Διάλειμμα στη Σχέση: Μπορεί να πετύχει; - Men's Bible

Διάλειμμα στη Σχέση: Μπορεί να πετύχει;

Διάλειμμα στη σχέση: Μπορεί να πετύχει;, 5 Μυστικά για πετυχημένο Φλερτ πέσιμο

Το διάλειμμα στη σχέση μπορεί να είναι διαφορετικό για κάθε ζευγάρι. Για κάποια ζευγάρια μπορεί να σημαίνει πως θέλουν μια απόσταση για να δουν πως θα κάνουν τη σχέση να δουλέψει ενώ για κάποια άλλα να είναι η αρχή για το χωρισμό.

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να είναι ξεκάθαρος ο λόγος που γίνεται το διάλειμμα στη σχέση. Πρέπει και οι δύο να ξέρουν για ποιο λόγο συμβαίνει.

Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή τη τακτική δεν είναι για όλους. Δεν μπορούν όλοι οι άνθρωποι να δεχτούν ή να συμφωνήσουν με ένα διάλειμμα στη σχέση, κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό και αποδεκτό.

Όπως είπαμε, κάποιοι άνθρωποι αποφασίζουν να κάνουν ένα διάλειμμα με το άτομο που αγαπούν γιατί δε θέλουν να χωρίσουν. Θέλουν να δουν πως μπορούν να βελτιώσουν τα πράγματα και να κάνουν τη σχέση τους πιο ισχυρή.

Μπορεί όμως να κάνει τη σχέση πιο ισχυρή;

Δεν υπάρχει μια απάντηση που να ισχύει για όλα τα ζευγάρια που θα αποφασίσουν να κάνουν διάλειμμα. Άλλες σχέσεις μπορεί να γίνουν πιο ισχυρές και άλλες να διαλυθούν. Αυτό που παίζει μεγάλο ρόλο στο αν θα βοηθήσει το διάλειμμα ή όχι, είναι ο λόγος που αποφασίσατε να το κάνετε.

Μπορεί να αγαπιέστε αλλά για παράδειγμα, να διαφωνείτε συνεχώς. Ίσως θεωρείτε πως ένα διάστημα χωριστά θα σας κάνει καλό. Θα κατανοήσετε την άλλη πλευρά αλλά θα αναθεωρήσετε και τη δική σας συμπεριφορά.

Οι σχέσεις και κυρίως οι μακροχρόνιες έχουν αρκετά σκαμπανεβάσματα. Αν ένα ζευγάρι αγαπιέται ακόμα και δε θέλει να χωρίσει, ίσως ένα διάλειμμα να βοηθήσει. Το να μείνεις ένα διάστημα μακριά από τη σύντροφό σου θα σε βοηθήσει να δεις τα πράγματα πιο καθαρά και να εντοπίσεις την αιτία των διαφωνιών σας ή του οποιοδήποτε προβλήματος έχετε.

Πως κάνεις διάλειμμα στη σχέση;

Το να κάνεις διάλειμμα στη σχέση είναι ριψοκίνδυνο. Δεν είστε ακριβώς ζευγάρι αλλά ούτε και χωρισμένοι. Όλο αυτό όπως καταλαβαίνεις μπορεί να δημιουργήσει σύγχυση στο τι μπορεί να κάνει ο καθένας όσο θα είστε χώρια.

Αν έχετε λοιπόν αποφασίσει να κάνετε ένα διάλειμμα, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να προσέξετε αν θέλετε να πάει καλά όλο αυτό, άσχετα από το αν τελικά θα συνεχίσετε ως ζευγάρι ή θα πάρετε ξεχωριστούς δρόμους.

#1 Να είστε ξεκάθαροι για το λόγο του διαλλείματος

Αν αποφασίσατε να κάνετε αυτό το διάλειμμα, υπάρχει κάποιος λόγος. Μπορεί να περνάτε ένα προσωπικό πρόβλημα ή να διαφωνείτε συνεχώς για όλα. Όποιος και αν είναι ο λόγος, πρέπει να είναι ξεκάθαρος και στους δύο, ακόμα και αν το αποφασίσατε για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

#2 Συζητήστε τους όρους για το διάλειμμα στη σχέση

Συμφωνήστε στο τι είναι επιτρεπτό να κάνετε όσο είστε χώρια. Θα μπορείτε να φλερτάρετε και να βγαίνετε με άλλα άτομα; Θα μιλάτε; Αν ναι πόσο συχνά;

Ίσως σε αυτό το διάστημα ενταθούν ανασφάλειες που μπορεί να έχει κάποιος από τους δύο. Είναι λοιπόν απαραίτητο να ξεκαθαρίσετε από πριν τι μπορείτε να κάνετε και τι όχι, ώστε να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις και εντάσεις. Μόνο αν συμφωνήσετε θα μπορέσει να λειτουργήσει αυτό που κάνετε.

Θέλεις να βελτιώσεις τη Σχέση σου; Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.

#3 Καθορίστε ένα χρονικό περιθώριο

Κάθε σχέση είναι διαφορετική αλλά ένα διάλειμμα καλό είναι να μην κρατάει παραπάνω από μερικές εβδομάδες ή έστω ένα μήνα. Όταν έχει κρατήσει ένα χρόνο, έχει πάψει να είναι διάλειμμα και είναι χωρισμός.

Αποφασίστε λοιπόν από κοινού πόσο χρόνο χρειάζεστε για να δείτε τη σχέση σας με πιο καθαρό μάτι.

#4 Να είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα, όποιο και αν είναι αυτό

Το διάλειμμα που θα κάνεις στη σχέση σου μπορεί να σε κάνει να δεις πως θέλεις να συνεχίσεις τη ζωή σου με αυτό το άτομο. Θέλεις να παλέψετε και να ξεπεράσετε τις δυσκολίες.

Ίσως όμως σε κάνει να δεις πως είναι καλύτερα να προχωρήσετε σε διαφορετικούς δρόμους.

Όταν αποφασίζετε να κάνετε διάλειμμα, πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα.

Το διάλειμμα σε μια σχέση δεν είναι για όλους. Μπορεί είτε να δώσει τέλος στη σχέση, είτε να την κάνει πιο ισχυρή. Αν αποφασίσετε να το κάνετε, ακολουθήστε τους παραπάνω κανόνες και δείτε πως θα λειτουργήσει για τη σχέση σας.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!