Γυναίκες που παίζουν Παιχνίδια: Γιατί τις συναντάω συνεχώς; - Men's Bible

Γυναίκες που παίζουν Παιχνίδια: Γιατί τις συναντάω συνεχώς;

Γυναίκες που παίζουν παιχνίδια: Γιατί τις συναντάω συνεχώς;

Πολύ συχνά, εδώ στο Men’s Bible, δεχόμαστε πολλές ερωτήσεις από τους μαθητές μας αλλά και από εσάς, τους φίλους του site, για διάφορα θέματα.

Ένα από αυτά που αποτελεί και μόνιμη πηγή σύγχυσης για τον ανδρικό πληθυσμό, είναι το θέμα των παιχνιδιών που παίζει μια γυναίκα στο φλερτ ή σε μια σχέση. 

Πολύ συχνά μας ρωτάτε λοιπόν τι να κάνετε. Πώς να αντιδράσετε σε μια προσπάθεια χειραγώγησης από πλευράς της και πώς να απαντήσετε για να την κερδίσετε στο παιχνίδι της.

Πρώτα απ’ όλα όμως πρέπει να γίνει κατανοητό πως τα παιχνίδια και η χειραγώγηση δεν είναι αποκλειστικότητα των γυναικών.

Όλοι οι άνθρωποι κάποια στιγμή στη ζωή τους, κάποιες φορές, συμπεριφέρονται χειριστικά και προσπαθούν να ελέγξουν καταστάσεις. Και κάποιοι, μέσα σ’ αυτούς και αρκετές γυναίκες, το κάνουν συνεχώς.

Θυμήσου τα «καλά παιδιά»

Ένα κλασσικό παράδειγμα που αφορά τους άντρες είναι τα λεγόμενα καλά παιδιά.

Πρόκειται για άτομα που θυσιάζουν τα δικά τους θέλω και επιθυμίες, σε μια προσπάθεια να χειραγωγήσουν συναισθηματικά τους άλλους για να πάρουν αυτό που θέλουν. Συνήθως επιβεβαίωση.

Δεν είναι μόνο οι γυναίκες λοιπόν αλλά και οι άντρες που παίζουν παιχνίδια.

Αρκετοί από αυτούς αντιμετωπίζουν τη χειριστική συμπεριφορά μιας γυναίκας προσπαθώντας να επιβάλουν τη δική τους χειριστική συμπεριφορά. Να τη χειραγωγήσουν αντί να χειραγωγηθούν.

Ωστόσο αυτό δεν αποτελεί σωστή απάντηση. Οι σχέσεις που βασίζονται στη χειραγώγηση του ενός από τον άλλο είναι καταδικασμένες να αποτύχουν.

Το φλερτ, αλλά και οι σχέσεις, δεν είναι ένα παιχνίδι που παίζεις με τη γυναίκα αντίπαλο. Ούτε ένα παιχνίδι που σε κάθε γύρο και κάθε κίνηση που κάνει εκείνη πρέπει να έχεις έναν άσσο στο μανίκι για να μη χάσεις.

Αντιθέτως πρόκειται για ένα παιχνίδι στο οποίο είστε σύμμαχοι και στο οποίο πρέπει να συνεργαστείτε για να κερδίσετε και οι δύο.

Και μεγάλο μέρος αυτού του παιχνιδιού είναι να αντιλαμβάνεσαι ποιο είναι το μήνυμα και οι προθέσεις πίσω από τα λόγια μιας γυναίκας. Κρίσιμο ρόλο σ’ αυτό παίζει η κατανόηση και αποκωδικοποίηση της γλώσσας του σώματος της και της μη λεκτική επικοινωνίας.

Μια γυναίκα μπορεί να σε πειράζει και να σε προκαλεί όμως αυτό πολλές φορές σημαίνει πως ενδιαφέρεται και φλερτάρει. Αρκετοί άντρες όμως δεν το αντιλαμβάνονται αυτό. Έχουν εμμονή με τα τεστ και τα παιχνίδια και θεωρούν πως η γυναίκα μόνιμα θα προσπαθήσει να τους ρίξει, να τους προκαλέσει και να τους δοκιμάσει.

Το αποτέλεσμα αυτής της πεποίθησης είναι να προσπαθούν σκληρά για να έχουν κάτι έξυπνο να πουν, να την κερδίσουν και να περάσουν τα τεστ. Να δείξουν ότι έχουν τον έλεγχο και ότι είναι πολύ «άντρες».

Αν θες να μάθεις να διαχειρίζεσαι με επιτυχία τη σχέση σου, δες εδώ

Όμως παίζοντας το παιχνίδι κατ’ αυτόν τον τρόπο, στην ουσία απομακρύνεις τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν το φλερτ και τις σχέσεις σα μια συμμαχία. Κουράζονται από τη μόνιμη προσπάθεια να έχεις τον έλεγχο και απωθούνται από το γεγονός ότι θες μόνιμα να βγαίνεις από πάνω.

Αν όμως αυτές οι γυναίκες απωθούνται και απομακρύνονται τότε ποιες μένουν και ποιες έλκονται;

Μα φυσικά οι γυναίκες που πιστεύουν εξίσου ότι το παιχνίδι έχει ανταγωνιστικούς κανόνες. Που πιστεύουν ότι πρέπει να χειραγωγήσουν τον άντρα και να παίξουν παιχνίδια.

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν αν βλέπεις τα πάντα σαν τεστ και παιχνίδι τότε θα ταιριάζεις περισσότερο με γυναίκες που παίζουν παιχνίδια. 

Γυναίκες που παίζουν παιχνίδια: Γιατί τις συναντάω συνεχώς;

Τελικά όμως τι γίνεται όταν μια γυναίκα θέλει να σε χειραγωγήσει;

Αν σκέφτεσαι τι να κάνεις και πως να απαντήσεις για να τη κερδίσεις τότε παίζεις κι εσύ το παιχνίδι. Έχεις αποδεχτεί τους κανόνες και προσπαθείς να είσαι εσύ ο νικητής.

Οπότε πριν αντιδράσεις αναρωτήσου. Θες να έχεις χειριστικές γυναίκες στη ζωή σου;

Αν όχι τότε η απάντηση είναι απλή, μη δεχτείς να παίξεις.

Θέσε τα όρια σου και δείξε της ότι δε σου αρέσουν και ότι δεν ανέχεσαι τέτοιες συμπεριφορές στη ζωή σου.

Μπορεί να φαίνεται απλό, όμως η εμπιστοσύνη παίζει ζωτικό ρόλο και στο φλερτ και στις σχέσεις και η χειραγώγηση και τα παιχνίδια τη φθείρουν.

Τραβώντας μια γραμμή, κάνεις ξεκάθαρο τι ανέχεσαι και τι όχι. Ίσως να δεχτεί τα όρια σου και να σταματήσει. Αν όμως δεν το κάνει τότε θα ξέρεις πως η γυναίκα αυτή δεν έχει ρόλο στη ζωή σου.

Και στις δύο περιπτώσεις έχεις κερδίσει.

Άλλωστε αυτό που έχει σημασία δεν είναι να έχουμε μια οποιαδήποτε γυναίκα στη ζωή μας.

Αυτό που έχει σημασία είναι να έχουμε γυναίκες που προσθέτουν στην ευτυχία μας και εμπλουτίζουν τη ζωή μας.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!