από τις συμβουλές που ακούς ή διαβάζεις προσπαθούν να σε πείσουν ότι είναι κακό ή λάθος να στεναχωριέσαι ή να νιώθεις πόνο για το χωρισμό, σαν αυτό να μην είναι κάτι το φυσιολογικό.

Ένα άλλο μεγάλο θέμα με τις κλασικές συμβουλές προς διαζευγμένους είναι πως παρουσιάζουν τα πράγματα υπεραπλουστευμένα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις μια απλή και τυποποιημένη λίστα από συγκεκριμένες κινήσεις και τσουπ την ξεπέρασες την πρώην.

Προφανώς όμως δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Ναι σίγουρα θα βοηθήσει να πάρεις χρόνο για τον εαυτό σου και σίγουρα θα βοηθήσει να αρχίσεις πάλι να βρίσκεσαι περισσότερο με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα.

Αλλά δεν θα ξεπεράσεις την πρώην σου επειδή έκανες αυτά τα βήματα. Τα πράγματα είναι περισσότερο πολύπλοκα.Πως να Στηρίξεις τον Κολλητό σου που μόλις Χώρισε, Γιατί δυσκολεύεσαι να Ξεπεράσεις την πρώην σου;

Δυσκολεύεσαι να την ξεπεράσεις γιατί ο χωρισμός πονάει πολύ

Οι σχέσεις που δημιουργούμε διαμορφώνουν σε μεγάλο βαθμό τη βάση για όλα αυτά που δίνουν νόημα στη ζωή μας. Και δε μιλάω μονάχα για τις ερωτικές ή γενικά τις κοινωνικές σχέσεις που κάνεις αλλά ακόμα και για τη σχέση που έχεις με τη δουλειά σου ή με τα διάφορα αντικείμενα που έχεις στην κατοχή σου.

Ακριβώς όμως επειδή ως είδος εξαρτόμαστε πολύ από τις κοινωνικές μας επαφές για να επιβιώσουμε και να πετύχουμε, οι σχέσεις που διαμορφώνουμε μεταξύ μας έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα.

Όταν λοιπόν χωρίζεις. Χάνεις μια σχέση που έχει μεγάλη σημασία για εσένα και που έχει κεντρικό ρόλο στη ζωή σου. Και ακριβώς επειδή οι σχέσεις διαμορφώνουν το νόημα της ζωή μας, μετά το χωρισμό αναπόφευκτά νιώθεις ένα μεγάλο κενό.

Νιώθεις ότι έχεις χάσει ένα κομμάτι του εαυτού σου. Γιατί δεν χάνεις μονάχα ένα πρόσωπο, χάνεις και όλα όσα σήμαινε για εσένα αυτό το πρόσωπο και όλα όσα σου έδινε αυτή η σχέση.

Αυτή η αίσθηση κενού που νιώθεις (και που όλοι νιώθουμε όταν χάνουμε κάποιον που αγαπάμε) τη νιώθεις γιατί χάνεις κάτι που έδινε νόημα στη ζωή σου.

Και αν μείνεις στη φάση του πόνου για πολύ καιρό, καταλήγεις να μένεις κολλημένος στο παρελθόν. Δυσκολεύεσαι να προχωρήσεις και προσπαθείς με κάθε τρόπο να διορθώσεις την κατάσταση και να κερδίσεις πίσω την πρώην σου.

Βρες κάτι που να δίνει νόημα στη ζωή σου

Το να βρίσκεσαι περισσότερο με φίλους και γενικά με ανθρώπους που νοιάζονται πραγματικά για εσένα είναι μια από τις πιο συνηθισμένες συμβουλές που δίνονται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Και είναι και μια εξαιρετική συμβουλή. Όχι μονάχα γιατί οι φίλοι σου θα σε κάνουν να νιώθεις καλύτερα και θα ξεχάσεις το γεγονός ότι κοιμάσαι πλέον μόνος σου τα βράδια. Αλλά και γιατί το να μιλάς και να συνδέεσαι συναισθηματικά μαζί τους, ενισχύει τις σχέσεις που έχεις με αυτά τα άτομα.

Για να το πω πιο απλά είναι σαν να γεμίζεις το κενό που σου άφησε ο χωρισμός με κάτι άλλο.

Και η αλήθεια είναι πως αυτός είναι και ο βασικός τρόπος με τον οποίο μπορείς να ξεπεράσεις την πρώην σου. Με το να βρεις κάτι που να δίνει νέο νόημα στη ζωή σου.

Αυτό το κάτι μπορεί να είναι μια νέα ερωτική σχέση, μπορεί να είναι κάποια δραστηριότητα αρκεί να είναι κάτι που γουστάρεις και που πραγματικά σε νοιάζει πολύ.

Και είναι πολύ σημαντικό αυτό το κάτι να μην έχει σχέση με την παλιά σου σχέση. Δύσκολα θα ξεπεράσεις την πρώην σου αν δεν καλλιεργήσεις νέες σχέσεις που είναι ξεχωριστές από την παλιά σου σχέση και απ’ τον παλιό εαυτό σου.

Χώρισες και θέλεις να επιστρέψεις στο φλερτ; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!